Homojen parantajat ja manaajat psykiatrikongressis (juttukommentit)

  • 1 / 12
  • vaeltaja2006
  • 10.9.2007 7:17
Kongressin järjestäjille tuli tämä hälinä yllätyksenä. Kumpaakaan, homojenparantajaa ja pahojen henkien manaajaa ei aktiivisesti kutsuttu kongressiin. Aaavikkovirta-järjestön nokkamies Hoffmann lähetti ”Call for Papers”-määräaikana omat ehdotuksensa. Jos järjestö toimisi manipulatiivisesti, heitä ei olisi hyväksytty, mutta Aavikkovirran (Wüstenstrom) kotisivuilla painotetaan vapaaehtoisuutta, kertovat järjestäjät.

Wieniläinen sosiaalialan neuvoja näkee asian toisin. Hän kertoo, että hänellä on ollut hoitosuhde nuoreen mieheen, joka on käynyt Aavikkovirran tilaisuuksissa. Tälle kerrottiin, että hänen isänsä kokee syyllisyyttä poikansa homoudesta ja sen takia hänen on suuntauduttava uudelleen. Se on aivopesua.

(derstandard.de)

=========

Helsingissä on lokakuussa uskonnollissävyinen kaupunkitapahtuma. Mainoslehteä jaettiin kesällä ynmpäri Helsinkiä. Yksi keskeinen teema oli ainakin siinä lehdessä kehitysopin kritiikki. Mukaan on tulossa Amerikasta asti joku saarnaaja. Tietääkö kukaaan tarkemmin tapahtumasta ja sen taustasta? Ovatko homojenparantajat mukana?
  • 2 / 12
  • vaeltaja2006
  • 11.9.2007 7:58
Homojenparantaja Hoffmann ei tule psykiatrikongressiin. Eilen oli monenlaista yhteydenottoa ja kannanottoa ja kaikki se johti siihen, että Hoffmann peruutti.

Ainakin 10 lehtijuttua kertoo tästä sotkusta. Täytyypä lukea ne ja katsoa kuka heitti viimeisen kiven ja miten suhtaudutaan manaajan pitämään workshoppiin.
Advocate.com kertoo uutisjutussa tästä asiasta otsikolla "Homot kallonkutistajat (shrink) antoivat kenkää eheytysterapeutistille konferenssista".

The Association of Gay and Lesbian Psychiatrists, psykiatrijärjestö kävi kirjekampanjaan tapahtuman järjestäjille. AGLP kertoo, että Hoffmann on nk. eheytysterapeutti ja johtaa myös ääriuskonnollista ryhmää Saksassa, joka yrittää muuttaa homojen ja lesbojen seksuaalista suuntautumista.

Järjestön puheenjohtaja Leli toteaa tiedotteessaan: "AGLP on tyytyväinen voidessaan vaikuttaa siihen, että suojattomia/haavoittuvia homoja ja lesboja suojellaan todennäköiseltä vahingoittumiselta."
  • 4 / 12
  • vaeltaja2006
  • 18.9.2007 8:11
Manaaja osallistuu psykiatrikongressiin Grazissa


Homojen parantaja peruutti workshoppinsa, mutta amerikkainen manaaja on vielä listoilla. Viime vuosikymmeninä pahojen henkien manaaminen ei ole enää kuulunut psykiatrien ammattikäytäntöön, ja sen vuoksi keskustelu pahojen henkien hyökkäyksistä ihmisten sieluja vastaan hieman hämmentää. Tämän suuuntauksen mukaan osa ihmisten psykiatrisista häiriöistä johtuu yliluonnollisista syistä. Voisiko tautiluokitukseen tulla diagnoosi: ”Pahojen henkien hyökkäys”.

Manaaja Larry Hoganin workshoppiin osallistuu myös vastaväittelijä, Hartmann Hinterhuber Innsbruckin yliopistosta. Hänen mukaansa pahojen henkien paluu psykiatriaan olisi paluuta esitieteelliseen aikaan, mutta hän pitää hyödyllisenä keskustelua asiasta. Käyttäytymisterapeutti Christoph Wagner vastustaa keskustelua pahoista hengistä. Psykiatrikongressin aiheiden pitää olla sellaisia, että niistä voi keskustella tieteellisesti. Muussa tapauksessa ajaudutaan siihen, että joskus keskustellaan aiheesta: Onko noitien poltto roviolla tehokasta terapiaa.

(Lähde: Spiegel)
  • 5 / 12
  • Ilopilleri
  • 18.9.2007 15:24
vaeltaja2006 kirjoitti:
"Viime vuosikymmeninä pahojen henkien manaaminen ei ole enää kuulunut psykiatrien ammattikäytäntöön"



??? Ei helv..

Milloin pahojen henkien manaaminen sitten ON muka kuulunut psykiatrien ammattikäytäntöihin??

Käyttääkseni angloamerikkaista sanontalyhennettä: "WTF"?? Mitä tekevät manaajat ja henkiparantajat psykiatrikonferenssissa? Eikö psykiatria olekaan psykofarmakologian ja kliinisen psykologian sovellusala, ja näin ollen siis tieteen viitekehyksessä? Miten ihmeessä shamaanit tai poppamiehet voivat kuulua samaan tieteelliseen viitekehykseen, johon psykiatrienkin ammattikunnan pitäisi kuulua? Jokaisen psykiatrin, joka osallistuu ko. "shamaanikonferenssiin", pitäisi mielestäni menettää toimilupansa.
Valitettavasti pahojen henkien manaaminen ON kuulunut psykiatriseen käytäntöön Suomessakin. Tässä Mike Rossin ja minun artikkelini Suomessa sattuneesta tapauksesta Archives of Sexual Behavior -aikakauslehdessä.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=475584&ordinalpos=4&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSu

Analysoimme niitä vaikeuksia, joita oli puuttua pahojen henkien manaamiseen, jota kiihkouskonnollinen psykiatri kohdisti homopotilaaseen. Kun saimme Setassa vuonna 1978 tietää, että muuan psykiatri manaa ulos pahoja henkiä homopotilaista, päätimme tehdä asiasta virallisen kantelun.

Kysyimme ensin neuvoja (silloisesta) Lääkintöhallituksesta. Heidän lääkintölakimiehensä antoi ohjeen, että meidän on ensiksi hankittava todisteet, että ko. psykiatri todella harjoittaa homohenkien manaamista lääkärintoimessaan. Siksi lakimies antoi ohjeen pyrkiä manattavaksi ja vaatia maksusta virallinen kuitti.

Kyseinen psykiatri oli ollut jo pitkään tunnettu ääriuskonnollisena fanaatikkona, jonka mukaan avioliiton sisälläkin puolisoiden on pidättäydyttävä seksistä heti kun lapset on tehty. Lähetimme Setan varapuheejohtajan psykiatrin vastaanotolle. Hän tiedusteli myös manausta ja lääkäri suostui sitä antamaan.

Henkien manaamiseen eli eksorsismiin kuului mm. kätten päälle paneminen, rukoilu homopotilaan puolesta ja demoneille osoitettuja kehotuksia lähteä pois potilaasta. Setan vpj sai lääkärinkuitin ja teki asiasta virallisen kantelun Lääkintöhallitukselle. Minä tein Mike Rossin kanssa asiasta artikkelin kansainväliseen psykiatrilehteen.

Suomalaisen lääkärikunnan suhtautuminen tapaukseen oli häkellyttävä. Silloinen Helsingin yliopiston psykiatrian professori, psykoanalyytikko Kalle Achté antoi manaajaa puolustavan asiantuntijalausunnon lääkintöhallitukselle. Homovihaajana tunnettu Achté totesi lausunnossaan, että vaikka käytetty menetelmä oli epätavanomianen, liberaalissa oikeusvalitossa manaamisen kielto loukkaisi syvästi uskonnollisten ihmisten tunteita ja oikeuksia.

Kun Setan toimenpide tuli julkiseen tietoon, Suomen lääkäriseuran puheenjohtaja paheksui lääkärilehdessä häiriköitä ja valepotilaita. Silloin kukaan lääkärikunnan edustaja ei uskaltanut julkisesti moittia homohenkien manaamista.

Loppujen lopuksi Lääkintöhallitus antoi kuitenkin huomautuksen psykiatrille ja kehotti tätä jatkossa välttämään kätten päällepanemista homojen hoidossa. Homous oli vielä silloin virallisesti psykiatrinen sairaus Suomessa.

Lisäksi on muistettava, että Matteuksen evakeliumissa Jeesus parantaa riivatun ihmisen ajamalla hänestä pahat henget sikoihin.
  • 7 / 12
  • Ilopilleri
  • 18.9.2007 20:07
"Homovihaajana tunnettu Achté totesi lausunnossaan, että vaikka käytetty menetelmä oli epätavanomianen, liberaalissa oikeusvalitossa manaamisen kielto loukkaisi syvästi uskonnollisten ihmisten tunteita ja oikeuksia."

Huhhuh.. Ei voi kyllä muuta sanoa kuin että aikamoista puppua Achtélta. Henkien manaaminen ei varmaan ollut tieteelliseen näyttöön perustuvaa hoitoa edes vuonna 1978. XD




"Lisäksi on muistettava, että Matteuksen evakeliumissa Jeesus parantaa riivatun ihmisen ajamalla hänestä pahat henget sikoihin."

Uskonnollisen elämäkatsomuksen omaava ihminen voi varmaankin tällaisella argumentilla koittaa perustella manaamisiaan, mutta tieteellistä tarkasteluahan sellainen ei silti läpäise. Toisaalta on ymmärrettävää, että psykoanalyytikko vetoaa uskontoon, sillä onhan tavallaan koko psykoanalyysi eräänlainen uskonto. Osaatko muuten sanoa onko löydettävissä ainuttakaan tieteellisen tutkimuksen kriteerit täyttävää tutkimustulosta, joka osoittaisi, että psykoanalyysi todella tehoaa esim. masennukseen (siis tilastollisesti merkitsevästi tehokkaamin kuin vaikkapa kiviseinälle puhuminen)?
Ilopilleri: psykoanalyysi - tarkemmin ottaen Yhdysvaltoihin siirtynyt ns. adaptionistinen psykoanalyysi - todella omaksui amerikkalaisia puritaanisia konservatiivisia arvoja ja muuttui uskonnonomaiseksi. Minua tutkijana ihmetyttää se, että Freudin alkuperäinen oppi saatiin väännettyä uskonnon palvelukseen, vaikka Freud itse suhtautui kriittisesti uskontoon todeten, että hän pyrkii psykoanalyysin kautta vastustamaan uskontoa.

Silti kovapintaiset eheytysliikeen edustajat ovat perinteisesti vedonneet amerikkalaisiin psykoanalyytikkoihin (Bieber, Socarides). Kun näiden opit saatettiin kritiikin kohteiksi, eheyttäjät ovat siirtyneet uusiin teoreetikoihin (Moberly, van den Aardweg), joiden esitystapa ei ole yhtä hyökkäävä kuin Bieberin ja Socarideen, jotka itse asiassa synnyttivät vapautusliikkeen 1960-luvulla itsepuolustuksena psykiatriseen sortoon. Kuitenkin on tärkeää huomata, että nämä eheytysliikkeen uudet dogmaatikot vetoavat kirjoissaan vanhoihin psykoanalyytikkoihin. Vanha sorto on vain verhottu vähemmän hyökkäävään ilmiasuun.

Onneksi psykoanalyysin sisällä on 1990-luvulta lähtien tapahtunut kehitystä ja siirtymistä kohti näyttöön perustuvaa (evidence-based) psykiatriaan. Tätä linjaa edustaa tällä hetkellä amerikkalainen psykoanalyytikko Jack Drescher, joka kirjoittaa suureen psykoanalyyttiseen Kaplan & Sadockin käsikirjaan. Paljon muutoksia on tapahtunut psykoanalyysin sisällä: itse homoseksuaalisten psykoanalyytikkojen virkakielto poistui vuonna 1991 Yhdysvalloissa ja 2000-luvun alussa kansainvälisestä katto-organisaqtaiosta IPA:sta. Psykoanalyyttistä tutkimusta ja teoriaa homoista tekevät tänään itse homoseksuaaliset psykoanalyytikot. Psykoanalyytikoiden ammatilliset järjestöt ovat ottaneet kantaa hlbt-ihmisten tasavertaisuuden ja samaa sukupuolta olevien parisuhteiden virallistamisen puolesta Suomenkin eduskunnalle. Viime syyskuussa olin Oulun yliopistossa puhumassa itse homoseksuaalisen suomalaisen psykoanalyytikon vetämässä koulutuksessa.

Nyt kun kaikki tuntuu menevän hyvään suuntaan psykoanalyysin piirissä, on samalla todettava, että koko psykoanalyysin arvovalta ja merkitys ovat pahasti murenneet, osittain juuri sen uskontoisuuden takia.

Tässä näkemykseni tämän päivän näyttöön perustuvasta psykoanalyysistä:

http://www.finnqueer.net/juttu.cgi?s=290_10_1

Itse en ole tietoinen yhdestäkään tutkimuksesta psykoanalyysin tehosta masennuksen hoitoon. Itse kyllä varoittaisin jyrkästi ketään homoa tai lesboa menemästä psykoanalyyttiseen masennuksen hoitoon. Psykoanalyyttinen eheytysterapia aikoinaan syöksi minut syvään masennukseen vuosikymmeniksi. Siitä olen pystynyt nousemaan vasta viime vuosina Yhteysliikkeen piiristä saamani kognitiivisen terapian ja uuden rakkaussuhteen solmimisen avulla.
  • 9 / 12
  • Karina77
  • 18.9.2007 21:29
Kiehtova aihe herätti mielessäni kysymyksiä: Kertooko Ollin tarina, löytyikö potilaista todistettavasti sellainen ilmiö kuin "homohenki" ja saatiinko se joissain/missään tapauksissa poistettua vastaanotolla? Entä kertovatko eksorsistit, möyriikö biseksuaaleissakin jokin "homohenki" vai miten he selittävät bi:t?

t. Karina "uteliaisuus se kissankin tappoi" 77
  • 10 / 12
  • vaeltaja2006
  • 18.9.2007 23:04
Miten siat käyttäytyivät, kun paha henki tarttui niihin? Näkyikö se käyttäytymisessä? Onko asiasta raportoitu raamatussa?
vaeltaja kirjoitti: "Miten siat käyttäytyivät, kun paha henki tarttui niihin? Näkyikö se käyttäytymisessä? Onko asiasta raportoitu raamatussa?"

Jep. Noin 2000 possun kokoinen sikalauma kipitti siitä paikasta yksin tuumin vuorenjyrkännettä alas järveen ja hukkui (Matt. 8:28-32. Sama myös Mark. 5:1-16). Markuksen evankeliumin mukaan paha henki jopa vastasi (ennen sikoihin siirtymistään) sille puhuvalle Jeesukselle ja ilmoitti nimekseen "Legio, sillä meitä on monta".

Nykypäivänä moisen tempun tekijä joutuisi varmasti korvaamaan sikojen omistajalle lauman hukuttamisesta koituneet taloudelliset tappiot. Eksorsisteille ei voine sen vuoksi suositella yrityksiä siirtää homohenkiä kotieläimiin. (Olettaen tietysti, että sellainen kuin "homohenki" on ylipäänsä olemassa. Tottakai myös "manattavassa" homossa pihisee henki kuten muissakin ihmisissä ja henki kai myös hänen ruumistaan liikuttaa. Paitsi jos manataan kuollutta homoa.)