Obama paniikissa (juttukommentit)

Sekö on "vihasaarnaamista", että väittää Yhdysvaltojen imperialistisen politiikan olleen vaikuttamassa 9.11. tapahtumiin? vai onko pastorilla muitakin syntejä tunnollaan.
  • 2 / 14
  • vaeltaja2006
  • 16.3.2008 16:39
Obama itse oli kutsunut pastorin puheita sanoilla “inflammatory and appalling” (kiihottaa, kauhistuttaa). Berliner Morgenpost kutsui pastoria "hassprediger" vihasaarnaaja. Pastori näkee USAn politiikan syyksi moneen pahaan.
  • 3 / 14
  • vaeltaja2006
  • 17.3.2008 17:16
Obamalla on ollut vaalikampanjansa hankalin viikko. Hän joutui sanoutumaan irti mentorinsa ajatuksista, vaikka heillä on ollut 20 vuotta yhteistyötä. Yhteistyö sortui Jeremiah Wrightin mielipiteisiin WTC-iskusta ja aidsista. Nyt ihmetellään, onko Obamalla sellaista arviointikykyä, joka tarvitaan hänen hakemassaan virassa presidenttinä. Jeremiah joutui sivuun rasististen puheidensa vuoksi. Hän hyökkäsi videoissaan rikkaita valkoisia vastaan.

Toinenkin ongelma sattui samaan aikaan. Liikemies Antoin Rezko oli hänen tukijansa, ja pani rahaa kampanjaan, mutta nyt liikemiestä syytetään lahjonnasta. Nyt on selvitelty myös Obaman vuonna 2005 ostaman talon asioita.

Obaman "aura" on nyt valokeilassa. Mississipin voiton jälkeen hän joutui puolustuskannalle. Obama olisi varmaan halunnut vaieta näistä ystävistään, mutta vastustajat kaivoivat nimet esiin.
(Berliner Morgenpost)

Monta videota
http://www.youtube.com/watch?v=86ZJYfyCRXc
  • 4 / 14
  • vaeltaja2006
  • 18.3.2008 6:28
Obama aikoo puhua tänään. Tilanne räjähti käsiin. New York Times ja muut lehdet ovat nostaneet Obama-asian etusvuilleen.
http://www.nytimes.com/2008/03/18/us/politics/18wright.html?_r=1&hp&oref=slogin

Suurelle osalle nuoria valkoisia äänestäjiä on varmaan järkytys, millaisista lähteistä Obama imee maailmankatsomustaan. Obamasta voi tulla arvaamaton presidentti. Hän yritti lähestyä homo- ja lesboväestöä kirjoittamalla kauniisti itsestään homolehdissä.
Tässä tullaan näkemmän myös, onko YouTubella voimaa.
  • 5 / 14
  • vaeltaja2006
  • 19.3.2008 10:13
Obama piti eilen vaalikampanjansa tärkeimmän puheen. Hän yritti puhdistautua irti Jeremiah Wrightin puheista. Wrightin puhe ilmaantui yhdelle tv-kanavalle viime viikolla ja on siellä pyörinyt non-stoppina. YouTubessa sitä voi ihmetellä. Eilen Obama puhui Amerikan jakautumisesta valkoiseen ja värilliseen. Se näkyy lukemattomin tavoin: koulutuksessa, terveydenhuollossa, jne jne. Obaman luottopappi Jeremiah Wright syytti valkoista Amerikkaa. Se on käynyt valkoisten kunnian päälle ja on "epäisänmaallista " kiihotusta. Tästä Obama halusi eilisellä puheellaan puhdistautua.

Miten HLBTI-lehti Advocate suhtautuu asiaan? HLBTI-väelle saarnaaja Wrightin puheet paljastavat ongelman, joka on ollut Obaman ehdokkuuden taustalla. Hänellä on tiukat siteet afrikkalais-amerikkalaiseen kirkkoon, jossa monet kirkonmiehet ovat saarnoissaan homofobisia. Tämä tuli selvästi näkyviin, kun antigay-gospellaulaja Donnie McClurkin kiersi kampanjamatkalla Etelä-Caroliinassa. Jeremiah Wrigt ei puhunut kiihotuspuheessaan mitään homoista, mutta on helppo kuvitella, että eräänä päivänä kohteena ovat homot.

Obaman puhe englanniksi
http://www.suntimes.com/news/politics/obama/848200,speech031808.article

ja videona
http://www.youtube.com/watch?v=dxJzjBtaoJE
  • 6 / 14
  • vaeltaja2006
  • 19.3.2008 11:22
Kuuntelin ja katsoin netistä Obaman koskettavan puheen. Hän lähti liikkeelle mustien katkerasta orjuudesta, ja päätyi vetoamaan uuden kansallisen yhtenäisyyden ja muista välittämisen puolesta. Pala nousi kurkkuun. Obaman sanat olivat hyvin todentuntuisia. Mutta millaisen kohtelun homot saavat Obaman valtakaudella - siitä hän ei puhunut sanaakaan.

Obaman voittokulku kohti presidentinvaaleja on nyt vaakalaudalla.
  • 7 / 14
  • Napalmia
  • 19.3.2008 22:44
Itse katsoin Obaman ensimmäisen " Yes We Can " puheensa, missä hän teki ovelan koukun: hän vieritti muutoksen tekemisen vastuun myös kuulijoille, joten se mahdollisuus, ettei hänen presidenttikaudellaan tulisikaan ihmeempiä muutoksia, ei olisi yksin hänen harteillaan. Muutenkin kampanjassa hyödynnetään uskoa monella tavalla, vaikkapa sanojen käytön avulla, kuten " believe " ( change we believe in ).

Minä vähän luulen, että Obama lupailee liikoja. Kaikkien noiden puheiden jälkeen värillinen kansan osa ehkä kuvittelee, että Obaman avulla heidän asemansa todellakin muuttuisi paremmaksi. Näinköhän USA:lla on siihen varoja, koska se maksaa maltaita. Entä jos tuleekin lamakausi?
  • 8 / 14
  • vaeltaja2006
  • 20.3.2008 17:08
Hillary Clinton on jälleen Obaman edellä mielipidetutkimuksissa. Torstain kyselyssä Hilalry sai 49%, Obama 42%. Jos vaalit olisivat nyt, Obama häviäisi republikaanien McCainille. Myös Hillarya vastaan McCain menestyy jo paremmin.

Aika pienilläkin asioilla, kuten kiihkosaarnaajan puheilla, saattaa olla mulllistava vaikutus.
  • 9 / 14
  • Dragon-85
  • 20.3.2008 19:08
Kävi vaaleissa miten tahansa, niin huonompaan suuntaan USA ei ainakaan näiltä näkymin ole menossa.
  • 10 / 14
  • vaeltaja2006
  • 21.3.2008 18:23
Taas uusi käänne

Obamalle sopii hyvin, että huomio on tänään kiinnitetty vakoilutietoihin. Kolme viranomaista on nuuskinut Obaman passitietoja eli matkustustietoja tammikuussa, helmikuussa ja nyt viimeksi maaliskuun 14. pnä. Obaman tiedottaja pitää asiaa yksityisyyden loukkauksena. Nyt ilmeisesti yritetään käyttää yksityisasioita poliittiseen tarkoitukseen. Mutta Obamalle se voi merkitä, että huomio kiinnitetään muuhun kuin hänen oppi-isänsä vihasaarnoihin.

Presidenttiehdokkaan matkustustietoja on tarkistettu kolme kerta. Kaksi viranomaista on irtisanottu ja yhdelle on tullut varoitus. Ulkoministeriössä sanotaan, että tuollainen uteliaisuus on tyhmää. Mutta Obaman väki on luultavasti mielissään tapahtumien käänteestä. Nyt helpommin unohdetaan pastorin ja oppi-isän vihasaarnat, joita on levinnyt YouTubeen. Ne vaikeuttivat huomattavasti Obaman vaalitaistelua. Clintonin leiri on ollut hiiren hiljaa, kun vastustaja on joutunut vaikeuksiin.

Obamalla on muutama vaikea päivä. Nyt puhutaan jo Obaman "tsunamitiistaista".
(mopo)
McCainin puolustus


Advocate-lehdessä on torstaina julkaistu artikkeli McCainin suhteesta homoihin. New Republic-lehden toimittaja Jamie Kirchick kehottaa homoäänestäjiä katsomaan McCainia avoimin mielin.

McCain on ollut republikaaneille ja erityisesti uskonnolliselle äärioikeistolle ongelma jo pitempään. Vuoden 2000 esivaaleissa hän syytti äärisaarnaajia Pat Robertsonia ja Jerry Falwelliä "suvaitsemattomuuden asiamiehiksi" ja puhui siitä, miten korruptoivaa on uskonnon ja politiikan liitto. Hän inhoaa uskonnollista oikeistoa ja evankelikaalinen johtaja James Dobson on jo ilmoittanut, ettei hän tue McCainia.

McCain kannattaa armeijan "Don’t ask, don’t tell"-periaatetta, samoin hän kannattaa avioliiton erityisasemaa (DOMA-laki vuodelta 1996). Hän vastustaa homojen liittämistä viharikoslakiin ja hän vastustaa työelämän syrjintäkieltolakia. Mutta hän vastusti voimakkaasti myös Bushin ajamaa perustuslain muutosta, jolla homoliitot kiellettäisiin koko liittovaltiossa.

Homonäkökulmasta McCain on hyvä ja huono. Hän vastusti perustuslain muutosta, mutta kannatti Arizonassa homoliitot kieltävää lakia, joka oli varsin ankara. Hän on tavannut homoiksi tunnustautuneita poliitikkoja ja vuonna 2001 hän kävi pitämässä muistopuheen WTC-tapahtumien aikaan pellolle pudonneen koneen gay-sankarille, Mark Binghamille.

Advocaten artikkelissa arvioidaan, että McCainin valitseminen muuttaisi republikaaneja parempaan suuntaan. Obama on luvannut homolle enemmän, mutta artikkelin kirjoittaja sanoo, että Obama on luvannut myös lisää veroja, McCain laskee niitä. Ja Obamankin rinnalla on nähty homoja vihaavia saarnaajia.
  • 12 / 14
  • vaeltaja2006
  • 22.3.2008 17:35
Bill Clinton vauhdissa


Obaman joukot ovat "järkyttyneitä" siitä, että Hillary Clintonin tukijoukko on asettanut Obaman isänmaallisuuden kyseenalaiseksi. Bill Clinton sanoi eilen, että olisi hyvä, "jos vaaleissa olisi kaksi kandidaattia, jotka samalla tavalla rakastavat isänmaataan ja valvovat maan oikeuksia". Se oli piikki Obamalle, että Obaman takana on "vieraita" vaikuttajia. Obaman toimistosta kommentoitiin, että nyt on palattu McCarthyn aikoihin, jolloin kyseltiin, ovatko tutkittavat oikeasti amerikkalaisia. On palattu 50-luvulle.

Clintonin leiristä sanottiin, että Obaman joukko ymmärsi väärin. Tässä oli puhe siitä, että pastori Jeremiah Wright pelotteli, että Jumala rankaisee tätä maata rasismin vuoksi (vieras tekijä on siis jumala!) ja Jeremiah vertasi tilannetta WTC-iskuun.
  • 13 / 14
  • vaeltaja2006
  • 25.3.2008 17:28
Hillaryn puhuu pehmeitä


Taas on uusi vaihe. Hillary kertoili, miten hän miehensä, silloisen presidentti Clintonin kanssa kävi Bosnian Tuzlassa 1996, ja miten vaarallista se oli. Kuulat vinkuivat ja lentokoneesta jouduttiin päät alas painettuina rientämään ajoneuvoihin, joilla mentiin USA:n tukikohtaan. Obaman joukot ovat tarkkaan tutkineet tapahtumat. Clintonit laskeutuivat koneesta kentälle ja siinä pidettiin puheita ja 8-vuotias tyttö ojensi kukkia. Siis ei mitään dramatiikkaa. Onko Hillaryn pää pehmentynyt pitämään muistissa näitä asioita. Washington Postin toimittaja ei muista ainoatakaan laukausta.

Obaman leiri tekee kaikkensa löytääkseen Hillarysta negatiivista. Obaman edustaja on jo jakanut lehdistölle Hillaryn lausuntoja, joissa tämä liioittelee. Vaalikampaja kiristyy.

=====

Helsingin Sanomien pääkirjoitus tänään erittäin hyvin kuvasi Obaman ja värillisen Amerikan tilannetta. Valitettavasti pääkirjoitus ei näy netissä.
Hillary todella hölmöilee... ja valehtelee...

Olin itse siellä silloin. En paikan pällä, mutta kuitenkin US Divisionin contingentilla Dobojssa FinConBn/NordPolBrig:ssa turvallisuuspäällikkönä.
Yhtään mitään ei tapahtunut. EI. YHTÄÄN. MITÄÄN!
Clinton sitä paitsi lensi Sarajevoon, mistä hänet kuljetettiin Blackhawkilla Tuzlaan muutaman Apachen saattamana, ja samaa tietä takaisin Air Force 1:lle. Normaali käytäntö kaikille VIP-vierailijoille kansalaisuuteen katsomatta. Tuzlassa kun ei ollut kenttää kiinteäsiipisille koneille... Saattelin mm. G. Hägglundia samanlaisella keikalla vähän aikaisemmin.
Bosniacit tykkäsivät Clintonista ja serbit taas keskittyivät uudelleenrakentamaan ravintoloitaan ja kapakoitaan yhä kasvavan skandinaavis-puolalaisen huvitteluntarpeen tyydyttämiseksi.
Kenelläkään ei siis ollut edes mitään syytä.