Homovihamieliset viestit eivät kuulu vapaan mielipiteenilmaisun piiriin (juttukommentit)

Suomessa han on uskonnonvapaus eikö silloin kristityillä ole oikeus julistaa evankeliumia ja kertoa jumalan kanta vaikka homouteen..Suomessa sananvapauden rajoittaminen on mennyt liian pitkälle sensuuri on kansakunnan vihollinen numero yksi.
Näillä kirjoituksilla koetellan rajoja. Sanan- ja uskonnonvapaudellakin on rajansa. Tuo on ehtaa vihapuhetta. Jos ei muu auta, on rajat katsottava oikeudessa myöskin Suomessa.

Tämän kaltainen kirjoittelu on mielestäni yhteen ihmisryhmään kohdistettua vihapuhetta. Miksi he eivät käy samalla intensiteetillä esimerkiksi Raamatussa kiellettyä avion rikkomista vastaan. Miksi vain juuri homot ovat heidän kohteinaan?
Niin, esim. uskonto on täysin valinta, toisin kuin esim. homorakkaus ei ole valinta, vaan homorakkaus on yhtä luonnollista, kuin vihreäsilmäisyys.
uskontojen "luonnottomuuden" todistavat jo lähetyssaarnaajatkin, kertoen että he "vievät raamatun sanomaa sinne ja sinne" - luonnollinenhan jo on, eikä sitä tarvitse viedä, eikä tuoda minnenkään.

Miksi uskonto-aatteessa väitetään että lapsilla pitäisi olla oikeus sekä isään että äitii, n
vaikka sen uskonnon "jumalan lapsilla" on (kuulemma) vain Isä ja Poika, eikä Äitiä ja Tytärtä lainkaan.
- eikö sen uskonnon "jumalan" lapsillakin pitäisi olla oikeus Äitiin ja Isään? jos sellaista vaaditaan siinä uskonnossa muuten?

raamatun tutkijoitten mukaan maria oli enintään 14 v, kun hänen jumalahsan pani hänet, joosefille kihlatun eli toisen miehen vaimon paksuksi ... ja sitä palvotaan tuossa uskonnossa.

Eniten itseäni kummastuttaa se, että yli 95 %:sti pahat teot raamatussa ja koraanissa tekevät miehet tai nitten "mies"jumalat, sekä heterot niissä - ja siltikin noihin pohjaavat uskonnot pitävät naisia muka "huonompina" ja homoja muka "syntisinä".

Kommenttia muokattu: 17.03.2013 klo 23:30
 • 4 / 23
 • ERKKI - VAASA
 • 18.3.2013 0:25
Olen aina ihmetellyt monien itseään niin hyvinä pitävien “kristittyjen” kovuutta ja kylmyyttä. Aamen, Jeesus ja hallelujaa ovat noitten “kovien kristittyjen” puhtaita taikasanoja ja mantroja, niitä toistetaan vähän väliä. Näin vaikka jo Jeesus itse toteaa ettei “jokainen joka sanoo minulle Herra, Herra pääse Taivasten Valtakuntaan vaan se joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon“.
“Kovien kristittyjen” taholla ehtimiseen lässytetään kyllä Jumalan “armosta” ja Jeesuksen “rakkaudesta”, hoilataan, veisataan. kumarrellaan ja teeskennellen pyhä ilme kasvoilla sitten rukoillaan jotta tällä ulkonaisella näyttelemisellä lopuksi päästään “pelastumaan”. Olisi todella kiva tietää mistä tässä oikein täytyy “pelastua ja mihin”? “Kovat kristityt” eivät tähän pysty vastaamaan!
Huvittavinta kuitenkin on että heti kun kyseeseen tulee jokin vähänkin noitten “kovien kristittyjen” ja itseään niin “normaaleina” pitävien henkilöitten aate- tai arvomaailmasta vähänkin poikkeava asia, kuten sukupuolisiin vähemmistöihin kuuluminen taikka lakiesitys samaa sukupuolta olevien avioliittoon vihkimisestä niin nuo aamenta, Jeesustaan ja iänikuista hallelujaansa hokevat ”kovat kristityt” ovat karvat pystyssä ja manaavat esille vaikka mitkäkin “Helvetin Tulet“ jotta tällaista “rienausta” vain ei tule sallia, se kun tietysti on heiltä itseltään pois. Millä tavoin? Kyseinen asia ei kyllä minulle ole koska an selvinnyt.
Tässähän nähdään nimenomaan mitä selvimmin että mikään ulkonainen usko ja sen voimallinen näytteleminen ei tee ihmistä sen paremmaksi. Tuon toteamuksen kun todistavat oikeaksi kaikki ne kauheudet ja vääryydet joihin nimenomaan kristinusko on 2000 - vuotisen historiansa aikana syyllistynyt!
Kuten Karl Marx jo aikoinaan oikein totesi “Uskonto on oopiumia kansalle” eikä mitään muuta.
 • 5 / 23
 • ihmettelijä
 • 18.3.2013 7:48
"Suomessa han on uskonnonvapaus eikö silloin kristityillä ole oikeus julistaa evankeliumia ja kertoa jumalan kanta vaikka homouteen..Suomessa sananvapauden rajoittaminen on mennyt liian pitkälle sensuuri on kansakunnan vihollinen numero yksi."

Tottakai varmaankin olet sitten sitä mieltä, että uskonnostasi saa sananvapauden nimissä sanoa mitä tahansa. Jos sinulla on uskonnonvapaus uskoa mihin tahansa hömppään, kenelläkään muulla ei ole velvollisuutta kuunnella sitä.
 • 6 / 23
 • vaeltaja2006
 • 18.3.2013 8:38
Meillä sananvapaus ei ole rajoittamaton. Laissa on monta monia sananvapauden rajoituksia. Esim. uskonrauhan rikkominen on rangaistavaa. Ei saa julkisesti loukkaamistarkoituksessa herjata sitä, mitä kirkko tai uskonnollinen yhteisö pitää pyhänä. Jussi Halla-aho sai uskonrauhan rikkomisesta sakkoja vuonna 2009. Hän mm. nimitti islamia "pedofiiliuskonnoksi".

Kommenttia muokattu: 18.03.2013 klo 08:40
 • 7 / 23
 • Havainnoija
 • 18.3.2013 13:44
Olen samaa mieltä kuin Juhani, Erkki ja nimimerkki human.
On täysin käsittämätöntä, että mm. uskontoon pohjautuva vihapuhe ja solvaukset homoja kohtaan on sallittu Suomessa. Samaa vihapuhetta tulee lähes päivittäin myös ääripopulistien suunnalta ja sielläkin se perustuu ihmisvihamieliseen uskontoon.
Kiihkouskovaiset ovat tosiaan julmimpia ihmisiä, ja siellä missä heillä on vaikutusvaltaa kuten Afrikassa, kirkkokunnat yhdessä vaativat homoille nykyistä pidempiä vankeusrangaistuksia aina kuolemantuomioon saakka.

Mikäli joku rinnastaisi suomenruotsalaiset tai saamelaiset pedofiileihin tai levittäisi heistä samanlaisia valheita, joita äärikristityt ja ääripopulistit levittävät meistä päivittäin, oikeus olisi istunut ja tuomioita jaettu jo pitkän aikaa.

Suomi ei ole oikeusvaltio esimerkiksi muihin Pohjoismaihin ja Britanniaan verrattaessa. Britanniassakin noudatetaan lakia ja siellä kansalaiset myös ilmoittavat heti uskonnollisissa tilaisuuksissa, tiedotusvälineissä ja kaikkialla muuallakin ilmenneestä vihapuheesta ja solvauksista hlbt-kansalaisia kohtaan.
---
Euroopan unioni julkaisee homofobian vastaisena päivänä selvityksen hlbt-kansalaisten syrjinnästä ja viharikoksista, jotka lisääntyvät EU-maissa.

Euroopan parlamentti on laatinut päätöslauselmaesityksen rasismin, muukalaisvihan ja viharikosten torjunnan tehostamisesta (2013/2543(RSP).
Päämääränä on muun muassa se, että vihapuheen edistämisestä ja yllyttämisestä viharikoksiin voitaisiin asettaa helpommin vastuuseen.

Päätöslauselmassa sanotaan esimerkiksi, että Euroopan parlamentti

”panee merkille, että komissio varoitti äskettäin rasistisesta, ääriliikkeitä tukevasta ja populistisesta poliittisesta keskustelusta, joka voi myös antaa "yksinäisille susille" ajatuksen ryhtyä sattumanvaraisiin surmatöihin, kun väkivaltaisten ääriliikkeiden uhka leviää”

”kehottaa panemaan täytäntöön parlamentin useaan otteeseen vaatiman toimintasuunnitelman seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin perustuvan tasa-arvon saavuttamiseksi”

”kehottaa vahvistamaan syrjinnän torjumisesta vastaavien kansallisten viranomaisten roolia, jotta vihapuheen edistämisestä ja yllyttämisestä viharikoksiin voitaisiin asettaa helpommin vastuuseen”

”kehottaa ottamaan käyttöön mekanismeja, joilla viharikoksista tehdään näkyviä EU:ssa varmistamalla, että ennakkoluuloihin perustuvat hyökkäykset ovat rangaistavia tekoja ja että ne kirjataan asianmukaisesti ja tutkitaan tehokkaasti, niihin syyllistyneet asetetaan syytteeseen ja heille määrätään rangaistukset ja että uhreille annetaan asianmukaista tukea, suojelua ja korvauksia, jotta viharikosten uhreja ja todistajia voidaan kannustaa ilmoittamaan tapauksista”

Päätöslauselma toimitetaan sen tultua hyväksytyksi kaikkien EU-maiden hallituksille ja parlamenteille.
Päätöslauselma suomeksi:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+MOTION+P7-RC-2013-0121+0+DOC+XML+V0//FI

Päätöslauselma hyväksyttiin äänestyksessä viime torstaina 14.3. tämänsisältöisenä:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&reference=P7-TA-2013-0090&language=FI&ring=P7-RC-2013-0121

Kommenttia muokattu: 18.03.2013 klo 14:17
 • 8 / 23
 • puppeliassi
 • 18.3.2013 15:03
uskonnonvapaus ei kata kaikkea esim minä en voi harrastaa sellaista uskontoa jossa kaikki jotka ei palvo juttua x kivitetään/haukutaan syntisiksi jotka joutuu kärsimään.

tai sellainen uskonto missä ainoastaan homot on sallittuja muut joutuvat helvettiin ja heteroita pitää eheyttää homoiksi ettei suuri hullah suutu. ja jos ei suostu niin lähetetään vihapostia ja haukutaan syrjitään kunnes toinen tekee itsarin.
Sanan- ja uskonnonvapauden sekä muiden perusoikeuksien käsite on Suomessa viime vuosina mennyt aivan järjettömään suuntaan. Jostain syystä on alettu ajattelemaan, että koska esim. on sananvapaus, pitäisi voida sanoa mitä tahansa ilman mitään seuraamuksia. Eihän se näin mene. Toki voi sanoa mitä haluaa, mutta jos samalla rikkoo jonkun toisen perusoikeuksia tai lakia ylipäänsä, niin siinä vaiheessa sanomisista seuraa rangaistus. Jos siis joku sananvapauden nimissä sanoo meitä homoja pedofiileiksi, niin se rikkoo minun ja monen muun oikeuksia ja silloin se on rangaistavaa. Sama koskee myös aiemmin viestiketjussa mainittua Halla-ahon saamaa tuomiota uskonrauhan rikkomisesta. Jokin perusoikeus ei siis poista vastuuta niin, että sen nimissä voisi tehdä tai sanoa mitä tahansa.
Homovastaisissa äärikristillisissä järjestöissä on kuluneen kahden viikon aikana ilmennyt suurta suuttumusta.

Ensiksikin EU-parlamentin päätös 14.3. suitsia uskontopohjaista vihapuhetta sekä homo- ja transfobiaa. Parlamentin päätös ei jäänyt pelkästään mappeihin, vaan se on lähetetty kaikkien EU-maiden parlamenteille ja hallituksille toimiin tarttumista varten.

Toinen on vihapuheen vastainen kampanja, joka alkaa tänään torstaina 27. maaliskuuta Helsingissä. Kehitysyhteistyöjärjestö Plan, joka on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton, aloittaa verkon vihapuheeseen pureutuvan kampanjan. Kampanjassa koulutetaan nuoria aktivisteja tunnistamaan ihmisoikeuksia loukkaava vihapuhe verkossa ja reagoimaan siihen sekä edistämään ihmisoikeuksia niin verkossa kuin sen ulkopuolella.
Kampanja toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

http://www.plan.fi/fi-FI/tiedotteet/uutiset/plan-etsii-nuoria-aktivisteja-toimimaan-vihapuhetta-vastaan

Tämä ´Nuoret vihapuhetta vastaan´ -kampanja on osa euroopanlaajuista No Hate Speech Movement -kampanjaa, jonka on käynnistänyt Euroopan neuvosto (Council of Europe).
http://www.nohatespeechmovement.org

***
Suomen äärikristittyjen järjestöt, joita voisi kutsua homovihajärjestöiksi, eivät lainkaan tykkää, että niiden homovihapuheisiin puututaan, vaan ne puolustavat oikeuttaan halveksia, demonisoida ja solvata meitä.

Eräs tällainen äärijärjestö on Patmos-säätiö, jonka johtohahmoihin kuuluva tunnettu homofobi Juha Ahvio on jälleen kerran purkanut pakottavia paineitaan.

Tässä otteita purkauksesta:
- Tällaiset vasemmistoradikaalit ja monikulttuurisuusideologiaa puolustavat hankkeet tähtäävät kaikenlaisen oikeistolaisen, kristillisen ja muun konservatiivisen mielipiteenilmaisun ja sananvapauden rajoittamiseen ja tukahduttamiseen. Järkyttävää ja ironistakin tässä on se, että nyt vasemmistoradikaalit pyrkivät totalitaariseen isoveliyhteiskuntaansa ”ihmisoikeuksiin” vetoamalla.
- Tällaisen vasemmistoradikaalin totalitaarisen vihapuhepropagandan ja ihmisoikeuskäsitteen väärinkäytön ei saa antaa sumentaa sitä tosiasiaa…
ja niin edelleen.

Rattoisia lukuhetkiä:

http://www.patmos.fi/blogi/?entityId=549

Muutama kommentti kirjoituksen alapuolella.

Kommenttia muokattu: 27.03.2013 klo 00:47
Totta kai oikeus vapaasti leimata homot syntisiks ja sairaiks kuuluu sananvapauden piiriin - samoin ku vapaus olla leimaamatta homoi.

Tietysti ymmärrettävää, et JuhaniV:llä voi olla vaikeuksii kunnioittaa sananvapautta, koska sen nuoruudessa elettiin kylmän sodan pahinta r*ssän perseennuolentakautta. Nykysukupolvi vaan ei sellasesta enää kärsi ja meillä on sananvapaus jotain niin pyhää, et sitä ei voi loukata. Ja tää, arvon palstavaari, on 2010-luvun sananvapautta: mitä tahansa saa sanoo, kunhan kunnianloukkauksen tunnusmerkit ei täyty tai kenenkään kotirauhaa, perhe-elämää tai henkilökohtasta vapautta ei loukata.
Hmm...
En tiennytkään, että käytän sananvapauttani kun pidättäydyn nimittelemästä mieliestäni ärsyttävästi käyttäytyvää naapurin rouvaa pihalla huoraksi, ja asia on suoraan verrannollinen siihen, että minulla on myös oikeus halutessani haukkua hänet saatanan huoraksi vaikka koko talon kuullen ja kirjoittaa se vaikka talon Facebook-sivulle.

Täytyypä panna mieleen pahan päivän varalle.
Jaaha, täällä on muitakin uuslukutaidottomii ku Juhani.

Mitä tahansa saa sanoo, kunhan kunnianloukkauksen tunnusmerkit ei täyty. Kansanryhmän kunniaa ei voi loukata.
Kansanryhmän panettelu ja leimaaminen yleistämällä on kuitenkin harmaalla alueella. Mitä asiattomampaan sävyyn tällaista tehdään, sen mustemmaksi muuttuu. Minusta kyllä kannattaa tarkasti miettiä, millaisin ilmaisuin luonnehtii kanssaihmisiä niin yksilöinä kuin jotenkin määrilteltyinä joukkoinakin.
Mä kannatan erittäin suurta sananvapautta ja yksityiselämänsuojaa. Se, mikä ei kuulu yksityiselämänsuojan piiriin, on vapaata riistaa. Homojen nimittäminen yleisellä tasolla esim. sairaiks tai syntisiks kuuluu sananvapauden piirii - sen sijaan jonkun homon kunnianloukkaminen taas ei kuulu.

Otetaan pari esimerkkii.

1) Joku kantaa mielenosotuksessa kylttii, jossa lukee: "Jumala vihaa hinttejä!" ("God hates fags!"). Kyseinen tyyppi ei loukkaa kenenkään homon kunniaa, vaan toteuttaa perustuslain suomaa sananvapautta.

2) Pärä sanoo homoillassa, et avioliitto on miehen ja naisen välinen. Pärä ei loukkaa kenenkään kunniaa.

3) Pentti Oinonen sanoo, et homojen tanssiminen linnanjuhlissa loukkaa sotaveteraanei. Sekään ei loukkaa kenenkään homon kunniaa.

4) Naapurin vanha juoppo äijä pudottaa talossa asuvalle homoparille postiluukusta lapun, jossa lukee: "Saatanan peräreiän tuupparit, tollaset pitäs ampuu, saatana". Siinä uhataan homoparin henkee ja se on siten lainvastanen.

5) Samanen äijää huutaa yksikseen kadulla kama- ja viinapäissään: "Saatana, ku kaikki homot pitäs viedä kerralla saunan taakse ja antaa kunnon niskalaukaus". Kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkit täyttyy.

6) Homofobinen muslimimamu sanoo: "Ei homoi meidän kaduille. Homot pois muslimien alueelta". Kyseinen muslimi rajottaa toisten liikkumis- ja uskonnonvapautta. Lainvastasta.

Yhteiskunnassa pitäs olla tietyt loukkaamattomat perusarvot

a) kunnianloukkauksensuoja

b) perhe-elämänsuoja

c) kotirauha

d) uskonnonvapaus

e) vapaus kritisoida uskontoo

f) poliittiset vapaudet

g) vapaus kritisoida toisten politiikkaa

h) yhdistymis- ja kokoontumisvapaus

i) kirje- ja viestintäsalaisuus

k) laajat taloudelliset toimintavapaudet

l) omaisuudensuoja

Kommenttia muokattu: 27.03.2013 klo 12:55
riqu entä jos on pridet ja joidenkin kylteissä lukee homous on ok, kaappihomot kaapista pois yms.

ja vastapuolella: homous on syntiä, homot joutuu helvettiin, homous ei ole tervettä, avioliitto ei kuulu hinteille. yms.

mitkä näistä on vihapuhetta

edit tai jos mun uskontoon sopii niin "heterot pitää eheyttää homoiksi", "heterous on häpeä", "homot on jumalia ja te syntiset ette saa mennä naimisiin" yms

Kommenttia muokattu: 27.03.2013 klo 17:45
Sananvapaus kuuluu kaikille, niin homo- ku heterovihamielisillekin tahoille - kunhan vaan äärivassarit ymmärtää pysyy poissa paukkupommeineen.
vaikka itse kannatan mahdollisimman suurta sananvapautta, mutta vihapuhe esim "homous ei ole tervettä"(valhe) "hompt joutuu helvettiin"(uhkaillaan)"homous on syntiä" (leimataan)"avioliitto ei kuulu hinteille"(hintti sana alatyylinen) ei ole hyväksyttävää.

ja tohon sun "äärivassarit ymmärtää pysyä pois paukkupommeineen" vastaan että toivonmukaan äärioikeistolaiset eivät tee enään breivikeitä.
Poliisi ja tutkijat arvelevat, että netissä leviävien solvausten ja uhkausten takaa löytyy muun muassa turhautumista omaan elämäntilanteeseen sekä päihde- ja mielenterveysongelmia.
Räikeintä viestittelyä harrastaa poliisin käsityksen mukaan pieni, mutta aktiivinen ryhmä kirjoittajia.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194810081010/artikkeli/verkon+vihapuhujat+eivat+ole+yhtenainen+ryhma.html

Netin vihapuhetta tutkineen asiantuntijan mielestä verkossa esiintyvään aggressiiviseen puheeseen on suhtauduttava vakavasti ja vähättelemättä.
- Kärkevimpiin tapauksiin on tartuttava ennen kuin niistä mahdollisesti tulee ongelmia, sanoo Tampereen yliopiston viestinnän ja median tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Pentti Raittila.

http://yle.fi/uutiset/tutkija_vihapuhe_vertautuu_sotapropagandaan/6605550
Havainnoija: "...poliisin käsityksen mukaan pieni, mutta aktiivinen ryhmä kirjoittajia."

Muistuupa tuosta mieleeni tapaus vuosien takaa, jossa yhdellä ärhäkällä kirjoittajalla oli kymmenen eri nimimerkkiä samaan verkkopalveluun. Niitä hän käytti rinnakkain antaakseen vaikutelman isosta joukosta vastustajia.
Ja mikähän se JuhaniV:n muistama tapaus mahto olla ja millä palstalla? Vai sittenkin vaan vanhan miehen mielikuvituksentuotetta?