Pressanvaali liian vaikea tilanne SETA:lle? (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • vaeltaja2006
  • 16.1.2012 8:08
Maikkarin vaalikommentaattori arvioi tänä aamuna näin: Kryptinen Niinistö haluaatodella presidentiksi. Hän osaa käyttää kryptistä kieltä: ihmiset ajattelevat, että onpa fiksu mies, vaikka hän ei todellisuduessa sanokaan mitään.

Väyrynen on vahva kakkonen ja apuun tuli kuntakartta, joka varmaan tuo Väyryselle lisä-ääniä maakunnissa. Ja Soinin väkeäkin on lähtenyt hänen taakseen.

Haavisto tekee kovasti vaalityötä ja se 0n hyvä merkki. On liikuttu ympäri Suomea. Kommentaattorin veikkaus: Haavisto lähtee kakkoskierrokselle. Kova vaalityö on aina ollut positiivinen merkki.

Soini ei ilmeisesti haluakaan presidentiksi ja nyt keskitytäänkin todellisuudessa syksyn kuntavaaleihin.

Paavo Lipposen huono menestys kummastuttaa. Onko siellä se kolmasosa joka ei ole päättänyt kantaansa gallupeissa?

Hämeen Kuninkaallinen Nukketeatteri tekee omaa vaalikierrostaan. Heidän kiertävän esityksensä nimi on; Pressa sihisi hississä. Vaalin pressakandidaatit ovat: Sauli Fiinistö, Pekka Kaapisto, Paavo Käyränen, Timo Roisi, Paavo Kepponen, Eeva Bidee, Paavo Orhinmäki ja Sari Jeesaaja.

Kommenttia muokattu: 16.01.2012 klo 08:10
  • 2 / 4
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 16.1.2012 10:18
Pressiklubi kävi läpi ehdokkaiden vaalivideoita ja heidän mainoksiaan. Analysaattoreina olivat Mäntyniemen pesänjakajat -pamfletin kirjoittajat politiikan toimittajat Pekka Ervasti ja Timo Haapala, sekä ohjaaja Dome Karukoski.

Tässä lisää asiaa äänestyspäätöksen tueksi:
http://areena.yle.fi/video/1326484683525 (28:25)

Kommenttia muokattu: 16.01.2012 klo 10:18
  • 3 / 4
  • Blueriver
  • 16.1.2012 20:00
Nyt on kerrankin pakko nostaa oikein korkealle hattua SETAlle siitä, ettei se ole lähtenyt Kalapuikkomiehen äänitorveksi vaan pysytellyt neutraalina. Ehkä 12 vuotta mitäänsanomatonta, aikaansaamatonta muumidiktatuuria on osoittanut, ettei unikkotakkitätien lässytyksellä maailmaa pelasteta?
  • 4 / 4
  • Jorma Hentilä
  • 17.1.2012 19:27
Seta on - aivan oikein - pyrkinyt varjelemaan puoluepoliittista sitoutumattomuuttaan. Mutta se ei tietystikään saa tarkoittaa poliittista puolueettomuutta sateenkaariväelle tärkeissä asioissa.

Yksikään puolue tai muu taho yhteiskunnassa ei voi nauttia suojaa kritiikiltä silloin, kun siihen on aihetta.

Ja kumppanit sateenkaariväelle tärkeiden asioiden edistämisessä pitää hakea siltä, mistä niitä löytyy, puolueväristä tai muista tekijöistä riippumatta. Tästä hyvä esimerkki on liki vuosikymmenen kamppailu parisuhdelain puolesta. Yhteistyötä tehtiin poliittisella kentällä laidasta laitaan (pl. Soinin ja Räsäskän nykyisin johtamat porukat).

Taka-aikoina Seta-lehti - ehkä myös Z - tenttasi vaalien alla puolueita ja presidenttiehdokkaita, ja Seta järjesti joitakin vaalipaneeleita.

Nettiaikana kyselyjen järjestäminen ja niiden tulosten raportoiminen on paljon yksinkertaisempaa kuin printtilehden aikana. Setan kampanja eduskuntavaalien alla oli varsin onnistunut.

Presidenttiehdokkaiden vaalikoneiden kysymyksiin antamat vastaukset olisivat kelvanneet hyväksi lähtökohdaksi arvioida ehdokkaita sateenkaariperspektiivistä. En tiedä, miksi sellaista ei ole tehty. Epäilen, että on jäänyt organisoimatta. Uskon, että tekijät kyllä olisivat löytyneet. Eikö käynyt hallituksella mielessä?