Suurin homoristeily koskaan starttaa sunnuntaina Karibialle (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 5.2.2011 11:20
Ensi vuoden risteilylle mukaan aikoville hintatietoa:

Viikon risteilylle pääsee mukaan kahden hengen sisähytissä hintaan, joka vastaa 1 000 euroa. Noin 17 000 eurolla saa käyttöönsä laivan parhaimman hytin viikoksi kuudelle hengelle.

Amerikkalaisia hintoja vertailtaessa kannattaa aina tarkistaa, ovatko esimerkiksi verot ja muut kulut mukana ilmoitetussa hinnassa.

Matkan kulut voivat olla merkittävästikin korkeammat laivalla elämisestä. Mitä maksaa päivällinen jne.? Siellä varmasti kerätään varsinainen tulos palveluista ja ruokailuista aivan kuten vaikkapa ruotsinlaivalla.

Kommenttia muokattu: 05.02.2011 klo 11:40

Kommenttia muokattu: 05.02.2011 klo 11:41
  • 2 / 6
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 5.2.2011 11:31
Kun noita markkinointisivuja katselee, niissä on jonkinlainen ristiriita ainakin minun mielestäni. Kohderyhmänä on pari-kolmikymppinen homomies. Kenellä sen ikäisellä olisi tuollaiseen varaa? Viesti on: vanhat ja rumat pysykööt poissa, et kuulu joukkoon! Kokisin tämän ikäisenä itseni kiusaantuneeksi tuollaisessa mainosten esittämässä joukossa.

Toinen huomio tuosta mainonnasta. Kuvien pikasilmäys: naiset puuttuvat. Jos se on GAY-risteily, olettaisi lesbonaisten olevan silloin kohderyhmänä yhtäläisesti.
  • 3 / 6
  • Statisti
  • 5.2.2011 12:04
>Toinen huomio tuosta mainonnasta. Kuvien pikasilmäys: naiset puuttuvat. Jos se on GAY-risteily, olettaisi lesbonaisten olevan silloin kohderyhmänä yhtäläisesti.

Ei hätää, risteilykuvauksessa sanotaan näin:

"Nearly 6000 gay and lesbian guests from around the world will sail the largest ship ever built, creating a community of truly epic proportions."

Mielestäni kuvien miehet ovat pikemminkin 30-40 v. ikähaarukassa, eli aktiivisessa maksuiässä olevia.
Homoristeilyillähän hinnoittelupolitiikka on yleensä ollut "rahastetaan kipurajalla". Normi parikymppinenkin ylettyy tietysti huokeimpiin hyttiluokkiin, jos matkalle haluaa lähteä. Mutta isoilla markkinoilla on myös määrällisesti enemmän rahoissaan olevaa nuorempaakin väkeä. Kalleinkin hytti olisi kuuden hengen porukalle 3 000 euroa henkeä kohden, mikä ei liene työssä käyvälle mitenkään saavuttamaton summa. Ja ainahan varakas kypsään ikään ehtinyt herrasmies(pariskunta)kin voi tuollaisen hytin haluta viikoksi. Rentoutumisen ohessa voi nauttia vapautuneesta tunnelmasta.

Tuollaisen risteilyn markkinoinnissa "nuoret ja kauniit" ovat pääosassa, koska varsin monet nuoruusiän ohittaneetkin vielä haluavat samastua näihin. Noissa kuvissa aikuisimmat (taustalla näkyvät) ovat kuitenkin mielestäni vähintään nelikymppisiä, alle 25-vuotiaan näköisin en juuri huomannut. Poseerauskuvassa olevat ovat kyllä varsin timmissä kuosissa.

Kaiketi risteilyn markkinointi on suunnattu erityisesti homomiehille, koska homomiesten oletetaan hellittävän kukkaronnyörinsä helpoimmin. Varmaan lesbojakin on matkassa, kuten myös heteromiehiä ja heteronaisia. Ja biseksuaaleja.


Se, että homonaisten ja homomiesten ajatellaan kuluttavan aikaa yhdessä tai lähinnä samoissa paikoissa suuressa mittakaavassa (muuten kuin pride-tapahtumissa ja joissain järjestöympyröissä), on melko pohjoismainen ilmiö. Yksi syy on varmasti myös meikäläisten markkinoiden pienuus; täällä joudutaan tyytymään tilanteeseen, että olisi edes jotain menoa.
  • 5 / 6
  • Riquman1990
  • 6.2.2011 21:28
Ei maksukyky ikää kato. Ihan hyvin parikymppisellä työssäkäyvällä ois mahdollisuus maksaa tollanen summa esim. luottokortilla tai pankkilainalla ja sen jälkeen maksella takas. Eri juttu ois, et mitä järkee siinä ois. Tuskinpa eläkeläisilläkään on yhtään sen enempää rahaa käytössään...

Mä tuskin viihtysin. Kaikki muut oli komeita ja lihaksikkaita eikä tällasella normikroppasella ois sinne mitään asiaa. Eikä noi mitään kaks-kolmekymppisii ollu, vaan suurin osa reilusti yli kolmekymppisii. Toki parikymppisii voi olla myös mukana, eihän mainoskuvat koskaan kaikkee kerro.
  • 6 / 6
  • Roskakuski
  • 7.2.2011 11:43
Suomalaiset tuskin ovat näiden risteilyjen kohderyhmää, sillä täkäläinen tulotaso on niin alhainen, verot korkeat, asumis- ja elinkustannukset niin korkeat että vain äärimmäisen harvalla on taloudellisia edellytyksiä osallistua. Suurin osa suomalaishomoista kuuluu amerikkalaisella "disposable income", käytettävissä olevat tulot -mittarilla arvioituna "köyhiin".