Eduskuntavaaleihin 2 kuukautta - Älä äänestä homofobiaa eduskuntaan -kampanja käynnistyi (juttukommentit)

  • 1 / 8
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 25.2.2011 20:46
Katselin juuri TV2:lta Pressiklubin. Sen vieraana oli Timo Soini. Hänen kannanottojaan kuultuani olen nyt todella vakuuttunut, että äänestän ensi vaaleissa, mutta en ehdottomasti Soinin puoluetta.
  • 2 / 8
  • rakas homo
  • 25.2.2011 21:07
Hankalia puolueita äänestää, omien ja läheisten tasavertaisten ihmisperusoikeuksien kannalta ovat puolueet, joissa on paljon homofoobisia ja homovastaisia ehdokkaita.
Niissä puolueissa tasavertaisia oikeuksia kannattavaa äänestämisessä voikin ääni mennä suhteellisen vaalitavan vuoksi sen homofoobisen ehdokkaan äänisaaliiseen, jos hän on muuten saanut enemmän ääniä ja kerää siten koko puolueen suhteellista äänipottia. Homofoobikolle voi siis mennä myös homojen yhdenvertaisia oikeuksia kannattavan äänet.
  • 3 / 8
  • Muruliini
  • 26.2.2011 0:21
"Älä äänestä homofobiaa eduskuntaan" sivuilla annetaan aika yksipuolinen ja -mielinen kuva sateenkaarikansasta. Olen kyllä pesunkestävä homo, mutta en halua äänestää ehdokasta jonka mielestä samaa sukupuolta olevien parisuhteeseen tulisi kuulua oikeus yhdessä adoptoida lapsi. Kyse ei ole mistään kaikille kuuluvasta perusoikeudesta, vaan lapsen hankkiminen - ja mielestäni myös adoptoiminen - kuuluu eri sukupuolta oleville. En toivottavasti ole kuitenkaan homofobi vaikka näin homona ajattelenkin.
  • 4 / 8
  • Vaalitarkkailija
  • 26.2.2011 20:01
Aika tehopyhäähän homojen oikeuksien ajaminen vaaleissa on. Vihreät ovat kunnostautuneet tässä.

Pirkanmaalla (Oras Tynkkysen vaalipiiri!) vihreät taktikoivat homofoobista kilpailevaa puoluetta eduskuntaan. Että tällaista kaksinaamaista peliä.
  • 5 / 8
  • Havainnoija
  • 27.2.2011 4:04
Olen tuntenut sateenkaariperheitä 1970-luvun alusta lähtien ja edelleen. Hyvin ovat lapset kasvaneet ja menestyneet. Opiskelleet mm. yliopistossa ja kannattavat tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Muualla maailmassa kuten Hollannissa ja USA:ssa vuosikymmeniä jatkuneet seurantatutkimukset osoittavat, että sateenkaariperheiden lapsilla on keskimääräistä vahvempi itsetunto. Mitään kielteistä, siis sellaista mikä johtuisi homo- tai lesbovanhemmista, ei ole tullut esille.

Erikoista on se, että asiaa pidetään uutena vaikka sateenkaariperheitä on ollut aina. Nyt on tärkeää, että ne vihdoin hyväksytään osana yhteiskuntaa ja että ne saavat sen tuen ja avun, joka kuuluu kaikille muillekin perheille.

Monilla homoilla ja lesboilla on heikko itsetunto eli he pitävät itseään huonompina ihmisinä. Sen huomaa mm. siitä, että joitakin ärsyttää se, että vihreiden ohjelmassa on pari virkettä, joissa kerrotaan, että vihreät kannattavat samoja oikeuksia kaikille.

Olisin iloinen, mikäli kaikki homot ja lesbot hyväksyisivät itsensä ja toimisivat niin, että tasa-arvo toteutuisi, jolloin kaikilla olisi helpompi elää.
Kun homoseksuaaliset suhteet tulivat Suomessa laillisiksi vuonna 1971, esiintyi jonkin verran homomiehiltä peräisin olevia mielipiteitä; on saavutettu riittävä taso oikeuksien suhteen ja turha vaatia sen kummempia lisäoikeuksia, ja että äänen pitäminen ja oikeuksista puhuminen oli jopa vahingollista.

"Älä äänestä homofobiaa eduskuntaan" -sivuilla ei kyllä mielestäni maalata sateenkaarikansasta erityisesti mitään kuvaa tai pyritä määrittelemään glbti-yhteisöä mitenkään. Päällimmäisenä on ajatus yhdenvertaisuuden saavuttamisesta ja oikeuksien saattaminen tasa-arvoisiksi.

Muruliini ei kannata ajatusta, että myös samaa sukupuolta olevilla olisi samanlainen mahdollisuus adoptioon kuin eri sukupuolta olevilla pareilla. Perusteluna oli lyhyesti, että tällainen oikeus kuuluu eri sukupuolta oleville pareille. Taustalla lienee jonkinlainen ajatus siitä, että samaa sukupuolta olevien puolisoiden vanhemmoima perhe olisi lähtökohtaisesti jotenkin huonompi kuin heteroperhe. Silti, jokainen adoptio on yksittäistapaus ja käy tiukan seulan läpi, jossa lapsen tulevat olosuhteet kartoitetaan hyvin tarkasti.
  • 7 / 8
  • Tero Kankaanperä
  • 27.2.2011 13:40
Vaalit on erinomaista aikaa havainnoida myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sisäistettyä homofobiaa ja häpeää. On hämmentävää miten monin erilaisia rationalisoinnein omia kannanottoja ja äänestyspäätöksiä lujitetaan.

Nimimerkin Vaalitarkkailija teenlehdet on vähän parempia kuin mulla ja kiinnostaiskin tietää mistä noin jänniä kuvia antavia saa? :)
  • 8 / 8
  • Havainnoija
  • 28.2.2011 5:49
Joskus en täysin ymmärrä muiden kommentteja tai kenties kirjoittajan ajatusmaailmaa.

Nimimerkki Vaalitarkkailijan mielestä – mikäli siis oikein ymmärsin – ihmisoikeuksien, tässä tapauksessa homojen oikeuksien ajaminen on tekopyhää. Tähän tekopyhyyteen syyllistyvät hänen mukaansa erityisesti vihreät. Kirjoituksen tyyli paljasti mielestäni, että hän halveksii tasa-arvoa kannattavia ihmisiä.

Mielestäni ihmisoikeuksien puolustaminen kuuluu kaikille. Mikäli homo halveksii omia oikeuksiaan ja niitä tahoja (aatteellisia järjestöjä ja puolueita), jotka haluavat Suomen perustuslain säädösten toteutuvan eli kaikki oikeudet kaikille, niin kyllähän se jotain kertoo. Se kertoo häpeästä ja alemmuudentunteesta, jotka vaivaavat vielä vuonna 2011 monia homoja, ja kuten Tero K. kirjoitti, näin vaalien lähestyessä monen homon sisäistämä homofobia paljastuu. En edes löydä sanoja, mutta tämä on hyvin surullista.

Lopuksi kaksi esimerkkiä erään kommentoijan kertomasta ”tekopyhyydestä” eli ne lyhyet kappaleet kahden puolueen ohjelmista, joissa puhutaan homojen ja lesbojen oikeuksista.

Vasemmistoliitto

SAMAT OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET KAIKILLE.
Lainsäädännön pitää estää syrjintä ja mahdollistaa kaikille itsemääräämisoikeus ja elämä yhteiskunnan täysivaltaisena jäsenenä. Yhdenvertaisuuslain toteuttamiseen ja valvontaan on saatava riittävät resurssit. Suomeen on säädettävä sukupuolineutraali avioliittolaki, joka takaa myös tasavertaiset adoptio-oikeudet.

Vihreät

Meille kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita. Jokainen meistä voi olla oma itsensä - kunhan kunnioittaa toisten oikeutta samaan. Tavoittelemassamme uudessa Suomessa sukupuoli ei ole este, vaan voimavara. Isillä on enemmän aikaa lapsille. Naiset saavat samasta työstä saman palkan. Uudessa Suomessa sillä ei ole väliä, sattuuko olemaan hetero tai homo. Oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa koskee myös samaa sukupuolta olevia pareja. Yhdenvertaisuudesta hyötyvät kaikki. Jokainen voi hengittää vapaammin.