Helmiä Lapin Kansan tekstaripalstalta (7. päivä) (juttukommentit)

 • 1 / 10
 • Geschwitz
 • 7.10.2008 10:34
Myös Uuden Suomen ja Hesarin keskusteluista löytyy hupaisia tekstejä. Joku jopa marisee äärisuvaitsevaisten fasismista :)) Mikäpä on maristessa, kun kansanedustaja Tuulikki Ukkola kirjoittaa blogissaan häpeävänsä toimittajien puolesta, nämä kun eivät puolusta sananvapautta vaan ovat häätämässä Tuomi-Nikulaa Lapin Kansasta.

Ilmeisesti mikä tahansa kritiikki ja keskustelun avaus kääntyy näiden änkyröiden korvien välissä suvaitsemattomuudeksi.
 • 2 / 10
 • Ilopilleri
 • 7.10.2008 11:52
Tätä olen monesti aikaisemminkin epäuskoisena naureskellut. Jotkut ihan oikesti pitävät _oikeutenaan_ syrjiä muita, ja kun se heiltä kielletään niin sitten vetoavat härskin tekopyhästi suvaitsevaisuuteen. Haluavat siis suvaitsevaisuuden varjolla harjoittaa suvaitsemattomuutta.

Kyse on vähän samasta kuin jos kävisin väkivaltaisesti jonkun päälle ja hän itsepuolustuksekseen nostaisi kätensä ylös, torjuisi iskujani ja yrittäisi kammeta minut maahan ja tehdä vaarattomaksi, ja minä alkaisin tässä vaiheessa huutaa "senkin suvaitsematon, et anna minun pahoinpidellä itseäsi, järkyttävää fasismia". XD

Surullisen huvittavaa.
 • 3 / 10
 • Tero Kankaanperä
 • 7.10.2008 16:01
Mä pidin loppuviikosta "hauskaa" Savon sanomien keskutelupalstalla. Nää keskustalaiset maakuntalehdet Keskisuomalainen-konsernissa on patavanhoillisia ja niiden journalistinen taso on ihan silkkaa sontaa. Paitsi että uutispuoli on aina vähintään päivän oikeita sanomalehtiä myöhässä, lehden sivut täytetään psykohömpällä tyylilajissa "mummo odotti 12 tuntia lapsenlapsiaan kentällä" (kun kone oli myöhässä). Jo painetun lehden yleisön osastoon menee läpi ihan mikä paska tahansa, mutta sitten niillä on juuri tuollaiset tekstaripalstat joilla ei ole mitään tasoa. Lehtien kotisivujen keskustelupalstoja ei valvota eikä toimiteta, joten "keskustelu" niillä on tukkanuottasta henkilökohtaisuuksista ja vielä ranneliikkeen kantaänkyröitä pahempaa aivopierua alusta loppuun. Se on jotenkin surullista miten laaduttomia nää lehdet on. Voisko metsien tuhoamista tuon huonolaatuisen wc-paperin tuottamiseksi pitää ympäristörikoksena?
 • 6 / 10
 • Vermillion
 • 8.10.2008 7:30
Poimintoja Lapin Kansan keskustelupalstalta (http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite?c=CT_ForumThread&childpagename=LKA_newssite%2FAMLayout&cid=1194979275626&p=1192553175594&pagename=LKAWrapper)

"TIEDÄTTEKÖ MISSÄ ON SUOMEN HOMOT JA LESBOT , JOTKA OTTAVAT TÄLLÄ SIVULLA KANTAA? NO HESASSA TIETENKIN. PAREMPI VAAN HESALAISTEN HOMOJEN JA LESBOJEN PITÄÄ SUUNSA KIINNI. EHDOKAS X EI OLLUT LUOTETTAVA KUN HÄNELTÄ KYSYTTIIN HAASTATTELUTILANTEESSA ESIM PARISUHTEESTA. JÄTTI KERTOMATTA ETTÄ ON LESBO. HÄPEÄÄKÖ HÄN LESBOUTTA????? NO SIINÄ SE JUTUN YDIN ON."

"USKOKAA NYT JO TÄMÄN LESBON PUOLUSTAJAT ETTÄ SUURIN OSA SUOMALAISISTA AJATTELEE MIELESSÄÄN ETTÄ KUN ILMOITTAA ETTÄ ON LESBO NIIN SILLOIN IHMINEN HALUAA TUODA SEN ASIAN ESILLE. EN MINÄKÄÄN SANO JOS MENEN TYÖPAIKKAHAASTATTELUUN ETTÄ OLEN NS. NORMAALI IHMINEN NÄISSÄ SEKSISUHTEISSANI.
MIKSI TÄMÄN EUKON PITI TUODA SE ESILLE. HÖLMÖYDELLÄ EI OLE RAJOJA. TURHA TOIMITTAJIEN ON PUOLUSTELLA TUOLLAISTA EUKKOA. ALMA-MEDIA TEKI AIVAN OIKEIN!!! TURHA NÖYRISTELY POIS. EUKON OLISI PITÄNYT KAYTTÄYTYÄ LUOTTAMUKSELLISESTI HAASTATTELUISSA. PAINU VAAN SINNE HESAAN. SIELLÄ NIITÄ HOMOJA JA LESBOJA RIITTÄÄ."

"Hyvä Tuomi-Nikula! Juuri niin! Hyvä! Ei Lapissa voi olla julkilesbo ja olla lehden päätoimittaja! Ihailen rohkeuttasi!
On aivan selvää, että työnantaja saa valita, kelle palkan maksaa ja millaisen työntekijän valitsee!!!!
Joku tolkku olla pitää!
Valitsenko työntekijän, joka toimii firmani imagon vastaisesti muutenkaan!En!"

"Voi että minä osaan olla onnellinen, superonnellinen. Olen onnellinen sen vuoksi että Lapin suurimpaan lehteen ei tullut lesbopäätoimittajaa.
Se on meille lappilaisille hyvin tärkeä asia.

Lisäksi olisi hyvä että Lapin Kansa järjestäisi neuvoa-antavan lukijaäänestyksen päätoimittajasta. Kaikki joilla on voimassa vähintään 6kk kestävä lehtitilaus, saisivat äänestää. Sillä tavalla saataisiin selville minkälaista päätoimittajaa lukijat (asiakkaat) haluavat. Sehän olisi kaikkien etu. Lehti tietysti toimittaa sellaista lehteä jota asiakkaat haluavat ja asiakkaat tilaavat sellaista lehteä joka vastaa heidän käsityksiään elämänmenosta. Sellaisesa tilanteessa molemmat sekä asiakas ja myyjä olisivat tyytyväisiä. Ja varmaan silloin tyytyväisiä olisivat myös lehden työntekijät.
Siitä olisi hyvä jatkaa kohti uusia seikkailuja..

Tuo kysely voitaisiin suorittaa kuntavaalien yhteydessä, jos se lain puitteissa on mahdollista. Myös muut tavat hoitaa neuvoa-antava lukijaäänestys on mahdollista, tottakai .."

"Se mitä Tuomi-Nikula sanoi, on normaalia kansankieltä, mitä käyttää päivittäin sekä miehet että naiset, tämä on totuus. Samallaahan puhutaan muistakin poikkeavista,neekereistä, ählämeistä, rättipäistä, sosiaalipummeista, lihavista ymv. On aivan naurettava ajatus että ihmisistä saadaan suvaitsevia jollakin lainsäädännöllä, koskaan se ei tule onnistumaan, niin kauan kun on erilaisuutta, niin kauan on myös syrjintää. Huomattakoon että monessa muussa sivistysvaltiossa, erilaisuuden syrjintä on paljon pahempaa kuin suomessa. Ruotsi on muka suvaitsevaisuuden mallimaa, mutta tietäisittepä mitä svenssonit puhuu kotonaan."

"Suvaitsevaisuudesta yksi kommentti: Nykyihmiset ovat suvaitsevaisuudessaan vielä pahasti kehitysasteella, kun eivät suvaitse suvaitsemattomia. Vaikka suvaitsemattomat kunnioittaisivatkin suvaitsevaisia. Miettikää sitä!"
 • 7 / 10
 • Pora-liike
 • 8.10.2008 8:32
Minusta tässä ei ole mitään hauskaa.
Tämän syksyn todellinen uutinen oli, että Suomi oli Natsi-Saksan liittolainen ja täällä oli Einsatzkommandon keskitysleiri, jolla tapettiin juutalaisia ja kommunisteja. Eikö tällainen häpeätahra historiassa opeta mitään.
 • 8 / 10
 • Vermillion
 • 8.10.2008 10:59
...ja asialla on tämän keskustelun kanssa tekemistä, koska...?
 • 9 / 10
 • Public eye
 • 8.10.2008 12:31
Poriksen viestillä on varmaan tarkoituksena laajentaa tämän ketjun aihetta jotta huomattaisiin, ettei Suomi monien käsityksestä poiketen ole ollut eikä ole mikään erityisen valistunut, hyveellinen, kehittynyt ja avarakatseinen yhteiskunta.

Jos meillä ei ole todellista halua käydä perusteellisesti läpi vaikkapa omaa historiaamme, vaan puuhastelemme iltapäivälehtien lööppien kulloinkin esille tuomien hälläväliä-kohu-uutisten parissa (tällä en nyt tarkoita AlmaMedia-skandaalia, jolla on oikeastikin merkitystä), meiltä jää näkemättä se, että suomalaisilla olisi aivan oikeasti pohtimisen paikka siinä, ketä ja millaisia me itse asiassa olemmekaan.

Suuri osa kansan syvistä riveistä elää edelleen silmälaput päässä, oman pensasaidan takana omassa Kastelli-talossa omalla Suomi-soffalla katsomassa omasta 46 tuuman taulutelevisiosta BB:tä ja Kauniita ja rohkeita vilkaisten välillä makkaramainoksen ja loppukevennyksen väliin sijoitettuja uutisia koulujärjestelmämme menestymisestä jossain hienosti räätälöidyssä vertailututkimuksessa ja terveydenhuoltojärjestelmämme erinomaisesta kustannustehokkuudesta sekä tasa-arvon hitaasta mutta vakaasta edistymisestä työelämässä.

Jos nyt joku pimahtanut välillä tarttuu luvalliseen urheiluaseeseensa ja purkaa vähän paineita, niin sellaistahan sattuu - ei syytä huoleen. Ja jos joku hankala akka saa potkut ennenkuin on ehtinyt edes aloittaa uudessa työpaikassaan, älköön valittako. Vapautuuhan siinä toki hyvä paikka pätevälle ja sopivalle, jämäkälle suomalaiselle miehelle tai kiltimmälle, lapsensa jo aikuisiksi kasvattaneelle ja seesteistä keski-ikää virkamiesaviomiehensä kanssa elävälle naisihmiselle.
Aivan niin kuin Public Eye sanoi.

Suomalaisilta puuttuu itsekritiikki kokonaan aivan niin kuin patologisella valehtelijalla tai psykopaatilla. Suvaitsevaisen leima halutaan ottaa, mutta mitään ansioita sen leiman tienaamiseksi ei saa vaatia. Telanne puhuu rehellisyydestä, mutta mikä on Telanteen oman rehellisyyden laita. Jos Telanne havaitaan oikeudessa valehtelijaksi, niin eroaako hän AlmaMedian johdosta, ei. Peruuko hän irtisanomista, ei. Toisia syyttää valehtelijoiksi ja itse on valehtelija eikä koe mitään tunnontuskaa tästä.
Kauhajoen ammuskelijatkin johtuu siitä, että tavallinen suomalainen on väkivaltaan taipuvainen, aggressiivinen ja heikompiensa säälimätön kiusaaja, näin vaikka erilaisin virallisin ohjelmin asiaa yritetään muuttaa, nimellisesti. Kukaan ei oikeasti halua muutosta.

Kukaan ei oikeasti halua meikäläisille tasa-arvoa, kukaan ei oikeasti halua ilmaston eteen tehdä yhtään mitään, kukaan ei oikeasti halua syödä luomua, kukaan ei oikeasti halua vähentää kulutusta. Mutta hirveän humaanilta halutaan näyttää, ympäristöystävlliseltä ja hurskaalta. Kun ihmisellä on tällainen patologinen itsepetoksen kuori, niin ei häneen tehoa mikään valistus, hänhän on valistunut jo.

Natsien keskitysleiritkin tapahtuivat muualla, on ne pahoja ne saksalaiset. Ei vain tapahtunut Suomen Sallassa ja jos tapahtuikin, niin Suomen hallitus ei tiennyt sitä ja jos tiesikin, niin ei oltu Saksan liittolaisia. Ei oltu lainkaan niin saksalaiset. Ei siis vaikka täällä oli IKL ja AKS ja Lapuan liike.

Ei tuollaisia ihmisiä voi valistaa, niillä on täysin sokea piste oman käytöksensä suhteen.