Ruotsinkielisessä HLBTI-järjestössä ollaan huolestuneita (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • kvaak kvaak
  • 21.4.2011 12:59
Perussuomalaiset eivät vastusta koulun ruotsinkielistä opetusta, toisin kuin tekstissä kerrotaan, vaan he - kuten suomalaisten suuri enemmistökin - vastustavat koulujen ruotsin pakko-opetusta kaikille.
Valtaosa suomalaisista haluaisi ruotsin kielen opetusken valinnaiseksi, sitä opiskelemaan motivoituneilla ja antamaan sijaa muidenkin kielten opiskelulle. Yhä nykyisin vallalla oleva ruotsin pakko-opetus kaikille, sen vuoksi että sitä puhuu äidinkielenään vain 6 % suomalaisista, on sulaa hulluutta ja opiskelun tuhlaamista. Parasta olisi saada ruotsin kieli valinnaiseksi, jotta sitä voisivat opiskella halukkaat ja sen opetteluun motivoituneimmat ja siten opetuksen tasokin ja ruotsin oppimisen taso nousisi, mistä olisi paljon enemmän hyötyä kuin nykyisestä pakkopullasta, jossa epämotivoituneet vain hilaavat opetusta alemmalle tasolle ja motivoituneet kärsivät.
Ruotsissa on suurin piirtein yhtä paljon suomea äidinkielenään puhuvia, kuin meillä on ruotsinkielisiä ja Ruotsissa suomenkieli on virallisen vähemmistökielen asemassa. Meillä asia tulisi ehdottomasti muuttaa samaksi - se olisi ruotsinkielistenkin etu. Sillä heille turvattaisiin palvelut ja saataisiin lopetettua nykyisen yliaseman luomat ongelmat.
Ruotsinkielisiä voidaan hyvin palvella nykyteknologiankin avulla vaikkapa puhelinpalvelukeskusten avustuksella ja muutenkin keskittämällä palveluita heille laadukkaammiksi, kuin yrittämällä pitää Sisä-Suomessa ihmisillä ruotsinkielen taitoa yllä, viakka sitä tarvitaan aniharvoin.

Ruotsinkielisistä osa suurentelee nyt ongelmaa, eikä ymmärrä omaa etuaankaan asiassa. Määrä ei luo laatua, tuossakaan.