Saksassa Parlamentti torjui tasa-arvoisen avioliiton (juttukommentit)

  • 1 / 8
  • Homopallero
  • 29.6.2012 9:30
Odotettavissahan tuo oli. Kristillisteokraateilla ja näennäisliberaaleilla on enemmistö. Joka tapauksessa lienee vain ajankysymys milloin nimimerkki "Ei_avioliittoja_homoille" saapuu masturbatiiviselle valehtelu- ja tekopyhyyskierrokselleen saamaan sadistista homofobisen ihmisperseen tyydytystä kun hänen sovinisminsa kohteilla menee huonosti.
  • 2 / 8
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 29.6.2012 11:18
Oikea ja odotettu päätös. Toivon mukaan järjelliset voimat säilyttävät paikkansa tulevaisuudessakin. On muuten hupaisaa nähdä, että nykyään nämä suomalaiset homotahot ovat alkaneet käyttää sanaa "tasa-arvoinen avioliittolaki". Eikö oikein sukupuolineutraali toiminut toivotulla tavalla ja nyt pitää yrittää tavallaan enemmän vetoavammalla termillä? Mitäs epätasa-arvoista nykyisessä avioliittolaissa on? Lain mukaan kaikki voivat mennä ihan samalla tavalla naimisiin, myös homot.
  • 3 / 8
  • jnsto
  • 29.6.2012 11:21
Seuraavissa yleisvaaleissa SPD voi saada enemmistönkin - ainakin Linken ja piraattien tuella. - Jutussa mainittu perustuslakituomioistuin voi myös olla avioliiton muuttamishankkeiden viimeinen Salpalinja (tai tähän olisi sopinut Siegfried). - Saksa on myös alueellisesti niin kovin vaihteleva. Kaupunkikeskustojen asenneilmapiiri on kaukana kyliltä, useimmiten. CSU-alue sitten ihan oma lukunsa. Berliini oli sekulääri jo sata vuotta sitten eikä kaupungin länsiosan miehitys maastouttanut sinne asennekonservatismia länsimiehittäjien maista. Toki MRA yritti.
Ei Saksassa tehty päätös ollut oikea, eikä se rakennu järkiperusteille. Vain luutuneille asenteille.

Verbaalisen hirviön "sukupuolineutraali avioliittolainsäädäntö" karsastaminen varmaan liittyy myös mielikuvamaailmaan, mutta jo sanana "sukupuolineutraali" on aika kamala; epämääräistä kapulasuomea. Ilmaisu muuttuu käsittämättömäksi, kun sanalla "sukupuolineutraali" viitataan vain avioliittoon, vaan ei lakiin.
  • 5 / 8
  • ERKKI - VAASA
  • 29.6.2012 12:01
Saksa ja Suomi astelevat yhtä jalkaa Eurovaluuttaa koskevissa asioissa ja näköjään sama kehitys on nähtävänä näissä tasa-arvo-kysymyksissäkin.
Uutta suuntaa Euroopassa voivat näyttää Ranska ja Iso-Britannia.
Ajalla on yksi hyvä ominaisuus, se kuluu ja väistämättä tuo muutokset tullessaan niin Saksaan kuin tänne ”Pikkuvenäjällekin”.
  • 6 / 8
  • vaeltaja2006
  • 29.6.2012 12:08
Huvittavaa, mutta aina lukiessani nimim. Ei avioliittoja homoille -nimimerkin kommentteja, korvissani alkaa kuulua kansanedustaja Niikon ääni. Samat termit, samat perustelut, sama ihmiskuva.

Oppipoika/tyttö on hyvin niellyt esikuvansa ajattelun.

Kommenttia muokattu: 29.06.2012 klo 12:08
  • 7 / 8
  • Havainnoija
  • 30.6.2012 0:49
Saksalaisista noin 60 % kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia, joten liittopäivien päätös, joka osoitti välinpitämättömyyttä, on aiheuttanut lievästi sanoen suurta suuttumusta Saksassa. Kommentit ovat kyllä niin vihaisia varsinkin liberaalipuolue FDP:n edustajista, ettei niitä kehtaa tähän edes suomentaa. Otetaan nyt yksi melko asiallinen kommentti, jonka kirjoittaja toivoo, vaikka onkin uskonnoton, että olisi olemassa hel… siis se kuuma paikka, johon tietyt kansanedustajat joutuisivat rangaistaviksi:
”Also ich persönlich bin ja überhaupt nicht religiös, aber langsam wünsche ich mir doch eine Hölle, in der gewisse Politiker ihre Strafe finden. Die Frage ist dabei allerdings, ob ein dort herrschender Teufel die Knallschoten von der FDP überhaupt aufnehmen würde.“

Liittopäivien edustajat samoin kuin suomalaiskansanedustajat voidaan jakaa karkeasti kolmeen ryhmään: ensin kaikkea vastustavat kiihkouskovaiset (Saksassa lisäksi katolisia, jotka saavat käskynsä Vatikaanista), sitten ennenaikaisesti dementoituneet, jotka tulisi korvata tuoreemmilla ja lopuksi tasa-arvoa ajavat, jotka yrittävät jotenkin tulla toimeen kahden ensimmäisen ryhmän kanssa.
___

Muualla maailmassa tapahtuu edistystä.
Skotlannin avioliittolain muutos ratkeaa kymmenen päivän päästä eli 10.7., jolloin hallitus kokoontuu Edinburghissa ja ilmoittaa, tuleeko sitä tasa-arvoista avioliittolakia vai ei.
Kansan enemmistö kannattaa ja ylivoimainen enemmistö kansanedustajista on antanut lupauksen äänestää lain puolesta, joten kaikki on valmiina. Nyt kaikki on siis siitä kiinni, antaako hallitus lakialoitteen parlamentin äänestettäväksi. Jos hyvin käy, mitä tietenkin toivomme, Skotlanti on siis seuraava tasa-arvoinen alue maailmassa.

http://www.scotsman.com/news/majority-support-same-sex-marriage-1-2383175

Ranskassa avioliittolain muutos käy kätevästi, sillä kirkolla ei ole oikeutta vihkiä ketään, vaan kaikki avioliitot solmitaan maistraatissa eli vain siviiliavioliitto on laillinen. Kirkko ja valtio ovat täysin erillään, kouluissa ei opeteta uskontoa eikä valtio edes pidä tilastoja siitä, kuka mitäkin uskontokuntaa kannattaa. Hyvä systeemi.

Australiassa Tasmanian sekä Victorian ja Etelä-Australian osavaltioparlamenteille on esitelty avioliittolain tasa-arvoistettu painos. Keskusteluun ei ole vielä päästy, mutta osavaltioiden asukkaat ovat tasa-arvon puolella.

Australian liittovaltion senaatin monipuoluekomitea puolestaan kehotti mietinnössään liittovaltion parlamenttia hyväksymään avioliittolain muutoksen mahdollisimman pian.
Yleisradioyhtiön uutinen muutama päivä sitten:

http://www.abc.net.au/news/2012-06-25/report-recommends-gay-marriage-legislation/4091578

Seuraavassa Australian liittovaltion avioliittolain muutos tasa-arvoiseksi. Se on kirjoitettu valmiiksi jo kaksi vuotta sitten. Kuten huomaatte, nykyistä lakia joudutaan muuttamaan vain parissa kohtaa kuten Suomessakin:

http://parlinfo.aph.gov.au/parlInfo/search/display/display.w3p;query=Id%3A%22legislation%2Fbills%2Fs792_first-senate%2F0001%22;rec=0