Moskova: Homopropagandalaki hyväksytty lopullisesti (juttukommentit)

  • 1 / 46
  • Kyllä se kohta kaatuu
  • 11.6.2013 14:03
Sittenkin tämä mielipuolinen laki kaatuu, tulee kärsineelle osapuolelle maksaa perusteettomat sakot takaisin. Menetettyä vapautta ei ikävä kyllä voi palauttaa. Mutta homovihalakia eteenpäin vievät tahot tulee viedä (oikean) oikeuden eteen ihmisoikeusrikkomuksista.
Pakko laittaa sitten nyky-Venäjä henkilökohtaisesti täydelliseen boikottiin. En matkusta sinne, en suostu olemaan työasioissa minkäänlaisissa tekemisissä, enkä tee yhtään mitään Suomessa vierailevien venäläisten eteen. Venäjänkin on ansaittava arvostus ensin - osoitettava, ettei se ole henkisesti jälkeenjäänyt, pikkusieluinen vihamaa.

Kommenttia muokattu: 11.06.2013 klo 17:45
  • 3 / 46
  • Havainnoija
  • 11.6.2013 17:50
Tämän vetoomuksen lähettäminen Putinille ja muille johtohenkilöille ei varmaankaan enää auta, mutta lähetetään nyt kuitenkin:

https://www.allout.org/en/actions/russia-attacks
---
Venäjän duuma hyväksyy ilmeisesti myös lain, jolla uskonnollisia tunteita loukkaavat voidaan tuomita 6900-11600 euron sakkoihin plus 1-3 vuodeksi vankilaan.
Jos oikein ymmärsin, ordodoksikiihkoilijat saavat siis vapaasti lietsoa homovihaa, eikä heitä saa estää, sillä se olisi heidän uskonnollisten tunteidensa loukkaamista.
Putin määräsi viime vuonna uskonnonopetuksen pakolliseksi aineeksi kaikkiin kouluihin.

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194819269790/artikkeli/uskonnon+loukkaus+johtaa+pian+vankilaan+venajalla.html
  • 4 / 46
  • Hihamerkki
  • 11.6.2013 18:09
Eiköhän Venäjä ala pian painostaa Suomea säätämään saman lain. Tässähän alkaa tuntua siltä kuin eläisi uuden holokaustin kynnyksellä. Mitä tästä tulee ja onko pian missään turvallista elää?
  • 5 / 46
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 11.6.2013 18:23
Hassua, miten historia kääntyy joskus ikään kuin päälaelleen. Sana "kotiryssä" on saanut aivan uuden merkityksen Suomessa myyräntyötä tekevinä homovihaajina eduskunnassa ja anonyymeina nettitrolleina. Joutaisivat jo ihannevaltakuntaansa itärajan taakse, vaikka johan se siellä on ollut jo Neuvostoliiton aikana tämän homovihan suhteen.
  • 6 / 46
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 11.6.2013 19:34
Hyvä ratkaisu. Samaa odotellessa muuallekin Eurooppaan.

P.S. smo, miksi jätit kommenttini julkaisematta tuossa toisessa homopropagandauutisessa?
No kyllä tämän arvasi jo että laki läpi menee.Jos Suomessa olisi sama laki niin sillon ei tarvitsisi ajaa mitään homojen oikeusia koska ei oo mitään mitä ajaa ja sillon myös homoja kohtaan oleva viha häviää.
  • 9 / 46
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 11.6.2013 22:03
EAH-trolli paljastaa itsestään enemmän kuin haluaa. Ylläpitokin voisi huomioida, kuinka suurta vahinkoa tälle homoja vihaavalle nettihäirikölle aiheuttaisi sen kommenttien täysi julkaisemattomuus. Ja taas harvinaisen typerä trolli nettihäirikkö Janne Nousiaiselta (s.1987): eli jos toinen lakkaa kyseenalaistamasta, lakkaat lyömästä, niinkö? Missäs pilvessä sitä taas leijutaan? Ja nämä vaativat että heitä pitää sietää...

Kommenttia muokattu: 12.06.2013 klo 08:42
  • 10 / 46
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 11.6.2013 23:55
Ilmeisesti kommenttini jätettiin julkaisematta, koska rinnastin siinä homoseksualismin pedofiliaan ja insesmiin. En ota kantaa siihen, miten ko. suuntaukset eroavat toisistaan, vaan minusta olennaista on se, että ne kaikki eroavat normaalista seksuaalisesta käyttäytymisestä.

"Ylläpitokin voisi huomioida, kuinka suurta vahinkoa tälle homoja vihaavalle nettihäirikölle aiheuttaisi sen kommenttien täysi julkaisemattomuus."

No toisin kuin sinä, ylläpito pääosin pitää sananvapautta ja mielipiteenilmaisua tärkeänä arvona.
Janne87: Ymmärsinkö nyt oikein? Homojen oikeuksia ei tarvitsisi ajaa, koska ei olisi mitään mitä ajaa - eli laki oikeuttaisi homoseksuaalien ja homoseksuaaliseksi syyttäkin epäiltävien yhteiskunnasta "kadottamisen"? Millä tapaa homojen listiminen poistaa homovihaa? Ei mitenkään. Osoittaa vaan "älkää puhuko enää koskaan tai muuten...", joka ei ole sivistyneen saati sitten terveen yhteiskunnan merkki.
Venäjällä lisääntyneet homomurhat puhuvat omaa kieltä, mikä seuraus propagandalailla on. Valtion oikeutus homojen vainoamisen, sitäkö halutaan? Oikeasti?

22-vuotiaan Vlad Tornovyn tapaus on ehkä järkyttävin. Ennenkuin hyökkääjät päättivät tappaa Tornovyn, hyökkääjät tunkivat kaksi olutpulloa hänen takapuoleen, kolmas mahtui vain puoliksi. Tämän jälkeen hyökkääjät päättivät sytyttää uhrin alla olevat pahvilaatitkot tuleen. Kotimatkalla hyökkääjille pälkähti mielen, että uhri olisi mahdollisesti jäänyt eloon, hyökkääjät päättivät viimeistellä työnsä hakkaamalla uhriaan kkaksikymmentäkiloisella kivellä päähän kahdeksan kertaa. Tapauksen uutisointia seuranneessa keskustelussa hyökkääjiä pidettiin Venäjän sankareina.

Valtion oikeutus homojen vainoamisen, sitäkö halutaan? Janne87, EAH ja muut kaltaisenne?

Oikeasti?


http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/may/14/being-gay-russia-likened-to-terrorism
Hyvä ratkaisu. Samaa odotellessa muuallekin Eurooppaan.

P.S. smo, miksi jätit kommenttini julkaisematta tuossa toisessa homopropagandauutisessa?

Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 11.06.2013 19:34

Sitä saat odottaa, odottaa ja odottaa.....kerkiät vielä kuolla pois ja siitä huolimatta taakse ei enää katsota, ei euroopassa eikä uudella mantereella. Joten tervemenoa venäjälle!! :D

Äläkä viitsi valittaa aikuinen mies on minunkin poistettu enkä siitä ruikuta! :)
Vlad Tornovyn tapaus ei ole ainoa, lisääntynyt homoihin kohdistunut väkivalta Venäjällä ja Ukrainassa on lisännyt turvapaikan hakijoita Amerikkaan. Hakioiden määrän odotetaan kasvavan uuden sensuurilain myötä.
Homojen asema Venäjällä ja entisessä Neuvostoliitossa ei ole koskaan ollut hyvä, homoaktivistina 1990-luvulla tunnetuksi tullut journalisti taiteilija Slava Mogutin muistelee Jeltsinin aikaa lyhyenä vapauden aikana.

http://fierth.com/2013/06/russian-and-ukrainian-gays-seek-asylum-in-us/
e_a_h ja janne87 sanoisin että mitä te täällä palstalla roikutte joka päivä? rannelliike on tarkoitettu seksuaalivähemmistöille ja heidän ystävilleen, ei homofobeille jotka tahtovat purkaa pahaa oloaan vähemmistöön joka ei heitä tai ketään muutakaan vahingoita.

jos vertaa pedofiliaa ja insestiä homouteen niin aika harhainen on, niin ja mikä ihmeen homoseksualismi? homous ei ole aate kuten ei vasenkätisyyskään(vasenkätismi)
  • 17 / 46
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 12.6.2013 14:13
"e_a_h ja janne87 sanoisin että mitä te täällä palstalla roikutte joka päivä?"

Tähän olen jo vastannut aikaisemmin monta kertaa. Käyn täällä sivustolla sen takia, että täällä on hyvin uutisia esimerkiksi siitä, minkälaisia seksuaalivähemmistöjä koskevia lainsäädäntöhankkeita on suunnitteilla eri maissa. Aihepiiri kiinnostaa minua, koska näen hyvin tärkeänä erityisesti sen, että avioliitto säilyy miehen ja naisen välisenä.

"jos vertaa pedofiliaa ja insestiä homouteen niin aika harhainen on, niin ja mikä ihmeen homoseksualismi? homous ei ole aate kuten ei vasenkätisyyskään(vasenkätismi)"

No kuten sanoin, minusta olennaista on se, että homoseksualismin tavoin pedofilia ja insesti eroavat tavanomaisesta seksuaalisesta käyttäytymisestä. Homoseksualismi puolestaan ei tarkoitakaan mitään aatetta, vaan sana on lyhyempi sana ja synonyymi homoseksuaalisen käyttäytymisen käsitteelle.
Joo-o...aika huolestuttavaa kyllä, mutta lienee syytä ymmärtää ettei mikään boikotointi tiettyä valtiota kohtaan paljoa auta; siihenkin maahan mahtunee miljoonia ihmisiä jotka ovat eri mieltä kuin virallinen mielipide ja joutuvat yhä aina vaan kärsimään.
Ei_avioliittoja_homo(fobe)ille, oletko pannut merkille että suhteellisen suuri osuus lapsiinsekaantumisista, pedofilia-tapauksista tuntuu liittyvän kristinuskon, katolisuuden, ortodoksisuuden ja muiden kristinuskon suuntausten toimintaan.

Joten, eikös pedofiliaan taipuvainen kristinusko pitäisi kieltää? jotta lapset saisivat elää paremmin lapsuuttaan rauhassa, henkistyä tervehenkisemmin, ilman luonnotonta pakana-kristinuskomusta.

kristinuskomuksessahan on se paha valuvika, että siinä todella pahatkin pahanteot, synnit, kuten lapsiinsekaantuminen (jos se nyt kristinuskomuksessa synti onkaan, kun sitä ei raamatussa edes kielletä - antiikin Roomassahan lapsilla ja naisilla ei ollut mitään oikeuksia laeissa ja sehän näkyy raamatun epätervehenkisyytenä kouriintuntuvasti), voidaan kristinuskon nimissä antaa anteeksi pahantekijälle - ja pahan teon kohteeksi joutuneet uhrit jätetään virumaan, odottamaan mahdollista hyvitystä vasta kuoleman jälkeen.
- mikä ihmeen kiire kristinuskomuksella on antaa pedofiileille anteeksi jo elämässä? siksikö, että hirmuteot anteeksiannettuna on sitten muka pulmunen pääsemään sinne hölynpöly-taivaaseen, vai siksikö että anteeksiannon jälkeen kristitty pedofiili voi syyllistyä taas uuteen pahatekoon lapsia kohtaan?

Venäjällähän ei sorreta kristinuskomus-ortodoksisuudella vain seksuaalivähemmistöjä, vaan myös naisia ja muita ihmisiä.

Kommenttia muokattu: 12.06.2013 klo 19:06
Niin Ranneliikkeessä on sananvapaus, mitä EAH vastustaa. Kaikenlaisia luopioita sitä hyysäätään. Venäjällä et saisi puhua kaappihomoudestasi sanaakaan.

Miten EAH-trolli voi päteä seksuaalisesta käyttäytymisestä, kun ei edes erota sitä lisääntymisestä? Ilmeisesti ei ole ihmisen anatomia, eivätkä biologian ja psykologian peruskäsitykset hallussa lainkaan. Suuri suu kuitenkin löytyy täynnä p:tä.

Ylipäätänsä EAH ei tunnu osaavan erottaa omaa (sairasta) moraalikäsitystään luonnonlaeista, vaikka väittää homovihamielisten vihapuheidensa perustuvan niihin. Ainoastaan ihminen voi antaa tavanomaisuudelle, jolla EAH on näköjään säälittävän kommenttinsa julkaisua edesauttaakseen korvannut sanan "luonnollisuus", moraalisesti "hyvän" tai "oikean" merkityksen.

Ihmisen käsitteellisen maailman ulkopuolella ei ole mitään "oikeaa/luonnollista" tai "väärää/luonnotonta", ei seksuaalisessa käyttäytymisessä, eikä missään muussakaan. Tavanomaisuus ei ole "oikein", luonnonlaki ei ole "oikein". Ne vain ovat ja luonnonlain rikkominen on mahdotonta. EAH-trolli väittää puhuvansa luonnollisuuden puolesta kun leimaa homot alempiarvoisiksi ja viallisiksi ihmisiksi. Todellisuudessa trolli sivuuttaa kokonaan sen biologisen tosiseikan, millä hän yrittää asettaa heterot homojen yläpuolelle: erilaisia ihmisiä syntyy ja se on täysin tavanomaista.

Myös insesti ja pedofilia ovat tavanomaisia, joskin harvinaisempia luonnollisia ilmiöitä. Tavanomainen ei ole paremman eikä harvinainen huonomman synonyymi. Ihmiset vain pitävät kahta edellä mainittua moraalisesti yleisesti väärinä ja luonnottomina, koska käsittävät lapsen ja eläimen roolin epäedulliseksi sellaisissa suhteissa ja parisuhteet aikuisten ihmisten välisiksi. Useat ihmiset, kuten EAH ja Janne87 pitävät myös homoseksuaalisuutta luonnonvastaisena ja siten epämoraalisena, koska edellyttävät että seksuaalisilla kumppaneilla tulee olla "teoreettinen" mahdollisuus lisääntyä keskenään. Näin tekemällä nämä tollot käytännössä puhuvat itsensä pussiin toisaalta väittäen, että on olemassa jokin luontojumala, joka ajattelee kuten he ja toisaalta kuitenkin kumoavat sen väittäessään homoutta sairaudeksi.

EAH:n puheet homoudesta ovat yhtä ristiriitaisia kuin kristinuskon jumalkäsitys, mihin ne tuntuvat pohjautuvan: luontojumala on kaikkien yläpuolella ja on päättänyt kaikkien puolesta että seksi on lisääntymistä varten ja mies ja nainen lisääntyvät. Kuitenkin luontojumala ei olekaan kaikkivoipa, sillä homot eivät lisäänny, eivätkä itse asiassa kaikki heterotkaan. Hyvä Luontojumala, joskus jopa homosuhteessa elävät lisääntyvät JA KASVATTAVAT LAPSEN PUOLISONSA KANSSA!!! Mitä siis tulisi tehdä??? Leikkiä heteroa (ostaa aneita) ja elää "luonnollisessa parisuhteessa ja perheessä" (jotta pääsisi taivaaseen). Näinhän EAH aina jankuttaa.

Miksen sitten kohtele insestiä ja pedofiliaa kuten kohtelisin homoutta? Koska minun moraalikäsitykseni, jonka perustan logiikkaan ja järkeen, en luonnonlakeihin, mukaan kyse ei ole samoista asioista. Homosuhteessa kaksi aikuista on tasavertaisessa asemassa, mikä on minusta hyvä ja reilua. Näin ei tapahdu lapsiin ja eläimiin sekaantumisessa. Insesti taas ei ole piirre homouden tavoin. EAH:lle taas parisuhteen ja sen mukana avioliiton ainoa tarkoitus on siinä että puolisot voivat teoriassa lisääntyä. Sillä ei ole mitään tekemistä tasa-arvon eikä reiluuden, vaan natalismin ja heteroseksismin kanssa. Tässäkin EAH-trollin perustelut kompastelevat pahasti, sillä eihän homous voi olla samanaikaisesti luonnotonta (mahdotonta) ja "väärä" valinta.

Kommenttia muokattu: 12.06.2013 klo 22:06
  • 21 / 46
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 12.6.2013 19:57
Näitä Homopalleron viestejä on aina mukava lukea, sillä niin niiden epäloogisuus pistää naurattamaan. Homopallero on oikeassa, että "luontojumala" ei ole kaikkivoipa. Tämähän johtuu siitä, että ihminen on kehittynyt sellaiseksi, että se pystyy jossain määrin säätelemään luonnon toimintaa. Käytännössä luonnon toiminnan säätely tapahtuu yhteiskuntien ja valtioiden kautta. Mitä enemmän säätelyä on, sitä heikompi "luontojumalan" valta on. Vastaavasti tietysti niin, että mitä vähemmän säätelyä, sitä enemmän mennään luonnon ehdoilla.

Sosialistit ajavat luonnonmukaisen toiminnan rajoittamista vahvan valtion kautta. Kapitalistit taas ajavat luonnonmukaista toimintaa valtion roolia vähentämällä. Loppupeleissä tässä on syy siihen, miksi kapitalistit kannattavat luonnollista ydinperhettä, ja miksi sosialistit taas kaikin voimin vastustavat sitä.

Mitä Homopalleron viestiin muuten tulee, niin viestissään hän on totaalisen väärässä.
jaksan ihmetellä smon (Sami Mollgren) selkärangattomuutta tuon EAH-tyypin suhteen. Tuolla sanotaan ihan selvästi että tää sivusto on homoille ja heidän ystävilleen tms. Kuinka moni esim. homouden takia koulukiusattu Ranneliikkeen lukija haluaa lukea täällä lähes päivittäin olevansa luonnoton ja epänormaali?
Tuo Ei_avioliittoja_homo(fobe)illehan selvästi vaatii pedofiliaan yleisesti liittyvän tuomitsemista ja kieltämistä, eli hän on kieltämässä aktiivisesti papistoa ja seurakuntatyöntekijöitä, jotka eivät ole homoja, eivätkä lesboja vaan kristittyjä pedofiilejä.

Taitaapa tuolla edellä kommentoijissa olla sama tyyppi myös, joka meuhkaa myös HS:ssä Jackass67-nimimerkillä.
en olisi yllättynyt, vaikka Jackass67 olisi sama hlö kuin EAH. Samankaltaista kommentointiakin.
Jos joku käy täällä jatkuvasti postaamassa ja HALUAA loukata muita, niin pitääkö kaikki hyväksyä sananvapauden takia, smo ja muut moderaattorit?
Olen arvioinut sinut väärin Rox2010. Pyydän anteeksi, mikäli olen ollut sanoissani sinua kohtaan turhan tiukka. Olkaamme kunnioittavasti eri mieltä jatkossa.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288573384434.html

Venäjän duuman vastikään hyväksymä laki homopropagandan kiellosta menee itse asiassa paljon pidemmälle kuin alkujaan uskottiin, kertoo venäläinen tv-kanava Dozhd.
Dozhdin mukaan lain sanamuotoa muutettiin viime vaiheessa niin, että siinä ei kielletä pelkästään homopropagandaa, vaan kaikkien "ei-perinteisten seksuaalisten suhteiden" edistäminen tulee rangaistavaksi. Pahimmillaan seurauksena voi olla muutaman kuukauden vankeustuomio tai sakot.

Lain tulkinta on vielä epäselvä sen osalta, mikä määritellään "ei-perinteiseksi" seksuaaliseksi kanssakäymiseksi.

Dozhdin mukaan lakialoitteen alkuunpanija, kansanedustaja Jelena Mizulina pitää ei-perinteisenä seksinä esimerkiksi suuseksiä tai ryhmäseksiä. Lain tarkoituksena on suojella alaikäisiä vahingollisilta tiedoilta.

- Uuden lain mukaan myös suuseksi on ei-perinteistä. Alaikäisten ei tule saada tietoa suuseksistä, tv-kanava kertoo Mizulinan tulkinnaksi.

Dozhdin toimittaja Vladimir Romenski kuvaileekin, että Venäjästä on tulossa Neuvostoliitto, jossa ”seksiä ei ollut” - tai siitä ei ainakaan puhuttu.

Tshastnyi korrespondet -lehti pohtii myös, katsotaanko jatkossa myös itsetyydytys ”ei-perinteiseksi seksuaalisuhteeksi”, josta lapsille ei saa kertoa.

Duuma hyväksyi tiistaina myös lain, joka kieltää uskonnollisten tunteiden loukkaamisen kolmen vuoden vankeustuomion uhalla.

Ihmisoikeusaktivistit pelkäävät, että molempia lakeja voidaan tulkita mielivaltaisesti ja käyttää niitä esimerkiksi poliittisen opposition tukahduttamiseen. Lait vaativat vielä parlamentin ylähuoneen ja presidentti Vladimir Putinin hyväksynnän tullakseen voimaan.

*Jos suuseksikin kielletään niin se varmaankin tarkoittaa myös, että heteroiden anaaliseksikin muuttuu rikokseksi, sillä sehän muistuttaa silloin homoseksistä
Venäjän ortodoksit tuntien "ei-perinteiseksihän" voisi määritellä vaikka sellaiset naisia alistavat "seksisuhteet", jossa naisen seksuaalinen itsemääräämisoikeus ei toteudu.

Ylipäätänsä perinne on äärimmäisen subjektiivinen käsite. Tässä yritetään taas asettua ihmisten yläpuolelle määräämään jopa parisuhteesta. Todellisuudessa homoseksuaaliset seksisuhteet ovat aivan yhtä perinteisiä kuin heterovastineet ja Venäjällähän on varmasti vaikka minkälaisia perinteisiä suhteita alueittain. Ei ole mitään mahdollisuutta, että kaikki olisivat samanlaisia.

Tässä se homovihaajien typeryys ja ylimielisyys taas paistaa.
  • 28 / 46
  • Nyt riittää!
  • 12.6.2013 22:47
Olen ihmetellyt jo pitkään samaa. Miksi tämän EAH:n henkilön annetaan sananvapauden nimissä halveksua homoseksuaaleja alatyylisillä ja kieroutuneilla kommenteilla? Hänen kommentinsa ovat pelkkiä provokaatioita ilman kunnollisia perusteluita.
Haluaisin kommentoida yllä olevaa viestiketjua yleisemmin. Tuossa vähän aikaa sitten on ajauduttu juupas-eipäs -keskusteluun "homous on osa epänormaalia" - "homous on osa normaalia". Minusta kiinnostavampaa ja tärkeämpää alkuperäisen viestiketjuotsikon kannalta olisi pohtia, että on avautumassa aika iso juopa Suomen ja Venäjän välille näissä hbl jne. -kysymyksissä, sillä Suomi on hitaasti liberalisoitumassa ja aivan rajalla oleva naapuri nopeasti konservatisoitumassa. Uskoisin, että tämän kaltainen tilanne aiheuttaa kasvavaa poliittista jännitettä alueella ja mikäli historiasta ymmärrän jotain, se ennemmin tai myöhemmin yleensä purkautuu väkivaltaisesti, ei vain maan sisällä (esim. Venäjän sisällä lainkohtien suht. mielivaltainen toimeenpano) vaan myös maiden välillä. Tästä olisin huolissani (myös, jos olisin "normaali hetero").
Homoseksuaalisuudesta juuri nimenomanaan pitää pystyä puhumaan alaikäisille niinkuin asioista muutenkin. On aivan luonnotonta, että esimeriksi omana kouluaikanani en muista ilmiötä mainitun sanallakaan tunneilla.

Sitten tarvitaan myös äänekkäitä pride paraateteja kaiken sen negatiivisen "homottelun" vastapainoksi ilmaisemaan että asia on ok.

Olen kyllä aika pettynyt venäläisiin, jos he tuon diktaattorin valitsevat vielä uudelleen johtajakseen. Vai onko jo niin ettei kansa enää kykene asiaan vaikuttamaan...
EAH:n ylempänä esittämään kehäpäätelmään sisältyy virhe. Homoseksuaalisuus on osa luontoa, joskin harvinaisempaa kuin heteroseksuaalisuus. Silti se on luonnollinen ilmiö. Sitä ja siihen viittaavaa toimintaa esiintyy läpi luonnon.
Ketjuun kirjoittanut JS75 ottaa esille tärkeän asian. Venäjän tiukkuus viivästää HBLT-oikeuksien kehittymistä Suomessa. Naapurissa bisnestä tekeville tärkeää on vain bisnes, ei juuri muu. - Valitettavasti vielä se osa poliittista päättäjäkerrosta, joka karsastaa Suomen valumista Venäjän etupiriin, on suurelta osin pääasiassa homofobista.. eli siis kokoomuksen perinteelliset, SFP:n oikeisto ja PS. Ainoa toivon pilke on se, että jokunen johtava länsieurooppalainen maa hillitsee kehitystä Venäjällä.
Suomen valuminen Venäjän "etupiiriin" on tämän hetken poliittisella kartalla koominen ja absurdi väite. Suomessa oikeisto on lamasta huolimatta entistä suositumpi, vasemmisto on hiljalleen kuihtumassa pois. Tie kulkee kohti EU-liittovaltiota ja vähitellen myös kohti NATO:a. Russofobiakin jatkuu Suomen mediassa iloisesti vaikka Neuvostoliitto on vaihtunut Eurostoliittoon jo ajat sitten.

Ja vaikka rajattaisiinkin tämä huvittava väite koskemaan pelkästään homojen oikeuksia, kukaan toivottavasti ei oikeasti elä niin kuplassa että voisi mennä uskomaan suomalaisten homojen oikeuksien olevan venäläistä, unkarilaista tai serbialaista tasoa.

Kommenttia muokattu: 13.06.2013 klo 13:36
Ai vasemmistoko siellä Venäjällä nykyisin jyllääkin - tämä oli minulle aivan uutta tietoa.
  • 35 / 46
  • ihmettelijä
  • 13.6.2013 15:40
Venäjältä "pakenee" jo nyt homoja Suomeen ja on paennut, Ruotsiin myös. Tulee nähtävästi vaan lisääntymään. "Ajan henki" on nyt saatu sitten tällaiseksi. Mutta kyllä eniten outoa on se, että kuvitellaanko jos olen oikein käsittänyt, nämä lainlaatijat Venäjällä että 2homoseksuaalisella propagandalla" voitaisi saada heteroseksuaaleja kääntymään homoiksi, jopa niin paljon että väestönkasvu häiriintyy?? Se on aivan mieletön ajatus!
  • 36 / 46
  • ERKKI - VAASA
  • 13.6.2013 18:39
Välisuomen sanomalehtien ”Sunnuntaisuomalaisessa” - sunnuntaina 09.06.2013 julkaistiin ”Tunteiden Laki” - niminen artikkeli. Mainitussa sanomalehtijutussa oli haastateltu kansaedustajia ja kysytty heidän mielipiteitään tasa-arvoisesta avioliitolaista. Kyseisestä sanomalehtijutusta kävi ilmi että huolimatta suuresta allekirjoittajien määrästä ei kansanedustajien suhtautuminen tähän kansalais- aloitteeseen ole muuttunut. Kyseisen lain kannattajat ja vastustajat pysyvät asemissaan.
En elä missään ”russofobiassa” mutta minustakin tuntuu siltä että tässä kysymyksessä halutaan ikään kuin profiloitua osaksi Venäjää sekä Baltian maita ja säilyttää Oikeista Pohjoismaista poikkeava suhtautuminen tähän kysymykseen.
Onko tämä sitten Venäjän vaikutusta tai ei niin tuntuu siltä että täällä ei voida olla ottamatta huomioon ”itäisen naapurin” mielipiteitä. Vaikka Neuvostoliitto astui hautaansa vuonna 1991 niin suomettumisen aika ei tunnu sittenkään olevan ohitse.
EAH-trolli jatkaa oman sairaan moraalikäsityksensä sekoittamista luonnonlakeihin. En olettanutkaan että järkipuhe menisi perille tyypille, joka on päättänyt pitää itseään jonkin sortin jumalana. Tuskinpa edes lyhytjänteisyyttään jaksoi lukea koko kommenttiani loppuun - sen ymmärtämisestä puhumattakaan.

Sovitetaanpa EAH:n "luonnollinen kapitalistinen ydinperhe" (reps) tuohon edellä olevaan pitkään kommenttiini: kuten sanoin, sanat "luonnollisuus" ja "perhe" ovat vaan ihmisen luomia käsitteitä, joilla ihmiset pyrkivät määrittämään ja arvottamaan asioita. Ihmisen käsitteellisen maailman ulkopuolella niillä ei ole mitään merkitystä. Ihmiset vaan syntyvät kuten syntyvät tai ovat syntymättä. Koska ihminen on sosiaalinen eläin, muodostavat ihmisryhmät, usein sukulaisuussuhteiden, perusteella ryhmiä, joita kutsumme perheiksi. Jokainen, jolla on aivot päässä ja osaa käyttää niitä huomaa tässä vaiheessa, että perheitä on väistämättä monenlaisia: on ns. ydinperheitä, on sateenkaariperheitä, on yksinhuoltajaperheitä. Joskus perheeksi kutsutaan ihmisryhmää, jossa kaikki ovat aikuisiässä tai vielä lapsia. Joskus perheeksi määritellään yksinasuva pariskunta tai sinkkuihminen lemmikkieläimineen.

Toisin kuin EAH-trolli väittää, ihmisyhteisöjen monimuotoisuus on täysi vakio. "Luonnon toiminnan sääntelyä yhteiskuntien ja valtioiden kautta", josta tämä homovihaaja kirjoittelee, onkin itseasiassa juuri esimerkiksi Venäjän homovihalainsäädännön kaltaista kieltämistä, tietoista manipulaatiota luonnottomuuden suuntaan. Jotta EAH voisi väittää esim. homouden olevan yhteiskunnallisen kehityksen tuote, on hänen ensin todistettava ettei homoseksuaalisuutta muka ollut olemassa ennen sivilisaatiota. Ylipäätänsä olisi varmaan äärettömän huvittavaa kuulla, minkälainen tämä täysin luonnollinen ihminen olisi, kun ihmisyyttä ei voi erottaa ihmisten vastavuoroisesta vuorovaikutuksesta ja yhteiselosta, siis yhteiskunnasta, jonka pitäisi säädellä luonnon toimintaa. Tulee väistämättä mieleen erään edesmenneen paronittaren iskulause "There is no such thing as society." EAH:n sepitelmän mukaan yhteiskunta on luonnollisuuden vihollinen, mikä väistämättä tarkoittaa sitä että ihmisyys on luonnollisuuden vihollinen. Kysymys kuuluu, mistä ihmisyys tulee jos ei luonnosta?EAH taistelee omaa olematonta "luontojumalaansa" vastaan, eikä edes tajua sitä. Selkokielellä siis EAH:n hengenheimolaiset yrittävät luoda jumalaansa sääntelemällä ihmisten perheitä keinotekoisilla yhteiskunnallisilla laeilla.

Mitä tulee kapitalismiin ja sosialismiin, ne ovat ihmisen keksimiä ideologioita, jotka perustuvat ihmisen luomaan käsitteelliseen maailmaan. Yksikään ideologia ei perustu todellisuuteen, vaan ideoihin. Siitähän koko sanakin tulee. Sosialismi ajaa ihmisten keskinäistä mahdollisimman laajaa tasa-arvoisuutta, kapitalismi taas on talousideologia joka painottaa vapaata kilpailua ja pääomaa. Ne eivät edes ole täysin vertailukelpoisia. EAH-trollin säälittävä yritys rinnastaa sääntelemätön kapitalismi "luonnollisuuteen" on yhtä epäloogista kun kutsuisi erilaisia ihmisiä samanlaisiksi, niin kuin kivikova kommunisti saattaisi tehdä. Todellisuudessa ihmiset vain ovat erilaisia ja taipuvaisia sääntelemään asioita yhteiskuntien ja valtioiden avulla. Se on sitä luonnonmukaisuutta.

Hassua muuten, kuinka sääntely muuttu EAH:n puheissa luonnottomuudesta luonnolliseksi kun siirrytään talodesta perhepolitiikkaan. Todella läpinäkyvää korruptiota. EAH on kuin keskenkasvuinen penska, jonka pitää saada kaikki. Ei se maailma niin toimi, mutta ainahan voi eristäytyä siitä luonnottomasta maailmasta. Luultavasti Ei_avioliittoja_homoille on niin suurimmaksi osaksi tehnytkin, mutta sääli että smo antaa meidän muiden kärsiä tuon friikin kömpelöistä sosiaalisuuden purkauksista.

Kommenttia muokattu: 13.06.2013 klo 19:15
Jep, Putin tulee käymään Naantalin Kultarannassa 25. kesäkuuta, Helsinki Priden aikaan, joten jos vielä viranomaisilta ehtii saada Naantalissa lupaa, näkyvä mielenilmaus olisi Naantalissa hyvä saada järjestetyksi, mediahuomionkin kannalta.

Erityisen hyvä olisi varmastikin halaus- ja suutelukampanja, vaikkapa suomen-, englannin- ja venäjänkielisen kyltin/t-paitatekstin kera:

http://picsit.fi/k/2013/06/15/RussiaNoLove3.jpg

Venäjällä et saa halata,
et saa suudella, etkä rakastaa.
In Russia, you can not hug
you can't kiss, you can't love.
В России, Вы не получаете объятия,
вы не можете целоваться,
Вы не любите.

Ja tässä banderollia myös:

http://picsit.fi/k/2013/06/09/RuisLoveIsLove3.jpg

Kommenttia muokattu: 15.06.2013 klo 15:05
Venäjällä Putin
- halaa ja suutelee julkisesti
- rakastuu
- avioituu
- eroaa

... ja KIELTÄÄ sen kaiken muilta.

Venäjällä Kirill menee uskoon ja lupautuu selibaattiin

... ja PAKOTTAA siihen muitakin.

Perin PAKKOmielisen KIELTEINEN Venäjä.
Erkki: mistä tuo Sunnuntaisuomalaisen Tunteiden Laki-juttu mahtaa löytyä, en googlettamalla löytänyt? Voitko laittaa linkin, jos se netissä on? Kiitos.
  • 42 / 46
  • ERKKI - VAASA
  • 16.6.2013 1:33
Nimimerkki Rox2010
Kyseinen ”Tunteiden laki” - niminen juttu on julkaistu Väli-Suomen sanomalehtien “Sunnuntaisuomalainen” osassa 09.06.2013. Luin itse mainitun artikkelin täällä Vaasassa ilmestyvästä Pohjalainen - sanomalehden paperiversiosta sillä digilehteä en ole tilannut! Pohjalainen ei verkkosivuillaan julkaise “Sunnuntaisuomalaisessa” olevia artikkeleita vaan ne löytyvät ainoastaan digilehdestä.
Kyseinen, koko sivun mittainen artikkeli on julkaistu kaikissa Väli-Suomen Media OY:n hallinnoimissa sanomalehdissä joita ovat Etelä-Suomen Sanomat, Ilkka, Karjalainen, Keskisuomalainen, Pohjalainen ja Savon Sanomat.
Jos asut jossakin suuremmassa kaupunkikeskuksessa niin löydät kyllä
ainakin jonkun näistä sanomalehdistä kirjaston sanomalehtiosastosta.
Helsingissä jokainen näistä ylläluetelluista sanomalehdistä taatusti löytyy pääkirjastosta ja ainakin osasta sivukirjastoja.
Hei! Joudun kirjoittamaan vielä yhden vastineen, joka lähinnä kohdentuu Erkki - Vaasa -nimimerkin viimeisintä aiempaan kommenttiin. Olen itse ensinnäkin siinä iässä, että muistan Neuvostoliiton ajan lähinnä varhaisesta lapsuudestani, minulla poliittisena päätöksentekotoimijana ei ole kokemusta elämisestä Neuvostoliiton naapurina. Silti en lähtisi sadattelemaan, kuinka edelleen Suomessa ollaan rähmällään kohti nyky-Venäjää. Olen halunnut julki tuoda huoleni siitä, että Venäjä voi halutessaan olla Suomea kohtaan uhka ja kyse on naapuristamme, jota turvallisuutemme nimissä eniten kannattaa pitää silmällä. Jos siellä äänenpainot alkavat vahvistua konservatiivisuuden suuntaan (avioliitto on pyhä, ainoastaan miehen ja naisen välinen), olisin siitä huolestunut ilman mitään suomettumismuistoja, aivan 70-luvulla syntyneen ihmisen näkökulmasta käsin.
  • 44 / 46
  • ERKKI - VAASA
  • 16.6.2013 13:15
On mielenkiintoista nähdä mistä presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin keskustelevat kun tuo itäisen naapurimaan jo kolmatta kauttaan istuva päämies vierailee Kultarannassa 25.06.2013. Puhuvatko he vain Naantalin auringosta ja Kultarannan jyhkeästä kivilinnasta vai löytyykö muutakin keskusteltavaa?
Ottaako herra Niinistö mitenkään puheeksi erilasten ihmisryhmien ihmisoikeudet joita Venäjällä ollaan kaventamassa? Kysyykö hän mitään siitä keskeisestä roolista mikä Venäjällä on ollut tukiessaan kansaansa avoimesti murhaavaa Bashar Al-Assdin hallintoa Syyriassa jotta voi säilyttää surkean tukikohtansa Latakiassa? Venäjä yhdessä Kiinan kanssa on mielestäni osasyyllinen siihen että Syyrian kansannousu on vaatinut jo 90.000 kuolonuhria ja vaarantanut muutoinkin haurasta rauhantilaa tuolla äärimäisen tulenaralla alueella.
Voidaan tietysti sanoa että nuo ovat Venäjän sisäisiä asioita ja Suomen edustajien ei ole niihin syytä puuttua mutta keskustella noista asioista aina voi. Mielestäni EU:n jäsenmaan presidenttinä Sauli Niinistöllä olisi jo suoranainen “velvollisuus” puhua noista asioista, ihmisoikeudet kuuluvat kaikille! Eiväthän hyvät ystävätkään välttämättä ole kaikista asioista samaa mieltä, mitä sellainen ”ystävyys” muka olisi? Jos mitään noista edelläolevista kysymyksistä ei edes sivulauseessa kuule käsitellyn niin pidän Suomea edelleenkin suomettuneena. Kaikkea ei voi uhrata vain kaupankäynnin ja talouselämän “menestyksen” alttarille.
1950 - luvulla syntyneenä muistan itse 1970 “rähmälläänolon” vuodet ja “taistolaisajat” oikein hyvin. Silloinen itäinen naapurimaamme oli todellinen “Idän Ihmemaa” jossa ei ollut mitään ongelmia ainakin kun kuunteli Yleisradion “Naapurineljännestä”! Kävin siellä itse viidesti ja totesin että ei siellä kaikki ollut ihan sitä mitä propaganda antoi ymmärtää!
Mahatma Gandhin sanoin:

”Kun olen epätoivoinen, muistan, että kautta historian totuus ja rakkaus ovat aina voittaneet. On ollut tyranneja ja murhaajia, jotka jonkin aikaa vaikuttavat voittamattomilta, mutta lopulta he aina häviävät. Ajatelkaa sitä aina.”

Ja

”Ensin he ovat välinpitämättömiä, sitten he nauravat sinulle, seuraavaksi he taistelevat sinua vastaan ja lopulta sinä voitat.”
Inhottavaa minustakin, että Putin saapuu tänne noin pian propagandalaki -päätöksen jälkeen. En väitä, että hyvä ratkaisu olisi kieltää tuleminen, mutta ahdistavaa jokatapauksessa katsella sitä naamaa ja sitä pokkurointia varsinkin, mitä hän saa täällä osakseen.