Venäjän ulkoministeriö: Tampere rikkoi sananvapautta (juttukommentit)

  • 1 / 14
  • puppeliassi
  • 25.5.2013 14:59
vihapuhetta sieltä kuitenkin olisi kuultu, tosin musta olisi ollut parempi että poliisi olisi seurannut keskustelua ja jos tulee vihapuhetta niin niitä puhuvat putkaan ja syytteet vihapuheesta.
Monessa paikassa on kirjoitettu, että Tampereen tilaisuus olisi jotenkin kielletty. Sitähän ei millään tavoin ole missään kielletty. Tiloja vain ei annettu Bäckmanin edistämän tilaisuuden käyttöön.

Kokonaan toinen juttu on, oliko tehty ratkaisu tilojen eväämisestä hyvä.

Venäjällä leviää - ilmeisesti kiitos Bäckmanin - nyt käsitys vastaavanlaisesta toiminnasta, kuin mitä Venäjänmaalla tavataan harjoittaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoa edistävien tapahtumien kohdalla.
Niin että älkää puuttuko Venäjän sisäiseen politiikkaan ja kunnioittakaa meidän arvoja - suokaa toki meidän tuoda homofobiset poliittiset arvomme teidänkin maallenne?
Tehkää nyt herran tähden siellä Suopoliisissa jotakin tälle avoimelle isänmaanpetturi Bäckmanille!
Mieshän on selvästi sekaisin kuin seinäkello!
Saisi jo loppua nyt.

Luette nämä kirjoitukset kuitenkin siellä tiedustelupuolella. Ainakin sinä, "....." ;-)
venäläisille voi nykyään tosi hyvin sanoa, erästä tahoa lainaten:

"tehkää muille sitä, mitä haluatte itsellennekin tehtävän"

Vai onko venäläisillä jotain nokan koputtamista uskomustaan vastaan?

Kommenttia muokattu: 26.05.2013 klo 01:28
Olsikohan Moskovan tai Pietarin kaupunki, tai Venäjän hallitus, antanut tiloja Setalle tai Amnestylle Venäjän lgbt tilannetta käsittelevälle seminaarille? Minä luulen, että nämä tahot olisivat organisoineet paikalle muutaman poliisin tai väkivallasta nauttivan uskonmiehen..
Tämä Venäjän ulkoministeriön älähdyshän on ensisijaisesti Venäjän sisäpolitiikkaa.

Älähdystä on hyvä käyttää tukena, kun vaiennetaan sikäläisten ihmisoikeustoimijoiden esittämää kritiikkiä kaikenlaisia sikäläisiä oloja kohtaan. Siinä mielessä Venäjän ei tarvinnut juuri pistää tikkua ristiin, ja saivat kansalle tarjottavan esimerkin vapaan länsimaan sananvapaustilanteesta. Ehkäpä tilaisuudet olivat jopa Moskovan teettämä provokaatio?

Selvää on, että Venäjän sateenkaariväki joutui taas hieman ahtaammalle tapauksen myötä.
  • 8 / 14
  • valtsu_Kalliossa
  • 26.5.2013 10:58
Ei pidä olla jälkisuomettunut ja vaieta venäläisestä homofobiasta. Se vain on niin, että homofobia ei kuulu länsimaisiin arvoihin, joten Venäjää ei voi pitää kunnon eurooppalaisena maana niin pitkään kuin arvot ovat mitä ne ovat.
On vain tärkeää ymmärtää se, mistä on kyse ja toimia sen mukaan. Vaarana on vaikeuttaa Venäjän hlbt-ihmisten asemaa entisestään.
Meillä tulevan kesän Helsinki Pridessä on kyllä syytä ja oikeastaan ihan velvollisuuskin, nostaa erityisesti itäisen uskonnon naapurimaamme ihmisoikeus-tilanne esiin. Banderolleihin on hyvä laittaa asiasta tekstejä myös venäjäksi.
Olen samaa mieltä Humanin kanssa. Kansalaisaktivismissa Venäjän tapahtumia on syytä kritisoida mahdollisimman näkyvästi. Sen sijaan julkishallinnon on syytö välttää muita kuin hyvin harkittuja liikahduksia.
Hätävarjelun liioittelua sekä Bökmannin ja ryssien ulkoministeriön puolelta!

Ei muuta kuin vasta rikosilmoitus bökmannia vastaan!
Bäckmanin Pirkanmaan poliisille tekemästä tutkintapyynnöstä ei ole syytä käynnistää esitutkintaa, sanoo poliisi:

http://yle.fi/uutiset/poliisi_backmanin_tutkintapyynnosta_ei_esitutkintaa_tampereella/6696304
---
Tutkijat ymmärtävät Tamperetta Bäckman-kiistassa.
Apulaispormestari Parviainen, jota venäjämieliset ovat kritisoineet, sanoi mm.: "Tampereen kaupungilla ei ole velvollisuutta antaa tiloja tilaisuuden käyttöön. Se ei ole sensuuria eikä sananvapauden rajoittamista."

http://yle.fi/uutiset/tutkijat_ymmartavat_tamperetta_backman-kiistassa/6653102
Tampereella ollaan tyytyväisiä syyttäjän päätökseen siirtää Bäckmanin selvityspyyntö öömappiin.

Syyttäjä toteaa päätöksensä perusteluissa muun muassa, että ainakin osa tilaisuuden sisällöksi ilmoitetuista aiheista näkökulmineen olisi saattanut täyttää myös rikoslaissa tarkoitetun tunnusmerkistön kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kaupunki ei siis syyllistynyt syyttäjän mukaan syrjintään eikä virkavelvollisuuden rikkomiseen.

http://yle.fi/uutiset/syyttaja_tampereen_kaupunki_sai_kieltaa_backmanin_tilaisuuden/6696586