Ihmisoikeustilanne Serbiassa huonontunut (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • JesseJones
  • 1.4.2010 18:06
Jaa. Otettuaan turpaansa Kosovossa serbeillä on myös mielipiteitä albaaneista.

Viime vuoden lopun Schengen-viisumivapauden myötä Serbiasta ja Makedoniasta lähti suuri porukka karkuun huonoja oloja Schengen-alueelle eikä niitä ole näkynyt takaisin 90 päivän oleskelurajan umpeuduttua.

Käsittääkseni mustalaiset eivät ole lähteneet vielä suuremmin joukoin liikkeelle kuten Bulgariasta ja Romaniasta. Muutama Serbian albaani on potkittu takaisin Belgiasta.

Käsittääkseni nämä maat joutuvat maksamaan takaisin potkituista kansalaisistaan, minkä takia kaikki alueen maat eivät ole pitäneet niin suurta kiirettä Schengen-viisumivapauden kanssa.

Serbiaa hallitaan nationalistisella propagandalla.

Muuten ihan kiva matkailumaa, mutta politiikan suhteen kannattaa leikkiä aina vaan tyhmää. Saattavat vaatia jotain lahjuksia Unkarin ja Serbian välisellä rajalla, jos siitä menee autolla/bussilla yli - kysykää paikallisilta. Saattaa olla, että ne lahjukset koskevat vain salakuljettajia.

Balkanilla liikuttaessa on selvitettävä etukäteen mitä minkäkin rajan ylittäminen vaatii. Pitääkö maksaa jotain hemmetin lähtö-/sisääntulomaksua vai tarvitseeko jonkun paikallisen poliisin leimaaman todistuksen nuhteettomasta yöpymisestä jne.