Kirkkojen homo-ongelmaisuus sopii pääsisäisajan juttuihin (juttukommentit)

Tässäkin harhaanjohtava otsikko! Ei ole kyse "homo-ongelmaisuudesta", vaan ongelmasta nimeltä SYNTI.

Miksi täällä pitää jatkuvasti leimata kristillisiä yhteisöjä harhaanjohtavalla tavalla? Ongelma on tasan siellä oman puseronne sisällä! Jokainen, joka vähänkin tietää, mistä kristillisessä uskossa on kyse, ei käytä sanaa "homo-ongelmaisuus".

Se ongelma on nimittäin voitettu Golgatalla 2000 vuotta sitten, kun Jeesuksen Kristuksen veri sovitti senkin synnin, niin että tänään jokainen homokin voi tehdä parannuksen ja saada syntinsä anteeksi ja iankaikkisen elämän.

Kommenttia muokattu: 03.04.2012 klo 15:56
  • 2 / 10
  • Public eye
  • 3.4.2012 16:28
Ei vaikuta oikein akateemisesti sivistyneen ihmisen järkeilyltä tuo Jochananin vuodatus. Ai niin, hänessähän onkin ne kaksi puolta - bisnes on bisnestä, ja silloin jätetään kristinuskon periaatteet nurkkaan. Mooses taas on moosesta, silloin ei tarvitse ajatella loogisesti vaan uskoa sokeasti siihen, mikä sopii parhaiten omiin ennakkoluuloihin.

Minun logiikkani sanoo, että yksilö (tai hänen taustayhteisönsä), joka miettii jatkuvasti toisten ihmisten homoutta syntinä ja kohkailee siitä pitkin foorumeita, joille hänellä ei kaiken järjen mukaan pitäsi olla mitään asiaa, on nimenomaan homo-ongelmainen. Jos hänen ongelmansa olisi synti, maailmasta löytyy sitä aivan riittävästi kohkattavaksi - sanotaan nyt vaikka joillakin bisnesmiesten ja -naisten foorumeilla.
"...miettii jatkuvasti toisten ihmisten homoutta syntinä..."

Suunnilleen koko ikäni olen kristillisissä piireissä pyörinyt ja tunnen ne kuin omat taskuni ja yksikään tuntemani kristitty (itseni mukaan lukien) ei sovi tuohon kuvaukseesi. Sekin on siis JÄLLEEN KERRAN harhaanjohtava.

Jotenkin tuntuu siltä, että puhut vain omasta tuntemuksestasi ja syyllisyydestäsi. Pääsiaisen ilosanoma kuuluu sinullekin Public eye: niin paljon rakasti Jumala sinuakin, että Hän lähetti ainokaisen Poikansa kuolemaan edestäsi ja sovittamaan syntisi, jotta voit saada rauhan sisimpääsi ja vapauden syyllisyydestäsi.

Jeesus sinua aivan erityisesti siunatkoon ja rutistakoon rakkaudellaan tänä pääsiäisenä ja kirkastukoon pääsiaisen sanoma elämässäsi Public eye!

Hyvää pääsiäistä kaikille!
Nyt, kun Classy Rascal-Jochanan on saanut ties monenneko kerran porttikiellon Netmissioniin ja bannaus on lähellä Radikaalissakin, niin hänellä on aikaa ja energiaa panostaa jälleen Ranneliikkeeseen - saman persoonan muista nimimerkeistä nyt puhumattakaan.

Kysymys kuuluu: Mikä saa ihmisen elämään silkkaa virtuaalielämää ja rauhaamaan kanssaihmisilleen nimimerkin suojasta niin tavattoman puhtaasta ja aattellisesta fundamentalistinäkökulmasta?

Mikä tekee ihmisestä uskonnollisen fanaatikon?
Yhden homo-ongelmaisen kiihkouskovaisen piti näköjään tällekin palstalle tuppautua julistamaan valheitaan. En tiedä, missä vaiheessa joillakin naksahtaa päässä niin pahasti, että alkavat puhua sekavia ja levittää homovihaa. Ongelmaa tulisi ehdottomasti tutkia. Tiede-lehti kertoi Tukholman Karoliinisen instituutin (maailman suurin yksittäinen lääketieteeseen erikoistunut yliopisto) tutkimuksesta, joka viittaa siihen, että äärifundiksilla olisi poikkeava serotoniinitaso.
Homous ei ole syntiä, koska synti on pelkkää joutavaa mielikuvitusta. On ok, että uskoo ja hienoa, jos se tuo lohtua elämään, mutta julistaminen pistää oikeasti vituttamaan. Antakaa olla.
  • 7 / 10
  • Public eye
  • 4.4.2012 9:46
Niin Jochanan, kiitos vaan toivotuksistasi. Luulen kuitenkin, että tänä(kin) pääsiäisenä minua rutistelee rakkaudella joku aivan muu. Pääsiäisen sanoma merkitsee minulle yleismaailmallista muistutusta pahuudesta ja itsekkyydestä sekä omahyväisyydestä, ainoana-oikeassa-olemisesta. Pääsiäinen päättyy kuitenkin iloon ja toivoon paemmasta.

Sinulle toivotan itsesi löytämistä, rehellisyyttä minuutesi hyväksymiseen ja sen tajuamista, että ratkaisuja omiin ongelmiin on parempi etsiä nykypäivän elävästä elämästä ja elävistä ihmisistä, ei ikivanhoista tarinoista.
Jochanan - homo-ongelmaisuus on juuri oikea termi, ei synti. Läheskään kaikki eivät usko syntiin tai sen olemassaoloon. Itse kuulun näihin ihmisiin, jotka kasvatettiin kristillisesti, mutta irtautuivat sen pahuuden tajuttuaan.

En näe mitään syytä leimata toisia ihmisiä, jotka eivät edes kuulu uskontokuntaasi synnilliseksi. Jumalia on kumminkin helposti yli toista sataa aktiivisesti palvottua ja jokaisella on oma näkemyksensä "synnistä". On kiva, että olet valinnut (tai itseasiassa, vanhempasi ovat valinneet) aseeksi tämän kristinuskon. Toivon hartaasti, että käytät myös loppua raamattua yhtä aktiivisesti mm. materiaalien sekoittamisen kannalta, lävistysten ja tatuointien kiellon kannalta. Jos et, saanen tylysti ilmoittaa että olet tekopyhä.

Hyvää kevättä.
Aiheeseen liittyvää.
Teuvo Moisa kirjoittaa poikkeuksellisen asiallisesti ja totuudenmukaisesti uskonnonopetuksesta muun muassa:

"Uskonnonopetus ei myöskään tarjoa eettisesti vastuullista elämänasennetta, vaan pikemminkin älyllistä kapeakatseisuutta, jossa uskonnon sääntöjä noudattamalla tavoitellaan kuvitteellista taivaspaikkaa miettimättä tekojen todellisia seuraamuksia. Lähes kaikki uskonnoista kertova opetus on kritiikitöntä, eikä uskonnottomuutta tuoda esiin vaihtoehtona."

Teuvo Moisa: Uskonnonopetus on turhaa

http://teuvomoisa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/102457-uskonnon-opetus-on-turhaa
Pääsiäinen ei ole tietenkään ollut alun perin mikään kristillinen juhla. Tässä on vaan käynyt kuten muidenkin juhlien kanssa, että kirkot ovat itsekkäästi omineet ne kulttijuhlikseen.

Germaanisen Keski-Euroopan monissa kaupungeissa (Limburg, Mainz, Mannheim, München, Trier, Wiesbaden) vietetään Hasenfestiä, jonka voi suomentaa Pupujuhlaksi. Järjestäjät haluavat omilla aivoillaan ajattelevien kansalaisten eroavan kirkosta, joka on levittänyt niin paljon kurjuutta, pelkoa ja ahdasmielisyyttä Eurooppaan viimeisen 2000 vuoden aikana. Pupujuhlien yhteydessä voi myös osallistua kollektiiviseen kirkostaeroamiseen teemalla Hyppää vapaaksi! Hoppel dech fräi!

Artikkeli itävaltalaisessa verkkolehdessä. Artikkelin alussa olevaa piirrosta voi suurentaa:

http://gayoesterreich.at/bayern-deutschland/bayern-deutschland-news/berlin/2449-hasenfest-2012-kollektiver-kirchenaustritt-deutschland.html

Yleistietoa ja linkit eri kaupunkien Pupujuhliin:

http://hasenfest.org/

Luxemburgin (paikallisella kielellä Lëtzebuerg) Pupujuhlien järjestäjinä toimivat humanistit, ateistit ja agnostikot:

http://www.aha.lu/index.php?option=com_content&view=article&id=162%3Ahuesefest-2012&catid=32%3Aostern&Itemid=25

Videoraportti kirkostaeroamisesta:

http://fraiheet.lu/frai/taxonomy/term/18