Homonatsit ja natsihomot (juttukommentit)

  • 1 / 9
  • vaeltaja2006
  • 20.8.2008 19:33
Uusnatsit varoittelevat: yhteiskunta homottuu


Viime vuosina on jo totuttu siihen, että äärikansalliset yhdessä ääriuskonnollisten kanssa riehuvat itäisen Euroopan pride-paraatien liepeillä. Viime vuonna oli isku myös Tukholmassa. Tänä kesänä Helsingin Priden reitin varrella oli yksi rohkea hitler-tervehdystä tekevä natsi.

Uutta ja monelle shokeeraavaa on ollut, että useita Saksan pride-tapahtumia on tänä kesänä häiritty. Rostockissa oli kylttejä "Fuck CSD" ja yöllä oli sprayattu seiniin. Münchenissä 25 uusnatsia häiritsi pride-juhlassa lavan edessä suurien kylttien kanssa. Kylteissä vaadittiin lisää suvaitsevaisuutta heteroperheille, torjuttiin "pakkohomosekuaalistamien" ja toisteltiin samaa kuin itäisessä Euroopassa: "Perhe = isä + äiti + lapsi". Lisäksi oli loukkauksia Münchenin avaramielistä pormestaria vastaan. Jotkut homot eivät sietäneet tätä menoa ja syntyi jonkin verran käsikähmää.

Netissä uusnatsit kehuvat CSD-protestejaan ja pitävät niitä ilmauksina kansan yleisestä mielipiteestä. Vihanlietsominen homoja kohtaan on lisääntynyt. Kölnissä perustettiin jo vuonna 1996 "Kansalaisliike Kölnin puolesta". Todellisuudessa se oli rasistinen ja natsistinen liike, joka vastusti maahanmuuttajia, homoja ja lesboja, aids-tukikeskuksia, ja muitakin vähemmistöjä. Liike on jo päässyt paikalliseen valtuustoon ja virallisissa lausunnoissa ollaan kovin ihmisystävällisiä, vaikka ennen oltiin avoimesti uusnatseja.

Nyt samanlainen liike on syntynyt Müncheniin. Pro München ilmoittaa, että "julkisuudessa provosoivasti esiintyvät homot, lesbot ja muut poikkeavat eivät sovi lasten ja nuorten esikuviksi".

Kölniin on tulossa syyskuun 19.-21. päivinä paljon uusnatseja. Heillä on kongressi, järjestäjänä mm. Pro Köln. Ja teemana on "anti-islamisointi" ja siinä ohessa mietitään myös Kölnin kaupungin "homottumista". Ulkomaisia ääripoliitikkoja tulee paikalle, mm. Filip Dewinter Belgian Vlaams Belangista, Mario Borghezio Italian Lega Nordista ja Jean-Marie Le Pen Ranskan Front Nationalista. Tunnuslauseena on "Työ, perhe, isänmaa".

Entinen kristillisdemokraattinen poliitikko ja patriootti Henry Nitzsche pitää tervehdyssanat ja teemana on: "Ei koskaan enää Saksan johtoon Berliinin multi-kulttuuri-homoja".

Kölnissä on havahduttu vastatoimiin. 80 kapakkaa on jo ilmoittanut: "Ei kaljaa natseille". Myös jotkut homojärjestöt ovat jo mukana vastatoimissa. Yhteisenä tunnuksena on "Pois rasistikongressi Kölnistä".

(BOX 183)


Homot ovat vaikeassa tilanteessa. Toisaalla islaminuskoiset käyvät hakkaamassa homoja, ja uusnatsit vaativat ulkomaalaisten karkottamista, mutta toisaalla uusnatsit hyökkäävät myös homojen kimppuun. Kenen puolelle asettuisi?
  • 2 / 9
  • Ransom
  • 21.8.2008 11:42
vaeltaja2006: "Viime kuukausina on monessa tilanteessa tullut vastaan kysymys uusnatsien ja joidenkin homopiirien yhteyksistä..."

No jaa, mitäs uutta siinä on? Eikös SA-joukkojen komentaja, Ernst Röhm, ollut varsin avoimesti homo. Sen lisäksi vasallien joukosta löytyi kirjava joukko muuta porukkaa, kuten biseksuaaliksi luokiteltu Karl Ernst, joka oli ollut töissä berliiniläisessä homobaarissa ja joka sai lisänimen Frau Röhrbein johtuen intiimistä suhteestaan Berliinin SA-joukkojen komentajaan Paul Röhrbeiniin. Tosin, tilanne muuttui radikaalisti myöhemmin, kun SS-joukkojen johto teloitutti kaikki nk. Veitsien yön nimellä kulkeneessa välienselvittelyssä.

Italialainen ohjaaja ja homoseksuaali, Luchino Visconti, on muuten sisällyttänyt kuvauksen tuosta välienselvittelystä elokuvaansa La caduta degli dei; siinä SS-joukot murtautuvat keskiaikaiseen linnaan, missä pitäisi olla käynnissä SA-joukkojen kokous, mutta tilanne muistuttaa pikemminkin orgioita. Jotain perää Viscontin leffassa saattaa olla, sillä Hitlerin autonkuljettajan mukaan eräs SA-joukkojen johtohenkilöistä pidätettiin 18-vuotiaan nuorukaisen kanssa samasta sängystä tuona yönä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ernst_R%C3%B6hm
http://en.wikipedia.org/wiki/Edmund_Heines
http://en.wikipedia.org/wiki/Karl_Ernst
http://www.imdb.com/title/tt0064118/
  • 4 / 9
  • vaeltaja2006
  • 8.9.2008 16:48
Pro Köln –liike järjestää syyskuun lopulla anti-islamkongressin Kölnissä. Pro Köln on äärioikeistolainen liike, varmaan lähellä uusnatseja. Äärioikeistolaiset ovat viime aikoina lisänneet mainontaansa kouluissa. Pro Köln on jakanut kouluissa lehteään, jossa on maahanmuutajavastaisia kiihotusartikkeleita.

Nyt koululaisten järjestö on kutsunut koululaisia lauantaina 20. syyskuuta Kölniin anti-islamkongressin vastaiseen mielenosoitukseen. Myös Kölnin pormestari Elfi Scho-Antwerpes (SPD) on kehottanut koululaisia mukaan. "Haluamme natsivapaan Kölnin", hän sanoo.

Myös homo- ja lesbojärjestö LSVD on kehottanut kaikkia homoja ja lesboja mukaan tapahtumapäivään. "Homot ja lesbot haluavat suvaitsevan Kölnin ja avoimen yhteiskunnan", sanotaan LSVD:ssä.

(Domradio)
  • 5 / 9
  • peter
  • 8.9.2008 17:01
Joo, tää Pro Köln oli alunperin hyvinkin avoimesti uusnatsimyönteinen mutta muutti pr-toimintaansa suuntaan huolestuneet kansalaiset turvallisemman yhteiskunnan puolesta ja pääsi sen vauhdittamana kaupunginvaltuustoon. Ei mikään pieni juttu.

Saa nähdä mitä tästä konferenssistä täällä nyt tulee. En uskoisi että Kölnistä löytyy kovinkaan paljoa ruskeasävyisten aatteiden tukijoita, mutta odotan silti mielenkiinnolla kuinka tämä näkyy katukuvassa.
  • 6 / 9
  • vaeltaja2006
  • 20.9.2008 16:45
Kölnin keskustassa on juuri nyt kovasti hälinää. "Anti-islamisoitumis-konferessi" on keskeytynyt. Poliisi on kieltänyt äärioikeistolaisten tilaisuuden kaupungin keskustassa turvallisuussyihin vedoten. Hallinto-oikeuden päätöstä asiaan ei ole vielä tullut. Keskustassa liikkuu useampia kymmeniä tuhansia vastamielenosoittajia. Osa vastamielenosoittajista on naamioituneita ja he kuuluvat mm. militantteihin vasemmistoradikaaliryhmiin.

Homojärjestöt ovat kehottaneet myös homoja ja lesboja barrikaadeille uusnatseja vastaan.

Värikäs kuvasarja
http://www.morgenpost.de/politik/article891651/Polizei_verbietet_Treffen_der_Rechtsradikalen.html
  • 8 / 9
  • vaeltaja2006
  • 20.9.2008 19:43
Köln torjui oikeistopopulistit


Spiegel kertoo, että yksikään taksi ei ottanut uusnatseja kyytiin, ravintolasta heidät ajettiin pois, hotellit eivät majoittaneet. Mielenosoittajat estivät julkisen esiintymisen. Anti-islamisoitumiskongressi ei onnistunut Kölnissä. Oikeistopopulistit joutuivat naurunalaisiksi. Vasemmistoradikaalien hyökkäykset varjostivat muuten rauhallista protestointia.

Puoli yhden aikaan ilmaantuivat polisiin helikopterit Kölnin keskustan päälle. Yksimoottorinen kone veti ilmassa julistetta "Pro Köln". Mielenosoittajat ulvoivat ja vihelsivät, heristivät nyrkkejään ja näyttivät keskisormea.

Poliisi kielsi oikeistopopulistisen ryhmän tilaisuuden, koska turvallisuutta ei voitu taata. Poliisi sanoo, että olisi ollut kohtuutonta raivata oikeistopopulisteille tie Heumarkt-aukiolle vesitykein ja sikäläisen karhukoplan avulla. Aukion etelälaidalla protestoijat räjähtivät riemuissaan huutamaan, kun tuli tieto tilaisuuden kieltämisestä. Valtava protestiaalto auttoi. Ulkomaalaisvihamielinen spektaakkeli estettiin.

Heumarktilla piti olla 1500 Pro-Köln-ihmisen tilaisuus. Nyt sinne oli päässyt vain parikymmentä kannattajaa. Vastamielenosoittajat sulkivat kadut ja kujat, metron ulostulot, raitiotiekiskot. Kaikki oli tukossa.

*****

Myös homot ja lesbot olivat Kölnissä vastustamassa oikeistopopulistien anti-isalmisoitumiskongressia. Hampurin Pink Channel kertoi iltauutisissaan, että Kölnin homokuorojen yhdistynyt kuoro oli esiintymässä Kölnin tuomiokirkon edessä ja eri puolilla keskustaa.

Myös homo-kansanedustaja Volker Beck oli Kölnissä. Hän käytti tilaisuutta hyväkseen ja puheessaan vaati muslimien järjestöjä toimintaan homofobiaa vastaan. Joissakin muslimijärjestöissä on esiintynyt homovihamielisiä asenteita ja homojen hakkaaminen hyväksytään.

Kansanedustaja Volker Beck haukkui myös oikeistopopulistit, jotka yrittävät tuhota Kölnin maineen avoimena, suvaitsevana kaupunkina. Beck vaati kaikkia kölniläisiä kaduille vastustamaan ulkomaalaisvihamielisyyttä.
  • 9 / 9
  • vaeltaja2006
  • 19.11.2008 21:51
Uusnatsin muotokuvaa


Rostokin yliopistolla on tänään jaettu tietoa uusnatsiaktivisteista ja erityisesti opiskelija Michael F:stä, kertoo Indymedia. Michael F. on kuin kuka tahansa hiljainen opiskelijahissukka. Hän opiskelee ensimmäistä vuottaan politiikkaa ja oikeustiedettä. Opiskelijatovereilleen hän on ystävällinen.

Mutta omissa piireissään hän on tiukempi. Hän on mukana uusnatsien mielenosoituksissa ja kantaa plakaatteja, joissa hän vaatii kansallissosialismia takaisin ja Israelin tuhoa. Uusnatsiryhmä, johon hän kuuluu, on käynyt monissa kaupungeissa marssimassa. Hampurissa vappupäivänä useat sadat uusnatsit hyökkäsivät poliisin ja lehtikuvaajien kimppuun. Hampurin Pride(CSD)-paraatin alla kaupungin keskustaan ilmestyi homovihamielisiä iskulauseita.

****

Muutama päivä sitten kansallismieliset ääriainekset joutuivat Tsekissä kahakkaan poliisin kanssa. Ääriainekset olivat sitä ennen lehtitietojen mukaan hyökänneet mustalaisten kimppuun. Näitä romanien “rankaisuretkiä” on tehty useamminkin. Samanlaista romanien häirintää on harjoitettu Unkarissa.