Lesbot mukana ydinvoimajätteen vastustajien riveissä Saksassa (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • vaeltaja2006
  • 7.11.2010 18:36
Ensiapuasemille riittää asiakkaita. Spiegel-lehden mukaan ei edes tiedetä loukkaantuneiden määrää. Metsissä jatkuu kissa-ja-hiiri -leikki. Mielenosoittajat kaivavat sepeliä raiteiden alta, ja kohta on poliisiarmeija paikalla. Metsissä leijuu kyynelkaasu.
http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,727730,00.html

Tämä on ollut kaikkien aikojen vaikein atomijätekuljetus. "Kapinallisilla" on jatkuva radiolähetys tapahtumista.
Tulisivat pois sieltä. Tai olisivat olleet kokonaan menemättä.
  • 3 / 3
  • vaeltaja2006
  • 8.11.2010 4:05
Atomijätteen kuljetus aiheutti ennennäkemättömän kansalaisliikkeen. Kukaan ei ole ehtinyt laskea., miten monta kymmentä tuhatta ihmistä tavalla tai toisella oli esittämässä vastalausettaan atomivoimalle ja sen jätteille. Tuhannet ihmiset istuivat raiteilla ja kun yksi kohta saatiin avattua, sama määrä ihmsiä oli jo toisessa kohdassa rataa.

Spiegel arvioi, että tapahtumalla on todennäköisesti poliittisia seurauksia. Vihreille tämä on ollut suuri voitto. Suuri kansanjoukko lähti oikeasti liikkeelle eikä vain painellut facebookin nappeja kotisohvalla. Ensi vuonna on osavaltiovaalit pääkaupungissa, Berliinissä. Siellä sosiaalidemokraatit hallitsevat ja johdossa on homo ylipormestari Wowereit. Nyt ennustellaan, että vihreät kirivät ohi sosiaalidemokraattien ja valta vaihtuu. Vihreät tarjoavat pormestariehdokkaaksi naista, Renate Künastia. Eilisissä mielenosoituskuvissa vihreiden homo kansanedustaja Volker Beck oli häärimässä junaradalla muiden mukana, vaikka Berliinissä on vihreiden puoluekokous. Mutta myös sosiaalidemokraatti, pormestari Wowereit on ilmaissut tukensa kansanjoukoille junaradan varrella.

Vihreät ovat nousseet gallupeissa ohi sosiaalidemokraattien mm. Berliinissä ja Baden-Württembergissä. Näissä osavaltioissa on ensi vuonna vaalit. Konservatiiviset kristillisdemokraatitkin (CDU, Merkelin puolue) seuraavat huolestuneina vihreiden kansansuosiota. Vihreät ovat ilmoittaneet, että hallituskoalitiota ei synny vihreiden ja kristillisdemokraattien vetämänä. Atomivoimaloiden käyttöiän pidennys on ollut isku vihreille. Nykyinen hallituskoalitio, liberaalit ja kristillisdemokraatit, on paljon aiheuttanut tyytymättömyyttä. Westerwelle tuskin jatkaa ulkoministerinä.

Vihreät hyötyvät atomivoiman vastaisesta kansanliikkeestä, mutta kuinka kauan vaikutus jatkuu? Onko atomivoima sittenkään ihmisille kaikkein tärkein asia?