New Yorkin osavaltiossa homoavioliitto OK. Kuvernööri allekirjoitti lain heti. (juttukommentit)

  • 1 / 10
  • Vermillion
  • 21.6.2011 22:03
EDIT: Kommentoin hätäisesti, päätöstä ei vielä ole tehty.

Kommenttia muokattu: 22.06.2011 klo 01:16
  • 2 / 10
  • Havainnoija
  • 21.6.2011 22:27
Amerikkalaiset tiedotusvälineet kertovat juuri nyt, että äänestystä ei ole vielä järjestetty.
  • 3 / 10
  • Vermillion
  • 22.6.2011 1:15
Pyydän anteeksi, kyseessä oli uutisankka. Jäi kiireessä tarkistamatta lähteen luotettavuus.
  • 4 / 10
  • Havainnoija
  • 25.6.2011 6:15
Se onnistui, mahtavaa!

New Yorkin maistraatti ilmoitti jo alkuviikosta, että lomakkeet ovat jo valmiina painettaviksi. Lupasivat käynnistää painokoneet heti kun laki on hyväksytty. -Nyt olisi kyllä Suomen vuoro.
Upeaa! Olen todella iloinen newyorkilaisten HLBTI-ihmisten puolesta. :)
Parhaat kiitokset kaikille niille ranneliikeläisille, jotka lähettivät toimitukselle tämän pitkäksi venyneen odottelun aikana uutisvinkkejä ja muutakin tietoa tapahtumien kulusta.

Tapahtuman seuraaminen on ollut rasittavaa. Kuinka hermoja raastavaa äänestystuloksen odottelu on ollut sateenkaari-ihmisille siellä paikan päällä, voi vain arvailla.

Olen henkilökohtaisesti erittäin iloinen New Yorkilaisten puolesta äänestyksen lopputuloksesta. Mielestäni tämä on vahva osoitus amerikkalais- ja muillekin änkyröille, että tasavertaiset oikeudet kuuluvat kaikille ihmisille.

Kommenttia muokattu: 25.06.2011 klo 17:16
  • 8 / 10
  • Havainnoija
  • 25.6.2011 19:44
Homojen tasa-arvon vastustajat ovat nuolleet haavojaan ja vaativat kostoa. Merkittävimpiin vastustajiin kuuluva National Organization for Marriage on raivoissaan. Sen mielestä New Yorkin osavaltio on tuhoon tuomittu ja perheet joutuvat kärsimään avioliiton uudelleenmäärittelystä ynnä muuta vastaavaa, jota saamme kuulla tarpeeksi täällä Suomessakin.

NOM aikoo kerätä vuodessa 2 miljoonaa dollaria estääkseen tasa-arvoa kannattavien senaattoreiden uudelleenvalinnan ensi vuoden (2012) vaaleissa. NOM käy samanlaista kampanjaa myös Iowassa ja New Hampshiressa, ja on onnistunut suurella rahalla syrjäyttämään ne Iowan osavaltion korkeimman oikeuden tuomarit, jotka päättivät, että avioliitto-oikeus kuuluu kaikille. -Taistelu jatkuu, ja onneksi New Yorkin päätös auttaa meitä niin Amerikassa kuin Suomessakin.

Jos oikein muistan, myös Espanjan oppositiossa olevat konservatiivit ovat vieneen tasa-arvoisen avioliittolain korkeimman oikeuden käsittelyyn. Uskonnon sokaisemat konservatiivit ovat luvanneet, että he kumoavat tasa-arvoisen avioliittolain, mikäli saavat enemmistön seuraavissa parlamenttivaaleissa. -Jännitystä, hermoilua ja välillä riemua ei tule puuttumaan jatkossakaan.
Joku kommentoi uutista seuranneessa keskustelussa, että änkyrät jylläävät jatkossakin ja vastustavat kaikkea muutosta. Kommentoijan ehdotus: "Heittäkää heidät leijonille!"
New Yorkin osavaltion (noin 20 miljoonaa asukasta, pääkaupunki Albany, suurin kaupunki kaikkien tuntema New York City) edustajainhuone hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain 15.6.2011, mutta ratkaiseva äänestys käytiin vanhoillisessa osavaltion senaatissa, joka hyväksyi lain tiukassa äänestyksessä 24.6., josta yllä oleva ranneliike.netin juttu.
Osavaltion kuvernööri Andrew Cuomo ehti allekirjoittaa lain vielä kello 23.55, joten se tuli voimaan kuukautta myöhemmin 24.7.2011.

Siitä saakka lakia vastustaneet äärikristilliset piirit ovat tehneet kaikkensa lain kumoamiseksi.
Vastustajiemme keinot eivät tällä kertaa tepsineet. New Yorkin osavaltion korkein oikeusaste eli vetoomustuomioistuin hylkäsi homovastaisten äärikristillisten järjestöjen kanteen eilen poistaen samalla kaikki tasa-arvoista avioliittolakia uhanneet tekijät.
Kuvernööri Cuomo sanoi vapaasti suomennettuna:
”Tasa-arvoinen avioliittolaki on nyt turvattu useiden sukupolvien ajaksi.”

http://www.advocate.com/politics/marriage-equality/2012/10/23/new-york-court-throws-out-challenge-marriage-equality-law

Tasa-arvoisen avioliittolain ensimmäisenä voimassaolovuotena yli 10 000 homo- ja lesboparia solmi avioliiton:

http://www.nytimes.com/2012/07/25/nyregion/bloomberg-cites-financial-gain-for-city-from-gay-marriage.html

Ohjeet teille, jotka haluatte solmia avioliiton New Yorkin osavaltiossa:

http://www.health.ny.gov/publications/4210/