17.5. on kansainvälinen homofobian vastainen päivä (juttukommentit)

  • 2 / 2
  • ERKKI - VAASA
  • 18.5.2013 0:46
Perjantaina 17.05.2013 kello 24.00 tulleissa radiouutisissa mainittiin että Georgian pääkaupungissa Tbilisissä oli viranomaisten luvalla järjestetty homofobian vastainen mielenosoitus. Kuinka ollakaan tuota luvallista mielenosoitusta oli tullut vastustamaan ortodoksipappien masinoima joukkio ja tuloksena oli että useita henkilöitä pahoinpideltiin.
Tämä osoittaa taas kerran kuinka kiihkouskonnollisuus ja avoin taantumus kulkevat aina käsi kädessä. Neuvostoajan jälkeen Venäjällä vahvistuneen ortodoksikirkon vahva vaikutus on osasyynä siihen että siellä sukupuoliset vähemmistöt ovat joutumassa tosiasiallisen vainon, kohta kait jo suoranaisten pogromien kohteiksi kuten juutalaiset 1800 - luvulla! Miksei tämä kielteinen kehitys säteilisi Georgiaankin vaikka se onkin itsenäinen maa ja muutama vuosi sitten kävi vielä lyhyehkön aikaa sotaakin Venäjää vastaan.
Venäjän ortodoksikirkko on muun muassa varoittanut suhteitten huononemisesta Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Taustavaikuttimena tuossa “varoituksessa” on kyse samaa sukupuolta olevien henkilöitten vihkimisestä avioliittoon mikäli tämä laki Suomessa hyväksyttäisiin. Siinäpä sitä onkin oikein jaloa ekumenian henkeä anno domini 2013.