Perussuomalaiset julkaisivat vihdoin vaaliohjelmansa: EI avioliiton laajentamiselle (juttukommentit)

"avioliitto on tarkoitettu miehen ja naisen välillä solmittavaksi"

Kuka on tarkoittanut? Missä on tarkoitettu? Millä perusteella on tarkoitettu?
  • 2 / 15
  • Tero Kankaanperä
  • 25.2.2011 12:41
Perssuomalaiset asemoivat itseään kristillisteokraattien paikalle kun KD:n tähti laskee ja sammuu. Järkiperusteluita ei voida edellyttää kun sitoudutaan uskomuksiin ja uskoon. Perssuomalaisten demokratia käsitystä voisi kuvata myös fasistiseksi eli suoraksi ja suhteellista demokratiaa väheksyväksi. Huomaan olevan absoluuttisesti etäisimmässä pisteessä perssuomalaisuudesta tässä asiassa. Itse pidän yhdenvertaisuutta demokratiankin edelle menevänä. Perssuomalaiset ovat hyvin normatiivisia ja heidän käsityksensä Suomesta ja suomalaisuudesta sulkee pois myös tuntuvan osan ns. kantasuomalaisia. Tällä hetkellä puolueen kannattajissa on vielä tuhansittain ihmisiä jotka eivät tiedä tai sisäistä puolueen kärkihahmojen puheiden merkitystä, mutta kyllä se sieltä realisoituu ja lasku on vielä ripeämpää kuin nousu.
  • 3 / 15
  • Pora-liike
  • 25.2.2011 13:10
Suomalainen ihme perustuu siihen, että sodan jälkeen Suomella oli tarjota lännelle loputtomasti puutavaraa huutavaan jälleenrakennustarpeeseen, kun taas itäblokki ei toimittanut puuta. Jos olisi toimittanut, Suomi muistuttaisi Karjalan tasavaltaa.
  • 4 / 15
  • epäaidonaitoa
  • 25.2.2011 22:46
Perussuomalaiset varmaankin kieltävät kahvin juonnin Suomessa, sillä kahvihan on lähtöisin Afrikan sarvesta, islaminuskoisten suufimystikoiden käyttämän juomana, joka sieltä levisi muualle maailmaan.

Perussuomalaiset haluavat ilmeisesti karsia kaiken sen muunkin, mikä teki metsäsuomal... anteeksi... perussuomalaisista globaalimman kansakunnan.

Kristinuskomuskin tuotiin tänne muualta vasta 1100-luvulta lähtien, joten sen Soini varmastikin heittää heti epäaidosti suomalaisena pois, jos perustavaa laatua olevia suomalaisia juuriamme yhtään kunnioittaa.
  • 5 / 15
  • Riquman1990
  • 26.2.2011 20:55
Persut on pikkusen lieventäny niiden mielipiteitä vapaasta maahanmuutosta sekä EU-pakkopaidasta, mikä ei oo välttämättä hyvä. Toisaalta niiden on pakko pikkusen sovittaa niiden näkemyksii muiden puolueiden vastaaviin, koska ne ei tuu oleen yksin hallituksessa, vaan ne saa vaan muutaman ministeripaikan. Oppositiossahan ne on voinu laukoo mielipiteitään paljon vapaammin. Mä uskon kuitenkin, et ne hoitaa hallitusvastuunsa hyvin. Ainakin Soini hoitaa. Soini on kuitenkin hoitanu euroedustajan virkansa jopa paremmin ku piti.
  • 6 / 15
  • ei voi käsittää
  • 26.2.2011 22:20
Riquman1990, sinuako ei siis tässä asiassa huoleta homojen ja muiden ihmisoikeudet vaan ainoastaan "vapaa maahanmuutto" ja "EU-pakkopaita"? Ja mitä hyvää Soinin EU-virasta muka on seurannut muuta kuin älyttömästi rahaa - ja sekin vain Soinille itselleen?
  • 7 / 15
  • Hannu, Tre
  • 27.2.2011 3:32
Kaikkea saa kuulla ja lukea kun vanhaksi elää. Kristillisdemokraattien vaaliohjelma ja Keskustan tavoiteohjelma ovat suorastaan edistyksellisiä perussuomalaisten takaperoiseen eli taaksepäin kääntyvään agendaan verrattuina. Tiedän kyllä, ettei ole soveliasta arvostella tietyllä tavalla, mutta nyt voi todella ihmetellä perussuomalaisten ja heidän kannattajiensa järkevyyttä eli tässä tapauksessa sen ilmeistä puutetta.

Aluksi pari konkreettista seikkaa. Perussuomalaisten mielestä Yleisradion toimintojen leikkaamisella säästetään valtion varoja. Persut eivät siis tiedä, että Ylen toiminta rahoitetaan tv-maksulla eikä budjetista.

Ruotsinkielisten ohjelmien vähentäminen, joita me suomenkielisetkin seuraamme, ei siis myöskään vaikuta budjettiin. Ainoa vaikutus on ruotsinkielisen väestöryhmän alempiarvoistaminen, mikä on aina johtanut syrjintään, eriarvoistumiseen ja pahoinvoinnin lisääntymiseen yhteiskunnassa. -Ilmeisesti persut eivät halua oppia historiasta mitään.

Perussuomalaiset ehdottavat myös EU:n jäsenmaksun vähentämistä tai poistoa. Siitä ei Suomi päätä. Kun kuulutaan johonkin yhdistykseen tai liittoon, silloin maksetaan määrätty jäsenmaksu. Ymmärrän kyllä, että persut pitävät Suomea maailman johtovaltiona ja Näsinneulaa maailman napana, jonka ympäri kaikki pyörii. Totuus on kuitenkin se, että EU:sta ja eurosta luopuminen johtaisi nopeasti Kansainvälisen valuuttarahaston holhoukseen. -Kaikkea voi tietenkin kuvitella, mutta toivoisin tässä tilanteessa persuilta hieman realismia ja asioihin perehtymistä.

Perussuomalaisten ohjelmassa kerrotaan, että ”kansanedustajan tehtävä on edustaa kansaa osallistumalla lainsäädäntötyöhön ja budjetista päättämiseen”. -Ilmeisesti persut eivät tiedä, että näin Suomessa on toimittu tasavaltamme perustamisesta lähtien.

Maapallon pelastaminen saastumiselta ei ole persujen sydäntä lähellä. He eivät halua mitään ympäristöveroja eikä ruuhkamaksuja. Myöskin saasteettoman ja/tai ympäristöystävällisen teknologian edistäminen on kuitattu lyhyesti. Ohjelmassa on lähinnä muilta puolueilta lainattuja vanhoja fraaseja – kielioppivirheineen.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelman alussa kerrotaan, että persujen toiminnan perustana on oikeudenmukaisuus, rehellisyys ja tasa-arvo. Kaikilla on ohjelman mukaan sama ihmisarvo. Luin vaaliohjelman, periaatteet ja yhteenvedon. Oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa ja ihmisarvon kunnioittamista en niistä löytänyt, siis kun on homoista ja lesboista kyse. Perussuomalaisten käsityksen mukaan emme siis ole ihmisiä. Perussuomalaisista löytyy kyllä rehellisyyttä. Ilmaisivat siis rehellisesti, että kaikilla on samat oikeudet – paitsi homoilla ja lesboilla. Sama alempiarvoistaminen koskee tietyissä asioissa myös muita kansanryhmiä.

Monet persuja kannattavat puhuvat vapaasta tai rajoittamattomasta maahanmuutosta. Sellaista ei Suomessa ole koskaan ollut. Suomessa on aina ollut tiukka seulonta, joka jatkuu samanlaisena, olivatpa persut hallituksessa tai ei. Suomessa noudatetaan jatkossakin kansainvälisiä sopimuksia eikä pakolais- ja maahanmuuttopolitiikkaan tule juuri mitään muutoksia. Tämä tarkoittaa sitä, että on ihan turha äänestää persuja, vaikka vihaisikin muunmaalaisia. Ainoa vaikutus on, että elämä muuttuu ahdistavammaksi ja kaikin puolin hankalammaksi, kun on virallisesti alempiarvoinen toisen tai kolmannen luokan kansalainen. Siis jos sattuu olemaan homo, lesbo, ruotsinkielinen tai maahanmuuttaja. Homot ja lesbot ovat varmaan maamme suurin kansanryhmä, joka joutuu kärsimään perussuomalaisten ihmisvihasta, ja ilmeisesti kaikkein eniten.

Uudelleen: Mitä tulee meidän homojen ja lesbojen ihmisoikeuksiin ja tasa-arvoon, joudumme - niin surullista kuin se onkin - tilanteeseen, jossa mahdollisuudet niiden saavuttamiseen katoavat pitkäksi aikaa. Muissa Pohjoismaissa vakiintunut käsite kaikkien ihmisarvosta ei päde enää ns. perussuomalaisten Suomessa.

Perussuomalaispoliitikkojen lausunnoista käy myös selvästi ilmi, että parisuhdelakikin on heille aivan liikaa. Nyt on niin, että he eivät uskalla sitä vaaliohjelmaansa kirjoittaa, sillä tie hallitusneuvotteluihin katkeaisi. He ottavat asian esille myöhemmin.

Olen usein miettinyt Argentiinaa ja Espanjaa, entisiä sulkeutuneita diktatuurimaita, jotka historiasta oppineina halusivat valita avoimuuden ja ihmisoikeudet. Suomi haluaa valita toisin.
Perussuomalaisten vaaliohjelmasta huokuu kaipuu menneeseen ja halu pysäyttää maailma. Se on unelma Kekkosen ajan paluusta. Hivenen ummehtuneesta ilmapiiristä huolimatta tämä maa tuntui turvalliselta paikalta elää. Tuottoisa kauppavaihto Neuvostoliiton kanssa takasi meille käytännössä jatkuvan talouskasvun, lähes täystyöllisyyden, ja huomisen joka oli kuin uusi eilinen. Mutta ei maailma pysähdy tai mennyt palaa, vaikka koko eduskunta olisi perussuomalaisten hallussa.
  • 9 / 15
  • Riquman1990
  • 27.2.2011 20:35
Vihreiden vaaliohjelmasta huokuu kaipuu monikulttuuriseen utopiayhteiskuntaan, jossa suomalaiset on etninen vähemmistö omassa maassaan, sharia-laki hallitsee, eri väestöryhmät tappelee elintilasta ja homofobia kukoistaa, kun Eurooppa ja Suomi islamisoituu kovaa vauhtii.

Vihreessä utopiassa tavallinen köyhä kansa on myös riistoverotettu puille paljaille ilmastonmuutosuskonnon varjolla, kun Vihreet on saattanu oman "Vihreen verouudistuksensa" voimaan.

Kommenttia muokattu: 27.02.2011 klo 20:38
Riquman, jos tuo oli minulle tarkoitettu piikki, niin ei tuikannut pakaraani.

Minusta Vihreiden asenne glbti-vähemmistöjä kohtaan on kohdallaan, mutta puolueen piirissä vallitsevat käsitykset mm. liikenne- ja energiakysymyksistä ohjaavat minut äänestämään sellaisen puolueen ehdokasta, jossa kyetään ajattelemaan niistä asioista järkevästi.

Perussuomalaiset eivät kuitenkaan ainakaan minulle edusta vastavoimaa Vihreille tai minkäänlaista vaihtoehtoa. Se löytyy muualta. Persujen vaaliohjelman toteuttaminen se vasta riistoverottamista vaatisikin.
Olen Perussuomalainen.En ole homoavioliittojen kirkossavihkimisen puolella,siunaaminen on ok. Tein homofobiatestin täällä eikä sitä fobiaa tietenkään ollut.Minulle jokainen ihminen on yhtä arvokas eikä nostata karvoja pystyyn tai hampaita irvistykseen kun asioista keskustellaan.Pitää näköjään käydä elämässä monta karikkoa läpi ennenkuin voi asioihin suhtautua ilman turhaa hötkyilyä.
Veikko Lavin biisi Jokainen ihminen on laulun arvoinen,siinä on suuri viisaus.
Samaa sukupuolta olevien parien kirkollinen vihkiminen tai vihkimättömyys tai siunaaminen tai rukouskaava tai miksi sitä kutsutaankin, on toki jokaisen kirkkokunnan oma asia, eihän sitä määrätä (tai ainakaan pitäisi määrätä) eduskunnassa eikä puoluetoimistoissa.

Kyse on avioliitosta. Kohteleeko avioliittolaki homoja ja heteroita samanarvoisina, vai kieltääkö se osalta kansaa yhtäläisen perheen perustamisen ja avioliiton kaikkine oikeuksineen ja velvollisuuksineen seksuaalisen suuntautumisen perusteella? Perussuomalaiset ainakin vaaliohjelmassaan selkeästi syrjivät homopareja kieltäessään heiltä oikeuden avioliittoon, koska se on muka "tarkoitettu" miehen ja naisen väliseksi. Tuo "tarkoitus" on sopimuksenvarainen asia, jonka eduskunta pystyy helposti muuttamaan.
Alla olevassa kommentissa halutaan selvittää nykytilanne lähinnä niille homoille ja lesboille, jotka eri lehtien sivuilla ilmoittavat äänestävänsä perussuomalaisia.
---

Pari tärkeää seikkaa, jotka koskevat tasa-arvoista avioliittolakia ja perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelmaa. Kuten on selvinnyt, ps:n ohjelman tarkoituksena on valitettavasti tasa-arvon vähentäminen ja sitä kautta eriarvoisuuden lisääminen yhteiskunnassamme.

Tässä yhteydessä ei ole tarkoitus käsitellä kirkkovihkimistä vaan avioliittolakia sekä siihen liittyviä lakeja ja asetuksia, jotka syrjivät homoja ja lesboja. Asia tuli jälleen ajankohtaiseksi, koska perussuomalaisten julkaisemasta ohjelmasta selviää, että he eivät kannata homojen ja lesbojen tasa-arvoa, vaan vastustavat tasa-arvoista (sukupuolineutraalia) avioliittolakia, adoptio-oikeutta ja muita näihin liittyviä asioita.

Avioliitto on juridinen sopimus samalla tavalla kuin esim. vuokrasopimus. Avioliittolaissa määritellään osapuolten oikeudet ja velvollisuudet. Kuten avioliittolaista selvästi ilmenee, avioliitto ei ole pyhä, se ei perustu Raamattuun eikä kirkonmiesten kannanottoihin kuten ei vuokrasopimuskaan.

Koska avioliittolaki on täysin maallinen laki, joka käsittelee konkreettisia asioita, kirkko ei päätä sitä, saavatko homo- ja lesboparit solmia avioliiton eikä se kirkolle kuulukaan. Asian päättää eduskunta. Siksi olisi hyvä, että eduskuntavaaleissa tulisi valituksi sellaisia kansanedustajia, jotka kannattavat tasa-arvoista avioliittolakia, adoptio-oikeutta sekä kaikkia niitä lakeja ja asetuksia, jotka takaavat samat oikeudet kaikille.

Suomen nykyinen avioliittolaki ja siihen liittyvät lait ja asetukset syrjivät kansalaisia sukupuolen perusteella asettaen täten homot ja lesbot alempiarvoiseen asemaan. Tarkoittaa esim. sitä, että minä en voi solmia avioliittoa rakastamani ihmisen kanssa. Tasa-arvoa kannattavat vaativat sen vuoksi perustuslain määräysten kokonaisvaltaista noudattamista ja syrjivien lakien muuttamista niin, että myös homoilla ja lesboilla olisi kaikki oikeudet.

Useat maat ovat halunneet toteuttaa perustuslain määräykset oikeudenmukaisesti, ja muuttaneet avioliittolain sekä muut lait ja asetukset koskemaan kaikkia kansalaisia taatakseen kansalaistensa tasavertaisen kohtelun. Tasa-arvon lisääntyminen on parantanut kansalaisten elämänlaatua.

Perussuomalaisten toiminnan perustana on – eduskuntavaaliohjelman mukaan – oikeudenmukaisuus, rehellisyys ja tasa-arvo. Myöhemmin kerrotaan, että kaikilla on sama ihmisarvo. Kuulostaa hyvältä, mutta totuus on toisenlainen.

Perussuomalaiset eivät halua, että me homot ja lesbot olisimme tasa-arvoisia kansalaisia. Heidän vaaliohjelmassaan kerrotaan muun muassa, että avioliitto ja adoptio-oikeus eivät kuulu meille. Perussuomalaisten tapaan tätä syrjintää ei perustella millään tavalla. Heidän tarkoituksensa on pitää meidät jatkossakin alempiarvoisina toisen luokan kansalaisina.

Vaaliohjelmasta selviää, että perussuomalaisten toiminnan perustana eivät ole oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja ihmisarvo, vaikka he niin väittävät. Rehellisyydestä ei voi tässä yhteydessä puhua.

Perussuomalaisten johto suhtautuu meihin homoihin ja lesboihin syrjivästi ja halveksivasti. Esimerkkinä käy apulaispuoluesihteeri Saarakkala, joka ilmoitti kovaäänisesti, että tasa-arvon ajaminen on ´vouhotusta homo- ja lesboliitoista´. Ei kukaan perussuomalaisten johdosta eikä kannattajista puuttunut lausuntoon.

Lehtien yleisönosastoissa on joka päivä perussuomalaisten kannattajien kommentteja, joista käy ilmi, että he halveksivat ja jotkut jopa vihaavat homoja. Puheenjohtaja Soini ei halua asiaan puuttua, koska hän vastustaa meidän oikeuksiamme niin Suomessa kuin Brysselissä. Hän haluaa katolisena noudattaa paavin ihmisyydenvastaisia neuvoja.

Perussuomalaisten kannattajien kielteinen suhtautuminen maahanmuuttajia ja homoja kohtaan on huomattu ulkomailla, jossa vihasivustot kertovat ihailevansa perussuomalaisten muukalaisvihaa.

Äärioikeistolaisuus ja ääriuskovaisuus on lisääntynyt monessa EU-maassa ja Amerikassa. Jokainen, joka on seurannut Ranneliikkeen ja muiden tiedotusvälineiden uutisia, on varmaan huomannut, että perussuomalaisten ohjelma ja julkinen esiintyminen vastaavat Liettuan ja Unkarin homovastaista politiikkaa. Tästä on kirjoitettu enemmän tämän lehden muissa artikkeleissa.

Suomen tulevaisuus näyttää synkältä. Perussuomalaisten kannatuksen nousu vaikeuttaa homojen ja lesbojen elämää sekä lopettaa myönteisen kehityksen niin lainsäädännössä kuin käytännössä.

Tulevaan hallitusohjelmaan ei todennäköisesti sisälly tasa-arvoinen avioliittolaki eikä adoptio-oikeus. Mikäli perussuomalaiset ovat hallituksessa, he haluavat – kuten heidän ohjelmastaan selviää – karsia homojen ja lesbojen nykyisiäkin oikeuksia.
Siihen kuinka kielteisesti perussuomalaiset vaikuttavat Suomi-kuvaan ulkomailla ja sitä kautta investointeihin ja työllisyyteen Suomessa, voidaan palata myöhemmin.

Historia todistaa selvästi sen, että jonkin kansanryhmän luokittelu huonommaksi ja alempiarvoiseksi lisää vihaa ja väkivaltaa kyseistä kansanryhmää kohtaan eli tässä tapauksessa me homot ja lesbot joudumme kärsimään. Perussuomalaisten eri ohjelmia ja lausuntoja tarkastellessa vahvistuu käsitys, että niin he haluavatkin.

Tilanteen voivat vielä pelastaa ne muiden puolueiden edustajat, jotka haluavat työskennellä avoimen ja tasa-arvoisen Suomen puolesta. Ainoa toivo tällä hetkellä on, että heitä on tarpeeksi monta. Kannattaa harkita tarkkaan, kenelle antaa äänensä.
Erittäin hyviä kommentteja! Jokainen toki äänestää omien arvojensa mukaista puoluetta, mutta en tajua miksi jotkut haluavat sahata omaa (ja kaikkien muidenkin) oksaa. Juuri perussuomalaisten arvojen mukainen toiminta tulehduttaa kantaväestön ja etenkin muslimi-maahanmuuttajien väliä, eli saattaa aiheuttaa islamofobien maalailemia synkkiä seurauksia. Äänestämällä perussuomalaisia äänestää vastaan kansanryhmien yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.