Amsterdamissa väkivalta lisääntynyt (juttukommentit)

  • 1 / 12
  • Ilopilleri
  • 28.7.2007 15:00
"Syynä ehkä ovat anti-islamilaiset asenteet"

Homotko itse syypäitä siihen, että muslimit vetää heitä turpaan?? Islamiin kuuluu sisäänrakennettuna väkivaltainen homovihamielisyys. Sekö on homojen oma vika?


"Välillä homovihaa saarnataan moskeijoissa"

Miten niin välillä? Eikös se ole vakio vihasaarnan sisältö? Juuri tuli muuten Ruotsista ajankohtaisohjelma, jossa pelottavan näköinen partasuu sanoi, että hänen ihanneyhteiskuntansa olisi sellainen, jossa kaikki olisivat muslimeita. Se siitä avoimuudesta ja monikulttuurisuuden hyväksymisestä: jos muslimit saisivat päättää niin kaikki olisivat muslimeita.


"Arabihomoja kohtaan lisääntyvä väkivalta on helppo ymmärtää"

Todellakin, näitä ihmispoloja pitäisi GLBT-järjestöjen enemmän auttaa. Omissa yhteisöissään he ovat sosiaalisen eristämisen kohteita ja elävät alituisessa kuolemanvaarassa.
Sitä mukaa kun eurooppalaiset suurkaupungit islamoituvat, niin nämä tapaukset lisääntyvät.

En ole rasisti, mutta muslimit eivät ole sopeutuneet missään länsimaiseen elämään. Suuri osa ei edes vaivaudu opettelemaan uuden kotimaansa kieltä. Eipä ihme jos ei töitä löydy. Ero esim. aasialaisten sopeutumiskykyyn ja työteliäisyyteen on käsittämätön.

Jos ei pysty sietämään sitä, että paikallinen enemmistö elää omien tapojensa mukaisesti, niin aina voi muuttaa takaisin sinne mistä on tullutkin. Esimerkiksi Iranin kaupunkien katukuvassa homot tuskin hyppivät silmille. Sinne vaan, ei tarvitse sietää muitakaan syntisiä länsimaisia ilmiöitä. Naisetkaan eivät ole samanlaisia itseään paljastelevia syntisiä lumppuja kuin täällä.
jep kirjoitti: "En ole rasisti, mutta..."

Tätä kutsutaan metapuheeksi. Todetaan, ettei ole/tee jotakin ja sitten tehdään juuri niinkuin väitetään ettei muka tehdä.

Kerropa, montako muslimia henkilökohtaisesti olet kohdannut esimerkiksi Suomessa? Eli millainen kantti sinulla on väitteitäsi esittää.
  • 4 / 12
  • tomaattip
  • 30.7.2007 9:57
Kannattaa miettiä kaksi kertaa, kumpi on muna ja kumpi kana. Johtuvatko muslimien väkivallanteot anti -islamilaisista asenteista vai johtuvatko anti -islamilaiset asenteet muslimien harjoittamasta väkivallasta homoja, naisia ja nuoria kohtaan? Nyt kun kysymyksen laittaa näinpäin vastaus on varmaan aika selvä. Itsekin suhtauduin ennen varsin positiivisesti kaikkiin maahanmuuttajiin, mutta viime aikojen tapahtumat etenkin Keski -euroopassa ovat avanneet silmiä. Jotain mätää on siinä, että eurooppalaisissa maissa on ghettoja, joihin ei edes poliisin esivalta yllä.
tomaattip kirjoitti:

> "Kannattaa miettiä kaksi kertaa, kumpi on muna ja kumpi kana. "

Ainakin itselläni se meni niin, että nuorempana pidin arabialaisesta kulttuurista, tutustuin sen kuvataiteeseen ja musiikkiin. Aloitin jopa arabian opiskelut (jotka tosin jäivät hyvin äkkiä koska jokin muu kurssi meni tämän päälle). Eli periaatteessa lähtökohta on ollut hyvin positiivinen. Olen myös jonkin aikaa seurustellut arabin kanssa, tutustunut hänen kauttaan isompaankin joukkoon sieltä suunnasta tulleita. Mielenkiintoista ja mukavaa porukkaa, mutta ovat hankalassa tilanteessa koska olivat homoja.

90-luvun puolivälissä Amsterdamissa en huomannut ongelmia arabien taholta. 2000-luvulla naapuriston pikkupojat olivat kasvaneet teini-ikäisiksi. He olivat pääasiassa marokkolaistaustaisia. Ogelmat kasvoivat: viikoittain minua homoteltiin kadulla useamman kerran, useimmiten uhkailujen kera. Sama meno jatkui myös muissa kaupunginosissa, eli kyse ei ollut vain minun kulmakuntani jengistä. Ei ole kiva kuunnella kadulla jonkun jengin spekulaatioita siitä, miten homo (minut) pitäisi tappaa. Normaali kauppareissukin sisälsi usein näitä haukkumahetkiä.

Tämän porukan tyypillistä "viihdykettä" kadulla on myös se, että nuoria naisia / tyttöjä huoritellaan aivan suoraan keskellä väkijoukkoa. Kielenkäyttö on todella törkeää.

Iso syy muuttooni pois Hollannista takaisin Suomeen oli se, että en halunut jäädä katsomaan miten tilanne siellä näiden arabien kanssa kehittyy.

Oma mielikuvani ko. kulttuurista muuttui aika paljon. Entisen positiivisen mielenkiinnon sijaan ajattelen nyt: "Mikä paska kulttuuri tuo pohjoisafrikkalainen arabikulttuuri onkaan!"
Uutinen Hollannista: Homot tuntevat itsensä turvattomiksi kaduilla

http://www.bnr.nl/ShowANPNieuwsArtikel.asp?Context=N%7C2%2C2&newsPanel=binnenland&id=104074

Uutinen kertoo, että 42 prosenttia Hollannin homoista ja bi-seksuaaleista ovat tunteneet olonsa turvattomaksi viimeisen vuoden aikana. Näistä 38 prosenttia on joutunut tekemisiin homovihan kanssa.

Suurin osa (64%) homovihasta on sanallista väkivaltaa, 12 prosentissa kyse on fyysisestä väkivallasta.

Tutkimuksesta ilmenee, että Amsterdamilaisten homojen kokema turvallisuuden tunne vähenee voimakkaammin kuin maan muissa osissa asuvien homojen. Amsterdamilaisista homoista puolet kokevat turvattomuutta, 58 prosenttia heistä on joutunut kokemaan homovihaa vuoden aikana.
Löysin lisätietoa tuosta tutkimuksesta. Homoilta jotka olivat joutuneet väkivallan uhriksi kysyttiin montako kertaa viimeisen vuoden aikana näin oli tapahtunut. Vastaukset olivat:

Kerran: 19,4 %
2 - 5 kertaa: 41,1 %
5 - 10 kertaa: 38,3 %
yli 10 kertaa: 1,3 %


---

Muutakin mielenkiintoista tuosta löytyy, esim. koko kyselyyn osallistuneista 92,4 % oli täysin heteroita ja 84,7 % vastaajista tunsi jonkun homon, lesbon tai bissen. Tämä (lähin) tunnettu pervo oli 25,2 prosentilla perheenjäsen, 4,3 % puoliso, 18,5 % hyvä ystävä, 34,9 % tuttu ja 17,1 % työkaveri.

Niistä jotka eivät homoja tunteneet (13,4 %) 5,3 % ilmoitti välttelevänsä kontaktia näiden kanssa, loput 94,7 % sanoi, että ei ole vain törmännyt näihin.

Vastaajista 93,7 % sanoi, että heillä ei ole mitään ongelmia homojen/lesbojen/bi-seksuaalien suhteen.

72,0 % piti homojen avioliittomahdollisuutta hyvänä asiana, 20,7 % oli tätä vastaan ja 7,3 % ei ollut asiasta mielipidettä.

Haastateluista 0,8 % myönsi kohdistaneensa väkivaltaa (verbaalista tai fyysistä) joskus homoja kohtaan.


Koko tuloslista löytyy hollanniksi osoitteesta:
http://eenvandaag.nl/docs/opiniepanel/homohaat/HOMOTOLERANTIE-ALG2-3.pdf
Jukka, millaisia johtopäätöksiä Suomessa elävän homon pitäisi tehdä tästä tukimuksesta?
JuhaniV kirjoitti:

> "Jukka, millaisia johtopäätöksiä Suomessa elävän homon pitäisi tehdä tästä tukimuksesta?"

Oma johtopäätökseni oli jo kolme vuotta sitten se, että tunsin oloni turvallisemmaksi Suomessa kuin Hollannissa.



Mutta yleisesesti: Hollannissa(kin) homoväkivaltaan syyllistyy pääasiassa siirtolaisten seuraava sukupolvi. Tätä ei tässä tutkimuksessa ole kysytty, mutta asia on tullut esiin monessa muussa yhteydessä, esim. Amsterdamissa ja Berliinissä.

Johtopäätöksiä:

1. Saavutettu hyvä tilanne ei välttämättä kestä ainiaan. Yksittäisistä riskeistä maahanmuutto on iso riski jos sitä ei hoideta oikein.

2. Maahanmuuttajille pitäisi kertoa mihin he ovat muuttamassa: naisten asema, homojen ja lesbojen olemassaolo ja oikeudellinen tasa-arvo pitäisi tehdä selväksi jo ennen kuin henkilö on muuttamassa tänne. Jos ei pidä yhteiskunnasta jossa ihmisten tasa-arvo on tavoitteena on syytä suunnata muuttoaikeensa johonkin muuhun maahan.

3. Setan pitäisi pyrkiä siihen, että maahanmuuttajille jaettaisiin tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä. Setan(kin) pitäisi tehdä koulutusta tässä asiassa maahanmuuttajienkin parissa.

4. Jonkinlainen pakollinen maahanmuuttokurssi voisi olla hyvä ei-EU -maista tuleville (kielikurssin lisäksi tapoja, lakeja ja asenteita selittäviä) - tämä voisi estää maahanmuuttajien syrjäytymistä.

5. Tärkeää: asioista pitäisi pystyä puhumaan oikeilla nimillä. Hollannissa ja Saksassa on tehty se virhe, että maahanmuuttajataustaisten ongelmista ei ole puhuttu, sillä se olisi ollut muka rasistista toimintaa.



Tutkimuksesta käy ilmi se, että Hollanti on hyvin homomyönteinen yhteiskunta - mutta silti homojen ongelmat kasvavat kun yhteiskunnassa on ryhmä joka vihaa homoja.

Suomessa pitäisi ottaa oppia muiden maiden tekmistä virheistä. Vihreiden "ovet auki, kaikki tervetuloa" ei ole homoille kovin hyvää tulevaisuutta lupaava linja.
  • 10 / 12
  • suklaakeksi666
  • 23.8.2007 23:54
Kenties maahanmuuttajina syrjityt nuoret kompensoivat pahaa oloaan tekemällä jonkun toisen ihmisryhmän elämästä helvettiä, mene ja tiedä. Kokeile huutaa homolle kaupungilla "senkin hintti pakoputkipoika" ja tummaihoiselle "senkin neekeri mutiainen", kummasta mahtaa saada enemmän pahoja katseita ja muita vastareaktioita? Rasismi on tuomittavaa ja siitä pidetään jatkuvaa haloota, homofobia pulpahtaa satunnaisesti pinnalle, mutta häviää yhtä nopeasti otsikoista (heti kun tulee Jone Nikulaa suurempia uutisaiheita). Harva määrittää itseään homofoobiseksi, sillä sana "fobia" varmastikin herättää asiaan vihkiytymättömällä mielikuvan homoa kauhuissaan pakoon juoksevasta heteroseksuaalista.

Muslimimaahanmuuttajia kohdellaan yleisesti silkkihansikkain täällä lännessä, nimenomaan eräiden länsivaltioiden harrastaman muslimidemonisoinnin "hyvityksenä". Kauanko pitää odottaa sitä aikaa että homoja alettaisiin kohdella ylipäänsä tasavertaisina ihmisinä? Tai vähintään ennaltaehkäisevästi puuttua viharikosten tapahtumiseen. Tai edes tilastoida kyseiset teot. Tai edes avata suunsa aiheesta. Tai edes olla hakkaamatta kadulla niitä poloisia, joilla liian homot kengät.
Amsterdamissa alkaa taistelu homojen hakkaamista vastaan

Amsterdamissa poliisi alkaa tarjota lisäsuojaa homoille , koska viime aikoina on ollut entistä enemmän hyökkäyksiä homojen kimppuun. Äskettäin perustettu homopoliisiosasto ”Pnk in Blue” alkaa partioida nahka- ja kumiunivormuissa homojen suosimilla alueilla. Lesbopoliisit yrittävät soluttautua homofobisiin ryhmiin. Lisärangaistuksena vaaditaan homojen hakkaajille lähestymiskieltoa niihin kaupunginosiin, joissa on paljon homoja. Tiedetään, että homojen hakkaajista ainakin puolet on uilkomaista, lähinnä marokkolaista syntyperää ja arabihomoja on yhä enemmän uhrien joukossa..
(queer.de)
Kuulostaa hyvältä, että poliisi suojelee kansalaisia rikollisilta toimilta. Mutta lähestymiskielto tietyille alueille kuulostaa melko ääriratkaisulta. Eikö näin juuri luoda ns. ghettoja ja eriytetä erilaisia identiteettiryhmiä toisistaan? Eikä olisi tärkeää tehdä myös muunlaista valistustyötä, siirtolaispolitiikkahan on Alankomaissa muutenkin aikamoinen ongelmapesäke. Itse olen muuten vallan ihastunut Ayaan Hirsi Alin kirjalliseen tuotantoon. Ketä aihe kiinnostaa, suosittelen lämpimästi. Hänen ajatuksiaan voi miettiä myös aivan yleismaailmallisella tasolla. Siinä on kyllä nainen paikallaan, arvostan syvästi.