Niinistö Eho Moskvyi -radion ohjelmassa: Homolait ovat Venäjän sisäinen asia (juttukommentit)

Haastattelu heijastanee presidentti Niinistön arvomaailmaa. Venäjän homolakeja ja poliisitoimintaa koskeva osuus olisi voinut olla hyvinkin jonkin puolalaisen, unkarilaisen tai virolaisen poliitikon lausumaa. Nykyisistä länsieurooppalaisista ja pohjoismaisista johtajista aniharva olisi jäänyt "tämä-on-sisäinen-asianne" -linjalle. Eli tässä aihepiirissa Suomi profiloituu yhä enemmän eteläisemmän Itä-Euroopan jatkeeksi. Tähän on tultu. ( Ehkä joku tekisi uuden version siitä vuosikymmenten takaisesta pampfletista.)
 • 2 / 37
 • Xx_Val_xX
 • 14.2.2013 11:28
Niinistö ei sitten kauppasuhteiden pelosta uskaltanut kertoa omaa kantaansa, eli yhdellä painotetulla sanalla sanottuna. RAUKKIS!!!!!!

Ihmisoikeuksien polkeminen ei ole todellakaan minkään maan sisäinen asia!!!

Kommenttia muokattu: 14.02.2013 klo 11:31
On hyvä muistaa, että valtionpäähenkilön ei ole sopivaa suoraan arvostella toisen maan lainsäädäntöä tai oloja, ainakaan ollessaan siellä vierailulla. Ei niin tehnyt minun muistikuvani mukaan edellinen presidentti Tarja Halonenkaan.

Suomeen kohdistuvaan perusteettomaan osoitteluun presidentti voi ja siihen tämän kuuluukin ilmaista vastalause.

Toki minäkin toivon, että Niinistön kanta Suomen avioliittoasiaan kehittyy, ja hän oppii käsittelemään aihetta yksinomaan tosiasioiden valossa.
 • 5 / 37
 • Ei_avioliittoja_homoille
 • 14.2.2013 13:11
"On hyvä muistaa, että valtionpäähenkilön ei ole sopivaa suoraan arvostella toisen maan lainsäädäntöä tai oloja, ainakaan ollessaan siellä vierailulla."

Noniin. Milloin Homopallero tulee sanomaan smo:ta homofobiksi, kun smo tuon sanoi? Itsehän olen sanonut täysin samaa.

Kaiken kaikkiaan Niinistön linja, jossa pääpaino on Suomen taloudellisilla eduilla, eikä "ihmisoikeuksilla", on todella hyvä. Ei Suomi hyödy siitä mitenkään, jos se alkaa valittamaan Venäjällä jostain homoasioista, mutta taloudellisilla painotuksilla todellakin voi olla hyötyä.
 • 6 / 37
 • I love kok
 • 14.2.2013 13:43
Konservatiivipuoluetta edustava presidenttikö ei näe homojen repressiota ongelmana? HUH HUH, mihin maailma onkaan menossa.
 • 7 / 37
 • valtsu_Kalliossa
 • 14.2.2013 13:49
Nyt veti jälkisuomettunut Niinistö pohjat. Tällaista härskiyttä länsimaisia ihmisoikeuskäsityksiä kohtaan en olisi odottanut, mutta nyt Niinistö taisi ilmaista myös todelliset kantansa. Ei ihme, että kokoomus muutenkin alkaa livetä mm suotuisasta avioliittokannastaan. Kyllä nyt perässähiihtäjiä riittää.
 • 8 / 37
 • Homopallero
 • Homopallero
 • 14.2.2013 13:56
Tiedän jo smo:n mielipiteen ja se ei ole sama kuin homofobisella trollilla Ei_avioliittoja_homoille. Vaikka sanomiset tai mikä tahansa asia olisi muodollisesti sama ulkoisesti tai teknisesti, se ei ole sitä käytännössä. Tiedän ettet sitä ymmärrä, kun et kerran osaa (halua) erottaa aikuista ihmistä lapsesta tai eläimestä.

Jos kuvittelet, että smo:n motiivi puhua diplomaattisesta protokollasta on sama kuin sinulla, jonka normipäivä "heterona" kuluu homojen ihmisoikeuksia parjatessa trollaamalla homosivustolla, olet tyhmä kuin saapas.

Mitä Venäjään tulee, ei sen kanssa voi kohta solmia minkään näköisiä sopimuksia, kun se ei niihin kerran sitoudu. Homofobien tyhmyyttä peittelemään väsätyt "homopropagandalait" ovat Venäjän solmimien ihmisoikeussopimusten vastaisia. Yhteistyöstä ei tule mitään jos istutaan tuppisuina ja katsotaan sormien lävitse. Sekin kertoo ihmisestä paljon, miten ajattelee rahaa ihmisoikeuksien kustannuksella. Ei_avioliittoja_homoille kuuluu niihin tyyppeihin, jotka myyvät aseita kaiken maailman saudiarabioihin ja samalla vaativat rajojen sulkemista "ihmisoikeus"pakolaisilta. Vastenmielinen hyypiö.

Kommenttia muokattu: 14.02.2013 klo 14:14
 • 9 / 37
 • puppeliassi
 • 14.2.2013 14:28
homopallero kokoomuksen johtohan on juuri tuollaista kunhan bisnekset sujuu niin eipä muulla väliä, tosi ahnetta laittaa kaupankäynti ihmiskoikeuksien edelle, enkä usko vaikka niinistö olisi virallisesti sanonut putinille että toi homopropaganda lait on iso virhe, ei venäjä olisi kuitenkaan laittanut suhteita poikki. suomi on kuitenkin niin tärkeä venäjän uusrikkaille. esim käyvät täällä terveydenhuollossa yms ja ostavat suomalaisia elintarvikkeita yms.
Minäkin kyllä menen talouden ehdoilla. Suomi kurjistuis ilman Venäjän kaupankäyntiä. Ei siis kannata laukoo mitää provoisoivaa. Meillä menee hyvin. Olkaamme tyytyväisiä.
Nopeasti sitä huomaa tekevänsä mitä tahansa, jotta itsellä menee vain entistä paremmin. Sillä tavalla se ihmisyys taantuu.

Kommenttia muokattu: 14.02.2013 klo 14:53
 • 12 / 37
 • Ei_avioliittoja_homoille
 • 14.2.2013 14:55
"Ei_avioliittoja_homoille kuuluu niihin tyyppeihin, jotka myyvät aseita kaiken maailman saudiarabioihin ja samalla vaativat rajojen sulkemista "ihmisoikeus"pakolaisilta. Vastenmielinen hyypiö."

Niin kuulunkin. Mitä se Suomea haittaa, että se myy aseitaan vaikka Saudi-Arabiaan? Jos Saudi-Arabia ei niitä aseita Suomesta osta, niin varmasti ostaa jostain muualta.

Rajat pitäisi myöskin sulkea turhilta ihmismassoilta. Todellisuudessa Suomella ei tällä hetkellä ole todellista tarvetta yhdellekään tulijalle. Ei työperäiselle, eikä humanitaariselle. Homopallero voi mennä Ruotsiin ja siellä Malmön Rosengårdiin, ja sitten sen jälkeen miettiä, haluaako edelleen rajat auki -politiikkaa maahanmuuton suhteen.
Perin outoa, ettei Suomen ulkopolitiikan johtaja, nyky-presidenttimme, ole perillä Euroopan neuvoston (johon sekä Suomi että Venäjä kuuluvat) ihmisoikeussopimuksen asioita, joihin sekä Suomi että Venäjä ovat sitoutuneet.

Euroopan neuvosto: http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_neuvosto

Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimus: http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_ihmisoikeussopimus
- tuohon sisältyy mm: oikeus vapauteen ja turvallisuuten, ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapaus, sananvapaus, kokous- ja yhdistymisvapaus, syrjinnän kielto

Miten Niinistö voi sanoa, että Venäjän nykyiset "homolait" ovat Venäjän sisäinen asia? kun Venäjä niillä kiistatta rikkoo sopimusta, jonka se on suhteessaan muihin ja oman maansakin kansalaisiin allekirjoittanut?
Putosi kyllä pisteet Niinistöltä,ilmeisesti jopa Medjevkin on sivistyneempo mies.Kantaa olisi voinut ottaa myös loukkaamatta,ja vaatia lakiin tarkennuksia estämään syrjintää.
Käsittääkseni Niinistö kommentissaan sivuutti sopimuksen, johon Suomi on sitoutunu ja johon myös Venäjä on sitoutunut.

Asiahan koskee suomalaisia konkreettisesti niin, että jos Suomesta esim menee venäjälle bi-mies&trans-mies-pari, jotka suutelevat Venäjällä tai pitävät siellä päällään paitaa, jossa lukee että "biseksuaalisuus ja transseksuaalisuus eivät ole perversio", todennäköisesti heidät siellä pidätetään ja tuomitaan sakkoiihin.

Samoin Venäjällä on esim Moskovassa kielletty Pride-kokoontumiset 100 vuodeksi.

Nuo asiat esim. Venäjällä rikkovat ajatuksen-, sanan- ja kokousvapautta. Nyt presidenttimme kertoi, ettei hän puolusta Suomen solmiman sopimuksen määrittelemiä oikeuksia Venäjällä, vaikka Venäjäkin on sitoutunut samaan sopimukseen.

Kyse on eri asiasta, kuin esim. jonkin ääri-islamistisen maan kanssa, joka ei ole edes sitoutunut tuollaiseen yhteiseen soppimukseen. Venäjä kuitenkin on soitoutunut sopimukseen, mutta ei sitä käytännössä noudata ja myös rikkoo Venäjällä vierailevien suomalaisten ja muidenkin Eurooopan neuvoston jäsenvaltioiden kansalaisten oikeuksia, joka on määritelty Euroopan nauvoston ihmisoikeussopimuksessa. Muuutamat Euroopan neuvoston jäsenvaltiothan ovat nimenomaan nostaneet esille sen, että Venäjä rikkoo allekirjoittamansa sopimuksen asioita, joihin Venäjä on sitoutunut.
Jos ei näe mitään ongelmaa siinä, että myy aseita murhanhimoisille tyrannioille ja estää ihmisoikeuspakolaisilta tarkoitushakuisesti pääsyn maahan tai arvottaa kaikkea pelkästään taloudellisen ja ideologisen hyödyn ehdoilla, on moraaliton psykopaatti.
Lisää uutisia Venäjältä.

Painivalmentaja Vladimir Uruimagovin mukaan painin poistaminen Olympialajeista on homojen salaliitto. Jos paini poistetaan, homot ottavat vallan. Painin poistaminen on isku miehekkyyttä vastaan.
Uruimagov ei varmaankaan ole huomannut, miten paini on yksi olympialajeista, joka hyvinkin kiinnostaa niitäkin homoja, jotka eivät urheilusta niin välitä.

http://www.huffingtonpost.com/2013/02/14/olympic-wrestling-canceled-gay-conspiracy-russian-coach-controversial-claim_n_2680518.html


*edit typo: I can't read and I can't write...

Kommenttia muokattu: 14.02.2013 klo 16:53
Niinpä. Painissahan on ollut myös olympiakisaajatason "kaapista ulostulleita" homoja.

Myöskin tuo SaintJudy:n kertoma, että Niinistö oli vuosi sitten kertonut kolme tärkeintä toimintansa keskipistettä olevan "viennin edistäminen, ilmastonmuutoksen torjunta ja edistää ihmisoikeuksia"

Noh, Niinistö on ilmeisesti kauppaamassa Venäjällä "tuuliviiri-ajatus-energiaa".

Ja mihin katosi Niinistön monasti harrastama sanasukkeluus? Hänhän olisi voinut letkauttaa Venäjälllä jotain tyyliin, että "Suomen itsenäisyyspäivän juhliinkin kutsuin muutaman avoimesti seksuaalivähemmistön edustajan, puolisoineen". (siis ainakin kilpakumppaninsa Haavisto miehineen, Jani Toivola miehineen sekä Saulin tukijoukoissa ollut Marco Bjurström miehensä kanssa - vai oliko niin, että tuki kelpasi, mutta arvostus muuten ei?).

Kommenttia muokattu: 14.02.2013 klo 18:08
Totta kai Venäjän lainsäädäntö on Venäjän sisänen asia. Samoin myös Suomen lainsäädäntö on Suomen sisänen asia.
Kansainväliset sopimukset ja niiden noudattaminen ovat kansainvälinen asia.
Riqumanille:

1. artikla. Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.

2. artikla. Jokainen on oikeutettu kaikkiin tässä julistuksessa esitettyihin oikeuksiin ja vapauksiin ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, omaisuuteen, syntyperään tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta.

Mitään erotusta ei myöskään pidä tehdä sen maan tai alueen valtiollisen, hallinnollisen tai kansainvälisen aseman perusteella, johon henkilö kuuluu, olipa tämä alue itsenäinen, huoltohallinnossa, itsehallintoa vailla tai täysivaltaisuudeltaan minkä tahansa muun rajoituksen alainen.

3. artikla. Kullakin yksilöllä on oikeus elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen.

7. artikla. Kaikki ovat tasavertaisia lain edessä ja oikeutetut erotuksetta yhtäläiseen lain suojaan. Kaikilla on oikeus tasavertaiseen suojaan tätä julistusta loukkaavaa syrjintää vastaan sekä kaikkea sellaiseen syrjintään tähtäävää yllytystä vastaan.

Ja nyt tarkkana, Riquman ja Ei_avioliittoja_homoille

16. artikla. 1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen. 2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta. 3. Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan.
Tarkkana ku porkkana. ;D

"16. artikla. 1. Täysi-ikäisillä MIEHILLÄ ja NAISILLA on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia RODUSTA, KANSALAISUUDESTA tai USKONNOSTA johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen. 2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta. 3. Perhe on yhteiskunnan LUONNOLLINEN ja PERUSTAVA ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan."

Tosin, miten toi löpinä jostain kansainvälisistä sopimuksista liittyy ite aiheeseen?
16. artiklan huomio miehestä ja naisesta on siinä mielessä tärkeä, että etenkin naisten oikeutta päättää puolisosta itsenäisesti on suvun taholta rajoitettu (mm. rotuun, kansalaisuuteen tai uskontoon liittyvin perustein), toki myöskään miesten itsemääräämisoikeus ei ole ollut aina itsestään selvä. Jos Riquman1990 ajattelee, että sukupuolten mainitseminen alleviivaa jotenkin miehen ja naisen keskinäistä asiaa, niin näin ei ole.
 • 27 / 37
 • Kolmoisritti
 • 15.2.2013 19:46
Venäjä on sitoutunut ihmisoikeussopimuksiin ja pyyhkii niillä samalla persettään. Venäjä pitäisi ajaa ulos Euroopasta takaisin sinne missä on ollutkin.
saintjudy: homofobien takia tulta ja kiveä sataa venäjälle, joten nyt homofobiset lait pois tai käy huonosti ;)
Se, mitä itse toivoisin esimerkiksi Ranneliike-sivuston toimittajakunnalta, olisi yhteydenpito istuvaan presidenttiimme hänen painostamisekseen taantumuksellisesta, ei-humanitaarisesta linjastaan (vaikka hänen puoluetaustansa onkin kokoomus). Ei edusta mielestäni taitavaa journalistista otetta sanoa, kuten tämänkin sivuston vastuunkantajatoimittaja SMO sanoo aiempana, ihmisoikeuksien räikeän polkemisen olevan maan sisäinen asia, johon ei tule puuttua. Oma linjansa ovat nämä myös aiempana esiintyneet raha ennen kaikkea -uskovaiset, joiden mukaan taloudellisten menetysten pelossa ihmisoikeusrikkomuksista pitää pysyä hiljaa.
Painostustoimet kuuluvat mm. etujärjestöille. Ranneliike.net ei ole etujärjestö, vaan sen tehtävä on kertoa siitä, mitä tapahtuu. Jos joku taho presidentin kanssa on yhteydessä ja syntyy jotain kerrottavaa, siitä kerrotaan. Presidenttiin liittyvistä asioista on kyllä aiemminkin kerrottu täällä, ja kerrotaan vastakin.

Kuten jokainen voi todeta, en ole missään väittänyt ihmisoikeusasioiden olevan jonkin maan sisäinen asia, vaan useaan otteeseen vallan päinvastaista. Sen sijaan olen tuonut esiin, että valtionpäähenkilön liikkumavara kannanottojensa kohdalla on rajallinen.
ranneliike.net on media, ja median ominaisuudessa sillä olisi mahdollisuus lähestyä tai yrittää lähestyä eri yhteiskunnallisia vaikuttajia kuten vaikkapa tasavallan presidenttiä tai eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtajaa lukijoitansa kiinnostavissa kysymyksissä. Kenties näin on tapahtunutkin, mutta raportteja tästä ei silmiini ainakaan viime aikoina ole sattunut.

Laajempana yhteisönä ranneliikkeen taustayhdistys, joka järjestää 1705-tapahtumaa, voisi myös olla tapahtuman teeman mukaisesti aktiivinen valtakunnan päättäjien suuntaan. Ensi toukokuussa olisi esimerkiksi mielenkiintoista tietää, mitä ajatuksia Tarja Halosen seuraajalla on kansainvälisenä homo- ja transfobian vastaisena päivänä Suomen ja sen lähinaapureiden tilanteesta homofobian torjunnan saralla.

Viime vuonnahan ulkoministeri Tuomioja osallistuikin 1705-tilaisuuteen ja lupasi ottaa asiaa esille itänaapurissa käydessään. Oletettavasti hän on briifannut myös tasavallan presidenttiä asian tiimoilta, jos presidentillä on kiinnostusta riittänyt.
Kommentti 2 viestiä sitten olleeseen postaukseen: taitavan tiedonvälityksen yksi tärkeimmistä perustyökaluista on haastattelu; lukijakunnan elämään vaikuttavien tahojen haastattelu asioista, joilla on mielenkiintoa lukijakunnalle. Istuvan presidentin kanta naapurimaan ihmisoikeuskysymyksiin (etenkin, että asia on Venäjän sisäinen asia) on käsittääkseni tällainen, jos mikä. Taitava tiedonvälitys ottaa selvää yhteiskunnallisista asioista ja kertoo tämän tuloksista lukijoilleen. Olenko itse ymmärtänyt jotain väärin tiedonvälityksestä ja Ranneliike.netistä tiedonvälityksen yhtenä kanavana?
Jatkan vielä kommentiksi 2 viestiä sitten olleeseen: journalismin yksi tehtävä on myös valvoa lukijakuntansa etuja, tuoda esille tiedonvälityksen keinoin tilanteita, jotka saattavat uhata lukijakunnan yleisiä intressejä. Se, mitä naapurimaassamme tapahtuu homoille ja se, miten vähän istuva presidentti ko. ilmiöstä välittää, on kiinnostavaa suomalaisen HBLQIT-skenen kannalta paitsi tiedonvälitys- myös etujen valvonnan mielessä, ja ainakin itse näen myös tämän etujen valvonnan yhtenä (taitavan) tiedonvälityksen tehtävänä. Voi tosin olla, että Ranneliike.netin toimittajat ovat minua valistuneempia tiedonvälityksen funktioiden käsityksissään.
 • 34 / 37
 • Scott Rockenfield
 • 1.3.2013 12:24
Tässä on sitä kauan kaivattua arvojohtamista 12 vuoden perversioiden edistämisen tilalle. Hyvä Sauli!
Siis mitä, onko joku Scott Rockenfield elänyt 12 vuotta perversioidensa kanssa yksin. Sori, mutta taitaa olla liian myöhäistä edistää sitä heteronarsismia enää. Aikaan ennen Halosta ei ole paluuta, vaikka Niinistö kuinka vaikenisi. Itse asiassa Niinistökin kannattaa tasa-arvoista asemaa lain edessä, joten ei taida hänen arvojohtamisellaan olla paljoa tekemistä sinun perversioidesi edistämisen kanssa.
Kysymys puoli vuotta myöhemmin: Miten tuo Homopalleron esittämä seikka (Niinistö kannattaa tasa-arvoista asemaa lain edessä) on näkynyt hänen käytännön toiminnassaan? Seuraan päivittäin pari tuntia erilaisia uutissivustoja eikä ole silmääni osunut. Pitäisikö minun hankkia vahvemmat silmälasit?
Vielä noin kuukautta myöhemmin: Kuinka vahvat silmälasit minun pitäisi viimein hankkia, jotta näkisin kansan yhteisen presidenttimme Sauli Niinistön kaikki HBLQIT-pyrkimykset suhteessa Venäjään, saati oman maamme sisällä?