Pirkanmaan ehdokkaista yli 270 allekirjoitti vaalilupauksen yhdenvertaisuuden tukemisesta (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • Terhola
  • 18.11.2012 15:30
Vihdosta viimein Vinokinon, jäsenlehden ja muun yhdistystouhun lomassa saimme laskettua tulokset:

Kaikki yhteen ääneen: Kuntavaalit Pirkanmaalla – 300 kuntavaaliehdokasta sitoutui toimimaan yhdenvertaisuuden puolesta!

Pirkanmaan SETA ry haastoi pirkanmaalaiset kunnallisvaaliehdokkaat allekirjoittamaan lupauksen yhdenvertaisuuden ja avoimuuden edistämisestä. Haaste on otettu vastaan eri puolilla Pirkanmaata yli puoluerajojen. Noin 300 ehdokasta Pirkanmaan 22 kunnasta teki vaalilupauksen yhdenvertaisuuden puolesta. Allekirjoittajia oli seuraavien puolueiden piiristä: Keskusta, Kokoomus, Piraattipuolue, SDP, Suomen Kommunistinen Puolue, Vasemmistoliitto, Vihreät sekä lisäksi muutama sitoutumaton.

Ehdokkaat tekivät seuraavan vaalilupauksen:
”Allekirjoittamalla lupaan edistää lakisääteistä yhdenvertaisuutta ja avoimuutta kaikissa kotikuntani palveluissa ja päätöksenteossa etnisestä taustasta, uskonnollisista ja poliittisista näkemyksistä, terveydestä tai vammaisuudesta, sosiaalisesta asemasta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä riippumatta.”

Yhdenvertaisuuslupauksen tehneistä pääsi valtuustoihin eri kunnissa ja kaupungeissa seuraavasti: Akaa (4), Juupajoki (1), Kangasala (2), Kihniö (1), Lempäälä (2), Mänttä-Vilppula (2), Nokia (5), Orivesi (2), Parkano (1), Pirkkala (2), Ruovesi (2), Sastamala (3), Tampere (20), Urjala (1), Valkeakoski (2), Virrat (2) ja Ylöjärvi (2).

Myönteistä oli huomata, että yhdenvertaisuuden puolustajia löytyi kaikista pääpuolueista perussuomalaisia lukuun ottamatta. On kuitenkin tiedostettava, että kysely ei ole tavoittanut kaikkia ehdokkaita, sillä lupauksen tehneiden joukosta puuttui myös muutamia tunnustautuneita yhdenvertaisuuden puolustajia. Tulokset ovat kuitenkin omiaan ruokkimaan spekulointia siitä, miksi kysely jäi kokoon huomiotta muutamissa kunnissa tai miksi juuri puolueet tekivät lupauksia eri kunnissa niin vaihtelevin tuloksin. Tästä olisi aineksia pienelle opinnäytteelle kuntapolitiikasta kiinnostuneille.