Suomen tasa-arvopuutteet pian kansainvälinen haitta (juttukommentit)

  • 1 / 23
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 22.1.2013 11:08
Homolesbobitransu-aihepiiri ei liity tasa-arvoasioihin. Lisäksi on täysin naurettavaa väittää, että se vaikuttaisi joihinkin kansainvälisiin suhteisiin, jos Suomessa ei sallita homoliittoja. Tällaisen väittäminen on täysin homotahojen omaa propapangdaa, jolla he "perustelevat" sitä, miksi homoliitot pitäisi hyväksyä.
  • 2 / 23
  • puppeliassi
  • 22.1.2013 11:41
suomi on häpeällisestii edelleen tasa-arvoa vastaan! ollaan ruotsia huonompia ainakin tässä asiassa, missä kansallinen kilpailuvietti? ;)
  • 3 / 23
  • Xx_Val_xX
  • 22.1.2013 12:29
Silti Ruotsi ei päässyt neuvostoon mihin se haki, johtunee juuri tästä transihmisten sterilisoimisesta. Uusi laki tuli liian myöhään, valitettavasti Ruotsin kannalta. Suomi taas jatkaa säheltämistään sekä transihmisten sterilisoimis lain muutoksesta, että samaa sukupuolta olevien jotka haluavat avioliittoon. Nää molemmat vaikutti tavalla tai toisella Suomen haku paikkaa turvallisuusneuvostossa.
  • 6 / 23
  • Riquman1990
  • 22.1.2013 15:33
Hah! Suomen kanta homoliittoihin ei vaikuta Suomen pääsyyn turvallisuusneuvostoon eikä mihinkään muuhunkaan toimielimeen - ainakaan myönteisellä tavalla.

Todellisuudessa aika harvassa on maailmasa ne maat, jossa homot saa mennä naimisiin ja jossa homokysymyksii ylipäätään pidetään tärkeinä. Isossa osassa maailmaa homous on edelleen rikos ja monissa maissa siitä saa jopa kuolemantuomion.

Ja Suomen kannalta tolla kylmän sodan jäänteellä, eli turvaneuvostolla, ei käytännössä oo mitään virkaa. Pysyvät jäsenet veto-oikeudellaan pystyy kaataan kaikki päätökset. Suomelle ois jääny kumileimasimen rooli.

Miten Suomen kanta homoasioihin ylipäätään vaikuttaa Suomen "maineeseen" maailmalla? Eiköhän firmojen tulo Suomeen riipu täysin siitä, miten verotus ja muut yritystoimintaan liittyvät jutut on hoidettu.

Homokysymys ei todellakaan oo maailman mittakaavassa mikään päivänpolttama teema.
  • 7 / 23
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 22.1.2013 15:58
Jos homokysymys ei olisi päivänpolttava, siitä ei puhuttaisi.

Kuitenkin siitä puhutaan koko ajan enemmän ja enemmän, mikä tietysti ärsyttää sellaisia tahoja, jotka haluaisivat vaieta asiasta, josta heillä ei ole tunnetusti mitään järkevää sanottavaa.

Eettisyydellä on kasvava merkitys myös taloudessa.
  • 8 / 23
  • Riquman1990
  • 22.1.2013 16:18
"Eettisyydellä on kasvava merkitys myös taloudessa."

Onhan niitä hellyttävii pikkupuotei, mistä pystyy hankkiin eettistä saippuaa ja eettistä pikkupurtavaa ja kuvitteleen niiden avulla pelastavansa koko maailman.

Oikee kaupankäynti on kuitenkin jotain ihan muuta eikä rahalla oo arvoi - ei nyt eikä tulevaisuudessa.
Joopa joo...
"Hellyttävii pikkupuotei", kuten Microsoft ja Apple, jotka tukevat homojen oikeuksia ajavia kampanjoita huimilla summilla vuosittain. Nokiakin sai 10/10 pistettä GLBT -myönteisyydessä USA:ssa.
Ja noilla luokituksilla on vaikutusta mihin?

Suurinta osaa ei edes kiinnosta, mut mä kysyn ihan uteliaisuudesta, et miten Nokian kännykät Applen läppärit pystyy oleen homomyönteisii? Nehän on laitteita.
Laitteiden taustalla on kuitenkin yrityksiä. Yrityksillä taas on johto, joka tekee ratkaisuja henkilöstöpolitiikan ja markkinointiratkaisuiden suhteen, muun muassa.
No, työpaikoilla yleensä tehdään töitä, ei edistetä homojen oikeuksii.

Ei kai nyt missään työpaikoilla potkita pätevii työntekijöitä pois sen takii, et ne sattuu oleen homoi?

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 20:32
Oletpa sinisilmäinen Riquman. :3

Ja Ei_avioliittoja_homoille potee taas kaapin ahtautta:

"Homolesbobitransu-aihepiiri ei liity tasa-arvoasioihin. Lisäksi on täysin naurettavaa väittää, että se vaikuttaisi joihinkin kansainvälisiin suhteisiin, jos Suomessa ei sallita homoliittoja. Tällaisen väittäminen on täysin homotahojen omaa propapangdaa, jolla he "perustelevat" sitä, miksi homoliitot pitäisi hyväksyä."

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat luontainen ja itsestään selvä osa tasa-arvoaihepiiriä. Näin siksi, koska laki kohtelee suurimmassa osassa maailmaa kyseisiin vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä epäsuotuisammin. Ja jos on sitä mieltä, että tiettyjen oikeuksien tulisi olla nautittavissa vain heterojen ehdoilla, ei ymmärrä tasa-arvosta eikä sukupuolisesta suuntauksesta yhtikäs mitään ja voi näin ollen tietämättömänä olla ottamatta siihen kantaa.

Suomi pyrkii ja on läheisessä yhteistyössä myös sellaisten maiden kanssa, jotka asettavat painoarvoa myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoiselle kohtelulle.

Eli on täysin naurettavaa väittää, etteikö Suomen oman yhdenvertaisuus- ja rikoslakien ja perustuslain hengen kanssa räikeässä ristiriidassa oleva eriarvoistava avioliittolainsäädäntö muka vaikuttaisi myös ulkosuhteisiin osaltaan.

Tällaisen väittäminen on vain homofobista propagandaa, jonka tarkoituksena on vaimentaa kritiikki simputtamisesta ja ennakkoluuloista, joita ei osata tyydyttävästi valehdellen ja vääristellen perustella.

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 17:43
ja apple ja microsofthan esimerkiksi maksaa samoja etuuksia oli sitten mahdollinen puoliso mies tai nainen, eli sehän on hyvä että on tasa-arvoa joten hyvillä mielin voit ostella kännyköitä yms kyseisiltä firmoilta, jos vain tuote on sopiva.
Suomessahan esim. Kela ei laske samaa sukupuolta olevaa puolisoo "puolisoks" etuuksii myönnettäessä, joten homot saa tästä sellasen etuuden, joka heteroilta puuttuu. Kumma, kun kukaan ei oo perustanu heteroliikettä tällasen epäkohdan takii.

Mitä tulee puolisolle maksettaviin etuuksiin, niin samaa sukupuolta olevan puolison rinnastaminen eri sukupuolta olevaan riippuu täysin lainsäädännöstä - ja Suomen laki laskee jo rekisteröidyn puolison puolisoks.
Riquman1990: Päteviä työntekijöitä on potkittu homoseksuaalisuutensa vuoksi pois maailman sivu. Yhtenä näkyvimpänä tällaista harjoittaneena oli Yhdysvaltain armeja, ennen kuin don´t ask, don´t tell -käytäntö päättyi. Virallisen homokielteisen politiikan lisäksi on ollut epävirallisempaa ja myös johtoa alemmilta tasoilta lähtöisin olevaa savustamista. Tai glbti-vähemmistöihin kuuluvien työntekijöiden pitämistä kakkosryhmäläisinä. Tai perhe-edut on voitu evätä samaa sukupuolta olevien kumppanilta. Ja ja ja...
Mistäs lähtien jenkkisotilaat on ollu "pätevii työntekijöitä"? Todellisuudessa sikäläiset sotilaat on pohjasakkaa, jotka lähtee sotiin, koska niillä ei oo muutakaan vaihtoehtoo. Niille annetaan palkan lisäks terveysvakuutus, joka saattaa tulla tarpeeseen, jos niillä on kotona sairas vaimo, sairas lapsi tai sairaat vanhemmat, jotka tarvii hoitoo. Tiesit sä muuten, et niille maksetaan huonommin ku suomalaisille rauhanturvaajille?

Toki tietysti maailmalla kiertää myöskin kaupunkitarinoita siitä, miten joku jätkä on lähteny Irakiin saadakseen silikonitissit tyttöystävälleen...

Ei ketään huippuluokan osaajaa potkita pois vaan siks, et se sattuu oleen homo.
Riquman1990 viitannee siis samaa sukupuolta oleviin samassa osoitteessa oleviin kahdestaan asuviin henkilöihin, ei välttämättä parisuhteessa eläviin? Eri sukupuolta olevien on silloin erityisesti todistettava/vakuutettava olevansa eri perhettä. En ole tietoinen, kuinka tiukasti on eriperheisyys vannottava nykyisin kautta kiven ja kannon.

Tuo onkin vanha kummallinen jäänne ajalta, jolloin samaa sukupuolta olevat (etenkin nuoret) henkilöt saattoivat säästää asumiskuluissa asumalla keskenään vuokralaisina tai alivuokralaisina. Eri sukupuolta olevien kohdalla sellainen yhteisasuminen merkkasi automaattisesti parisuhdetta (eikä sellaista susiparia ole aina katsottu hyvälläkään).

EDIT vielä tämän kirjoittamisen aikana tulleeseen Riquman1990:n viestiin kommentoidakseni:

Pyssymiesten lisäksi armeijan leivissä on aika paljon erittäin vahvaa ammatillista osaamista. On vaikkapa (tieto)teknisissä hommissa olevaa väkeä, tulkkeja ja mitä vielä. Olen vähän hämmentynyt tuosta riipaisusta.

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 20:28
Riquman: "Ei ketään huippuluokan osaajaa potkita pois vaan siks, et se sattuu oleen homo."

Esimerkiksi Irakin sodan aikaan USA:n armeijasta potkittiin melkoinen joukko esimerkiksi arabikielen tulkkeja, joitka sattuivat olemaan homoja ja paljastuttuaan. Amerikasta poikkeavien kielten tulkeista oli silloin huutava pula, mutta homoja kielen taitajia armeija ei suvainnut. Yhdysvaltain armeija käyttää huipputeknologiaa monessa paikassa. Homoksi paljastuminen tiesi lähtöä ja kunniatonta erottamista huippuosaajillekin kun DADT-laki oli voimassa.

Lue linkin uutinen:
http://ranneliike.net/teema/?srt=2&cid=1&aid=1057&kaikki=1

Kuulepas poju. Voisitko lopettaa paskan jauhamisen asioista joista et tiedä mitään.

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 21:55
Voi olla Vaeltaja, mutta YK:lle sukupuoli vähemmistöt on tärkeitä.

Ban Ki-moon: lopettakaa homoseksuaalien ja transsukupuolisten ihmisten syrjintä

12.12.2012 Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteeri Ban Ki-moon on vaatinut lopettamaan sukupuoli-identiteettiin ja seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan väkivallan ja syrjinnän.

”Sanon tämän yksiselitteisesti: lesbot, homoseksuaalit, biseksuaalit ja transsukupuoliset henkilöt ovat oikeutettuja samoihin oikeuksiin kuin kaikki muutkin. Myös he ovat syntyneet vapaina ja tasavertaisina” Ban sanoi YK:n päämajassa New Yorkissa eilen 11.12. pidetyssä erityistapahtumassa, jossa peräänkuulutettiin johtajuutta homofobian vastaisessa taistelussa.

”On tyrmistyttävää, että meidän modernissa maailmassamme niin monet valtiot jatkavat ihmisten kriminalisointia sen perusteella, että he rakastavat samaa sukupuolta olevaa henkilöä. Useimmissa tapauksissa nämä lait eivät ole kotoperäisiä, vaan ne perittiin entisiltä kolonialisteilta” hän lisäsi huomauttaen, että ”näistä laeista on päästävä eroon”.

Joulukuussa 2011 YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimisto (OHCHR) julkaisi ensimmäisen virallisen YK-raportin lesboihin, homoseksuaaleihin, biseksuaaleihin ja transsukupuolisiin (LGBT-ihmiset) kohdistuvasta väkivallasta ja syrjinnästä.

Raportissa kerrottiin laajoista ihmisoikeusrikkomuksista. Yli 76 valtiossa yhteisymmärrykseen perustuva, samaa sukupuolta olevien parisuhde on edelleen kriminalisoitu ja tämän lisäksi LGBT-ihmisten syrjintä on laajalle levinnyttä myös monissa muissa maissa.

Puheessaan pääsihteeri Ban huomautti, että ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen ensimmäisessä artiklassa painotetaan, että “kaikki ihmiset ovat syntyneet vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan”. “Kaikki ihmiset – eivät jotkut, eivät useimmat, vaan kaikki” Ban tähdensi. ”Kukaan ei pääse päättämään kellä on ihmisoikeudet ja kellä ei.”

”Me emme vaadi erityisoikeuksia” sanoi puertoricolainen poplaulaja Ricky Martin, joka puhui Ban Ki-moonin kanssa lehdistötilaisuudessa. ”Me vaadimme vain samoja oikeuksia. Me emme halua olla enemmän tai vähemmän, haluamme yksinkertaisesti olla samanlaisia.”

Muuten näistä islamisista maista Iran on suopea sukupuolen korjaukseen liittyvässä asiassa niin nurinkurista kuin se onkin. Ajatollah Khomeini sääti eläessään lain ja valtio jopa maksaa koko hoidon vaikka kovasti ovat lesboja ja homoja vastaan.

Asiasta on julkaisu tällä sivustolla, mutta en löytänyt sitä uudestaan. Jos joku löytää niin hyvä.

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 23:52
Riquman1990: Ei-julkisissa yrityksissä sellaisia tapauksia on ollut kosolti, joissa homoksi paljastuminen on tiennyt kenkää, riippumatta osaamisesta.

Useimmat tällaisista yrityksistä ovat olleet jollain tavoin kytköksissä vahvasti uskonnollisiin ympyröihin. Tietysti voi aina kysyä, miksi sellaiseen firmaan on pitänyt mennä töihin, mutta työtä kun on tehtävä.

Ja sitten on sellaista epävirallisempaa syrjintää joihin joissain paikoissa osataan/halutaan puuttua ja joissain ei.

Tällaisilla yritysten asennetta kuvaavilla indekseillä saadaan seulottua jyvät akanoista.

***

Eikös näistä henkilökohtaisista kysymyksistä voisi vääntää jossain muualla, mieluiten privaatisti.
Ja Ranneliike varmaan poistaa myös tämän?

"Kuulepas poju. Voisitko lopettaa paskan jauhamisen asioista joista et tiedä mitään"
Komppaan kyllä Riqua tuossa kommentissa GI Joen yleisestä pätevyydestä ja ÄO:sta. Jopa upseeripuolellakin näkyy hyvin USA:n koulutuspolitiikan helmasynti - ylierikoistuneisuus. Hallitaan kyllä erinomaisesti esim. joku tietty asejärjestelmä, mutta ei tiedetä onko Unkari euroopassa vai aasiassa vai kaupunki Pennsylvaniassa.

Mutta asiaan. DADT -aikanakin oli kyllä yksi (iso) porsaanreikä. Kansalliskaarti. Jos tulit siviilinä ulos kaapista ja kuuluit kansalliskaartiin, ei automaattisia potkuja tullut.
Tunsin Makedoniassa palvellessani tuollaisen tapauksen; National Guardin sotilaspoliisin yliluutnantin (arvoa ei muuten ole siellä missään muussa aselajissa) joka oli siviilissä rikospoliisi muistaakseni Chicagossa ja sikäläisen Gay Police Officer's Associationin aktiiveja.