Kölnin jätti-pride netissä (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • vaeltaja2006
  • 8.7.2007 8:52
Myös Kölnissä toisinajattelevien oma Pride



Eilen järjestettiin Kölnissä ”varjo-CSD” (pride), jossa oli mukana vasemmistoa ja vaihtoehto-homoja/lesboja.

Vaihtoehtoihmiset kritisoivat virallisen CSD:n rasistisia kannanottoja. Virallisen CSD:n tunnuksena on kuva, jossa kuvataan nousu apinasta itsetietoiseksi homoksi. Puolan pääministeri on apina-asteella. Vaihtoehtoihmiset eivät niele tällaista logoa, vaan haluavat korostaa CSD:n emansipatorista asetelmaa (emansipat…=vapauttaa).

He eivät hyväksy esim. poliiseja omaan demoonsa. Poliisit päivittäin retuuttavat kovakouraisesti pakolaisia ja sitten CSD:ssä kuulutaan homo/lesboyhteisöön. Vaihtoehtoparaatissa ei käsitellä pelkästään homo/lesboasioita, vaan myös kirkon moraalikäsityksiä ja länsimaiden turvallisuushysteriaa. Ertyisesti Kölnin kardinaali Joachim Meisner on heille ”vihaa saarnaava hengenmies”. Meisner on esim. vuonna 2003 puhunut Budapestissa homoista ja lesboista. Hänen mukaansa homot, vuoden 1968 kapinalliset, kehitysuskovaiset, huumeidenkäyttäjät ja terroristit ovat myrkkyä ja kuoleman lähettiläitä arvomaailmallemme ja eurooppalaisen ihmisen pitäisi jotenkin päästä heistä eroon.
  • 2 / 3
  • vaeltaja2006
  • 8.7.2007 13:52
Tv-kuva tökkii pahasti. Kun aamulla katsoin kanavaa, se näkyui hyvin. Samoin viime vuonna se näkyi ilman häiriöitä. Nyt on ilmeisesti kova ruuhka, kun tieto televisioinnista on levinnyt ympäri maailmaa.
  • 3 / 3
  • vaeltaja2006
  • 8.7.2007 17:56
Tv-lähetyksestä:

Uskomaton suoritus: Kaksi juontajaa selosti ja haastatteli lähes yhteen menoon tuntikausia. Meillä on harvassa sellaisia selostajia, jotka vielä eläytyvät tapahtumaan. Ehkä urheilusta löytyy muutama. Tv-lähetyksen alussa oli kuvia pride-avajaisista 2 viikkoa sitten. Oltiin Fantasyland-huvipuistossa. Siellä oli mm. transihmissten juoksukilpailu ylikorkeissa koroissa. Lehtikatsauksessa puhuttiin kristillisdemokraattisen kulttuuriministerin coming-outista. Juontajat kertoivat etsineensä haastateltavaa, mutta ketään ei kristillisdemokraattisesta puolueesta saatu paikalle.
Muita kesksuteluaiheita, mm.:

Naisten Pride:

Kölnin priden rinnalla on pidetty myös Women Pride. Naisille on ollut omaa ohjelmaa.Heille on myös oma esite. Naiset valittavat, että koko ajan puhutaan vain homojen (miesten) pridestä, ja sen vuoksi halutaan nostaa esiin naisten vahva osallistuminen.
http://www.womenpride.de


Euroopan tilanne:

Haastatteluissa puhuttiin paljon Euroopan tilanteesta, ja erityisesti Puolasta. EU-parlamentaarikko Lissy Gröner, kertoi, että EU:n komissiossa selvitellään parhaillaan toimenpiteitä Puolaa vastaan, jos siellä hyväksytään homopropagandalaki. Lissy Gröner on yksi niitä poliitikkoja, joilla on heteromenneisyys ja lapsia. Nyt hän on naimisissa Belgian lain mukaan toisen poliittisesti aktiivisen naisen kanssa. Belgiassa on vain yksi avioliittolaki: aikuiset ihmsiet voivat solmia avioliiton. Siellä ei ole sellaista tasapainoilua kuin monissa muissa maissa, joissa on omat lait homo- ja lesbopareille. Lissy Gröner on saksalainen meppi eikä heidän avioliittoaan tunnusteta Saksassa, vaan se muuttuu rekisteröidyksi parisuhteeksi, kun maan raja ylitetään.


Kölnin Priden juliste:

Kölnin rouva apulaiskaupunginjohtaja Elfi Scho-Antwerpes kommentoi Kölnin Priden julistetta. Siinä kuvataan ihmisrodun kehitystä apinasta pystypäin kulkevaksi homoksi. Apinana on Puolan pääminsiteri. Elfi kertoi parivuotta sitten olleensa Varsovan Pridessä ja saaneensa siellä kiven silmäkulmaansa. Monet muut haastateltavat korostivat, ettei haluta loukata, mutta kylläkin kärjistää tilannetta. Julisste:
http://www.csd-cologne.de/portal/loader.php?seite=motto2007_en&navigation=1615&root=914

Kölnin HIV-ongelma:

Kölnin ongelmana on suuri HIV-tartuntojen määrä. Järjestäjät olisivat mielellään kieltäneet yhden ryhmän mukana olon pridessä. Se on elokuvafirma, joka tekee bareback-seksifilmejä. Mutta pride on julkinen paraati, eikä ketään voi sulkea pois.