Linnutkin putoavat taivaalta (juttukommentit)

Eipä ollut lintukuolemista luettuani kovin vaikea arvata, että joku jotain tällaista keksii.
  • 2 / 9
  • Olli Stålström
  • 12.1.2011 9:41
Jumalan on väitetty puhuvan Luonnon kautta useasti aikaisemminkin, ainakin uskonnollisen äärioikeiston mielestä.

Kun hiv/aids iski vuonna 1983, kristillinen psykologi Paul Cameron tuli julkisuuteen väittämällä aids-kriisin olevan Jumalan rangaistus siitä, että homot ovat käyttäytyneet "luonnonvastaisesti". Cameronin mukaan "kun luontoa potkitaan tarpeeksi, se potkii takaisin". Sittemmin Paul Cameron erikoistui tieteellisten tutkimusten väärentämiseen niin, että hänet lopulta erotettiin Yhdysvaltain psykologiyhdistyksestä. Suomessa aids-julkisuudella ratsastanut professori ilmoitti löydöksenään, että Mooses sääti kuolemantuomion homoudesta juuri aids-tartuntojen takia.

Myöhemmin, kun Suomen eduskunta hyväksyi samaa sukupuolta olevien parisuhdelain syksyllä 2001 kristillisten poliitikkojen vastustuksesta huolimatta, puhkesi äkillinen ukkosmyrsky. Kristilliset antigay-aktivistit tulkitsivat tämän tarkoittaneen sitä, että Jumala esitti vastalauseen synnin laillistamisen takia.

"Luonnonvastaisuuden" käsite homouden tuomitsemisessa on eksegeettisten tutkijoiden mukaan peräisin apostoli Paavalilta. Paavali vastusti lähikulttuureissa silloin hyväksyttyjä homosuhteita käyttäen niistä termiä "para fysin" eli "vastoin luontoa". Eksegeetikkojen mukaan tämä Paavalin muinaiskreikan termi viittaa yleisesti perinteisten tapojen vastaiseen käyttäytymiseen.

Raamatun alkutekstien uusittu käännös olisi ehkä tarpeen.
  • 3 / 9
  • Roskakuski
  • 12.1.2011 13:11
Teekutsu-liikkeellä tai millään muullakaan oikeistolaisella ryhmällä ei ole yhteyksiä Arizonan ampujaan vaan hän on paljatunut amerikkalaisittain "äärivasemmistolaiseksi" henkisesti epätasapainoiseksi marihuanan pössyttelijäksi. Kuvista päätellen on käyttänyt myös psyykelääkkeitä, josta kertoo kasvojen kuin harpilla piirretty pyöreä muoto.
  • 4 / 9
  • Public eye
  • 12.1.2011 14:07
Politiikan kartta on kuin ympyrän kehä, Äärivasemmisto ja äärioikeisto kohtaavat lopulta, eikä toista erota toisesta.

Arizonan ampujan kaltaisissa häiriintyneiden murhaajien tapauksissa tuskin kannattaa miettiä poliittisia motiiveja, ainoana liikkeellepaneva voima lienee viha järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan. Sitä ruokkii yleinen äärimmäistä väkivaltaa ihannoiva ja sen arkipäiväistävä kulttuuri, jossa kuolemaan, murhaan, sotaan ja aseisiin liittyvä retoriikka on täysin normaalia kielenkäyttöä ja viestintää, suurimmalle osalle kansaa parasta kuviteltavissa olevaa viihdettä.

Jos kaupallisia viihdykkeitä tuottava yritysmaailma saakin mässäillä mielensä mukaan ampumisilla, tappamisella ja "vihollisten" tuhoamisella, poliitikoilta voisi kuitenkin odottaa vastuullisempaa kielenkäyttöä. Tämän muistaminen olisi Amerikassa varmaan tarpeen kummassa pääleirissä tahansa, mutta erityisesti vastuuttomuuden saralla ovat kyllä kunnostautuneet Palin ja GOP:n teekutsuliike.

Ei liene kaukana se aika, jolloin vastaavat ilmiöt yleistyvät entisestään myös Suomessa. Asennekasvatus on ainakin tehokasta, kun amerikkalaisperäinen viihdekulttuuri jyrää alleen kaiken muun.
  • 5 / 9
  • martin
  • 12.1.2011 15:39
Surullista nähdä liintujen kuolevan tällaisistä syistä (eikö syynä ole pidetty uuden vuoden raketteja?). Samoin on surullista, että ihminen kokoaa itseensä vihaa ja purkaa sen ympäristöönsä.

Amerikassa päivittely aseiden käytöstä on niin kauan todella kaksinaismoraalista, kun lainsäädäntö ei rajoita mitenkään eikä viihdekulttuurissa asennoiduta kielteisesti. Itseensä voisivat mennä amerikkalaiset.

Mitä tulee luonnon tapahtumiin. Luoja näyttäytyy luomisessaan. Ihmiset saattavat itse keksiä yhteyksiä asioiden välille oman asennoitumisensa perusteella. On selvää, että luontoa tuhoamalla tulemme itse kärsimään - enkä tarkoita tässä homoutta (asennoitumiskysymys).
  • 6 / 9
  • Olli Stålström
  • 12.1.2011 16:48
Roskakuski paljastaa tietojensa tason olevan nimimerkkinsä veroisia.

Olen reilusti toistakymmentä vuotta ollut aktivistina Helsingin mielenterveysyhdistys Helmissä ja sen kirjoittajaryhmässä sekä lehdessä.

Olen kirjoittanut paljon psyykenlääkkeiden sivuvaikutuksista ja lääketeollisuuden aiheuttamasta paineesta. On totta, että psyykenlääkkeillä on paljon kiusallisia sivuoireita. Masennus- ja ahdistuslääkkeiden yleisimpiä haittavaikutuksia ovat esim. suun kuivuminen, huimaus, lihomistaipumus, ongelmat seksuaalisen laukeamisen kanssa.

Ikinä en ole kuullut tai lukenut, että psyykenlääkkeet muuttaisivat kasvot harpilla piirretyn pyöreiksi. Oletko ehkä erehtynyt luulemaan Jaska Jokusta mielenterveyskuntoutujaksi?
"Amerikassa päivittely aseiden käytöstä on niin kauan todella kaksinaismoraalista, kun lainsäädäntö ei rajoita mitenkään eikä viihdekulttuurissa asennoiduta kielteisesti. Itseensä voisivat mennä amerikkalaiset."

Media nyt herkästi liioittelee sikäläistä aselainsäädäntöä. USAssa on pitkät listat ominaisuuksista, jotka omaava henkilö ei saa hankkia/omistaa aseita.
Näitä aseen omistamisen kieltäviä ominaisuuksia ovat mm. mielenterveysongelmat, syyllistyminen veropetokseen, uhkailuun, pahoinpitelyyn, jne.
Eli sikäläisessä lainsäädännössä EI ole mitään suurempia puutteita. Kokonaan toinen asia on se, kuinka hyvin olemassa olevaa lainsäädäntöä noudatetaan.

"erilaiset patriottiset järjestöt ovat pitkän tauon jälkeen taas nousseet esiin"
Löytyi tuommoinen lyhyt artikkeli, miten eräs militia-ryhmä suhtautuu homojen oikeuksiin:
http://gayrights.change.org/blog/view/can_a_militia_be_supportive_of_gay_rights

"Meillä Suomessakin kovasti yritetään herätellä henkiin patriootti.c"
Miksi ihmeessä kaikenlaisilla wanna-be natseilla on tarve käyttää sellaisia komealta kalskahtavia sanoja kuin patriootti, kansallinen liittoneuvosto ?
  • 8 / 9
  • Roskakuski
  • 13.1.2011 12:20
Menee hiukan sivuun aiheesta: yksi psyykelääkkeiden sivuvaikutuksista on solujen "turpoamisesta" aiheutuva päänmuodon pyöristyminen. Ampujan uutta kuvaa verrattaessa parin vuoden takaiseen muutos on selvästi havaittavissa. Ilman että henkilö olisi muuten lihonut.

Ampujan "parasta ystävää" haastateltiin Good Morning Americassa ja hän kertoi ettei ampuja katsonut tv:tä eikä kuunnellut radiota eikä pitänyt uutisista. Ystävän mukaan ampuja ei kohdistanut asettaan ihmisiä vaan maailmaa kohti.
  • 9 / 9
  • martin
  • 17.1.2011 21:16
AAA: On toki lainsäädännössä jotenkin rajoitettu, joten ilmaus että lainsäädäntö ei mitenkään rajoita ei sellaisenaan pidä paikkansa. Mutta ajatukseni on se, että aseita on (ja paljon!)