Kummat ovat tärkeämmät: enemmistön vai vähemmistön oikeudet? (juttukommentit)

 • 1 / 7
 • kaikkien oikeudet
 • 4.3.2011 20:41
Mitähän nämä vähemmistön yhtäläiset oikeudet muka oikeasti ovat pois enemmistöltä?

Mitä on oikeasti pois heteroparilta siinä että naispari tai miesparikin voisi mennä naimisiin? Miten se oikeasti on heteropareilta pois? Tai mitä heteroparit oikeasti hyötyvät siitä ettei naispari tai miespari voi mennä myös naimisiin?

Rehellisyyttä tuohon kaivataan, eikä mitään tekopyhyyttä.
 • 2 / 7
 • Toinen anonyymi.
 • 5.3.2011 10:37
Paljon, pitkälti samaa mieltä edellisen kirjoittajan "kaikkien oikeudet" kanssa.

Miten se voi olla jotenkin poissa ns. 'heteropareita' jos myös homoseksualisessa parisuhteissa tunnustetaan hyvin selkeät ihmisarvon perusteet ?

Tai ehkä olisi parempi elää kuliissiavioliitossa ja totuttaa itseisarvoaan silkassa salailussa ?


* 'Sitä' ei kertakaikkiaan ilmiönä ei edes ole olemassa , kun ei siitä julkisesti ei vain puhu * - Nih -
Homokeskustelussa on tosiaan todella omituinen vastakkainasettelu, homot vs. heterot, jossa ei ole mitään järkeä. Harvemmin toisen etu on kuitenkaan toisen haitta. Suomessa ei ilmeisesti osata keskustella ilman minä vastaan muut -ajattelua.
 • 4 / 7
 • Hannu, Tre
 • 8.3.2011 20:26
Eduskuntavaaleihin on aikaa enää 39 vuorokautta, 12 tuntia ja minuutit päälle. Sopiva aika tarkasteluun.
---
Perussuomalaisten ohjelman viharikoskohta paljastaa mielestäni epäsuorasti, että he ovat huolestuneita siitä, että homoilla on oikeus vaatia tasa-arvoa ja tuoda se julkisesti esille kaikkialla. Eniten heitä näyttää hiertävän se, että meillä on myös oikeus arvostella ja kyseenalaistaa uskovaisten homovihamieliset lausunnot. Tämä kohta vastaa Liettuan ja Unkarin johdon käsityksiä. Perussuomalaisten ohjelma paljastaa siis mielestäni sen, että he haluavat viharikoslain toteutuvan niin, että ns. syvästi uskovaiset saisivat jatkaa vihanlietsontaa homoja ja lesboja kohtaan niin saarnastuolista kuin kaikissa tiedotusvälineissäkin. Perussuomalaiset kutsuvat tätä enemmistön suojelemiseksi.

Perussuomalaisten kanta on voittanut jopa joissakin länsimaissa. Onneksi mm. Australiassa ollaan poistamassa uskovaisten erioikeuksia. Perussuomalaisilla on tässä asiassa henkilökohtainen ongelma. He nimittäin kuvittelevat, että kaikki suomalaiset ovat yhtä harhaisia ja homovihamielisiä kuin he itse. Kuten joku aiemmin totesi, tällä hetkellä noin 83 % suomalaisista ei kannata perussuomalaisia, ja enemmistö suomalaisista kannattaa kaikkia oikeuksia homoille ja lesboille. Perussuomalaisten tämänhetkinen menestys toki vahingoittaa maatamme, mutta luotan siihen, että kaupunkilaisjärki voittaa ja vahingot korjataan. Mitä taas meidän oikeuksiin tulee, perussuomalaisten aiheuttamien vahinkojen korjaus kestää valitettavasti vuosikausia.

Kristillisdemokraattien kannatus on loivassa liukumäessä. Fiksuimmat eivät sulattaneet sitä, että puolueesta on muodostunut pelkkä uskontopuolue, jonka tärkein tehtävä tällä hetkellä on virrenveisuu vähä väliä. Kuten joku toisaalla totesi, kristillisten tähti himmenee, eikä heillä vaalien jälkeen ole edessään onnen Päiviä.

Perussuomalaiset ovat kerääntyneet Soinin ympärille. Pohjoiskorealaisilla on Suuri Johtaja, perussuomalaisilla puolestaan Massiivinen Johtaja, jonka sanoihin on uskominen. Euroopan historiasta tunnemme lukuisia samantyyppisiä, jotka eivät ole tuoneet muuta kuin onnettomuutta koko maanosaan.

Kiintoisa kysymys on perussuomalaisten kannatuksen kehitys. Tällä hetkellä kannattajien usko on melko vahva ja uhoa täynnä. Eniten mietityttää, kauanko kestää ennen kuin persujen kupla puhkeaa, tapahtuuko se ennen vaaleja vai niiden jälkeen. Meidän kannalta olisi tietenkin parasta, että persukupla puhkeaisi, lässähtäisi tai räjähtäisi ennen vaaleja. Aika näyttää.

Kuplan puhkeaminen ei nimittäin ole poissuljettu. Maakunnista on kantautunut tietoja, että persujen kannattajat ja ehdokkaat ovat kärkevästi kritisoineet puolueen vaaliohjelmaa. Jotkut ovat jopa lehdissä arvostelleet sitä. Ihmeen kauan kesti ennen kuin alkoivat heräillä. Suomi on siinä mielessä hyvä maa, että kritisoijat eivät joudu kalterien taakse.

Tämänpäiväinen vaalirahakohu puolestaan todistaa, että persut eivät ole sen rehellisempiä kuin muutkaan, vaikka rehellisyyttä ovatkin korostaneet ja muille puolueille naureskelleet. Kenties maanpinnalle putoaminen jotain opettaa, vaikka persujen kohdalla ei voi olla varma asiasta.
---
Näiden näkemysten arvostelu on sallittu ja toivottu.
 • 5 / 7
 • Hannu, Tre
 • 9.3.2011 16:03
Helsingin Sanomien uutinen liittyy kyllä perussuomalaisten ohjelman taideosioon, mutta myös sananvapauteen ja demokratiaan, joten tämä on sopiva paikka.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Sirkka-Liisa Lamminkoski pitää puolueensa taideohjelmaa diktaattorimaisena. Hän kertoi edelleen, että useat kannattajat ovat myös kauhistuneina ottaneet häneen yhteyttä.

Perussuomalaisten pitkäaikainen vaikuttaja Raimo Malin vaati heti, että Lamminkosken on erottava taidepoliittisten mielipiteidensä vuoksi. Lamminkoskea vaadittiin eroamaan viimeistään kello 18.00.

Tämä jos mikä vahvistaa, että Perussuomalaiset r.p. ei kannata sananvapautta eikä yksilönvapautta edes niissä asioissa, jotka liittyvät täysin henkilökohtaisiin asioihin kuten taiteen kokemiseen ja ymmärtämiseen.

Entäpä jos Sasi olisi taiteesta eri mieltä kuin Katainen tai Tynkkynen eri mieltä kuin Sinnemäki? Sillä ei olisi mitään merkitystä eikä ketään uhattaisi erottamisella. Se olisi piristävä puheenaihe. Näin toimitaan sananvapautta ja tasa-arvoa kunnioittavassa yhteiskunnassa.

Perussuomalaisten johtoporras on sokaistunut vallasta. Vuosi sitten harva saattoi edes kuvitella, että vuonna 2011 meillä olisi sananvapautta ja ihmisoikeuksia vastustava, homoja, lesboja, ruotsinkielisiä ja maahanmuuttajia syrjivä ja näiden ryhmien oikeuksien rajoittamista vaativa uhoa täynnä oleva näinkin suuri ääriryhmä.

Helsingin Sanomien artikkeli:

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Perussuomalaisissa+leimahti+taidekiista+ehdokkaalle+erovaatimus/1135264386852
 • 6 / 7
 • Kari Häkkinen
 • 17.3.2011 14:49
Perussuomalaisten ajama dystopia, yhtenäiskulttuurinen kansallisnationalistinen aitosuomalainen yksikielinen kristillissosiaalinen hetero-Suomi lähestyy vauhdilla.

Ja jos et siihen sopeudu, niin lääkkeet on jo mietitty:

“Yhtenäiskulttuuri luo tarpeen sille, että arvoyhteisön yhteisistä normeista radikaalisti poikkeavia ja sitä sopimattomilla tavoilla muuttamaan pyrkiviä tarvittaessa rangaistaan."

Perussuomalaisten nuorten periaateohjelma 2008
 • 7 / 7
 • Hannu, Tre
 • 20.3.2011 19:41
Kuten on selvinnyt, perussuomalaisten päämääränä on käsitykseni mukaan muuttaa Suomi valkoisten suomenkielisten yksiavioisten heteroiden maaksi, jossa suurimmalla vähemmistöryhmällä (homot ja lesbot) ei ole kaikkia oikeuksia ja saavutettujakin oikeuksia vähennetään. Päämääränä on pitää meidät alempiarvoisina kansalaisina. Perussuomalaisten Saarakkala aloitti homojen oikeuksien solvaamisen viime kesänä ja lisää on varmasti tulossa.

Perussuomalaisten ohjelmista ja heidän lausunnoistaan paljastuu mielestäni selvästi, että sananvapaus tarkoittaa enemmistön oikeutta hyökätä vähemmistöjen tasa-arvovaatimuksia vastaan niin saarnastuolista kuin tiedotusvälineissäkin. Vähemmistöjen kuten homojen ja lesbojen oikeutta ajaa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa rajoitetaan silloin, kun se perussuomalaisten mielestä loukkaa enemmistöä eli aina.

Perussuomalaiset nuoret eli tulevat poliitikot ovat ehdottoman takaperoisia eli vaativat Suomen muuttamista yksikieliseksi, nykyisen kehitysavun lopettamista ja kuten edellisestä kommentista selviää, heidän ajamansa ahdasmielisen hetero-Suomen arvostelijoita (mm. homot ja lesbot) tulisi rangaista.

Onneksi elän toistaiseksi sananvapauden sallivassa Suomessa, ja minulla on siten oikeus sanoa, että en ole koskaan aikaisemmin lukenut mitään niin typerää, ihmisvihamielistä ja ihmisyydelle täysin vierasta kuin perussuomalaisten ohjelmat ja tavoitteet.