Merkittävä tuki tasa-arvoiselle avioliittolaille (juttukommentit)

  • 1 / 11
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 26.3.2013 9:25
Erinomainen uutinen! Saa nähdä asettuvatko pärät nyt itse arkkipiispankin yläpuolelle.
Ikävää on, että vapaissa suunnissa ko. uutinen vain vahvistaa heidän näkemystään siitä, kuinka Suomen Ev.lut. kirkko on "luopunut."

Mutta hieno ja upea ele arkkipiispalta toki.
  • 4 / 11
  • ERKKI - VAASA
  • 26.3.2013 12:09
Arkkipiispa Kari Mäkiseltä erinomainen ja rohkea kannanotto.
Saattaa tietysti olla että kirkon piiristä lähtevät pikkuhiljaa eroon kaikenlaiset henkiset mädättäjät ja tasa-arvon vastustajat kuten muun muassa SLEY, Kansanlähetys ja hiljattain itselleen jo järjestyksessä toisen “piispan” valinnut Luther-säätiö.
Toisaalta olisi vain hyväkin että kirkon kenttä tällä tavalla selkiytyi ja kyseinen instituutio vihdoinkin astuisi 2000 - luvun maailmaan pois menneitten aikojen pimeydestä.
  • 6 / 11
  • Havainnoija
  • 26.3.2013 13:03
Tästä tulikin hyvä päivä Kari Mäkisen ansiosta, kiitos.
Luther-säätiö ja Kansanlähetys, jotka on eräässä tietokirjassa luokiteltu homovihajärjestöiksi, eivät nyt lainkaan tykkää. Niiden edustajat mm. väittävät, että Mäkisen lausunto on tulkittu väärin ja Mäkinen korjaa virheensä.

Äärijärjestöjen edustajien kannanotot ovat sekä naurettavia että järjettömiä.
Luther-säätiön kirkkoherra kirjoittaa muun muassa:
- Onneksi Kirkolla on pohdintojensa tueksi "kättä pitempää", kuten Luomiskertomus. Siinä ei tosin puhuta mitään "tasa-arvoisesta avioliitosta", vaan miehestä ja naisesta ja näiden suhteesta, jossa Jumala on kolmantena.
- Jumala on ilmoittanut itsensä Isänä suhteessa Kirkkoon.
Mieheyden ja naiseuden suhde toisiinsa niin, että Jumala on suhteessa kolmantena, ilmaisee puolestaan Jumalan Kolminaisuutta Rakkautena yhtä jumalallisten, mutta silti erilaisten Persoonien kesken.
- Yhteiskuntajärjestys liikkuu siis annettujen rajojen sisällä, valtiovaltahan on saanut Raamatun mukaan valtuutuksensa Jumalalta ja on sitten myös vastuussa valtuuttajalleen eikä voi säätää vastoin tämän antamia säädöksiä.

ja niin edelleen. Homovihamielisten kaikki aivoitukset eivät aukene ainakaan meikäläiselle, mutta olenpahan saanut nauraa.
  • 7 / 11
  • Havainnoija
  • 26.3.2013 13:24
Omituinen käänne, kirjoittaa AL.

Kari Mäkinen kiistää ottaneensa kantaa tasa-arvoisen avioliittolain puolesta:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194803846726/artikkeli/omituinen+kaanne+arkkipiispa+kiistaa+ottaneensa+kantaa+avioliiton+lainsaadantoon.html

Hesarin uutinen:

http://www.hs.fi/kotimaa/Arkkipiispa+kiisti+ottaneensa+kantaa+avioliittolains%C3%A4%C3%A4d%C3%A4nt%C3%B6%C3%B6n/a1364265429117?jako=de9b22fc5cd54bea943f2e46b1e76abf
---
Kirkonmiesten puheet ovat aina olleet sekavia.

Kommenttia muokattu: 26.03.2013 klo 13:34
  • 8 / 11
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 26.3.2013 13:54
Mäkiseltä kysyttiin, pitäisikö hänen mielestään homo- ja lesboparien olla heteroparien kanssa samanarvoisia lain edessä kaiken suhteen. Tämä ei suinkaan sulje pois esim. avioliitto-nimityksen käyttöä.

Arkkipiispa vastasi yksiselitteisen myöntävästi. Mielestäni on tyhjänpäiväistä ja noloa pyöritellä jälkikäteen, ettei muka ottanut kantaa tasa-arvoiseen avioliittoon. Sitähän kysymys koski ja annettu vastaus oli myönteinen.
  • 9 / 11
  • Xx_Val_xX
  • 26.3.2013 22:34
Tiedän ainakin yhden henkilön jonka kirjoitukset Jumalasta on uskottavimpia kuin yksikään tähän mennessä. Lorna Byrne, joka on harras katolinen on kirjoittanut kolme kirjaa tähän mennessä. Merkittävää tässä on, että katolinen kirkko ei ole tuominnut häntä vaan ei oikeastaan tiedä miten suhtautua häneen.

Vai mitä tuumaatte tästä seuraavasta lainauksesta:

Kun Jumala loi miehen ja naisen, Hän loi heidät omaksi kuvakseen. Tämä ilmaus ei viittaa ruumiiseemme vaan sieluumme. Sielumme on pala Jumalaa, kipinä Hänen jumalallisuuttaan, Hänen valoaan, joka elää meistä joka ikisessä, olipa uskontomme mikä hyvänsä.

Jo Kuningatar Kristiina oli sanonut, että "sielulla ei ole sukupuolta"

Kommenttia muokattu: 26.03.2013 klo 22:37
Nuo Luther-säätiön kirkkoheran mainitsemat raamattu-kirjasen luomiskertomukset - niitähän on siellä kaksi, keskenään erilaista versiota, tämä 1. Moos. 1:1-2:3 ja tämä 2:4-25 - ovatkin mielenkiintoista tulkittavaa.

Miksihän siinä toisessa se heidän jumalansa loi ensin miehen, omaksi kuvakseen - miehen esikuvana oleva jumala, siis mies-jumala, halusi aluksi seurakseen toisen miehen? Voisi melkein tulkita että se jumala on homo-mies.
... ja kun siitä luonti-miehestä ei tullutkaan jumala-miehen iloa, luotiin myöhemmin vasta nainen. Siis tuossa toisessa luomiskertomus-versiossa.

Ja siinä toisessa luomiskertomusversiossa luodaan nainen ja mies samalla kertaa.

Noh, niin tai näin, uskonnoista vapaat ihmiset ovat syntyneet ihan luonnostaan, eikä luonnottoman jumalaisesti.

Sinällään kiitokset Kari Mäkiselle - paljon enempi arvojohtaja, kuin esmes nyky-hissunkissu-pressamme, joka on itse jo toiseen kertaan avioliitossa ...
Ja ortodoksien, katolisten, islam-seurakuntien, juutalaisvihaaja-luther-yms-poppoiden lähimmäisenrakkaus on onnettoman heikoissa kantimissa.

Luterilainen kirkko sentään yrittää jatkaa sen profeetta jeesuksen viitoittamaa teitä, eikä jää roikkumaan T-tuomiopuulle tai kiertämään mustaa meteoriittia.

Kommenttia muokattu: 26.03.2013 klo 23:43