Unkarin vaalit: Homo- ja romanivihamielinen Jobbik-puolue saamassa äänivyöryn (juttukommentit)

Tulee tuosta Unkarin kaartista mieleen Weimarin tasavallan aikainen huligaanijoukko SA - äärioikeistolainen ideologia, uniformut ja halu tapella. Weimarin tasavallan aikaanhan myös muilla politiikan osapuolilla oli käytössään kaikenlaisia katutappelujoukkoja - parhaan vastuksen SA:lle antoivat kommunistien joukot ja huonoimman demareiden joukot.

En ole uutisoinneista huomannut, että Unkariin olisi syntymässä / on sytynyt minkäänlaisia vastapuolen huligaanijoukkoja vastineeksi Unkarin kaartille. Tällä hetkellä Unkarin kaarti saa huseerata melko vapaasti, mutta voisi kuvitella, että yhden osapuolen murskaava asema
saa vastapuolen terästäytymään ja kohta osapuolet ottavat kadulla mittaa toisistaan kuin wanhassa Weimarin tasavallassa ikään.
  • 2 / 4
  • vaeltaja2006
  • 10.4.2010 8:32
Äärikansallinen mieliala ja innostus on levinnyt laajalle. Vastustajat ovat aika hiljaa. Korkein oikeus kielsi viime kesänä Unkarin kaartin, mutta se jatkaa edelleen. Poliisissa on paljon äärimielipiteitä, eikä poliisi toimi kaartin hajottamiseksi. Myös kaartin unovormut kiellettiin joukkokokoontumisissa, mutta marsseja on pidetty kenenkään estämättä.

Yhteiskuntaan on levinnyt radikaali ideologia ja se viehättää monia. Unkarilaisella homosivustolla on tehty pikku gallup homojen suhtautumsiesta puolueisiin. Ääriradikaalia puoluetta kannatti 8% homoista ja lesboista. (otanta pieni, alle 100 ihmistä).
  • 3 / 4
  • Kansalliset tunteet alas
  • 18.4.2010 18:57
Hyvä kirjoitus. Meinaisin siitä siteerata, mutta voitteko siihen lisätä lähteitä, mistä tiedot ovat, ei muuten minua kukaan usko.
  • 4 / 4
  • vaeltaja2006
  • 11.7.2010 7:59
Teksti on toimituksen omaa tuotantoa. Siihen on tiivistetty viime vuosien tapahtumia.

Unkarilaisten sukujuuriin liittyy vielä yksi mielenkiintoinen asia suomalaisesta näkökulmasta. Jo viime vuonna äärioikeistolaisen Jobbikin vihasivuilla alettiin moittia historioitsijoita, jotka väittävät unkarilaisten olevan lähellä suomalais-ugrilaisia ("kieliserkut"). Se ei käy Jobbikille. Heidän mukaansa tämä on vääristelyä. Unkarilaiset eivät ole lähtöisin suomalais-ugrilaisista "metsäkansoista", vaan heillä on upeammat alkujuuret. Historia pitää kirjoittaa uudestaan, ja siinä pitää olla, että hunnit olivat hieno ja ylpeä kansa ja unkarilaisilla on sukujuuret siellä päin.