Katolisten homopappien kiirastuli (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 25.4.2010 9:15
Katolisen kirkon homofobia osuu nyt organisaation omaan nilkkaan. Kirkon sisällä työskentelevät homot on ajettu niin ahtaalle, että osa ratkaisee tilanteen itsemurhalla, osa tulee ulos kaapista ryminällä ja pistää kirkon johtajat seinää vasten vastaamaan johtamansa organisaation virheistä.

On aivan oikein, että jättiorganisaation jättiepäkohdat tulevat näkyville. Jossakin kirjoituksessa verrattiin katolista kirkkoa ja amerikkalaisia jättipankkeja. Noita pankkeja pidettiin yhtä pysyvinä suuruutensa vuoksi kuin katolista kirkkoa. Niin vain tapahtui, että pankkeja meni kolisten nurin. Kirjoittaja piti mahdollisena, että myös katoliselle kirkolle voi tapahtua näin. Valheelle rakennetulle järjestelmälle voi käydä todella huonosti. Vahingonkorvausvaatimukset voivat läpi mennessään olla tällainen kuolinisku kirkon taloudelle. Mielestäni katolinen kirkko on uskonnon varaan rakennettu laaja ja tuottava business.

Samaan aikaan kun Vatikaania suomitaan olan takaa, on tärkeää muistaa, että kirkossa työskentelee vakavasti työhönsä suhtautuvia ja seurakuntalaisia palvelevia pappeja ja muita työntekijöitä. He ja heidän työnsä on likaantunut tässä kirkon skandaalien suossa.

Kannattaa lukea Hesarin kolumnistin kirjoitus Myssypäät:
http://www.hs.fi/juttusarja/hakkinen/artikkeli/Myssyp%C3%A4%C3%A4t/1135256303329
Perttu Häkkinen suhteuttaa asioita ja päättää pakinansa: "Meille lopuille 5,7 miljardille maapallon asukille paavi kun on kuitenkin vain pannumyssy päässään köpöttävä vanha äijä. "