Venäjän tilanne, homouden propagoimisen kieltävät lakihankkeet, päivitetty (juttukommentit)

  • 2 / 4
  • uskomattoman hyvää tarvittaisi
  • 20.11.2011 2:42
Venäjällä mennään toista kertaa samaa "kehityskulkua".
Ensin siellä neuvostovallankumouksen alussa poistettiin homoseksuaalisuuden aiempi rangaistavuus, mutta sitten ortodoksimunkkien kasvattaman Stalinin päästyä valtaan, tulivat homoseksuaalisuuden kieltolait.

Neukkulan kaaduttua saatiin lakeja taas vapautettua, mutta sitten kun ortodoksikirkon ja muiden kristillisten suuntausten lähetystyö on vallannut alaa, ovat uskonnolliset vaikutteet taas ajamassa homojen oikeuksia maan rakoon.

Sylttytehdas tuntuu molemmilla kerroilla olevan sama, valitettavasti.
Ja Pietari on vaarallisen lähellä meitä ja samoja uskonhengenheimolaisia on täällä jo omasta takaakin.
  • 3 / 4
  • Hannu, Tre
  • 20.11.2011 6:59
Paperilehdessä oli tänään lauantaina eilistä juttua laajempi selvitys Venäjälle kaavaillusta homofobisesta laista.

Duuman tulevat vaalit kannustivat populisteja laatimaan lain, joka on vastoin ihmisoikeuksia.
Venäjän federaation korkeimman neuvoston nykyinen puheenjohtaja Valentina Matvijenko haluaa homofobisen lain koko Venäjän alueelle. Matvijenko on Pietarin entinen pormestari.

Ihmisoikeusjärjestö Memorialin Pietarin osaston johtaja Olga Abramenko kertoo lehdelle, että lakiesitys lähti liikkeelle vaalien alla populistien voimalla. Memorial on ilmoittanut Pietarin lakia säätävälle komitealle, että lakiesitys rikkoo YK:n syrjinnänvastaista sopimusta sekä Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimusta.
Memorial on Venäjän vaikutusvaltaisimpia ihmisoikeusjärjestöjä, ja se vetoaa pikaisen protestin toivossa Euroopan muihin ihmisoikeusjärjestöihin.

Lakiesitys on tahallaan muotoiltu sellaiseksi, että sitä voidaan käyttää mahdollisimman laajasti seksuaalivähemmistöjen sortamiseen, Abramenko kertoo. Hän lisää, että laki estäisi muun muassa lääkäreitä ja muita terveydenhuoltoalan työntekijöitä saamasta seksuaalivähemmistöjä käsittelevää asiallista tietoa ja koulutusta.

Ihmisoikeusjärjestön edustajat kertovat tekevänsä valituksen laista, jos ja kun se tulee voimaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Eri asia on, noudattaako Venäjä ihmisoikeustuomioistuimen päätöstä. Venäjä voi maksaa korvaukset, mutta jatkaa lain soveltamista.

Lähde: AL 18.11. ja 19.11.
  • 4 / 4
  • Hannu, Tre
  • 21.11.2011 21:53
Nyt on aika osallistua. Kyseessä on sentään naapurimaa.

Allekirjoita ja lähetä vetoomus, joka on osoitettu länsimaiden johtajille, jotta he saisivat Medvedevin ja Putinin estämään lain voimaantulon.

http://allout.org/en/actions/russia_silenced

Tällä hetkellä allekirjoittajia on noin 54 000.