Translain uudistus jumissa ministeriössä, mielenilmaus Helsingissä lauantaina (juttukommentit)

  • 1 / 10
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 18.10.2012 20:53
Minusta on tärkeämpiäkin asioita kuin transihmisten (etu)oikeudet. Oikeastaan kehottaisin kaikkia mielestään "väärän" sukupuolen omaavia menemään kirurgin sijasta psykiatrin puheille.

P.S. Pidän kummallisena, että joitakin kommenttejani ei ole viime aikoina julkaistu, vaikka ne ovat olleet täysin asiallisia, ja joissa esitän vain mielipiteeni. Vai ettekö te kestä toisenlaisia mielipiteitä?
  • 2 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 18.10.2012 22:08
Tästä tulee mieleen tämä puhe "luonnollisuudesta" lisääntymisessä ja perhelainsäädännössä. "Luonnollisuudella" ratsastavien argumenttien kohdalla on huomattavissa selkeä kaksoisstandardi koskien transihmisten lisääntymiskykyä. Sitä ei haluta kunnioittaa sellaisenaan luonnollisena ja itsestään oikeutetusti olemassaolevana, vaan siihen kajotaan pakkosterilisoimalla. "Luonnollisuus" toteutetaan vaikka väkisin kajoamalla toisen kehoon.

Toisaalta, nykylainsäädäntö tuskin pohjautuu tällaiseen ajatteluun, vaan kyse lienee tietämättömyydestä.

Ja homofobi, perustelepa kerrankin miksi oikeus olla juuri sellainen kuin on on olevinaan "etuoikeus"? Väite on aivan käsittämättömän typerä ja vihamielinen. Pitäisikö kaikkien olla samanlaisia kuin nimimerkki "Ei_avioliittoja_homoille"? Onko se niin erinomainen? Kannattaisi itse käväistä psykiatrilla tuon homo- ja transfobian ja narsistisen persoonallisuushäiriön takia.

Jos on täällä vain ja ainoastaan provosoimassa, koska vihaa jostain syystä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä ja kiistää heidän olemassaolonsa oikeutuksen ja yhtäläisen ihmisarvon ja -oikeudet ei-heteroina, ei voi mitenkään olettaa että homosivusto ikuisesti julkaisisi omia vihapuheita. Mielipiteenvapaus on, mutta se ei tarkoita julkaisukelpoisuutta jos kyseessä on totuuden vääristelyyn perustuva, rivien välistä vihamielinen ja loukkaava, mutta sinänsä puhuttelutyyliltään asiallinen kommentti. Moderointi on olemassa syystä.

On aika paksua syytellä Ranneliikkeen ylläpitoa sensuroinnista, kun on näinkin kauan saanut armosta purkaa omaa itsehäpeää koko sivuston viihtyvyyden kustannuksella. Jossain vaiheessa raja tulee kuitenkin vastaan. Homosivuston ei tarvitse suodattaa homofobiaa. Tämä on homoille ja heidän ystävilleen tarkoitettu sivusto, ei homoavioliittojen vastustajille. Nimimerkin "Ei_avioliittoja_homoille" kaltaisia elämättömiä luusereita ei kaivata tänne myrkyttämään ilmapiiriä. Sen voi tehdä jossain muualla. Ranneliike ei ole sellaiseksi kaatopaikaksi tarjoutunut.

Kommenttia muokattu: 20.10.2012 klo 14:59
  • 3 / 10
  • Valoa kohti
  • 23.10.2012 15:09
En arvostelisi Ei_ ... nimimerkin kommentin vilpittömyyttä sinänsä, mutta siinä vain tarjotaan ohjeeksi transihmiselle jotain sellaista minkä hän tietää. Kyllä transihminen niin tuhannesti käy läpi tilanteensa! Sukupuolen korjaus tulee porttina ratkaisuksi parempaan elämään siinä vaiheessa kun kaikki muut eväät on syöty ja ollaan nääntymispisteessä.

Ei_ edustaa valtaenemmistön näkemystä nyky-Suomessa. Kun sen tietää niin ei sitä tarvitse enää miljoonasti toistaa.

Transihmisillä ei todellakaan ole mitään etuoikeuksia! He yrittävät taistella paremman huomisen puolesta kalsassa maassa.

Kukaan ei lähde sukupuolen korjaukseen, jos sille löytyy toimiva ja elämänlaatua edustava vaihtoehto.

Kukaan ei myöskään ole leikkispäältä homo vaan siksi että hänen minuutensa on rakentunut sisältäen homoseksuaalisuuden.

Täytyy muistaa mittasuhteet! Enemmistö rules ja Ei_... edustaa enemmistöä. Kirjoittajan olisi syytä käsittää se.

Jos edustaa enemmistöä ja tahtoo toimia sillanrakentajana niin se on hienoa ja huomionarvoista. Kun ei itse transsukupuolinen tahtoo edistää transsukupuolisten elämää niin se kiinnittää huomiota ja merkitsee parempaa huomispäivää.

Ymmärtämättömyydellä nuijiminen ei ole mitään uutta.

Toivoa sentään on siellä sun täällä. Ihmisten eläytymiskyky kehittyy. He osaavat asettautua hoitamattoman translähimmäisen tilanteeseen ja ymmärtävät mistä hädässä on kysymys.
  • 4 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 23.10.2012 17:44
Nimimerkki "Valoa kohti", yrität turhaan rakentaa siltaa tuon homo- ja transfobin kanssa. Se kirjoittaa tänne vain siksi, koska haluaa loukata kirjoituksillaan. Lisäksi se on varmaan kaappihomo, joten se ei edusta enemmistöäkään luultavasti.

Kommenttia muokattu: 23.10.2012 klo 17:44
  • 5 / 10
  • Valoa kohti
  • 23.10.2012 18:28
Hmm... en usko että Ei_ olisi kaappihomo... uskon, että hän on niin sanotusti vilpitön ihminen, joka ei nyt vain vielä pysty käsittämään kuinka suuresta totaalisuudesta on kysymys silloin kuin puhutaan transsukupuolisuudesta ja vaikka homoseksuaalisuudesta...

Hän tahtoisi omassa kaikkisuuden näyssään että homot muuttuivat heteroiksi ja ettei transsukupuolisuuden ulottuvuutta lainkaan olisi. Niin arvelen. Monet tahtovat todellisuutta toisenlaiseksi kuin se on. He eivät pysty ottamaan vastaan tietoa todellisuudesta kaikessa valtavuudessaan, joka sisältää myös seksuaalisen ja sukupuolisen kirjon.

Nyt lienee syytä varovaisuuteen. On turhaa hakata käsityksiä vastakkain, koska se ei hyödytä mitään. Se saa vain poteroitumaan.

Nimimerkki Ei_ ehkäpä vilpittömyydessään kokee jakavansa valoa tälle sivustolle mitä hän ei tee. - Hän edustaa tylsyyttä ja latteutta. - Toivon että hän ei kuitenkaan loukkaantuisi sanoistani vaan voisi avautua todellisuudelle.

Kiellossa on kuumuutta, jota penseydessä ei ole ja suurin osa suomalaisista on penseitä. Näen mahdollisuuksia nimimerkki Ei_ ...n hyökkäävyydessä.

En voisi kieltää etteikö hän sentään pystyisi muuttumaan oivaltajaksi, ymmärtäjäksi - siis poikkeusihmiseksi kansakunnassamme.
  • 6 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 23.10.2012 19:06
Menepäs vähän surffailemaan eri "keskusteluja" joihin tämä homofobi on kärsänsä tunkenut, niin tiedät että kyseessä on pahantahtoinen häirikkö. Heti kun se on joutunut väitteineen umpikujaan, se poistuu keskusteusta ja ilmestyy vähän ajan päästä uudelleen toiseen keskusteluun ja aloittaa alusta. Kyse ei ole siitä, etteikö tämä nimimerkki muka ymmärtäisi totuutta homoudesta ja transsukupuolisuudesta. Hän haluaa ärsyttää ja loukata kieltämällä, vähättelemällä ja valehtelemalla homoudesta ja transsukupuolisuudesta ja homojen ja transsukupuolisten oikeuksista. Se on päivänselvää, hyvä nimimerkki "Valoa kohti".
  • 7 / 10
  • Valoa kohti
  • 24.10.2012 9:03
No joo... en tiedä hänen aikaisemmista kirjoitteluistaan mitään enkä käy kiistämään sellaista mitä en ole lukenut. Häiriköitä kyllä sinänsä riittää. Mutta tahtoisi sentään aina olla optimisti...

Homovastaisuuden ja transvastaisuuden jankuttaminen ja iankaikkisten teesien tuputtaminen on umpitylsää.
  • 8 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 24.10.2012 11:25
Tiedän tästä trollista sen verran, että se sanoo käyvänsä täällä koska haluaa tietää missä päin maailmaa homot saavat "etuoikeuksia". Lisäksi se katsoo aiheekseen kirjoittaa loukkaavat mielipiteensä homosivuston keskustelupalstoille luettaviksi, jotta voisi loukata niillä. Ylläpito pitää tätä tyyppiä "narrina" ja ilmeisesti moderoi sen kommentteja eikä julkaise kaikista homofobisimpia roskaposteja. Sen kommentit ovatkin laimentuneet totuuden yläpuolelle asettuvasta syyttelystä enimmäkseen "minun mielestäni" -näennäisdiplomaattisuuteen. Viesti on kuitenkin sama: kyseisen homofobin "logiikan" mukaan homoseksuaalisuus ja transsukupuolisuus ovat "luonnottomia", koska ne ovat harvinaisempia kuin heteroseksuaalisuus. Samalla idiotismilla voisi kutsua myös vasenkätisiä sairaiksi ja luonnottomiksi. Todellisuudessa se väärinkäyttää sanaa "luonnollisuus", vaan voidakseen saada homot, lesbot ja transsukupuoliset tuntemaan itsensä huonommiksi.
  • 9 / 10
  • Valoa kohti
  • 25.10.2012 8:36
Seksuaaliseen kirjoon ja sukupuoliseen kirjoon liittyvät kysymykset eivät todellakaan ole mielipidekysymyksiä. Eivät ne voi olla aivan erityisesti tällä sivustolla, joten sensuurista Ei_...:n on turha puhua. Mitä transihmisiin tulee niin olisi kummallista keskustella pitäisikö jonkun mielestä hädänalaista ihmistä auttaa silloin kun apu on sukupuolen korjauksessa. Täytyy jollain tavalla muuttaa todellisuuskäsitystään mikäli täällä esiintyy kirjoittajana. Niin mietin. Kommenttien julkaisemattomuus ei ole epistä niille, joitten kaaliin ei mahdu totuus ihmisen seksuaalisesta muuntelusta ja sukupuolisesta muuntelusta. EI_... voisi miettiä mitä tekisi vanhempana jos lapsi on homo tai transsukupuolinen niin ettei syyllisty voimassaolevan lastensuojelulain rikkomuksiin. Tässä vaiheessa todennäköisen vastauksensa hän voinee pitää omana tietonaan. - Mutta tosiaan on kysymys maailman- ja ihmiskäsitysten kamppailusta ja sellaisesta on historian saatossa seurannut veristä teurastusta.

Homouteen ja homoihin voi perehtyä vailla ennakkoluuloja niin sanotusti puhtaalta pöydältä. Samoin transsukupuolisiin ja heidän elämäänsä liittyviin erityiskysymyksiin. - Ei tarvitse lymytä ikuisissa juoksuhaudoissa ja paiskoa niistä sanallisia kranaatteja lähimmäisten niskaan.

Me olemme erilaisia ja saamme olla erilaisia. Jos jotakin on enemmistönä niin se ei tarkoita sitä että todellisuuteen kuuluisi ainoastaan enemmistö.

Mikä meille kaikille on samaa on tarve turvallisuuteen, iloon ja vuorovaikutukseen toistemme kanssa. Toivottavasti Ei_... voisi ymmärtää että on heteroja ja homoja, jotka ovat hyviä ystäviä keskenään ja sallivat sitten seksuaalisuuden toteutumisen kukin omissa suunnissaan. Ystävän seksuaalinen suuntautuminen ei sulje pois ystävyyttä.

Lieneeköhän niin että genitaalirempan leikkaavista kirurgeista suurin osa on tyystin muita kuin itse transsukupuolisia. Luulenpa niin. Mutta he tekevät nykyisellään osaavaa ammatti- ja auttamistyötä tehtävissään.

Ihmisissä on myös valtavasti hyväksymisen potentiaalia, mutta he pelkäävät Ei_...:n kaltaisten todellisuusvartijoitten aggressiivisuutta.

Jos ihmiset saisivat ihan itse keksiä toisen ihmisen niin kaikki olisi hyvinkin helppoa. Mutta heille laitetaan uskontojen ja oppien linssisysteemit eteen jo varhain ja niitten läpi kuva vääristyy ja sakkaantuu, muuttuu moskaiseksi.
  • 10 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 25.10.2012 12:01
Kunpa minullakin olisi tuollainen paskapuheensuodatuskyky. Luulen, että tämä kyseinen homofobi ajattelee, ettei hänen tarvitse kunnioittaa homoseksuaaleja ja transsukupuolisia sen vertaa, että hyväksyisi heidät luonnollisiksi, täysin normaaleiksi ihmisiksi. Se kielii empatian ja sivistyksen puutteesta ja itsekkyydestä. Hän kieltäytyy tunnustamasta homoseksuaalisuuden perustavanlaatuista eroa ääri-ilmiöihin, kuten insesti, pedofilia ja eläimiin sekaantuminen. Hän ei tunnusta, että sukupuolinen suuntaus on paljon laajempi, kokonaisvaltaisempi ja peruuttamaton ilmiö, toisin kuin nämä edellämainitut, jotka ovat ehdollisia jaäärimmäisen poikkeuksellisia. Hän yrittää kieltää esim. homojen avioliiton ja adoption oikeutuksen tekaisemalla niistä kaltevan pinnan insestisille, polyamorisille, pedofiilisille ja bestiaalisille avioliitoille ja adoptioille, mitä ne eivät tietenkään ole.

Kommenttia muokattu: 25.10.2012 klo 12:17