Toimittaja Erkki Toivanen kuoli Lontoossa 73-vuotiaana vakavan sairauden seurauksena (juttukommentit)

YLEn muistokirjoituksessa kannatta huomata se, mitä kirjoituksessa jätetään erityisesti mainitsematta.
Iltasanomat:
Viime yönä menehtyneen pitkäaikaisen toimittajan Erkki Toivasen elämänkumppani on surun murtama.
- Kuolema tuli täysin yllätyksenä. Tämä on todella surullista. Jäämme kaikki kaipaamaan häntä hyvin suuresti, Toivasen elämänkumppani kertoi Ilta-Sanomille torstaina.
  • 3 / 10
  • Blueriver
  • 21.7.2011 20:44
TÄSSÄ on setahuuheroille todellista työsarkaa kun ei kehdata edes liberaalifasistisissa medioissa asioista puhua suoraan. Sen sijaan että vollotatte kirkkohäiden ja kersojen perään voisitte aloittaa todellisen tasa-arvon luomisen tästä. Ihan hyvin pärjäsi Erkki Toivanenkin ilman häitä ja setahumputuksia koko ikänsä. Siinä näette minkä arvoisia ovat sivistys-Euroopassa sateenkaarilippunne ja strap-oninne.
  • 4 / 10
  • Havainnoija
  • 21.7.2011 21:20
"TÄSSÄ on setahuuheroille todellista työsarkaa kun ei kehdata edes liberaalifasistisissa medioissa asioista puhua suoraan."

Useilla paikkakunnilla on tänään mitattu yli 30 asteen lämpötiloja, jotka yhdessä korkean suhteellisen kosteuden kanssa voivat aiheuttaa ahdistusta kuten esimerkistä käy ilmi.
  • 5 / 10
  • Ossi Halme
  • 21.7.2011 21:23
Toivanen edusti gentlemannijournalismia, jossa ei haeta repäiseviä otsikoita yleisön houkuttelemiseksi hinnalla millä hyvänsä. Hänelle aukesivat ovet sellaisiinkin paikkoihin, missä toimittajia on perinteisesti katsottu karsaasti, sillä Toivanen ymmärsi luottamuksen rakentamisen ja ylläpitämisen tärkeyden. Näennäisen kiireen ja paisuneen omanarvontunnon maailmassa näitä journalisteja(kaan) ei ole enää liian monta jäljellä.

Hän myös kuvasi kirjeenvaihtajan työtä sanomalla, että "kirjeenvaihtaja ei kerro mitä, vaan miksi" ja oli uutisreportaasien ulkopuolella tarvittaessa itseironinenkin ("erikoistoimittaja on toimittaja, jolle ei enää keksitä mitään oikeaa käyttöä" tai jotain siihen suuntaan). Hillitty ja ikääntynyt erikoistoimittaja oli yksi nykyisen Muumioradiomme (www.yle.fi) kruununjalokiviä.

Kepeitä multia Legendalle.

Kommenttia muokattu: 21.07.2011 klo 21:25
Elämänkumppani my ass. MIKSI käytetään tuota ällöttävää sanaa (tai vaihtoehtoisesti puolisoa) kun voitaisiin ihan reippaasti sanoa mies/nainen(vaimo)??
Erkki Toivasen mies on nimeltään Lennox Walker.

Heillä on vuonna 2001 rekisteröity perheyritys, jonka toimialana on RADIO & TELEVISION ACTIVITIES. Walker on rekisteritietojen mukaan britti ja Toivanen suomalainen.

Heidän parisuhteensa oli pitkä. Se kesti peräti 36 vuotta.

Toivanen oli julkisuudessa. Hänen miehensä sitävastoin ei. En ole nähnyt ainuttakkaan julkista valokuvaa heistä yhdessä.
Olisi tietysti ollut aikanaan, Toivasen eläessä, kiva tietää, että hänkin kuului "meikäläisiin". Ja erityisesti viime vuosina tuo tieto olisi monipuolistanut julkisuudessa näkyvää kuvaa homoista. Mutta toisaalta: hän ilmeisesti halusi olla julkisuudessa vain työnsä kautta, ei esittelemässä rättivarastoaan ym. hömppää. Ja siihen yksityiselämänsä pitämiseen yksityisenä hänellä oli täysi oikeus.
Minusta elämänkumppani on kaunis sana. Hyvin kaikkia parisuhteita voisi ensisijaisesti kutsua elämänkumppanuusliitoiksi ja parisuhteen osapuolia elämänkumppaneiksi.
  • 10 / 10
  • hetsku jolla on elämänkumppani
  • 24.7.2011 0:05
Mikä tässä on tärkeää, miksi ja kenelle ?
Erkki Toivanen on kuollut, monille tulee mieleen sanoa "rauha hänen muistolleen".
Moni myös ajattelee että toivottavasti hänen loppunsa oli helppo.
Hänellä on ollut vuosikymmeniä jatkunut läheinen ihmissuhde. On tavanomaista sanoa suremaan jääneelle "otan osaa".
Minulle tulee myös mieleen monet mieleen jääneet ohjelmat ja hänen tapansa puhua ja olla. Olemme menettäneet loistavan esiintyjän ja journalistin.