Pinkkiruusu 17.5.: Homofobia yhä ongelma Suomessa (juttukommentit)

Minusta homofobia johtuu vihasta, jonka ilmaisua ympäristö sallii eikä puutu siihen. Homofobia on väärin. Samanlainen asia kuin koulukiusaaminen . Homofobia loukkaa ihmisoikeuksia ja siinä rikotaan lakia.

Tiedon lisääminen ei vähennä sitä, vaan lain rikkomisesta aiheutuvat sanktiot, jotka tulisi toteuttaa eikä vähätellä ja sallia homofobiaa.

Pinkkiruusun tulisi vaikuttaa voimakkaammin ammattiliittoihin ja aloittaa projekti niissä ( kuten SAK).
  • 2 / 10
  • Pora-liike
  • 18.5.2007 17:22
Suomi on kilpaileva kiusaamisyhteiskunta. Kaikkea kiusaamista katsotaan läpi sormien.

Homofobia ei johdu tiedon puutteesta eikä korjaannu tietoa lisäämällä. Esimerkki: Jehovan todistajat käyvät uskonlahkoista eniten selittämässä omia opinkappaleitaan ihmisille. Eivät ne siitä huolimatta ole suosittuja.
  • 3 / 10
  • Blueriver
  • 18.5.2007 17:51
Pora-liike osui oikeaan, tieto ei tässä asiassa auta. Homot oli vielä hetki sitten IN mutta heteroiden parissa alkaa tulla jo selkeä yökötysreaktio kun niille tungetaan homopropagandaa suut ja silmät täyteen tyyliin Queer as folk, Fabfive, eräät julkimot, Euroviisut etc. Kaikki suomalaiset osaavat jo ulkoa mantran "homot ovat ihan tavallisia ihmisiä". Tätä saarnaavat kanssaveljet eivät kovin paljon poikkea Jehovantodistajista. Vaikka tästä seuraakin aikamoinen kaakatus täällä, rohkenen väittää, että kyllä me homot ollaan ihan itsekin (huomaa liitepartikkeli -kin) syyllisiä homofobiaan. Minä kysynkin: Miksi tässä suvaitsevaisuusfasistisessa yhteiskunnassa on pakko pitää kaikesta? Onko sulla oikeus... pakottaa joku SAK-lainen kunnon duunari olemaan sitä mieltä että homot on NIIN ihqui? Vastaan: Ei ole. Jos ällöttää, niin ällöttää. Ei se duunari sua kuule turpaan vedä. Ja siitä olen satavarma.
Tiedoksenne myös Satu Hassin ja Oras Tynkkysen kannanotot:


Euroopan parlamentin jäsen Satu Hassi homofobian vastaisena päivänä 17.5.:
SUOMEN TUETTAVA EUROOPAN PARLAMENTIN TAISTELUA HOMOFOBIAA VASTAAN EUROOPASSA

- Euroopan parlamentti on useasti tuominnut homoihin, lesboihin, biseksuaaleihin ja trans-ihmisiin kohdistuvan syrjinnän, viimeksi 26.4.2007 hyväksytyssä päätöslauselmassa homofobiasta Euroopassa. Valitettavasti eräissä EU-maissa jopa viranomaiset syyllistyvät syrjintään. Esimerkiksi Puolassa lapsiasiamies on valmistellut listaa työpaikoista, joihin homoseksuaalit eivät sovellu. Puolassa on myös sabotoitu ihmisoikeuksia puolustavien järjestöjen ja puolueiden toimintaa, kertoo Hassi.

- Suomen hallituksen tehtävä on huolehtia siitä, ettei Suomessa tapahdu syrjintää. Sen lisäksi Suomen hallituksen tulee aktiivisesti ottaa asia esille niiden EU-hallitusten kanssa, jotka rikkovat EU:n perusoikeusasiakirjan periaatteita, kehottaa Hassi.

Hassin mukaan homofobian vastaista päivää ei kuitenkaan tarvita vain sen vuoksi, että suuntaisimme katseemme Varsovaan tai Moskovaan:

- Suomi, Saksa, Luxemburg ja Itävalta eivät ole kaikilta osin toteuttaneet yhdenmukaista kohtelua koskevaa direktiiviä (2000/43/EY). Vain muutama vuosi sitten vielä eduskunnassakin sai kuulla homofobisia lausuntoja, toteaa Hassi.

Hassi haluaa erityisesti opetusministerin tarttuvan asiaan:

- Ihmisoikeuksien kunnioittamiseen pitää kiinnittää erityistä huomiota kouluissa. Uutena ilmiönä ovat Internet-sivustot, jotka levittävät homofobista aineistoa ympäri maailmaa. Lapsille on opetettava pienestä pitäen, että ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

- Toivoisin hallituksen laativan tälle alueelle omaa politiikkaohjelman. Oppikirjoissa voitaisiin luontevasti ottaa esille perheiden monimuotoisuutta, vaikka tämä ei mediassa riittävästi näykään. Tämän pitäisi olla yksi kriteeri kun koulut valitsevat oppikirjoja. Homoseksuaalisuudesta puhuminen vain sukupuolivalistuksen yhteydessä ei riitä, tavoitteena on päästä eroon ennakkoluuloista, jotta ilmenevät arkielämän tilanteissa, huomauttaa Hassi.

Lisätietoja:
Avustaja Anne Hildén +32 47 373 5136

26.4.2007 Euroopan parlamentissa hyväksytty päätöslauselma (s. 123):
http://www.europarl.europa.eu/registre/recherche/NoticeDetaillee.cfm?docid=231044&doclang=FI


Tynkkynen kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä:
SUOMEN PUOLUSTETTAVA VÄHEMMISTÖJEN OIKEUKSIA VENÄJÄLLÄ

Kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr) katsoo, että Suomen on tuettava aktiivisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia Venäjällä. Ulkopoliittisen johdon on pidettävä perusoikeuksien turvaamista ja demokratiakehitystä esillä kaikissa tapaamisissa naapurimaan edustajien kanssa.

Venäjän viranomaiset ovat toistuvasti vaikeuttaneet työtä vähemmistöjen oikeuksien puolesta. Viime vuonna Moskovan pormestari kielsi vähemmistöjen pride-kulkueen järjestämisen. Lehtitietojen mukaan Moskovan poliisi pidätti rauhanomaisesta tilaisuudesta yli 120 ihmistä. Monet ihmiset myös loukkaantuivat.

Tänä vuonna kulkue on suunniteltu järjestettäväksi 27.5. Tälläkin kertaa Moskovan kaupungin edustaja on ilmoittanut, ettei paraatia sallita. Järjestäjät aikovat jälleen uhmata kieltoa ja järjestää marssin kiellosta huolimatta.

- Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla on samanlainen oikeus henkilökohtaiseen turvallisuuteen ja elämään ilman syrjintää kuin muillakin. Viranomaisten tulee Venäjälläkin suojella vähemmistöjä ja turvata ihmisten kokoontumisvapaus, ei haitata niitä, Tynkkynen muistuttaa.

17.5. vietettävän homofobian vastaisen päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä ja vähentää näihin kohdistuvaa syrjintää ja ennakkoluuloja. Homofobialla tarkoitetaan järkeen perustumatonta pelkoa, vastenmielisyyttä tai syrjintää homoja ja lesboja kohtaan, ja se on ilmiönä verrattavissa rasismiin tai seksismiin.

Lisätietoja:
Oras Tynkkynen, 050 512 1584
  • 5 / 10
  • Pora-liike
  • 19.5.2007 9:13
"Lapsille on opetettava pienestä pitäen, että ihmisoikeudet kuuluvat kaikille."

Tautologia, ja on oireellista ettei kirjoittaja itse huomaa sitä. Miten lapsille voidaan opettaa sellaista mikä aikuisillekin on epäselvää? Lapset huomaavat nopeasti aikuisten todelliset asenteet.

"Homofobialla tarkoitetaan järkeen perustumatonta pelkoa, vastenmielisyyttä tai syrjintää homoja ja lesboja kohtaan"

Jos kerta homofobia on järkeen perustumatonta pelkoa, niin miksi sitten luullaan, että homofobiaa vastaan voidaan taistella valistamisella eli siis järkiperusteilla?
Vaatimukset homofobian suhteen tulisi olla konkreettisempia: millä tavalla elämänlaatu paranee? Tutkittua tietoa löytyy nimenomaan työelämässä tapahtuvasta kiusaamisesta. Luottamusmiehet eivät tee sille mitään. Työsuojelupiirit ovat hampaattomia. Ammattiliitot eivät välitä. Minusta yksi konkreettinen ratkaisu olisi, että seksuaalisten vähemmistöjen yrittäjyyttä tuettaisiin rahallisesti ja erityisprojektein.

Koulutuksellisesti laittaisin kiintiöitä yliopistoihin/ korkeakouluihin ja kansainväliseen vaihtoon. Vähemmistöön kuuluvan kouluttautumista tulisi helpottaa.
  • 7 / 10
  • Pora-liike
  • 19.5.2007 16:05
Ajattelen koulutuksesta kuten mustalaiset: Ei risusavottaan ylioppilaslakkia tarvita.

Niin kauan kun syrjintä on työhönotossa, jos henkilö käsitetään epäheteroksi tai esittäytyy sellaiseksi, on ihan turha panostaa koulutukseen.

Vanhaan hyvään aikaan lama-aikana kaveri haki töitä Rautavaaralta. Siellä sanottiin "täältä on ihan turha tulla hakemaan töitä ilman keskustan jäsenkirjaa". Suhteilla ne työpaikat saadaan, mutta tuskin samansukupuolisilla suhteilla, vaikka mene tiedä, sopii yrittää.

Käytännössä kunnatkin työllistävät pärstäkertoimen mukaan. Työt menevät tutuille ja sukulaisille.
Ei ne mitään pelkää! Minusta turhaa psykologisointia. Sillä tavalla ajateltuna, että " ne jotka vihaavat ovatkin todellisuudessa heikompia kuin me". Näin ei todellakaan ole. Minusta niissä on paljon alisuoriutujia, jotka keksivät tekosyitä oikeuttaa omaa vihankäyttöään kätkemällä se ideologian taakse. Taustalla on puhdas halu tehdä väkivaltaa. Väkivalta ja viha ovat elämänsisältönä.

Sitä paitsi väkivaltaa myös ihannoidaan. On hienoa pamauttaa jonkun aivot pellolle. Se on niin miehekästä tai jotakin vastaavaa. Väkivalta glorifioidaan ja sen tehtyään annetaan jonkinlainen tunnustus tai palkinto ( pääsee paratiisiin ). Todellisuus on kuitenkin vallan muuta kuten näkyy Suomen kuvalehden artikkelista Irakista. Kaikenlainen vihanpito ja väkivalta tuo kärsimystä uhreille. Sotilaastakin tulee uhri, kun hän haavoittuu.
  • 9 / 10
  • luonnotonta
  • 17.9.2009 16:51
Miksi Oras Tynkkynen ja homojärjestöt vaativat homofobian kitkemistä ja yrittävät saada jopa kriminalisoiduksi sen että joku ei vaan yksinkertaisesti ymmärrä homoutta? Vastustetaan jotain heteroseksismiä ja sitä että ihmisen luonnollisestikin oletetaan olevan hetero? Se kun vaan on niin että valtaosa ihmisistä on heteroja ja heillä on oltava oikeutensa siinä missä homoillakin. Mikä ihmeen yksinoikeus teillä homouden kannattajilla on arvostella jotain heteroa joka ei ole samaa mieltä kanssanne? Millä oikeudella nimittelette ihmisiä jotka eivät kumartele teidän arvojanne eivätkä hypi riemusta kun joku homo tulee kaapista ulos foobikoiksi tai suvaitsemattomiksi? Oma suvaitsevaisuutenne loppuu kuin seinään kun joku rohkenee arvostella luonnottomia tekemisiänne. Jos normaali hetero tuntee luonnollista vastenmielisyyttä homoilua kohtaan se on aivan ymmärrettävää ja luonnollista mitä taas homoilu ei todellakaan ole! Mistä lähtien se että ei jostain asiasta pidä on muuttunut rikokseksi? Pitäisikö mielestänne ruveta tuomitsemaan ihmisiä esim. siitä että he tuntevat vaikkapa inhoa hämähäkkejä kohtaan? Homous on epänormaalia ja usean heteron mielestä iljettävää ja inhottavaa toimintaa ja sellaisena pysyy. On varma että aivopesuohjelmallanne sairaiden arvojen puolesta ette koskaan saa tästä maasta mitään homoparatiisia aikaiseksi, se on varma.
  • 10 / 10
  • Suvaitsevaisuus on seksikästä
  • 18.9.2009 22:25
^^ Jo ihan siksi, että yhteiskunnan hyvinvointi, muiden erilaisten ryhmien suvaitseminen ja esim. BTK kulkee tiukasti käsi kädessä homojen ja homouden suvaitsemisen ja hyväksynnän kanssa. Homous ei myöskään ole poliittinen suuntaus, eikä sitä voi "kannattaa" sen enempää kuin vaikka turkinpippureista pitämistä. Suvaitsevainen yhteiskunta on mukavampi paikka elää kuin turvaton ja suvaitsematon.

Homofobiaa ei voi rinnastaa esim. araknofobiaan siksi, että käsitteillä on eri merkitys. Araknofobia on hämähäkkipelko - ihminen ihan oikeasti saa ihan oikean pelkoreaktion hämähäkeistä. Homofobialla sen sijaan tarkoitetaan suvaitsemattomuutta, ihmis- ja kansalaisoikeuksien sekä sananvapauden polkemista ja suorastaan rikollista toimintaa kuten syrjintää ja väkivaltaa, ei amygdalan yliherkkyyttä.

Miksi teitä suvaitsemattomia heteroseksuaaleja muuten kiinnostaa niin paljon se, kenen aikuisen ihmisen kanssa aikuinen jakaa elämänsä, perustaa perheen tms.? Miksi te ajattelette ja kauhistelette niin paljon sitä, mitä mies- ja naisparit tekevät makuuhuoneissaan (ikään kuin se olisi ihmissuhteen ainoa merkittävä asia ja aivan kuin heterot eivät itse voisi harrastaa samoja juttuja)?

...Itse asiassa eikös ole niin, että kaikken homofobisimmat ihmiset, kuten tuo yllä oleva luonnotonta, ovat hyvin usein pahasti kaappiutuneita, katkeroituneita homoja, jotka eivät kestä muiden ihmisten onnea? Ainakin muutamat tiedetutkimukset viittaavat tähän suuntaan ;)