TransHelsinki 2010 -seminaari: nuorten transihmisten ääni saatiin kuuluviin (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Sumputtaja
  • 23.11.2010 11:38
"Sukupuolivähemmistöt: Sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ne ihmiset, joiden biologinen, sosiaalinen ja/tai psyykkinen sukupuoli ei ole yhtenäisesti määriteltävissä mieheksi tai naiseksi. Näitä ovat transsukupuoliset, transgenderit, intersukupuoliset ja transvestiitit."

Ilmeisesti tämä ei kata niitä sukupuolenkorjausprosessin läpikäyneitä henkilöitä, joilla nuo kaikki on yhtenäisesti määriteltävissä mieheksi tai naiseksi ja jotka eivät pidä itseään enää tai eivät missään vaiheessa itseään pitäneet transsukupuolisina, tai niitä transvestiitteja, jotka pitävät itseään miehinä ja elävät sosiaalisestikin sellaisina, riippumatta siitä mitä vaatteita ja ehostusta he käyttävät milloinkin. Vai yritetäänkö tässä tehdä jotain essentialistista jakoa "biologisiin" sukupuoliin?

Ehkä täytyy vain todeta, että kaikki tapahtumaan osallistuneet ihmiset eivät välttämättä olleet osa sukupuolivähemmistöjä tai kuuluneet transihmisiin tai intersukupuolisiin. Heitä saattaa silti koskea samat yhteiskunnalliset ongelmat ja uhat. Miten ratkaistaan sumputtamisen ongelma?