Aamulehti voitti palkinnon raportistaan Aslanin eheytystapahtumasta (juttukommentit)

  • 1 / 9
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 13.5.2012 9:15
Mielenkiintoista Aslanin konseptissa on se, että on tuotettu eksoottisen näköinen (suomalaisittain), tummaihoinen eheyttäjä toiselta mantereelta. Miksiköhän? Onko niin, etteivät kotimaiset eheyttäjät ole pystyneet olemaan riittävän uskottavia ja vakuuttavia? Ripaus eksotiikkaa, mies, jonka "puhe on hyväilevää, kuin suoraan Jumalalta", kiihkeä musiikki, hurmoksellinen liikehdintä, voimakas valaistus jne., tehokas ja suggestiivinen kokous on kasassa.

YLE Teemalla esitettiin ruotsalainen tv-sarja Aivomyrsky (Hjärnstorm) psykologi Henrik Fexeuksen ideoimana ja ohjaamana. Yhdessä jaksossa hän kokeili vapaaehtoisryhmällä suggestiivisen musiikin, välkkyvien valojen ja tanssin vaikutusta osallistujiin. Varsin helposti tuo joukko meni hurmokselliseen tilaan kaatumisineen kaikkineen. Siihen ei tarvittu mitään uskonnollista osuutta. Osallistujat kuvailivat kokemustaan herkkyyden kasvamiseksi jopa suoranaiseen haavoittuvuuteen asti. Eheyttäjät näyttävät käyttävän juuri tätä samaa menetelmää muiden uskonnollisten herätysliikkeiden tapaan. Saatetaan ihminen ensin erittäin herkkään ja vastaanottavaan tilaan. Sen jälkeen syötetään Jumalan sanan nimissä noille ihmisille liikkeen agendaa homouden syntisyydesta ja viallisuudesta, ja luvataan tässä tapauksessa homoudesta parantumista.
  • 2 / 9
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 13.5.2012 9:27
Herra Andy Chambers on minulle uusi tuttavuus. En ole häntä koskaan kohdannut. Seurasin hänen esityksensä Lappeenrannan äskettäisessä seminaarissa ja olen myös lukenut Aamulehden laajan raportin.

Ihmettelen millä rahkeilla hän tekee tätä eheytysterapiaa. Mikä on hänen koulutuksensa ja valmiutensa muiden ihmisten seksuaalisuuden käsittelemiseen noissa eheytyskokouksissa.

Käsitykseni on, että häneltä puuttuu tyystin ammatillinen terapeuttinen koulutus. Exoduksen tai muun vastaavan järjestön oma koulutus ei mielestäni ole riittävä näin tärkeiden asioiden käsittelyyn. Vertaistueksi tuota en millään muotoa näe. Hänen seksuaalisuutensa muuttumisen ei pitäisi oikeuttaa häntä vetämään hurmoksellisia hoitokokouksia ja kajoamaan ihmisen herkimpään alueeseen, hänen seksuaalisuuteensa.

Kuten aiemmin olen maininnut, oma vaikutelmani on, että Chambers on itsensä kanssa pahasti kesken. Hän tarvitsisi itse terapiaa, eikä yrittää tehdä sitä muille.
  • 3 / 9
  • vaeltaja2006
  • 13.5.2012 10:19
Mutta tämähän on hänen rahan ansaintamalllinsa. Hyvin menee.
  • 5 / 9
  • human
  • 13.5.2012 16:57
Aslan kun yksi-kaksi -oikoisuudessaan ei tunne edes kolminaisuutta, vaikka se kristinuskomukselle niin yllättävää onkin, eli puhuu vain heteroutta harrastavista ja homoista, eikä puhuapukahda biseksuaaleista - jotka voivat muutella mies- tai nais-kiinnostuksensa toteuttamista, kuten tuo Andykin vaikuttaa tekevän. Joka heterouskotiin Andyä - ja sitten voi käydä lisäksi harrastamassa miestenkin kanssa tai olla miesten perään ja kas, on "eheytynyt".

Kommenttia muokattu: 13.05.2012 klo 16:59
Voisiko tämä Aslanilainen "on vain heteroja ja homoja" -asetelma perustua siihen, että Aslanin piirissä homoseksuaalisuus ja yleensäkin seksuaalinen suuntautuminen ymmärretään vain seksuaalisten tekojen ja aktien kautta? Ja yleisesti kaikki seksuaalisuus ymmärretään yhdynnöiksi?
Señor Chambers & Co. oli myös meikäläiselle uusi tuttavuus siihen saakka kunnes avasin Aamulehden paperiversion silloin 18.9.2011.

Andy ja Sirkku ovat suunnitelleet rahanansaitsemisshown, jolla voi vetää herkkäuskoisia höplästä ja saada asuntolaina maksettua. Pariskunta on vetänyt shown varmaan kymmeniä kertoja eri tilaisuuksissa. Ovat jo niin vakuuttavia, että varmaan itsekin uskovat sepitelmiinsä.

Olisipa kiva tietää, mitä Andy merkitsi ammatikseen työlupahakemukseen. Showmies, puoskari, eheyttäjä vai voodoo-pappi?

Samaa tasoa ovat muutkin Aslanin ”terapeutit”. Tamperelainen-lehdessä Aslania ja itseään mainostanut ja homoja sairaiksi solvannut Aslanin eheytyspuoskari Kyllikki Koskela käyttää itsestään myös opettaja-titteliä. Oikeasti hän on Nokia Missio -lahkon hurmahenkinen saarnaaja. Netistä löytyy hänen saarnojaan NMC:n missioilloissa. Ne ovat jo niin hulluja, etteivät edes naurata. Jostain syystä Kyllikki ei ole vastannut sähköpostiini. Eheytyskiireitä, perhaps.

Ranneliike.netin aiempia uutisia kommentoivat silloin syksyllä myös Aslanin huuhaaporukkaan kuuluva ja vahingollisia satukirjoja sorvaillut Ari Puonti ja Aslanin perustajajäseniin kuulunut kristillisfanaattinen Mikko Aalto idiotismeineen.

Oikeuksiemme ja ihmisyytemme vastustajat ovat suorastaan surkeaa tasoa. Eivät tiedä mistään mitään ja suusta tulee pelkkiä amerikkalaisilta kiihkiksiltä opittuja fraaseja silloin kun puhuvat homoista. Siksi onkin käsittämätöntä, että esim. Aslania kuunnellaan ja sillä on jopa jonkinlaista vaikutusvaltaa päättäjiin ja viranomaisiin, vaikka se on hyvin vahingollinen järjestö, joka olisi pitänyt kieltää ajat sitten.

Kalifornian senaatin käsittelyssä on laki eheytyspuoskaroinnin rajoittamiseksi ja kieltämiseksi osittain ja Oregonin osavaltiossa USA:n arvostetuin ihmisoikeusjärjestö SPLC on nostanut syytteen puoskarointia harjoittavia psykologeja vastaan. Nyt siis alkaa vihdoin tapahtua. Ilmeisesti aika lähettää postia Suomen ministereille.

Ruotsissa menee tässäkin asiassa paremmin. Aslanin puoskariveljestö Medvandrarna lopetti toimintansa 14.11.2010:

http://www.medvandrarna.se/
  • 8 / 9
  • Rokkihomo
  • 14.5.2012 12:19
Ja voisi varmaan lisätä että kaikella kunnioituksella showmiehiä ja voodoo-pappeja kohtaan.

Siitä ei ikävä kyllä päästä mihinkään että joku "kristitty" lukee taas tämänkin keskusteluketjun ja kokee pyhää loukkaantumista siitä miten hänen "uskoaan" ja eheytysliikkeen lähimmäisrakkaudellista pyyteetöntä työtä taas kerran "syrjitään".

Yök.
Smon huomio, että Aslanin piirissä seksuaalisuutta käsitellään vain tekoina pitänee paikkaansa, mutta tämä näkökanta on ollut käsittääkseni pitkään hyvin yleinen. Muistaakseni jo Tuomas Akvinolainen laati listan, jossa oli luokiteltu erilaisten seksuaalitekojen syntisyysaste. Kauheimpiin tekoihin kuuluivat mm. miesten välinen seksi ja myös kaikki aviomiehen ja vaimon välinen seksi, jonka tarkoituksen ei ollut lisääntyminen.

Joitakin vuosia sitten paikallisen yliopiston kristilliset opiskelijat järjestivät tilaisuuden, jossa oli kertomassa omasta onnistuneesta eheytymisestään pari ex-lesboa. Tilaisuus oli mennyt järjestäjien kannalta putkeen siihen asti, kunnes paikallisen Ylioppilaslehden toimittaja esitti suunnilleen seuraavat kysymykset:
Oletko muuttunut heteroksi?
Koetko edelleen seksuaalista vetoa samaan sukupuoleen?
Olet siis edelleen homo...?
Elät kai edes selibaatissa?
Eihän tässä eheyttämisessä toimi mikään. Vai toimiiko?

Tämän jälkeen eheytyneet ex-homot olivat menneet henkisesti ihan rikki. Tilanne oli alkanut pelottavalla tavalla ajautua kohti jonkinlaista henkistä romahdusta.