Praha: Lähetystöt tukevat Prahan Prideä (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Public eye
  • 9.8.2011 16:33
Mahtaako Tsekin presidentti olla yleisemminkin sitä mieltä, että tasavertaisten ihmisoikeuksien kunnioittaminen on jokaisen maan sisäinen asia, johon ulkopuolisilla ei ole oikeutta ottaa kantaa?
  • 2 / 3
  • Havainnoija
  • 9.8.2011 16:36
Arkistossa on paljon tietoja presidentti Klausista ja hänen kielteisestä suhtautumisestaan homoihin. Hän on entinen kommunisti, joka lähteiden mukaan toimi mm. kommunistien salaisessa poliisissa. Václav Klausia pidetään Vladimir Putinin ihailijana, jolla on läheiset suhteet Kremliin. Klaus on aiemmin sotkeutunut lahjontaskandaaleihin, ja presidenttinä toimiessaan hän pyrkii esiintymään diktaattorina.

Klausilla on samat periaatteet ja käsitykset kuin monilla kaikkea vastustavilla suomalaispoliitikoilla. Hän vastustaa muun muassa Euroopan unionia, maahanmuuttoa, monikulttuurisuutta ja homojen oikeuksia. Tšekin parlamentti hyväksyi parisuhdelain vuonna 2006, mutta Klaus yritti estää päätöksen veto-oikeudellaan. Parlamentti onnistui jyräämään Klausin, ja parisuhdelaki astui voimaan.

Klaus käytti veto-oikeuttaan myös vuonna 2008, kun parlamentti hyväksyi syrjintäsuojalain. Hänen mielestään syrjintäsuojalaki vaarantaa yksilönvapauden eli vihanlietsonta homoja kohtaan tulee sallia. Hän on toistuvasti hyökännyt homojen oikeuksia vastaan, joten äskeinen kannanotto on hyvin tyypillinen.

Että tällainen tapaus. Valitettavasti näitä löytyy liikaakin EU:sta, jonka yhtenä tavoitteena on turvata myös meidän homojen ja lesbojen oikeudet.
public eye:lle
eihän Klaus loppujen lopuksi sanonut muuta kun ettei hänellä ole mitään homoja vastaan vaan hän vastustaa homo-ismejä, jotka hänen mielestään kuuluvat vasemmistolaiseen maailmakatsomukseen. pahat sammakot lensi vastaavasti hänen kanslian varapäällikön suusta. toki poliittisesta pelistä onkin kysymys, kuten kaikki muut hänen vetonsa.
toisaalsta siinä maassa ei voi puhua missään tapauksessa homojen syrjinnästä tai oikeuksien polkemisesta... se yhteiskunta on kuitenkin hyvin liberaali