Presidentti Niinistö otti varovasti kantaa ihmisoikeuksiin (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • Exit Only!
  • 8.12.2012 3:02
Kai presidentilläkin on muutakin tekemistä kun puhua ihmisoikeuksista joka edellinen ajoi enemmistön kustanuksilla!
  • 2 / 6
  • jnsto
  • 8.12.2012 6:20
Tämän perusteella vahvistuu käsitys siitä ajattelutavasta poliittisen oikeiston piirissä, että emme välttämättä ole oikeassa ihmisoikeusnäkemystemme kanssa. Siitä voidaan sitten antaa vähitellen tarpeen mukaan periksi Päivi Räsänen -tyyppisille ihmisoikeuskäsityksille. Presidentin haastattelussa on samaa liukuvuutta kuin arkkipiispan taannoisissa puheissa piispan palattua Afrikan-matkaltaan. Tässä suomalaisuus kyllä ottaa etäisyyttä pohjoismaisen mallin ytimeen eli Ruotsiin. Eli tässä mennään nyt.
Mitä edellinen ajoi ja millä lailla enemmistön kustannuksilla? Ja millä kustannuksilla?

Mistä näitä oikein sikiää?
  • 4 / 6
  • Exit Only!
  • 8.12.2012 12:51
Smo kirjoitti kuka ajoi enemmistön kustanuksilla.... Tarja Halonen ajoi vain marginaali vähemmistöjen asioita enemmistö Suomalaisten kustanuksilla. Se oli meille 100% täyttälihaa syöville heteromiehille yhtä piinaa koko 12vuotta mitä tarjuksa oli pressana.onneksi meillä on nyt sauli joka ajaa koko suomen kansan asioita ja on koko kansan presidentti.
  • 5 / 6
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 8.12.2012 13:01
"Enemmistön kustannuksilla" tämä homofobi "Exit Only!" luulee tarkoittavansa tietenkin että muiden kuin heteroseksuaalisten parisuhteiden tunnustamista lain edessä, mikä on nyt sitten olevinaan jotenkin heteroilta pois. Kaunistellustihan tämä puolestaan tarkoittaa taas sitä, että muutaman heteroseksistisen homofobin ego on saanut siipeensä siitä, että homokin voi elää puolison kanssa lähes samassa asemassa ja oikeuksin kuin hetero ja vielä että homojen liitot tulevaisuudessa määritellään jopa avioliitoiksi, ihan niin kuin heteroilla. Perheen perustaminenkaan ei enää tulevaisuudessa ole kiinni yksinomaan heteroseksuaalisuuden tekohyveestä, vaikka eihän se ole koskaan ollutkaan eikä ole nytkään. Nähtäväksi jää, miten esim. sukupuolenkorjauksen mahdollistaminen on tapahtunut heterojen kustannuksella? Loogista ajatteluahan tällaisiltä ääliöiltä on turha odottaa, kyse on vain vihasta ja alistamisen tarpeesta, huonosta itsetunnosta. Mitä hyvää heterojen etuoikeudet muka ovat saaneet aikaan? Niillä ei ole mitään muuta vaikutusta kuin muiden alistaminen.

Näitä sikiää, smo, niin kauan kuin te julkaisette niiden kommentteja täällä Ranneliikkeessä. Eivätkä ne ota opikseen, kun ovat jo tuottamuksellisesti valinneet jättää yleissivistyksensä retuperälle.
  • 6 / 6
  • Public eye
  • 8.12.2012 14:01
Oikealta puhaltavat tuulet näyttävät pyrkivän lakaisemaan hankalia asioita maton alle... Ihmisoikeuksilla ei parane elämöidä ja on syytä vain olla tyytyväinen siihen mitä meillä on. Linnan juhlissakin on näytettävä pelkästään iloisia ja menestyviä naamoja, pysykööt luuserit siellä Pitkänsillan pohjoispuolella.

Jos tässä liiaksi riehaannutaan pohjoismaiseen tapaan, muu maailma hermostuu kun täällä ollaan liian edistyksellisiä. Tähänhän se taisi kariutua Suomen turvaneuvostojäsenyys ja Ruotsin jäsenyys YK:n ihmisoikeusneuvoston komissiossa.

Niinistön mielestä siis maailmalla "Aika yksimielisesti tulee vastauksia, että kaikki asiat ovat teillä niin hienosti, mutta ei niitä pitäisi ehkä sitten tuoda minkäänasteisella ylemmyydentunteella ulos". *)

Tätä ajatuskaavaa tuskin Ruotsissa omaksutaan, sillä siellä ei hävetä pyrkimyksiä tehdä maailmasta paremp paikka vaikka vastustusta tuleekin.

Suomalaisilla taas on pitkät perinteet rähmällään olosta, milloin mihinkin, suhdanteiden mukaan. Niinistön aikana siten olisi kai oltava rähmällään konservatiivisimpien maiden (kuten Venäjä, Keski-Euroopassa sijaitseva entinen Itä-Eurooppa ja muut uskonnollista fundamentalismia suosivat maat) suuntaan.

Tuskin ne kuitenkaan vaikkapa Unkarissa hirveästi pahastuisivat, jos Suomen tasavallan presidentti varovasti ilmaisisi kannattavansa tasavertaisia kansalaisoikeuksia kaikille edes maan rajojen sisäpuolella?

*) http://yle.fi/uutiset/niinisto_pohjoismaiden_on_nahty_royhistelevan_maailmalla_omilla_malleillaan/6399235

Kommenttia muokattu: 08.12.2012 klo 14:02