Suomen sairaanhoitajaliitto ry:n hallitus kokoontui tänään (juttukommentit)

 • 1 / 5
 • Rokkihomo
 • 15.4.2011 21:57
Hyvä uutinen!
Angels in American kirjoittaneen Tony Kushnerin haltuunottaman vanhan juutalaisen rukouksen sanoin:
Lisää elämää!
 • 2 / 5
 • Public eye
 • 16.4.2011 11:20
Siis sairaanhoitajaliiton mielestä pääongelma on uutisointi ja siitä sairaanhoitajille ja potilaille aiheutunut mielipaha...
Mihin toimenpiteisiin liitto mahtaa ryhtyä uutisoinnin kitkemiseksi pois mielipahaa aiheuttamasta?
 • 3 / 5
 • Timo Valtonen
 • 17.4.2011 4:58
Oikeaan suuntaan Sairaanhoitajaliitto on kallellaan, mutta vähän jäi astian maku suuhun, kun tiedotteessaan todetaan, että Sairaanhoitajaliitto "ei ole tukenut uskomushoitoja". Onko edes vastustanutkaan...
Täysi irtiotto kaikenlaisista uskomushoidoista, oli ne seksuaalisia tai vaikka riivaajan karkoittamista yms. olisi nyt paikallaan.
 • 4 / 5
 • mopsi22
 • 17.4.2011 17:20
Nyt kaivataan valituksia väärin kohdelluilta itseltään. Ilman niitä ei liiton tuon enempää tarvitse tai ei se voikaan kantaa ottaa.

Samoilla kannoilla Valtosen kanssa, astian makua vähän. Munaton kommentti liitolta. Mutta liekö voivat muuta tehdä yksittäisten hoitajien toimien selvittämiseksi ilman tarkempia valituksia.

Kieltämättä Ranneliikkeessäkin ollut uutinen ja "tutkimus" olivat hieman hataralla pohjalla näin mittavan väitteen tueksi. Nyt kaivattaisiin vankempaa tutkivaa journalismia, joskin tutkittavat ovat varmaan tajunneet jo vetää päänsä piiloon. Puhallettiinkohan pilliin liian aikaisin Sateenkaariyhteisöjen puolelta?
Myöteistä Sairaanhoitajaliiton tiedotteessa on se, että Sairaanhoitajaliitto selväsanaisesti irtisanoutuu uskomushoidoista ja että liitto ilmoittaa ottavansa asian esiin yrittäjäjäsentensä kanssa. Liitto ainakin heräsi toimimaan, joten sen osalta uutisointi teki tehtävänsä.

Kielteistä sen sijaan on esimerkiksi se, että liitto ei tiedotteessaan mitenkään kerro, miten se aikoo puuttua uutisoidun kaltaisen "eheyttäjäverkoston" olemassaoloon liiton helmoissa. Tuollaisen verkoston olemassaolon esiinnostaminen oli kuitenkin suurin syy nostaa Sairaanhoitajaliitto esiin.

On tietysti ikävää, jos asian nostamisesta esiin tulee mielipahaa ja jotkut yksittäiset liiton jäsenet ottavat asian henkilökohtaisesesti. Kovin suurta osaa ammattikunnasta tai liiton jäsenistöstä ei uutisoitu asia tietenkään koske. Mutta toisin kuin liitto väittää, ihan yksittäistapauksista ei ollut kyse, vaan ihan selkeästä verkostosta. Tätä liitto ei ole ainakaan toistaiseksi myöntänyt.

Sairaanhoitajaliiton tiedotteessa viitattiin, että liittoa olisi käytetty "vain Sateenkaariyhteisön tarkoitusperien välikappaleena". Sairaanhoitajaliiton piiriin pesiytynyt epämääräinen toiminta on kuitenkin itsessään erittäin vakava asia, johon pitää puuttua. Uutisoinnissa tuotiin myös esiin se, että liitto voi olla tällaisen verkoston "alustana" myös tahtomattaan.

Mitä tulee ranneliike.netin uutisointiin, niin se perustuu kyselyssä saatuihin vastauksiin, joista puolestaan käy varsin selkeästi ilmi se, että sielunhoitoa homoseksuaalille identiteetin muuttamiseksi antavien sielunhoitajien ryväs on verkostoitunut Sairaanhoitajaliiton helmoissa.