Ruotsissakin keskustellaan: Mihin suuntaan olemme menossa? (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • Puikkonen
  • 4.8.2012 5:30
Eikö vasemmisto sitten harrasta pinkwashingia? Ratsastetaanko siinä sitten keppihevosella julistaen että ollaan hyviä ja suvaitsevaisia ihmisiä ja nostetaan oma muu poliittinen agenda jalustalle? Riittääkö HLBT-henkilölle, että kannattaa uutta avioliittolakia? Niinhän suurin osa suomalaisista tekee. Seksuaalivähemmistöihin suhtautuminen ei edelleenkään riipu siitä onko oikealla vai vasemmalla poliittisilla akselilla.
Vaikea kysymys, Puikkonen.
Minä ainakin olen Pridessä siksi koska queerit, muuten en tulisi Prideen lainkaan. En koe olevani tervetullut enkä sopivani joukkoon. Kansalliset liput, joita onneksi on tosi minimaalisesti, ällöttävät minua.

Suurimman osan ajasta minulla on sellainen tunne, että olen ihan yhtä yksinäinen kuin ennen kuin tulin kaapista itselleni, jopa yksinäisempi. Milloin puhutaan minulle tärkeistä asioista?

Esimerkiksi siitä tunteesta, kun selibaattia on jatkunut jo kolme vuotta eikä vaan maistu ja että monella muullakin on sama tilanne, silti ulkopuoliset ovat virittyneet pornopetteri-mielentilaan meitä lähestyessään. Toisin sanoen, puhutaan vaikka seksuaalisesta häirinnästä. Puhutaan siitä, että on parempi elää kaapissa kuin avoimena aktiivina, sillä aktiivina uupuu tai traumatisoituu. Puhutaan muutenkin väsymyksestä, ilottomuudesta ja masennuksesta.
  • 3 / 4
  • huolestunut
  • 4.8.2012 9:16
Vasemmisto on vallannut priden. Ikävä kyllä. En muuta niiltä kannatakkaa kuin homojen oikeuksia...
Selvää pinkwashingiä. Mikään puolue ei sais olla siä, ellei sitten kaikki...
  • 4 / 4
  • Homopallero
  • 4.8.2012 11:37
En usko että vasemmisto olisi valtaamassa priden. Suomen oikeisto on viime vuosina herännyt ajamaan aktiivisemmin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille täysiä perusoikeuksia. Syy siihen, miksi vasemmalle päin kallellaan olevat puolueet ja liikkeet ovat näkyvämmin esillä priden kaltaisissa tapahtumissa piilee vasemmiston ja oikeiston perusluonteessa: vasemmisto on egalitaristinen, oikeisto taas hyväksyy sosiaalisen hierarkian, vaikka pyrkisikin mahdollisimman suureen tasa-arvoon.

Tähän taustaan nähden ei ole mikään yllätys, että Suomessakin homojen oikeuksien ajaminen profiloituu enemmän vihreissä ja kahdessa työväenpuolueessa. Myös perinteisesti liberaaliksi itsensä luokitteleva RKP ja nyttemmin myös perinteisesti konservatiiviksi (sanoisin, että nykyään liberaali-konservatiiviksi) luonnehdittu kokoomus ovat aktivoituneet mukavasti tässä aihepiirissä. Samaa ei voi sanoa niinikään liberaaliksi itseään tituleeraavasta keskustasta, puhumattakaan eduskunnan kahdesta homovihamielisimmästä oikeistoon päin kallellaan olevasta puolueesta, joista pienempi piti puoliväkisin ottaa mukaan hallitukseen jarruttamaan tasa-arvoista avioliittolakia.

Olen vahvasti sitä mieltä, että kaikkien hlbti-ihmisten täyttä ja oikeata tasa-arvoa lain edessä kannattavan poliittisen toimijan tulisi voida osallistua prideen. En näe mitään mieltä siinä, että homovastaiset saisivat yrittää pinkkipesua kuokkimalla pridessa kaunistelemassa usein myös rasistista aatemaailmaansa. Pridessa on kyse erilaisuuden hyväksymisestä ja tasa-arvosta lain edessä.