Eduskunnan oikeusasiamiehen vastauksen tarkastelua (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • rajaa puoskaroinneille
  • 29.4.2013 8:37
Terveydenhuollon ammattivalvonnssa ei näytetä ottavan todesta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohtelua terveydenhuollossa eikä puoskarilahkojen toimintaa. Pallottelu paistaa silmään: Sairaanhoitajaliitto ei ota kantaa eräitten sairaanhoitajien eheytys-huuhaahan. Valvira ei jaksa tai viitsi valvoa edes omien linjaustensa noudattamista.

Nämä monenmoiset maallikkoina "puoskaroivat" ja eheytyslahkot tietysti hyötyvät, kun ammattilaisten hömppähoitoihin ei puututa.

Hyvä että oikeusasiamies heitti nyt pallon STM:lle. Mutta nyt on vain niin, mahdolliset puoskaripykälät purevat maallikkoina puoskaroiviin.

Kyllä Valviran ja ammattiliittojen pitäisi edelleenkin kantaa vastuunsa terveydenhuollon ammattihenkilöistä.

Myllykangas on oikeassa pelleilyä pelailu vuorotellen terveydenhuollon ammattilaisena/uskomushoitajana ja Valviran kaksoisroolilinja.
  • 2 / 2
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 29.4.2013 10:13
Sain eräältä valtion virkamieheltä varsin sarkastisen viestin tähän uutiseen eduskunnan oikeusasiamiehen vastauksesta. Virkamiehen viestissä on mukana kuvitteellinen kommentti, jonka hän on pistänyt muka Valviran kannanotoksi. Tämä virkamies ei ole missään tekemisissä terveydenhuoltoon liittyvien asioiden kanssa omassa organisaatiossaan ja työssään. Pyysin luvan kuvitteellisen kommentin julkaisemiseen täällä.

"Jo ennen EOA:n vastausta Valvirassa on oltu tietoisia lainsäädännön muutostarpeesta tämän asian osalta. Uskomme uskomushoitoja koskevan laajemman uudistuksen tulevan ajankohtaiseksi, kun eräitä nyt käynnissä olevia suuria hankkeita on saatettu loppuun. Esimerkkinä Valviran juuri nyt voimavaroja sitovista hankkeista on laajaa huomiota saanut sote-uudistus."

Sanomassaan tämä virkamies totesi, että puoskarilakia tullaan valmistelemaan vasta joskus silloin kun hän on ollut jo pitkään "kukkaruukkuvaiheessa". Henkilö ei ole vielä kovin vanha.

Minä olen henkilökohtaisesti kuitenkin virkamiestä optimistisempi. Valelääkärijupakka ja sen seurauksena virkamiesten saamat sakkotuomiot saattavat olla melkoisina motivaattoreina omien virkaan sisältyvien valvontatehtävien hoidossa. Näin aikankin toivon.