Kaksi loistavaa naista (juttukommentit)

 • 3 / 16
 • vaeltaja2006
 • 20.11.2007 15:54
Kun tv-lady Anne Will ja kaunis professori Miriam Meckel kertoivat rakkaudestaan, Saksan lesbomaailma räjähti iloitsemaan. Homo- ja lesbojärjestö LSVD vaatii tuosta päivästä virallista lesbo-juhlapäivää. Useimmat Saksan 2 miljoonasta lesbosta edelleen pelkäävät ulostuloa. He vaikenevat ja elävät rakkauttaan näkymättömissä. Vasta noin 200 000 lesboa on uskaltanut tunnustaa lesboutensa.
 • 5 / 16
 • vaeltaja2006
 • 21.11.2007 12:47
Miksi hän halusi naisen eikä miestä?


Anne-Will -hype jatkuu. Bulevardilehti Bild kyselee seksuaalipsykologi Christine Baumannsilta, mikä lesborakkaudessa on niin paljon parempaa. Onko se miesten vika vai onko lesbous synnynnäistä? Baumann vastaa, että monille se on geenien määräämää. Mutta paljon enemmän on niitä, jotka ovat kokeneet suuria pettymyksiä miessuhteessaan.

Homo- ja lesbojärjestöstä LSVD:stä tiedottaja Renate Rampf on täysin eri mieltä. Ei lesbous pettymyksistä synny. Silloinhan naisista ainakin 90% ryhtyisi lesboiksi. Ne, joilla on pahoja pettymyksiä, joita on lyöty ja joita on petetty, ovat edelleen heteroita. Siellä, missä on rakkautta, on myös pettymyksiä. Lesbonaiset eivät yleensä ole ollenkaan pettyneitä miehiin. Miehet ovat heille ystäviä, kolleegoja, perheenjäseniä. Lesbonaisilla on yleensä hyvin epädramaattinen suhde miehiin.

Lehden toimittaja kysyy: Miksi nainen ryhtyy lesboksi? Vastaus löytyy siitä, mikä on homoseksuaalisuuden syy. Miksi ette kysy: miksi nainen ryhtyy heteroseksuaaliksi. Emme tiedä ja tiede ei ole antanut vastausta. Sitä asiaa on yritetty tutkia, jotta homo-ilmiöstä päästäisiin eroon, mutta geeniä ei ole löytynyt. On heteronaisia, lesbonaisia, bi-naisia ja niitä, jotka jossain elämänsä vaiheessa vaihtavat puolta.

Entä mikä on erilaista lesborakkaudessa? Renate Rampf sanoo, että kaikki rakkaus on ainutlaatuista. Valitettavasti elämme yhteiskunnassa, jossa hienosti ilmaistuna vallitsee patriarkaatti, ja siinä yhteiskunnassa joitakin rakkauden muotoja arvostetaan enemmän kuin toisia. Heterorakkaus saa tukea, joten sukupuoliasia (mies-nainen) on tärkeä. Toisinkin voisi olla. Yhteiskunnassa voitaisiin arvostaa sitä, mitä puolisot pystyvät antamaan toisilleen, miten uskollisia he ovat ja mitä heidän rakkautensa yhteiskunnalle merkitsee.

Miksi nyt, vuonna 2007, edelleen kahden naisen rakkaus on niin suuri uutinen? Homot ja lesbot ovat viimeisten 20-30 vuoden ajan taistelleet siitä, että heidän rakkautensa tunnustetaan tasa-arvoiseksi. On saatu homoliitto ja on homojulkkiksia. Lesbojen puolella on ollut jonkinlainen tyhjiö. Kansalaiset haluavat nähdä, miltä oikea lesbo näyttää. Homo tunnistetaan mm. pormestari-kuvista. Lesboja ei ole ollut näkyvissä. Ajatellaan ehkä vain jalkapalloilijoita ja muuta sellaista. Nyt nähdään, että he ovatkin kauniita, heillä on pitkät tukat ja he ovat menestyviä. Lesbot itsekin ovat kaivanneet tällaisia malleja julkisuuteen.

Voisiko kiinnostus lesboihin johtua siitä, että heteromiehet mielellään tyydyttävät itseään lesbopornoelokuvien avulla? Renate Rampf sanoo, että seksi tietysti sellaisenaan kiihottaa. Mutta miesten homona oleminen tuntuu olevan medialle kiinnostavampaa kuin lesboasiat. Kun puhutaan homoliitoista, se tuo mieleen miehet, vaikka naisilla on sama mahdollisuus liittoon. Naiset kärsivät näkymättömyydestä. Lesbous alkaa kiinnostaa vasta, kun puhutaan seksistä.

Lesboja on kaikkialla ja toivomme, että yhä useammat lesbot uskaltavat julkisuuteen.
Häh? Oonko mä vaan tyhmä, kun en näe tässä muuta olennaista sisältöä kuin "Saksassa on nainen joka on lesbo"? Mikä tekee tästä yksittäistapauksesta uutisen, vai tehdäänkö nyt artikkeli jokaisesta olemassaolevasta lesbonaisesta?
 • 7 / 16
 • vaeltaja2006
 • 21.11.2007 18:56
Jos luet Bild-Zeitungia, ymmärrät että se on yhtä suuri tapaus kuin Jari Sillanpään paljastus miellä Suomessa. Tai paljon suurempi, koska Saksa on 15 kertaa suurempi maa. Tämä tapaus on jokaiselle lesbolle iso asia. Katso, millaisia tyylikkäitä naisia he ovat. Ja älykkäitä. Miksi miehet ovat harvoin yhtä tyylikkäitä ja älykkäitä? Miehet ovat usein vähän ressukoita, niin kuin esim. minä.
 • 9 / 16
 • Public eye
 • 22.11.2007 21:42
ChowS kirjoitti: "Enmä lue kun hesaria. Siinä ei tota oo mainittu ollenkaan?"

Tämän osion otsikkona onkin "Ajankohtaista maailmalta". Paikallislehti Hesari ei ole paras paikka etsiä maailmalla merkittäviksi luokiteltuja uutisia :)
Tiedän ettei mun kannattaisi jatkaa, mutta kuitenkin:

Minkä takia siinä sitten on ne ulkomaan sivut? Hesarihan on joo paikallislehti, johon siis valitaan maailman kaikista paikallistapahtumista ne jutut jotka katsotaan olennaisiksi vastaanottajan tietää. Tässä yksittäistapauksessamme kyseenalaistan sen, miksi vaeltaja on katsonut tämän uutisen olevan olennaisempi kuin yksikään niistä lesbopareista, joita ei ranneliikkeessä ole mainittu? Tämä on siis kysymys, ei kritiikkiä vaeltajan toimintatapoja kohtaan.
Minä koen kotimaisen median painotukset sellaisiksi, että haluan myös tietoa muualta ja muunlaisia näkemyksiä asioihin. Hesari varsin harvoin uutisoi sateenkaari-ihmisiä erityisesti kiinnostavia asioita.

En ole kurkistellut tuonne naisten puolelle. Olisi hyvä, jos tälläkin puolella olisi nykyistä useammin myös lesboja koskevia uutisia. Jonkun ne on tehtävä. Valitsemani uutiset ja kirjoitukseni ovat homomiehen näkökulmasta ja kiinnostuksen kohteista. Painotukset ovat myös selvästi erilaisia Vaeltajalla ja minulla. Se tuonee lisää väriä.
En mäkään lue Frankfurter Algemainia, Neue Zuricher Zeitungia ja muita (tavaukset lonkalta, ei tarvi korjata) kun koulun lyhyt saksa on vähän ruosteessa. Guardiania, Washington Postia yms. tulee niitäkin aika harvoin luettua. En mä lue myöskään Katsoa, Hymyä, Ilta-Lehteä ja muita, Hesari tulee joskus selattua.

Hienoa, että ne jotka lukevat, referoivat täällä kiinnostavista HLBT-asioista. Nämä referaatit tekevät tästä foorumista ainakin minulle seuraamisen arvoisen, eivät epämääräiset keskustelut henkimaailman asioista (joihin toki joskus itsekin osallistun).
 • 13 / 16
 • vaeltaja2006
 • 24.11.2007 10:52
ChowS, vuosien mittaan täällä on esitelty monia lesbopareja. Anne Will ja hänen ystävnsä eivät ole ainoita. Pari hyvin erilaista esimerkkiä on tässä:

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=10&thrdid=3955

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=4&thrdid=3805

Samanlaisia parisuhteita olisi lehtijutuissa ollut tarjolla useinkin, mutta kun niissä ei ollut mitään uutta näkökulmaa, en niistä kirjoittanut. Anne Will on huomattavan iso julkkis ja sen vuoksi huomioin hänet. Maanantaina taas voi katsoa Annea hänen talkshowssaan netissä (aiheena eutanasia).
 • 14 / 16
 • vaeltaja2006
 • 25.11.2007 10:47
On vielä paljon ihmisiä, jotka tuomitsevat homorakkauden. Sen vuoksi on ollut tärkeää, että Anne Will jaMiriam Meckel kertoivat liitostaan. Se rohkaisee muitakin tulemaan näkyviin.

Claudia (37) ja Cathy (45) kasvattavat yhdessä 10-vuotiasta poikaansa Vincentiä. He ovat muuten aivan tavallinen perhe. Poika harrastaa futista, eikä häntä vaivaa heidän perhemuotonsa. Kaksi äitiä on ihan hienoa.

Saksassa arvioidaan olevan yksi, jopa kaksi miljoonaa lesboparia, joilla on lapsia. Näin kertoo Udo Rauchfleisch, sveitsiläinen kliinisen psykologian professori ja sateenkaariperheiden asiantuntija. Vaikka sateenkaariperheet ovatkin täysin normaaleja perheitä, he joutuvat elämään ennakkoluulojen keskellä, Syytetään mm. siitä, että lesboperhe ei tarjoa lapselle hyvää kasvuympäristöä. Tutkimuksissa ei ole havaittu mitään tällaisia ongelmia. Ja lesboperheisiin kasvaa useimmiten heterolapsia.

Claudia on tarjoilijana ravintolassa. Siellä he tutustuivat pari vuotta sitten. Meni vuosi, ennen kuin he ymmärsivät, että kyseessä on enemmän kuin ystävyys. Poika on Claudian edellisestä suhteesta. Claudiasta ja Cathysta pidetään naapurustossa. He ovat avoimia, eivätkä he yritä ketään muuttaa lesboiksi.

Pojalla ei ole ollut koulussa ongelmia. Cathy käy vanhempien illoissa. He asuvat Berliinissä, ja sanovat, että tällaisessa suurkaupungissa lesboparin elämä on varmaan helpompaa kuin pikku paikkakunnilla.

Kuva:
http://www.berlinonline.de/berliner-kurier/print/ratgeber/197221.html
 • 15 / 16
 • vaeltaja2006
 • 18.12.2007 15:33
Anne Willin ja Miriam Meckelin rakkaustarina aiheuttaa homojen ja lesbojen keskuudessa hieman ristivetoa. Ihannepari kertoi suhteestaan bulevardilehti Bild Zeitungissa. Miksei esim. lesbolehdessä L-magissa, joka on pyytänyt heiltä haastattelua jo useamman vuoden ajan tähän "salaisuuteen" liittyen. Ei ole ollut "aikaa".

Nyt suhde julkistettiin ja päästiin juhlimaan tätä kunnollista, älykästä, kaunista ja määrätietoista paria. Ihannepari homo- ja lesbojulkisuudelle. Heterolehdissä on analysoitu: "Näin kauan on kestänyt ennen kuin tällaisesta suhteesta puhuminen on mahdollista". Myös homo- ja lesbo -lobbausjärjestön LSVD:n tiedottaja Renate Rampf hehkutti: "Suuri hetki, tästä on tehtävä kaikkien lesbojen oma juhlapäivä. Onnittelemme paria heidän rohkeasta askeleestaan". Homo- ja lesbopiireissä on kuulunut kuitenkin myös kritiikkiä: Mikä rohkea askel? Monet homot ja lesbot ovat viime vuosikymmeninä tehneet saman rohkean askeleen, mutta ilman julkisuuspeliä.

Tageszeitungissa yksi lesbopari, joka on elänyt 10 vuotta yhdessä, kertoo, että he eivät ole sivistymättömiä, rumia, huonosti pukeutuneita, tyhmiä ja miehiä vihaavia, niin kuin viime viikkojen lehdissä roihuavat ennakkoluulot lesboja kuvailevat.

Toissa päivänä jälleen Bild am Sonntag -lehti hehkutti pariskuntaa. Nyt Miriam Meckel esiintyi Sveitsin tv:ssä. Hän kertoi, miksi piiloleikki jatkui vuosien ajan. Miriam kertoi, että he ovat julkisuuden ihmisiä ja sen vuoksi he joutuvat välttelemään liikkumista yhdessä, jotteivät joutuisi julkisuuteen. Hän ei halua, että häntä kuvataan, kun hän käy lähikaupassa ostamassa sämpylöitä papiljotit päässä.

Meckelin isä on teologi. Asiasta puhuttiin, kun se tuli julki, mutta nyt se ei enää ole erityinen puheenaihe heidän välillään.
 • 16 / 16
 • vaeltaja2006
 • 20.3.2008 14:20
Anne Willillä on Saksassa joka viikko tunnin kestävä poliittinen tv-keskusteluohjelma. Nyt ohjelmaneuvosto on ilmaissut tyytymättömyytensä ohjelmaan. Kaava on liian jäykkä, ajoitus ei tahdo onnistua (päättyy usein kesken kiivaimman keskustelun) ja Anne Will ei reagoi riittävän hyvin haastateltaviensa puheisiin. Ohjelma alkoi 2007. Nyt ohjelmaneuvostossa on vaadittu ohjelman lopettamista. Tuottaja puolustautuu. Ohjelmaa katsoo viikottain 3,9 miljoonaa katsojaa. Se on paljon.