Puolassa homovihamielisyys jatkuu (juttukommentit)

Miepä viännän... Se kun on ammattini nykyisin eikä muutakaan projektia ole kesken. Laitan sen tulemaan johonkin aikaan tänään.
Sorry. Väärä hälytys. En ehdikään nyt (palkallinen työtehtävä ilmaantui ja meni siis etusijalle) :-(

Ehkä ensi viikolla minäkin.
  • 3 / 71
  • vaeltaja2006
  • 6.12.2006 23:12
Puolan pääministeriä Kaczynskiä hiostetaan. Uusnatsipuolueen video on kohahduttanut Puolaa. Siitä käy ilmi, että Puolan Perheiden Liigalla, hallituspuolue PiS:n liittolaisella, on läheiset yhteydet uusnatseihin.

Videolla on uusnatsien bileet. Ihmiset seisovat palavan hakaristin ynmpärillä. Jotkut huutavat: Sieg Heil (natsien hurraa-huuto). Joku huutaa videolla: ”Maalla on vain yksi tie, kansallinen sosialismi”. Minuutin mittainen filminpätkä on kuvattu kesällä 2004. Päivälehti "Dziennik" on pannut filmin internet-sivulleen ja filmi shokeeraa koko Puolaa.
http://www.dziennik.pl/Load.aspx?TabId=14&Acion=LoadF&lsnf=AS03-0012&mediaId=1036&articleId=24251

Videolla näkyy muutama henkilö, jotka kuuluvat Yleispuolalaiseen nuorisoliittoon. Tämän järjestön johdossa on ollut myös Roman Giertych, joka on nykyisen hallituksen opetusministeri ja varapääministeri. Opetusministerinä hän suunnittelee Puolan kouluihin pakollista patriottisuusopetusta.

Videolla näkyy Leokadia Wiacek –niminen henkilö. Hän oli töissä Roman Giertychin isän vaalitoimistossa viime vuonna, kun isä oli presidenttiehdokkaana. Ja nyt Giertychin isä on europarlamentissa. Hänen lempiajatuksensa on, että luovutaan kehitysopista ja siirrytään suoraan luomiskertomuksen antamaan tietoon.

Video oli kiusallinen juttu opetusminissteri Giertychille. Hän sanoutui irti kaikista suhteista uusnatseihin ja käveli valtionsyyttäjän toimistoon. Hänen mielestään tällaisen videon julkistaminen on laitonta, koska siinä näkyy natsisymboli.

Opetusministeri Giertychin oma puolue on Puolalaisten Perheiden Liitto eli LPR. Tarkkailijat sanovat, että se puolue edustaa demokratiaa vain sen verran kuin on tarpeen puolueen johtajan uran kannalta. Käytännössä se on äärikansallinen puolue tai uskonnollis-isänmaallinen puolue. Puolueessa on selvästi mukana ääriaineksia. Puoluetta lähellä on myös propagandaradioasema Radio Maryja, joka avoimesti julistaa homovastaisuutta.

Opetusministeri Giertych haukkui aikaisemmin homot ja lesbot sairaiksi ja vaati heille uudelleenkasvatusleirejä. Nyt ministerinä hän on sulkenut suunsa, ja antaa muiden tehdä likaisen työn. Legia Warschau –jalkapalloklubissa on mukana rikollisia ääriaineksia ja nämä yhdessä Yleispuolalaisen nuorisoliiton jäsenten kanssa käyvät kaduilla homojen kimppuun ja tekevät kiihotustyötä homoja vastaan.

Video on nyt avannut monen puolalaisen silmät huomaamaan, että opetusminsiteri Giertychin puolue on ääriainesten puolue. Lehdistö on alkanut selvittää puolueen toimia ja on löytynyt kuva, jossa hallituksen merenkulkuministeri Rafal Wiechecki poseeraa lodzilaisten jalkapallohuligaanien kanssa.

Toinen puolueen viranhaltija Piotr Farfal on julkaissut joitakin vuosia sitten äärioikeistolaista ja fasistista Front-lehteä Sellainenkin kuva on löytynyt, jossa kaksi kansanedustajaa istuu krakovalaisessa kapakassa, olutlasit edessään, käsi hitler-tervehdyksessä. Silloin LPR-puolueesta sanottiin, että kyse oli humalatilasta. Nyt yritetään selitellä, että myös palava-hakaristi -kohtaus on viinan syytä.

Lehdet ovat selvittäneet, että yksi hakaristijuhlan järjestäjistä on ollut Pawel Schmidt. Hän oli marraskuun kunnallisvaaleissa Kadzynskin veljesten puolueen listoilla. Alkaa näyttää siltä, että Puolan johto on monin tavoin sotkeutunut äärioikeistolaiseen ja uusnatsistiseen politiikkaan. Sen vuoksi Kadzynskin veljeksiä hiostetaan lehdistökirjoittelussa.
http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,452601,00.html
  • 4 / 71
  • vaeltaja2006
  • 27.2.2007 8:25
Varsovan kaduille on kiinnitetty suuria julisteita, joissa on avoimesti homovihamielisiä lauseita, tähän tapaan: ”Mitä tuijotat, hintti?” tai ”Mitä toljotat, lesbo?” Julisteet on asettanut paikalleen ”homofobian vastainen kampanja”-niminen toimintaryhmä, jonka johdossa on Robert Biedron. Hän kertoi, että julisteet ovat näkyvissä vain muutaman päivän, mutta todellisuudessa homot ja lesbot joutuvat sietämään näitä herjauksia päivittäin.

Tällaiset sanonnat ovat siirtyneet ihmisten arkikieleen. Julisteilla yritetään synnyttää keskustelua homofobiasta. Lauantaina Puolassa alkaa tasa-arvon viikko. Siihen kuuluu mm. ympäri Puolaa Euroopanneuvoston mainostempaus ”Kaikki erilaisia, kaikki samanlaisia”. Puola ei osallistu siihen kampanjaan valtiona – ainoana valtiona Euroopassa.
  • 5 / 71
  • vaeltaja2006
  • 1.3.2007 19:06
EU:n epävirallisessa opetusnministerineuvostossa on Puolan opetusministeri Roman Giertych herättänyt närää lausunnoillaan homoista ja aborteista. Kun puhuttiin Euroopan yhteisistä arvoista, Giertych haukkui ne maat, joissa abortti on laillinen ja jo yksitoistavuotiaat totutetaan homoseksuaalisuuteen. Giertychin sanotaan kokousessa jopa kiroilleen. Giertych halusi puheenvuoron, kun Saksan opetusministeri Annette Schavan oli puhunut yhteisistä eurooppalaisita arvoista ja vaatinut yhteisten arvojen kunnioittamista. Giertychin purkaus oli aiheuttanut närästystä. ”Tästä vielä puhutaan”, sanottiin. Kokous oli Heidelbergissa.

Lähde Itävallan radio
Puola on persaukinen valtio, jossa 40-miljoonainen väki omaa katolisen (90%) ja konservatiivisen katsantokannan.

Heidän tultua hyväksytyksi EU:n jäseneksi, vaatimukset ja käyttäytyminen ovat olleet monta kertaa tyyliltään käsittämättömän arroganttia. Toivottavasti EU:ssa löytyy kanttia osoittaa heidän oikea asemansa ja tavat käyttäytyä tässä yhteisössä.
  • 7 / 71
  • Ilopilleri
  • 1.3.2007 23:17
Optimisti voisi ajatella, että ehkä EU-jäsenyyden myötä Puolasta alkaisi pikkuhiljaa kehittyä eurooppalainen sivistysvaltio. Pessimisti puolestaan voisi ajatella, että EU:lla ei ole minkäänlaista auktoriteettia Puolassa ja että Puola on vain loputon rahareikä, joka seisoo käsi ojossa EU:n almujonossa, ja että moinen takapajula pitäisi mahdollisimman nopeasti potkaista ulos koko EU:sta.

En vielä ole päättänyt olenko optimisti vai pessimisti.
  • 8 / 71
  • vaeltaja2006
  • 2.3.2007 7:44
Hieno perhe: poika Roman Giertych kirosi homoja Heidelbergissa opetusministerien kokouksessa ja isä Maciej , EU-meppi, vannoi Brysselissä, että kulttuurikamppailu Euroopassa jatkuu.

Isä Maciej esitteli EU:ssa eilen brosyyriä: ”Sivilisaatiot sodassa Euroopassa”. Brosyyrissä on EUn logo kannessa ja sisällä on tekstiä, jossa esim. sanotaan, että sivilisaatioilla on menossa kilpailu. Yksi suunta voittaa. Tulevaisuudessa äitien pitäisi jäädä kotiin lapsia hoitamaan.

Eräässä aikaisemmassa brosyyrissä oli Maciej Giertychin antisemiittisiä näkemyksiä. Niiden mukaan juutalaiset itse ghettoutuvat ja eristäytyvät. Strassburgissa Maciej kehui Espanjan entistä diktaattoria Francoa ja uskonnollisista syistä hän on hylännyt evoluutio-opin.

Kuusi kahdeksasta europarlamentin ryhmittymästä torjui eilen julkaistut opit. Giertychin brosyyriä sanottiin rasistiseksi, antisemiittiseksi ja seksistiseksi. On epäselvää, miten EU:n logo siihen päätyi ja onko saatu EU-rahaa sen valmistamiseen.

Lähde: Spiegel
  • 9 / 71
  • vaeltaja2006
  • 5.3.2007 19:59
Puolan presidentti on kiusaantunut opetusministeri Roman Giertychin antamista lausunnoista opetusministerikokouksessa Heidelbergissä. On sovittu että presidentti ja opetusministeri pitävät tällä viikolla neuvottelun. Maailmalla seurataan valppaasti, mitä tapahtuu.
Saksassa on kristillisdemokraattinen naispoliitikko Erika Steinbach (CDU) haukkunut Puolan menon perusteellisesti. Hän vertasi Puolan hallituspuolueita lähinnä republikaaneihin tai äärioikeistolaisiin.

Puolan johto pahastui ja vaati anteeksipyyntöä. Erika Steinbach on torjunut anteeksipyynnön. Hän sanoi jyrkästi, ettei koskaan pyydä anteeksi puolalaiselta puolueelta, joka pitää juutalaisia biologisesti erilaisina kuin muun maailman ihmiset ja sen takia kuuluvat ghettoon, joka levittää vihaa homoja vastaan, joka painostaa journalisteja ja joka kannattaa kuolemanrangaistusta. Ei tulisi edes unissa mieleen pyytää jotain anteeksi. Siinä madonluvut Puolan johdolle.

Kristillisdemokraattinen puolue CDU vaivautui tällaisesta puolalaisten haukkumisesta ja ilmoitti, että puolue ei ole tuota mieltä.

(n-tv)
  • 11 / 71
  • vaeltaja2006
  • 12.3.2007 12:36
Anni Sinnemäki kertoi tänään aamupäivällä vihreiden vaalimökillä, että joukko vihreitä nuoria on jälleen mahdollisesti lähdössä Varsovan Prideen. Netistä ei kuitenkaan löydy mitään tietoja Varsovan Pridestä 2007.
Rouva Steinbach haukkui saksalaisessa lehdessä „Passauer Neuen Presse“ viime viikolla Puolan hallitsevat puolueet. Hänen mukaansa ne puolueet ovat lähellä äärioikeistolaisia uusnatsipuolueita. Rouva Steinbach on saksalaisilta alueilta sodan aikaan karkotettujen saksalaisten liiton presidentti. Puolassa tietenkin Steinbachin puheet huomattiin, koska saksalaisia käsittääkseni karkotettiin myös Puolan alueelta (onko aluevaatimuksia tai vaaditaanko entisiä taloja takaisin?).

Frankfurter Allgemeine Zeitung käsittelee tänään asiaa. Saksassa Steinbachin suorasukaiset puheet säikähdyttivät, koska Merkel on tällä viikolla matkustamassa Puolaan. Steinbach vastasi kritiikkiin, ja kieltäytyi perumasta puheitaan. Hän oli viitannut Puolan hallituspiirien juutalais- ja homovihamielisyyteen.
------------

Puolan hallitus nojaa tällä hetkellä kansalliskonservatiivisiin puolueisiin. Puolalaisten Perheiden Liitosta (LPR) hallituksessa on opetusministeri Roman Giertych, joka pari viikkoa sitten Heidelbergissä lateli madonluvut muille EUn opetus- ja kulttuuriministereille, koska nämä suosivat homoutta. Olikohan ministeri Saarela Heidelbergissä haukuttavana? LPR-puolueen ajatuksia ajaa tällä hetkellä Puolassa varsin kuuluvasti uskonnollinen Radio Maryja, joka viime keväänä kiihotti jatkuvasti homovastaisuuteen ennen Varsovan Prideä.

LPR-puoluetta lähellä on Yleispuolalainen Nuorisoliitto, jonka johtajana Giertych pitkään toimi. Liitolla tiedetään olevan yhteyksiä esim. jalkapallohuligaaneihin. Nuorisoliitto joutui julkisuuteen, kun sen leireillä otetut kuvat julkaistiin. Kuvissa vietettiin juhlamenoja hakaristien loimotuksessa. ”Kaasua homoille” on heidän mielenosoitusiskulauseensa.

LPR on pieni puolue, vain 8% äänistä. Gallupeissa kannatus on entisestään kaventunut. Nyt se ei pääsisi enää tarvittavaan minimiin, 5%:iin. Giertych on viime aikoina yrittänyt parantaa julkisuuskuvaansa mm. osallistumalla juutalaisten pogrom-muistopäiviin. Samalla Yleispuolalaisen nuorisoliiton ääni on alkanut vaimentua. Kun Giertych on luopumassa juutalaisvihasta, tilalle on tullut katolinen ajattelumaailma ja nyt vihollisia ovat entistä voimakkaammin abortti ja homot (homopropaganda)

Toinen puolue, joka on joutunut otsikoihin kovien otteiden vuoksi, on Samoobrona. Se on puolustanut yksityistämisen aikana hävinneitä, ja käyttänyt kovia menetelmiä: katusulkuja, pahoinpitelyjä, solvauksia. Puolueen johdossa oleva Andrzej Lepper on myös hallituksessa. Ääniosuus vaaleissa oli 11%.

Veljekset Kadzynskien puolueella oli vaaleissa 26% äänistä. Heidän puolueensa PiS ajaa asioita, jotka ovat EUssa joutuneet suurennuslasin alle: kuolemanrangaistuksen käyttöönottoa ja homovastaisuutta. Presidentti Kadzynski oli aikoinaan Varsovan pormestarina ja kielsi useaan otteeseen kaikki homomarssit. EUssa olo on kuitenkin vaimentanut puolueen linjaa. Enää ei puhuta homojen ja lesbojen virkakiellosta eikä kuolemanrangaistuksesta.

Puolan suhteet Saksaan ovat olleet kovin huonot. Se varmaan tulee puheeksi viikon lopulla, kun Merkel menee kylään.
  • 13 / 71
  • vaeltaja2006
  • 13.3.2007 18:58
Puolan opetusministeri Giertych haluaa lain, jolla kouluissa homoseksuaalinen propaganda tulee rangaistavaksi. Lakiesitys tulee kuukauden kuluessa. Näin kertoi Giertychin edustaja tänään tiistaina Varsovassa. Puolan perustuslaissa säädetään perheelle erityissuoja. Puolan kouluissa on ilmaantunut esitteitä, joissa on kuvattu suuteleva miespari. ”Täytyy toimia nyt, ennen kuin on liian myöhäistä”, sanoi Giertychin edustaja lehtimiehille. ”Kouluiässä oleviin nuoriin on helppo vaikuttaa”.

Päivälehti "Dziennik" kertoi tänään, että koulujen rehtorit erotetaan, jos he päästävät kouluihin homojärjestöjen edustajia. Krakovassa anti-aids-projektin väki jakoi turvaseksiesitteitä. Esitteessä oli suuteleva miespari. Se on Giertychin edustajan mukaan todiste homoseksuaalisesta propagandasta. Lakiesitys ei määrittele tarkkaan, mitä homoseksuaalisella propagandalla tarkoitetaan. Lehti kirjoittaa, että jos laki menee läpi, kouluissa ei voida enää oepttaa EU:n määrittelemien linjojen mukaan. EU-lain mukaan syrjintä seksuaalisen suuntautumisen perusteella on kielletty.
(N24-tv)
  • 14 / 71
  • vaeltaja2006
  • 16.3.2007 10:45
Varsovan lait

Puolan opetusministeri haluaa homoseksuaalisuudesta tiedottamisen rangaistavaksi. Jos koulussa opettaja mainitsisi, että on myös samaa sukupuolta olevia pareja, hän saisi potkut tai kovat sakot. Laki homoseksuaalista propagandaan vastaan on tarkoitettu suojaamaan nuorisoa. Lain läpimeno voi olla hyvinkin mahdollista. Pääminsisteri Jaroslaw Kaczynski on ollut innostunut laista.

Tomasz Baczkowski Puolan homojen kansalaisoikeusliikkeestä sen sijaan sanoo, että lailla ei ole läpimenomahdollisuuksia. Se kaatuu jo perustuslakikäsittelyssä. Se on vain populistinen yritys, jolla peitellään maan todellisia ongelmia. Kouluissa ei ole tietokoneita, opettajat ovat alipalkattuja. Ja mitä on homopropaganda? Pahinta on ollut, että opetusministeri Giertych haukkuu homoja perversseiksi. Useita kanteita on jo nostettu häntä vastaan.

Saksan Angela Merkel matkustaa viikonloppuna Puolaan. Tomasz Baczkowski vaatii, että Merkelin on otettava asia esiin Puolan johdon kanssa. Lakiesitys alkaa muistuttaa natsi-Saksan aikaisia ”Nürnbergin lakeja” joilla mm. kiellettiin juutalaisten ja saksalaisten väliset avioliitot.

Myös Saksan vihreät ja heidän edustajansa Volker Beck sekä Saksan liberaalit ovat vaatineet, että Merkel käsittelee tätä asiaa Puolan vierailullaan.

Itävaltalainen Der Standard –lehti kertoi eilen, että Puolan varaopetusministeri Miroslaw Orzechowski haluaa kaikki avoimesti homo- ja lesbo-opettajat heri erotettaviksi. Hän sanoi mielipiteensä torstaina Radio Tok FM:n lähetyksessä. Myöhemmin hän korjasi lausuntoaan TVN 24:lle, että vain ne erotetaan, jotka mainostavat sitä koulussa.

Saksalaisen tv-kanava N-TV:n lähetyksessä pakinoitsija antoi Merkelille kuusi ohjetta, kun hän nyt matkustaa Puolaan tapaamaan valtionjohtoa. Koska Merkel on tällä kertaa EU-johtaja, asia on kiinnostava kaikille EU-maille.

Tässä näytteeksi muutama näistä ohjeista:
1. Valitse värit oikein Ei punaista (=kommunismi), ei pinkkiä (=homot), ei ruskeaa (= natsi-Saksa). Värit voivat nostaa pintaan vanhat kaunat.
2. Keskustelu: Kysy ensin, miten äiti jaksaa (pääministeri 56v. elää äitinsä ja kissan kanssa). Ota Whiskasia mukaan.
3. Älä kerro mitään Berliinin kuulumisia, että esim. sää oli kaunis ja lämmin. Berliini on uskovaisille Puolan johtajille synnin pesäpaikka numero 1. Ja Berliinin pormestariahan siellä ei tervehditä virusvaaran vuoksi edes kädestä. Berliini ja Wowereit ovat tabu. Puhu mieluummin Paavin Saksan-vierailusta viime kesänä.
4. Ruoaksi älä tilaa mieliruokaasi perunakeittoa. Joku onneton sanomalehdessä viime vuonna haukkui Puolan johdon ”potaattipäiksi”.

Jne. jne. Maiden välit ovat aika huonot.

Die Welt -lehdessä on kuva veljeksistä: toinen presidentti, toinen pääministeri. Kumpi on kumpi. Se jolla on kissankarvoja puvussa, on pääministeri.
http://www.welt.de/politik/article763036/Scharfe_Toene_aus_Warschau_gegen_Merkel.html
  • 15 / 71
  • vaeltaja2006
  • 16.3.2007 20:33
Kävin toissa päivänä taas vihreiden vaalimökillä Helsingin keskustassa ja näin siellä Pekka Haaviston. Ihmiset olivat hyvin kiinnostuneita keskustelemaan Haaviston kanssa. Kun minun vuoroni tuli, kysyin häneltä: ”Voisitko olla meidän Volker Beck?”. Vastaus oli huono: ”Varmaan, jos niin halutaan”. Eihän se noin voi mennä. ”Teen mitä halutaan”. Itsellä se missio pitää olla.
--------------
Saksalainen vihreiden kansanedustaja Volker Beck ei ole ainakaan passiivinen eikä hiljaa. Tänään hän on Süddeutsche Zeitungin haastattelussa. Aiheena Merkelin Varsovan keskustelut ja homojen asema Puolassa.

Voker Beck kertoo, että häntäkin on kuohuttanut Puolan aikomukset säätää homovastaisia lakeja. Mutta vain puolet kansalaisista ja poliitikoista osallistuu homovastaiseen kiihotukseen. Toinen puoli kansasta ja poliitikoista ei näe homoissa mitään ongelmaa.

Kun Merkel nyt on Puolassa, niin ei pidä ainakaan olla vieraskorea, kun on puhe juutalaisista, homoista tai romaneista. Erityisesti juutalaiset ja homot ovat Puolassa vainottuja. Europarlamentaarikko isä-Giertych on juuri puhunut EU:ssa että juutalaiset mielellään asuivat getoissa. Merkelin on selvästi ilmaistava vastustavansa tällaisia antisemiittisiä ja vähemmistövihamielisiä mielipiteitä.

EU on asetttanut jäsenvaltioilleen ihmisoikeuksien vähimmäsirajat. On kuitenkin pelottavaa, että homomielenosoitusten kimppuun käydään kuten tapahtui esim. Krakovassa. Mutta on Saksallakin omat ongelmansa. Uusnatsit ovat parlamentissa ja jatkuvasti joudutaan taistelemaan demokratiasta. Puolassa hallitus voisi tehdä jotain. Puolan halliltuskoalitiossa on joukkoa, joka on osa itse tätä ongelmaa.
  • 16 / 71
  • vaeltaja2006
  • 18.3.2007 13:26
Eilen Varsovassa oli iso opettajien mielenosoitus, johon osallistuivat myös homot. Mielenosoitus oli opetusministeri Roman Giertychiä vastaan, ja marssijoita oli yli 10000.

Tämänvuotinen Varsovan Pride on 19. toukokuuta. Lentohinta Varsovaan on alle 200 euroa, ja Hulluilla päivillä toivottavasti vielä vähemmän.
Vaeltaja 2006: "Rouva Steinbach on saksalaisilta alueilta sodan aikaan karkotettujen saksalaisten liiton presidentti. Puolassa tietenkin Steinbachin puheet huomattiin, koska saksalaisia käsittääkseni karkotettiin myös Puolan alueelta"

Kyllä, noin 8 miljoonaa. Lähes puolet nykyisestä Puolasta oli vuoteen 1945 saksalaisten asuttamaa.

"(onko aluevaatimuksia tai vaaditaanko entisiä taloja takaisin?)."

Virallisesti Saksan liittotasavalta on torjunut kaikki aluevaatimukset. Se on tunnustanut Oder-Neisse -linjan Saksan itärajaksi ja pitää saksalaisten karkoitusta II maailmansodan jälkeen, jos ei nyt oikeutettuna, niin ainakin hyväksyttävänä. Karkottujen saksalaisten liitto sen sijaan on esittänyt, että karkotettujen tulisi saada Puolalta korvauksia menetyksistään. Puolan nykyjohto on käyttänyt tätä Saksan vastaisessa propagandassaan väittäen, että Saksa vaatii Puolalta sille kuuluvia alueita (vaikka Saksa on useaan otteeseen korostanut, ettei se vaadi mitään).
Human Right Watch (HRW) on lähettänyt avoimen kirjeen Puoloan pääministerille Jaroslaw Kaczynskille. Siinä kritisoidaan Puolan aikomusta säätää laki homojen propagandaa vastaan. HRW:n Scott Long sanoi, että koulujen pitäsi opettaa suvaitsevaisuutta eikä niistä pitäisi tulla tukahduttamisen ja diskriminoinnin linnakkeita. Lakiesitys on jo parlamentissa valmiina äänesstykseen.
  • 19 / 71
  • vaeltaja2006
  • 21.3.2007 14:55
Euroopan parlamentin komitea aikoo selvitellä Puolan aikeita kieltää ”homopropaganda” kouluissa. Laki mahdollistaisi opettajien erottamiset. Vielä ei ole selvitetty, mitä homopropaganda tarkoittaa.
EU:n kansalaisoikeuksien valiokunta vaatii, että laki ei saa loukata EU-oikeutta. Hollantilainen EU-valtuutettu Kathalijne Buitenweg pelkää, että laki loukkaa kansalaisten perusoikeuksia. Hänen mukaansa näyttää siltä, että pimeät voimat Puolassa yrittävät kaventaa kansalaisoikeuksia ja yrittävät6 lisätä vähemmistöjen diskriminointia ja halveksuntaa.
(orf)
Viime perjantaina kerrottiin, että nyt valmistellaan myös pornografian täydellistä kieltoa Puolassa. Pornon omistaminen ja myynti kiellettään. Mitenkähän käy aikakauslehdissä ja mainoksissa olevalle pehmopornolle? Sellaista näkee kaikkialla Varsovan lehtikioskeissa.
  • 21 / 71
  • vaeltaja2006
  • 30.3.2007 14:06
Samaan aikaan kun homoavioliittoaalto vyöryy länsimaissa, Varsovaan kokoontuu 11.-13.5.2007 3700 perinteisten perhearvojen puolesta puhujaa. Se on neljäs perheiden maailmankongressi. Monet heistä pitävät Eurooppaa ”menetettynä maanosana”.

Tohtori Alan Carlson, World Congress of Families –tapahtuman ”isä” sanoo, että ”perheiden puolesta” –järjestöjä on jopa kaikkein maallistuneimmissa länsimaissa kuten Ruotsissa, Ranskassa ja Espanjassa. Perhearvoilla menee hyvin erityisesti Latviassa, Slovakiassa ja Puolassa. Vaikka EU harjoittaa kovaa painostusta näitä viimeksi mainittuja maita kohtaan, niissä on käynnistetty innovatiivisia projekteja tukemaan luonnollisia perheitä, jotka perustuvat avioliittoon ja lasten kasvattamiseen.

Osanottajia odotetaan 70 maasta. Feministit ja homoaktivistit seuraavat tapahtumaa epäilevinä. Kongressin suojelijana ja avaajana on Puolan presidentti. Myös Puolan arkkipiispa puhuu kongressissa.

Perheiden maailmanliiton sivuilla on esiteltynä edellisten kongressien ohjelmat. Viimeksi oltiin New Mexikossa, ja esitelmiä oli mm. feministeistä ja homoista, jotka ovat uhka perheille ja hyökkäävät avioliittoa vastaan
http://www.worldcongress.org/
  • 22 / 71
  • vaeltaja2006
  • 19.4.2007 17:48
Krakovan Pride ensi lauantaina 21.4.2007

Lauantaina on Puolan Krakovassa Pride-marssi. Sitä seuraa väkivaltaisten oikeistoradikaalien vastamielenosoitus. He ilmoittavat, etteivät he salli homojen mielenosoituksen etenemistä kaupungintalolle. Näin on kertonut Yleispuolalaisen Nuorisoliiton edustaja Catholic World News –toimistolle. Yleispuolalaisen Nuorisoliiton sanotaan olevan lähellä opetusministeri Roman Giertychiä. Viime vuonna Krakovassa oli väkivaltainen yhteenotto.
(Queer.de)

Marssi alkaa lauantaina klo 14 Suomen aikaa.
  • 23 / 71
  • vaeltaja2006
  • 19.4.2007 18:55
Viime vuosina ovat Puolan tasa-arvomarssit sujuneet hyvin sekavissa merkeissä.
-------------
Toukokuun 7. päivänä 2004 Krakovassa oli mukana 1500 marssijaa, vaikka lehdistö oli suhtautunut marssiin hyvin kielteisesti. Vastamielenosoittajat sulkivat marssireitin, joten jouduttiin koko ajan etsimään eri reittejä. Krakovan linnan lähellä mielenosoituskulkue hajosi ja ihmiset pakenivat vanhaan kaupunkiin. Siellä kahvilanpitäjät eivät päästäneet homoja sisään turvaan vaan he joutuivat vastamielenosoittajien kanssa käsikähmään. Monet asiaankuulumattomat turistit joutuivat mukaan tappeluihin. Poliisi ampui ilmaan varoituslaukauksia. 20 vastamielenosoittajaa pidätettiin. Useat poliisit ja tasa-arvomarssin osanottajat loukkaantuivat. Puola oli viikkoa aikaisemmin liittynyt EU:n jäseneksi.

Kesäkuussa 2004 Varsovassa kiellettiin paraati. Kiellon takana oli nyk. presidentti Lech Kaczynski. Kiellot herättivät jo silloin huomiota kansainvälisessä lehdistössä.

Nykyinen presidentti Lech Kaczynski kielsi myös vuonna 2005 Varsovan tasa-arvomarssin. Silti 2500 mielenosoittajaa marssi läpi kaupungin. Puoli vuotta myöhemmin perustuslakitribunaali piti kieltoa laittomana. Hallituksen tasa-arvovaltuutettu oli vaatinut perustuslakitribunaalikäsitttelyä.

Marraskuussa 2005 Poznanin kaupungin pormestsari kielsi siellä nais- ja homojärjestöjen tasa-arvomarssin. Edellisenä vuonna marssi oli keskeytetty vastamielenosoittajien takia. Nyt oli tarkoitus järjestää se UNESCOn tasa-arvopäivänä. Pormestarin kiellosta huolimatta kokoontui muutama sata mielenosoittajaa ja yleispuolalaiset vastamielenosoittajat kävivät heidän kimppuunsa kananmunin ja pulloin. Vastamielenosoittajat huusivat: ”Homot kaasutettava!” ja ”Me teemme teille sen, minkä Hitler teki juutalaisille”. Poliisi oli aktiivinen mutta valitettavasti vain tasa-arvomarssijoita kohtaan. Katuja suljettiin ja mielenosoitus hajotettiin. 65 marssijaa pidätettiin. Muutamaa viikkoa myöhemmin oikeus katsoi Poznanin mielenosoituskiellon laittomaksi. Kielto loukkasi Puolan ja Euroopan lakia.

Toukokuun 2006 alussa Krakovassa vastamielenosoittajilla oli iskulauseita: ”Hakatkaa noita, jos uskotte Jumalaan”.

Varsovan tasa-arvoparaati kesäkuun alkupuolella 2006 sujui ilman ongelmia, kun koko maasta oli haalittu kokoon yli 2000 poliisia suojaaman marssin. Marssijoita oli yli 10 000, mukana paljon saksalaisia ja noin 20 suomalaista. Samaan aikaan vastamielenosoittajat olivat Saksassa jalkapallon maailmamestaruuskisoissa.
Ed. viestistä:
Vastamielenosoittajat huusivat: ”Homot kaasutettava!” ja ”Me teemme teille sen, minkä Hitler teki juutalaisille”.

K y r i e e l e i s o n!

C h r i s t e e l e i s o n!

K y r i e e l e i s o n!

(On järkyttävää, että puolalaiset haluavat itsensä kaasutettaviksi.) Puola pysyköön hartaissa rukouksissamme.
  • 25 / 71
  • vaeltaja2006
  • 21.4.2007 14:24
Krakovan tapahtumat tänään näkyvät varmaan tällä kaupallsiella uutiskanavalla. Uutisia on varmaan täysin tunnein. Siinä muutenkin näkyy olevan ohjelmaa homoista klo 15 jälkeen

http://wptv.wp.pl/news.html?ticaid=139b5
EDIT: ei löydy täöstä osoitteesta.
  • 27 / 71
  • vaeltaja2006
  • 21.4.2007 22:44
Katsoin uudelleen tuon uutispätkän ja olen sitä mieltä, että meitä suomalaisiakin tarvitaan Varsovassa ja Riikassa. Monesta muusta maasta ihmiset lähtevät apuun.
Noin 2000 ihmistä oli mukana ”marssilla suvaitsevaisuuden puolesta” Krakovassa eilen iltäpäivällä. Samaan aikaan kokoontui n. 300 vastamielenosoittajaa, jotka olivat pääasiassa kansallismielisen”yleispuolalaisen liiton” kannattajia. Vastamielenosoituksessa oli mukana myös jalkapallohuligaaneja. He yrittivät useaan otteeseen katkaista suvaitsevaisuusmarssin ja matkalla tuli yksittäisiä yhteenottoja. Poliisi pidätti 10 vastamielenosoittajaa mm. sen vuoksi että nämä heittivät ilotulitteita marssijoiden keskelle.
(derstandard.at)
  • 29 / 71
  • vaeltaja2006
  • 23.4.2007 13:52
RosaLinde on Leipzigin homo/lesbokeskus. Se tiedottaa Krakovan Pridesta näin:

Noin 2000 ihmistä osoitti mieltä eteläpuolalaisessa Krakovassa homojen ja lesbojen hyväksynnän puolesta. Mukana oli myös lukuisia saksalaisia ryhmiä, mm. Leipzigin homo- ja lesbokeksus RosaLinde. He järjestivät Krakovassa useita tapahtumia.
Valitettavasti marssi suvaitsevaisuuden puolesta joutui usean sadan väkivaltaisen nuoren hyökkäyksen kohteeksi. Jo etukäteen oli äärikansallinen ”Yleispuolalainen liitto” kehottanut kannattajiaan häiritsemään prideä. Poliisi otti kiinni kymmenen vastamielenosoittajaa, jotka mm. heittivät ilotulitteita marssijoiden keskelle. Kulkue ei päässyt raatihuoneen torille saakka.

Osanottajat Leipzigin CSD:stä ja RosaLindesta ovat järkyttyneitä. Hyökkäys Krakovan Prideä vastaan osoittaa jälleen kerran, miten vaikea homojen ja lesbojen tilanne on Puolassa. Vielä pahempaa on, että Puolan hallitus lietsoo vihaa homoja ja lesboja kohtaan ja kieltää mielenosoituksia sekä poistaa kouluista kaiken homoseksuaalisuutta koskevan opetuksen.

Osanottajat ilmoittavat, että he eivät luovuta. Toukokuun 19. pnä on seuraava mielenosoitus pääkaupungissa Varsovassa. Viime vuonna suuri kansainvälisten osanottajien määrä vaikutti siihen, että Varsovan pride sallittiin.
Strassburgissa EU:n sosiaalikomissaari Wladimir Spidla varoitti eilen Puolaa laista, jolla homoseksualisuudesta kertominen kielletään Puolan kouluissa. Sellainen laki olisi vastoin EU:n perusoikeusasiakirjaa ja Euroopan ihmisoikeussopimusta.

Puolalaiset lähtivät kokoussalista mielenosoituksellisesti jo alkuvaiheessa, myös äärikonservatiivisen Puolalaisten perehiden liiton edustajat. Lisäksi parlamentissa liikkui uusi brosyyri, jossa homosekusaalisuus kuvattiin biologisesti hyödyttömäksi, koska siitä ei synny jälkeläisiä. Sen vuoksi homojen pitäisi pysytellä kaukana ammateista, joissa he voivat vaikuttaa alaikäisiin. Etusivulla on europarlamentin logo. Brosyyrin taustalla on Puolan kulttuuriministeri Roman Giertychin isä Marciej Giertych.
(DerStandard)
Alkaa vähitellen vaikuttaa siltä, että positiivisessa mielessä Puolan ainoa anti EU:lle on käsisuudelma.
  • 32 / 71
  • vaeltaja2006
  • 26.4.2007 20:31
Europarlamentti hyväksyi tänään päätöslauselman, jossa protestoidaan Puolan opetusministerin suunnitelmia kieltää kouluissa kokonaan homoseksuaalisuudesta puhuminen. Europarlamentaarikot vaativat, että Puolaan lähetetään ryhmä, joka käy tutustumassa suunnitelmiin ja selvittää tilannetta. Vaaditaan myös että homoseksuaalisuuden rangaistavuus poistetaan kaikkialta maailmassa ja ne jäsenmaat jotka rikkovat konvention sääntöjä, viedään oikeuteen. Kaikissa EU-maissa on lisääntynyt vihamielisyys homoja ja lesboja kohtaan. Päätöslauselma hyväksyttiiin äänin 325-124.

Eilistä keskustelua voi katsoa ja kuunnella suomeksi:
http://www.europarl.europa.eu/news/public/default_fi.htm
siitä valikon kohtaan EP LIVE
valitse oikealta kieleksi suomi
Vasemmalta : Viimeisin täysistunto tai edelliset täysistunnot
Valitse päivämäärä 2007-04-25
Päivän puhujat –kohdasta keskustelu alkaa kellonajasta 17.02.49.
  • 33 / 71
  • vaeltaja2006
  • 27.4.2007 15:59
Puolan pääministeri Jaroslaw Kaczynski torjui Europarlamentin moitteet ja ilmoitti, että yhteiskunnan intressissä ei ole lisätä homoja. Hän myös ilmoitti, että homoja ei Puolassa syrjitä, mutta homopropagandaa ei suvaita Puolan kouluissa. Millekään yhteiskunnalle ei ole eduksi lisätä homoja.
(Guardian)
Nauraisin, jos tuo ei olisi päätöksentekijän - vieläpä merkittävän - puhetta. Mykistyn (tosin ei pitäisi sitäkään).
Puolalainen aktivistihomo Lech Uliasz oli Karlsruhen gayradion haastattelussa eilen illalla. Lech on varsovalaisen ”Kampanja homofbiaa vastaan”-järjestön jäsen. Hän oli vihreiden vieraana Karlsruhen homo/lesbokulttuuripäivillä. Hän kertoi Puolan tilanteeesta.

Onko tilanne Puolassa todella huonontunut viimeisten 2-3 vuoden aikana vai onko se vain nyt noussut julkisuuteen

Lech kertoo, että tilanne on muodostunut kriittiseksi. Poliitikot pitävät puheita, jotka ovat hyvin homovihamielisiä. Viime aikoina on noussut esiin termi homopropagandan, jolla yritetään estää esim. asiallisen tiedon levittäminen kouluissa. Opettajille sellainen tietäisi sakkoja tai jopa vankeutta. Puolalaiset poiitikot ovat esiintyneet myös eurooppalaisissa tilaisuuksissa hyvin homovihamielisesti. esimerkkinä Heidelbergin opetusministerien kokous pari kuukautta sitten. Joillekin puolalaisille poitiitikoille tämä homovihamielisyys on äänten kalastelua, toisille se on oikeasti tärkeää.

Vielä 90-luvulla homoskesuaalisuudesta ei puhuttu juuri mitään. Se on noussut otsikoihin västä nyt 2000-luvulla.Yhteiskunnassa mielipiteet jakautuvat. Puolet on sitä mieltä, että se on kauhaeaa. Toinen puoli haluaisi suvaitsevaisuutta. Nyt homoja ja lesboja on alkanut näkyä julksuudessa ja se vaiktutaa varmaankin siihen suuntaan, että heitä ei tulevaisuudessa åpidetä samanllla tavalla uhkana.

Katollisen kirkon asema on kahtalainen. On niitä joiden mielestä homot on hyväksyttävä ihmisinä mutta ei heidän seksuaalista käyttäytymisstään. Toisaalta on avoimesti homovihamielisä kirkonmiehiä, jotka pitävät vihapuheita homoja vastaan.

Entä arkielämä homona?

Suurissa kaupungeissa voi elää aika avoimseti, mutta pikkukaupungeissa ja maalla se on mahdotonta. Puolalaisen tutkimuksen mukaan 80% homoista on kertonut suuntautumisestaan jollekin perheenjäsenelle, äidille, siskolle, tms,.50% kertoo joutuneensa henkisen väkivallan kohteeksi, 17% on joutunut fyysisen väkivallna kohteeksi. Eläminen avoimesti homona työpaikalla, yliopistossa tai kouluissa on hyvn harvinaista.

Entä ulkomaisten tuki? Esim. Elton John on kehottanut muusikkoystäviään aktiviisesti osallistumaan ent. Itäblokin pridetapahtumiin.

Ulkomaalaisten kuuluisuuksien osallistuminen pride-tapahtumiin on ollut tärkeää mm. sen vuoksi, että homoille tulee tunne, että heitä ei ole unohdettu ja tapahtumat ovat sillä tavoin saaneet julkisuutta lehdistössä ja tv:ssä. Ja sitä kautta on saatu tietää, että muissa maissa homoseksuaalisuuteen suhtaudutaan täysin toisin ja asenteissa olisi korjaamiseen varaa.

Homopjärjestöjen toiminta on hankalaa, koska ei ole minkäänlaista yhteiskunnan tukea. Rahat saadaan yksityisiltä lahjoittajilta ja Euroopan unionilta.

Yleispuolalainen nuorisoliitto

Se ilmaantuu aina paikalle, kun homojärjestöt järjestävät jotain tapahtumia.He toimivat hyvin hyökkäävästi homoja kohtaan. Internettiin he ovat saaneet sivuston, jossa on homoaktivistien ja vasemmistolaisten kuvat, nimet, osoitteet ja puhelinnumerot. Monet ystäväni ovat saaneet kuvansa näille sivuille. Näille USAssa sijaitseville sivuille ei pysty juuri mitään tekemään. Siinä yhdistyvät homofobia, vieraiden ihmisten fobia ja antisemitismi.

Seuraavat vaalit

Nyt on vallassa ”Laki ja oikeus”-puolue. He ovat saaneet kerättyä koalition, joka on hallituksessa. Mukana on myös Puolalaisten perheiden liiga –niminen puolue, joka on erityisen homofobinen. Näiden pulueiden kokonaiskannatus ei kuitenkaan ole kovin suuri.

Vaalit pidetään 2 ½ vuoden päästä ja täytyy toivoa, että silloin suunta muuttuu. Ei Puolasta silloinkaan paratiisi tule. Tällä hetkellä voi toivoa vain, että mahdollisimman monet ihmiset saapuvat Varsovaan 19. toukokuuta ilmaisemaan mielipteensä kurjasta tilanteesta.
----------------
Tämä ohjelma on kokonaisuutena kuunneltavissa tänään lauantaina klo 13-14 uusintana osoitteessa
http://www.querfunk.de/qfhi.m3u
Haastattelu on englanniksi, tulkkaukset saksaski ja väleissä laulaa paikallinen homokuoro.
Amnestyn saksalainen ihmisoikeuksien ja seksuaalisen identiteetin ryhmä MERSI keskittyy 17.5.2007 Puolan tilanteeseen. Berliinissä olevan Puolan kulttuuri-instituutin edessä pidetään mielenosoitus, jossa käsitellään Puolan uusimpia aikeita kieltää ”homopropaganda” kouluissa eli esim. kaikki HIVin vastaiseen työhön liittyvä materiaali olisi kiellettyä.
Varsovan Pride lähestyy kovaa vauhtia. Paraati on runsaan vikon päästä, lauantaina 19. tukokuuta klo 14 alkaen paikallista aikaa. Puolan tv:n uutisista saa videokuvaa, samoin ranneliikkeestä näköhavaintoja.

Paraatipäivää edeltävinä päivinä on 15.-17.5.2007 filmifestivaali "Subwersja" ja 17.-18.5.2007 pidetään konferenssi ”Lähimmäisenrakkaus normaalisuuden ja normatiivisuuden välissä”. Konferenssin järjestää Queer nations ja mukana on ulkomaisia poliitikkoja, tutkijoita ja journalisteja. Keskeisenä aiheena on aids-ehkäisytyö. Konferenssin päätteeksi on puolalaisten ja saksalaisten poliitikkojen keskustelu lehdistön edessä.

Paraatin jälkeen on Afterparty.

Paraati ei ole vielä saanut lupaa. Paraatikielto on kuitenkin hyvin epätodennäköinen ihmisoikeustuomioistuimen päätöksen jälkeen.
(Priden järjestäjät ovat valittaneet ihmisoikeustuomioistuimeen siitä, että Varsovan kaupunki kielsi tasa-arvomarssin eli Priden vuonna 2005. Kaupunki oli perustellut kieltoa sillä, että marssireitissä oli virhe. Mutta silloinen pormestari, nykyinen presidentti oli sanonut lehtihaastattelussa pian tämän jälkeen, että mielenosoitusoikeus ei kuulu homojen propagandalle, Oikeus päätti pari viikkoa sitten, että Puola rikkoi kokoontumisvapautta ja diskriminointikieltoa vastaan.)
Homot: näpit irti Puolasta!

Katolinen kath.net vaatii homoilta: näpit irti Puolasta. Kansainvälinen kampanja aloitetaan tukemaan niitä puolalaisia, jotka vastustavat homopropagandaa.

Eurooppalaiset ja amerikkalaiset kristityt ovat lähettäneet vetoomuksen puolalaisille poliitikoille ja EU-parlamentaarikoille. Syynä on europarlamentin päätös 25,4,2007, jossa puolustetaan homopropagandan levittämistä puolalaisissa kouluissa. Nyt on käynnistetty kansainvälinen aktio internetissä ”Catholic Family and Human Rights Institute“ (C-Fam)-sivustoilla. Siellä kerätään nimiä Puiolan hallinnon toimien tukemiseksi. Vetoomus luovutetaan EU-parlamentaarikoille 10. toukokuuta.
(kath.net)
Tässä vielä vapaasti referoituna tuolla sivustolla oleva kirje europarlamentin puheenjohtajalle Hans-Gert Pötteringille.

Euroopan parlamentti tuomitsi Puolan päätöslauselmassaan 25.4.2007, koska puolalaiset yrittävät estää homopropagandan levittämisen puolalaisissa kouluissa. Me tuhannet ihmiset ympäri maailmaa seisomme solidaarisina Puolan kansan rinnalla ja tuomitsemme eruroparlamentin päätöslauselman homoseksuaalisuudesta Euroopassa. Päätöslauselma yrittää estää puolalaisia kasvattamasta lapsiaan kulttuurinsa ja kansallisen perintönsä mukaisesti. Parlamentin pitää lopettaa uhkailut ja tiedon keräysmatkat Varsovaan.

Euorparlamentilla ei ole kompetenssia kasvatuskysymyksissä. Parlamentin painostuskeinot eivät ole sitovia. Ja Euroopan konvention dokumentti ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojelusta (ECHR) ei mainitse homoseksuaalisuutta. Homoseksuaalisuutta ei maninita myöskään Euroopan unionin perussopimuksessa eikä sitovasti missään muussakaan kansainvälisessä ihmisoikeussopimuksessa.
Ajattelen tästäkin tapauksesta, että katolinen kirkko, jolla Puolassa on vahva kannattajajoukko, koettaa homojen avulla säilyttää ohenevaa valtaansa myös Puolassa.

Katolinen kirkko on nyt heikoilla ja kahden tulen välissä. Toisaalla länsimaissa vahva sekularisoituminen ja toisaalla islamin leviäminen. Kirkon jäsenet, vaikutusvalta ja rahantulo vähenevät kaiken aikaa. Äiti Theresoita ei nyt taida olla näköpiirissä, joilla voisi rahastaa lisää. Uusien ihmeidenkin kanssa on vähän niin ja näin. Helvetti ja Saatanakaan eivät enää oikein toimi niin kuin ennen. Ne ovat jotenkin liudentuneet. Maallistumista vastaan ei ole välineitä tehokkaasti hyökätä. Avointa "sotaa" islamia vastaan ei voi aloittaa. Se ei olisi poliittisesti viisasta. Bush joka tapauksessa on jo perusteellisesti tuhrinut itsensä ja maan talouden Pahan akselin kimppuun käytyään, eli tekee epäonnisesti sitä, mitä katolinen kirkko toivoo. Eikun homojen kimppuun!

On tämä homohakkaaminen ja homojen sortaminen kurjaa, tulipa se miltä taholta tahansa. Vastakkainasettelun kautta tulemme joka tapauksessa yhä näkyvimmiksi ja toivottavasti myös vahvemmiksi. USA:ssa tämä on jo hyvin havaittavissa. Siellä ääriuskovaisten ja oikeiston isolla rahalla ja näkyvästi käymä homovastainen kampanja on tiivistänyt homojen rivejä. Emme ole ikinä olleet länsimaissa näin paljon julkisuudessa kuin nyt. Ennenhän meitä ei oikeastaan ollut edes olemassa. Esimerkiksi New York Times -lehdestä en vuoden ajalta muista kuin muutaman harvan päivän, ettei homojen asioita olisi käsitelty tavalla taikka toisella, useimmiten neutraalisti, joskus huomattavan sympaattisesti.

(Kun puhun homoista yleisesti, se tarkoittaa sekä lesbonaisia, että homomiehiä)
"vaeltaja2006 42 / 43
09.05.2007, 07:34
Homoseksuaalisuutta ei maninita myöskään Euroopan unionin perussopimuksessa eikä sitovasti missään muussakaan kansainvälisessä ihmisoikeussopimuksessa."

Aikoinaan kyselin näitä asioita käydessäni Ihmisoikeusliitossa ja vastaus oli, että vaikka länsimaat mielellään lisäisivät seksuaali -ja sukupuolivähemmistöt ihmisoikeussopimuksiin, etelä aina äänestää ne kumoon.

Mitä tulee Puolan kansaan ja sen perinteisiin, missä on se asiakirja ja missä äänestys siitä, mikä velvoittaa Puolan hallinnon miehittämän alueen asukasta tottelemaan Varsovan hallintoa ja Puolan perinteitä?

(Samalla tavoin koskaan ei ole omalla saarellani eikä omassa kaupungissani tehty äänestystä Suomeen liittymisestä. Saksalaiset jääkärit valtasivat tämän sotilasoperaatiossa)
  • 44 / 71
  • vaeltaja2006
  • 10.5.2007 10:08
Varsovan Prideen ona aikaa runsas viikko. Marssilupaa ei ole vielä saatu.

Päivän uutisia Varsovasta:

Puolan parlamentin puhemies haluaa rajoittaa lehtimiesten pääsyä parlamenttiin. Puhemiehn mukaan tulisi kolmenlaisia kulkuoikeuksia, malli muinaisesta Roomasta (patriisit, plebeijit, jne).
http://www.netzeitung.de/ausland/640711.html

Puolalainen poliitikko Artur Zawsza vaatii tiukempia moraalilakeja. Minihameet pitäisi panna pannaan , samoin liian syvään uurretut puserot ja voimakas make-up
http://www.sueddeutsche.de/,ra2m2/panorama/artikel/158/113045/
vaeltaja2006 kirjoitti: "Puolan parlamentin puhemies haluaa rajoittaa lehtimiesten pääsyä parlamenttiin. Puhemiehn mukaan tulisi kolmenlaisia kulkuoikeuksia, malli muinaisesta Roomasta (patriisit, plebeijit, jne)."

Siis ihanko totta tässä nyt puhutaan siitä EU:n jäsenvaltio Puolasta? Eikä jostain kommunistisesta diktaturiasta? Siltä nimittäin vaikuttaa...
Olen aina kokenut koko pride-systeemin vieraaksi, mutta huomiotani kiinnitti että Elton John toivoo muusikkotuttaviaan osallistumaan marssille. (Miksei Elton itse mene?)

En ole aiemmin kuullut, että julkimot osallistuisivat prideihin, ainakaan heteroseksuaaliset.

Voisiko joku pistää nopean listan tuollaisista julkimoista?

Muistaakseni jossakin Puolassa on ollut tuollainen pride joskus, jota paikalliset skinheadit olisivat puolitehottomasti sabotoineet. Mutat olisiko se ollut Krakovassa eikä Varsovassa.
Huikeampi ajatus olisi jos eurooppalaistunut Madonna omassa persoonassaan kerrankin tekisi jotain vastapalvelusta homoseksuaaleilta nyhtämiensä miljoonien takia ja lähtisi pride-marssille. Vaikka puolalaisia kuinka sykähdyttää koti, hakaristi ja isänmaa, niin miljardööri-poppari ja hänen edustamansa maallinen mammona sykähdyttävät kyllä enemmän.
  • 48 / 71
  • vaeltaja2006
  • 10.5.2007 20:14
Perjantaista sunnuntaihin on Varsovassa laaja ”Perheiden maailmankongressi”. Sen organisoivat USAn fundamentalistiset piirit. Puolan presidentti Lech Kadzynski avaa tapahtuman. Kngressiesite kertoo, että Eurooppa on lähes menetetty. Syynä on demograafinen (väestön) laskukausi, ja maallistuminen. On vain muutama maa, joissa on vielä Uskoa ja Perhearvojen kunnioitusta. Konferenssin USAlainen organisaattori Allan Carlson sanoo, että toivoa on vielä, koska on sellaisia maita kuin Puola, Kroatia, Slovakia ja Latvia. Ne maat vastustavat vielä Euroopan valtavirtaa ja EUn painetta. EU haluaaa Eurooppaan ruotsalaisen mallin: maallinen, postfamiliaarimalli (=perhe ei ole enää mitään).

Konferenssin pääteemat ovat homouden esiinmarssi, kirkossa käynnin väheneminen ja syntyvyys. Vatikaanista on yksi edustaja, samoin yksi USAn valtiosihteeri.

Järjestäjinä ovat homoja vastustavat järjestöt Amerikassa: American Family Association, Concerned Women for America ja Focus on the Family.

---------------

Shamroxille: Elton John konsertoi viime vuonna Puolassa. Kun Elton John kävi Varsovassa, hän ilmaisi suoraan mielipiteensä puolalaisesta homofobiasta.
Madonna kävi Moskovassa syyskuun toisella viikolla. Ennen konserttia Madonnan julisteita poltettiin ja äärikansalliset uhkasivat konserttia häiriöillä. Moskovan pormestari lupautui konsertin suojelijaksi. Moskovalainen homoaktivisti Nikolai Alekseev kävi konseritssa ja ihmetteli, miten Madonna unohti kokonaan viranomaisten väkivallan homoja kohtaan toukokuun 27. päivänä. Madonna jopa ylisti Moskovan homofobista pormestaria. Pormestari on sanonut, että homot ovat saatanasta.
Tämä julkisuudessa paljon puhuttu ja mainostettu Puolassa vallitseva siveellisyys ja perhearvojen kunnioitus ei oikein näkynyt mielestäni heidän eilisessä Viisu-esityksessään.
Puolan esitys oli epäsiveellinen. Mutta rajanveto käy siinä, onko se homo- vai heteropropagandaa. Heteropropaganda on kaikissa muodoissaan hyväksyttyä.

Ukrainassa hyvien tapojen vartijat ovat edelleen sitä mieltä, että heidän eurovisioesityksensä on häpeäksi maalle. Nationalistit yrittävät kaikkensa, että heidän kappalettaan ei lauantaina esitettäisi. Kerätään nimiä, poltetaan Verka-nukkeja, järjestetään mielenosoituksia, joissa vaaditaan Verkalta passia pois. Ainoa, joka ei välitä hälystä tuon taivaallista, on Verka itse.
Verkan laulusta on löydetty myös ryssävihaa, kun hän laulaa: Haluaisin että laulatte: Venäjä goodbye. Mutta todellisuudessa siinä kuulemma lauletaan: Haluaisin että näette:Lascha Tumbai. So on kuulemma mongoliaa ja siinä puhutaan voista. Vaikka Venäjällä ja muissa entisisissä itäblokin maissa ollaan hyvin homfobisia, Verka on päässyt venäläisten suosioon.
http://www.diepresse.com/home/kultur/popco/303299/index.do?_vl_backlink=/home/index.do

Yksi asia mietityttää;
Torstai-illan karsinnassa läpi pääsivät vain Itä-Euroopan kappaleet. Itä-Eurooppa jyllää. Alkavatko myös Itä-Euroopan ajatusmallit jyllätä Euroopassa? Varuillaan on syytä olla.
Tarkoitin kyllä, että Madonna tahi Elton jalkautuisi kadulle. Vaikka bodyguard-pataljooniensa kanssa. Toisaalta voisi tulla ikäviä tilanteita, mikäli bodyguardit ottaisivat fyysisesti yhteen mahdollisten paikalle ilmaantuneiden homovihaajien kanssa asiakkaitaan suojellessaan. Toisaalta sekä Madonan että elton ovat todennäköisesti niin etuoikeutetun, eristetyn luksuselämän vieraannuttamia, ettei heille tulisi mieleenkään moinen. Mutat olisi se aikamoinen lojaalisuudenosoitus ihmisryhmää kohtaan, josta kumpikin kertoo välittävänsä ja jota toinen itse edustaa.
Madonna ja Elton voivat tehdä jalkautumisen sijaan vaikuttavia tekoja ottamalla julkisuudessa kantaa esimerkiksi homojen puolesta. Ei ole oikeasti turvallista, jos he lähtisivät väkijoukkojen sekaan. Tuollaiset tilanteet on kaikki etukäteen tarkasti orkestroitu. Hulluja liikkuu kyllä aivan riittävästi. Eilen metrossa mies kävi suoraan käsiksi sukulaistyttööni. Onneksi sisareni pääsi väliin. Edellisenä iltana matkustimme junalla viisupaikalle. Humalainen nainen rojahti suoraan tytön päälle. En ehtinyt tehdä mitään.
JuhaniV kirjoitti: "Madonna ja Elton voivat tehdä jalkautumisen sijaan vaikuttavia tekoja ottamalla julkisuudessa kantaa esimerkiksi homojen puolesta."

Eltonhan onkin mielestäni pitänyt ihan kiitettävästi homojen asioita tapetilla, Madonna huomattavasti vähemmän. Itse asiassa en ole koskaan kuullut, että Madonna olisi jotain sanonut tai tehnyt, mutta enpä olekaan kovin aktiivisesti seurannut. Mutta kuitenkin viime aikoina Madonna on ollut vähemmän aktiivinen kuin Elton John. Eihän tässä ole kauaakaan, kun Elton John moitti uskontoja homofobiasta.
  • 54 / 71
  • vaeltaja2006
  • 13.5.2007 15:11
Varsovan korkeassa kulttuuripalatsissa pidetään viikonloppuna amerikkalaisten järjestelemä ”Perheiden maailmankongressi”. Paikalla oli jo alusta lähtien yli 3 300 delegaattia, kauimpaa tulleet, Chilestä, Meksikosta, Uudesta Seelannista, Australiasta, Afganistanista, Nepalista, Nigeriasta, Filippiineiltä. Päivät avasi Puolan pahamaineinen opetusministeri Roman Giertych. Hänen mielestään on suuri kunnia Puolalle olla ”Euroopan ja koko maailman toivo”.

Suurlähettiläs Ellen Sauerbrey (Assistant Secretary of State for Population, Refugees and Immigration) tuli USAn hallinnosta. Hän kertoi kokousväelle, että perhe löytyy kaikista kulttuureista. Hänen mielestään Puola on merkittävä valtio; se on toiseksi vanhin perustuslaillinen demokratia. Suurlähettiläs kiitteli Howard Centeriä, joka vastaa päivien onnistumisesta.

Latvian edustaja kertoi huolestaan: väkiluku on pudonnut 15 vuodessa 15%. Lasten määrä on pudonnut 30%. Avioliitoista erotaan paljon, 61% pareista eroaa. Vuonna 2003 avioliiton ulkopuolella syntyi 39% lapsista.

Latinalais-Amerikkalaisen perheiden allianssin puheenjohtaja kertoi, että Eurooppa suosii kaikenlaisia synnyttämisen vastaisia toimenpiteitä ja seksuaalinen sallivuus aiheuttaa paljon hedelmättömyyttä.

Sunnuntaina ja maanantaina keskustellaan homoista ja abortista. väestön vähenemisestä, pornografiasta, viihteen ja uutisten hyökkäyksistä perheitä vastaan, veropolitiikasta ja siitä, miten traditionaalista uskontoa uudistettaisiin.
(pr-inside)
Varsovan pride-marssi on lauantaina. Tässä 6 minuutin videona Puolan prideinfoa ja -historiaa
http://www.veoh.com/videos/e110030dHWzeMgx

Lontoossa British Youth Council järjestää mielenosoituksen Puolan suurlähetystön edessä ensi torstaina, homofobian vastaisena päivänä. Mukana on myös homojärjestö Outrage!
  • 56 / 71
  • vaeltaja2006
  • 15.5.2007 10:57
Jos joku lähtee Varsovaan:
Nyt on tullut virallista tietoa lauantain pride-demosta. Se alkaa klo 14 parlamentin eli Sejmin edestä. Reitistä ei ole tietoa, mutta todennäköisesti reitti on sama kun viime vuonna el marssi etenee kohti Teatteriaukiota.
Ja sen jälkeen party: Klub Skarpa (Kopernika 5)
Keskiviikkona Puolassa esiteltiin uusi lakisuunnitelma uusin sanoin. Sen mukaan kouluissa kielletään ”homoagitaatio”. Homojärjestöillä ei ole mitään pääsyä kouluihin, koska homopropagandaa ei suvaita. Nyt laki on saanut hallituspuolueiden hyväksymisen ja käsittely voi alkaa parlamentissa.
(DerStandard)
Jälleen on homofobian vastainen kampanja Puolan tilanteen johdosta. Kampanjan nimenä on Hands off Human rights (näpit irti ihmisoikeuksista). Noin klo 19 Suomen aikaa pyydetään lähettämään Human Rights Watchille oma nimi ja maa, josta on kotoisin. Ne on lähetettävä osoitteeseen:

mailto:lgbt@hrw.org?SUBJECT=Petition Poland: Individual Supporter&

Lauantaina adressi jätetään Puolan viranomaisille prode-marssin yhteydessä. Asian on organisoinut New Yorkin Human Rights watch ja Puolan homofobian vastainen kampanja. Vetoomus on tässä:
http://hrw.org/english/docs/2007/05/10/poland15894.htm
  • 60 / 71
  • vaeltaja2006
  • 25.5.2007 14:36
Nyt vaaditaan homopropaganda-kieltoa televisioon
--------------
Kansalliskatolisten poliitikkojen puheet kovenevat. Keskiviikkona parlamentin perhevaliokunnan puheenjohtaja Anna Sobecka vaati lakia, joka kieltäisi homopropagandan televisiossa. Edellisellä viikollahan opetusminissteri Giertych viimeksi vaati samanlaista lakia kouluille. Sobeckan mukaan homoseksuaalisuus on vaara yhteiskunnalle, koska siitä ei synny lisää elämää. Sen takia kansanedustajien velvollisiuus on auttaa homot pois tästä viastaan. Opetusminsisteriön edustaja Hanna Wujkowska selosti valiokunnan istunnossa, että homoseksuaalisuus on riippuvuus; samanlainen kuin riippuvuus pornosta tai internetistä. Homot myös tulevat helpommin riipuvaisiksi alkoholista ja huumeista, hän selvitti.
---------------
Amnesti julkaisi toissa päivänä kirjeen, jossa se syyttää Puolna hallitusta homofobisista lausunnoista.
---------------
Oopetusministeri Roman Giertych ehdotti kunniamerkkiä 11. toukokuuta Skotlannissa kuolleeelle Anna Radoszille. Anna oli raskaana ja sairasti syöpää, mutta kieltäytyi syöpähoidoista, jotta lapsi säilyisi hengissä. Annan omaiset eivät halua kunnianosoituksia Giertychiltä, koska sitä käytettäisiin LPR-puolueen poliittiseen propagandaan.
Wow! Viimeksi kuulin tuollaista tekstiä suomalaiselta uusnatsilta - "sinä laiminlyöt velvollisuuttasi tuottaa valkoisia jälkeläisiä!"
Tämähän on tätä samaa vanhaa rajoittunutta ajattelua noilta ryhmiltä. Jo aikaisemmin on tullut esiin se, että ihmisen arvo mitattaisiin siinä tuottaako tämä jälkikasvua. Toivottavasti Puolan lapsettomat heteroparit nostavat niskakarvansa pystyyn.
Ketä se haittaa, vaikka homot eivät keskenään saisikaan biologisia jälkeläisiä?! Ihmisiä syntyy muutenkin liikaa verrattuna siihen, kuinka paljon meitä kuolee.
Nyt Puolassa on päästy jo siihen vaiheeseen, että täällä vuosia sitten tyhjäksi kaluttu aihe Teletapit ovat homofoobikkojen tulilinjalla.
Lapsiasiamies Ewa Sowinska huutaa apuun psykologeja, joiden on selitettävä lapsille Tiivi-Taavin käsilaukkua, violettia asua ja kolmiota pään päällä. Sowinskan lähteet ovat kuiskutelleet hänelle, että Tiivi-Taavin ominaisuudet saattaisivat viitata vauvaiän homoseksuaalisuuteen, ja sehän tunnetusti tarttuu myös television välityksellä viattomiin puolalaisiin lapsiparkoihin...

Puolantaitoisille uutinen osoitteessa
http://www.mediarun.pl/news/id/21469/teletubisie_promuja_homoseksualizm,_a_tinky_winky_to_gej

ja saksaksi samasta aiheesta die Welt:
http://www.welt.de/fernsehen/article901494/Sind_die_Teletubbies_homosexuell.html
Päivä haastattelun jälkeen Ewa Sowinska on perääntymässä jouduttuaan kansainvälisen halveksunnan ja pilkan kohteeksi. Hänen alkuperäisen haastattelunsa oli hänen toimistonsa tarkastanut ja hyväksynyt ennen sen julkaisemista.

Sowinskan edustaja ilmoitti tänään uutistoimisto AP:lle, ettei lapsiasiamies ole pyytänyt, eikä aio pyytää psykologeja tutkimaan sitä mainostavatko Teletapit homoseksuaalisuutta.

Puolassa Sowinskan alkuperäinen haastattelu on aiheuttanut homojen keskuudessa huolestumista. Tämähän on jatkoa opetusministerin aikeille lain säätämiseksi, joka kieltäisi "homouden markkinoinnin" kouluissa ja tekisi sellaisesta teosta rikoksen. Puolan presidentti kannattaa lakialoitetta.

**********

Sain USA:sta kommentin juuri tähän lapsiasiamiehen haastatteluun.

Puolalaisia on USA:ssa pitkään pilkattu tyhmiksi ja yksinkertaisiksi. "Muistan Puolan hallituksen kutsuneen muutamia vuosia sitten kokoon lehdistötilaisuuden, jossa ilmoitettiin maan käynnistäneen avaruusohjelman, jonka tavoitteena oli lento aurinkoon. Äärimmäisen kuumuusongelmaan ratkaisuna lento aiottiin tehdä yöllä."
Puolassa epäillystä Teletappien homoagendasta on tullut maailmanlaajuinen vitsi. Sitä on siteerattu todella laajalti. Jopa intialainen Hindustan Times irvii asialle. "Olisiko Teletappiohjelmaan piilotettu alitajuntaan suoraan vaikuttava subliminaalinen homoviesti? Nii-in! Kokonainen poikakakaroiden ikäluokka kasvaa ja näkee Batmanin ja Robinin, Holmesin ja Watsonin jne. homopariskuntina?"

"Poliittisen korrektiuden ristiretkeläiset ovat täysin kaheleita noissa tulkinnoissaan."
  • 67 / 71
  • vaeltaja2006
  • 31.5.2007 16:53
Nyt Puolassa on joutunut sensuurin kouriin BBC:n sarja: ”Little Britain”. Siitä leikattiin minuutin kohtaus, jossa pappi suutelee ystäväänsä. Perusteluksi sanottiin tänään AFP:lle, että se herättäisi ristitriitaisia tunnelmia yhteiskunnassa ja se olisi vastoin julkisen tv:n tehtävää. Tv:n katsojat ovat Britaniassa avoimempia kuin puolalaiset. Siellä on toisenlainen huumorintaju.
(20Minuten)
Muistuupa mieleeni kun koto-suomessa Aku Ankkaa syytettiin irstaan pornahtavaksi julkaisuksi.

En elänyt tuolloin, mutta käsittääkseni jostakin Helsingin kaupungin nuorisotilasta oli Aku Ankan tilaaminen lopetettu säästösyistä. Sitten joku kai keksi että Aku Ankkahan on synnillinen naturisti-lehti. Vai oliko se joku speden kaltainen viihdemaakari, joka väitti että syy lehtitilauksen lopettamiseen oli oikeasti tämä? Aika puolalainen tapaus siitä sitten tuli, itse olen liian nuori(?) muistaakseni.
EU kovistelee Puolaa sen homovastaisesta asenteesta. Näin otsikoi 365Gay.com.

Euroopan unionin ihmisoikeuksia valvova komissaari (vahtikoira) Thomas Hammarberg moukaroi perjantaina Puolan hallitusta. Hän kutsui hallituksen käyttäymistä hirveäksi suhtautumisessa homoihin ja lesboihin.

Thomas Hammarberg kertoi lehdistölle, Puolalla on homofobiaongelma ja sen on syytä pistää suutaan pienemmälle tässä asiassa.

"Meidän tulee muistaa, että yksi ryhmä, johon Natsit kohdistivat toimiaan olivat homoseksuaalit. Meidän pitäisi välttää putoamasta samaan ansaan tällä kerralla."

**********

Muutama päivä sitten julkaistussa uutisessa kerrottiin puolalaisten homojen ja lesbojen kokevan olot maassa niin sietämättömiksi, että osa on jo lähtenyt maasta ja osa aikoo muuttaa muihin EU-maihin.

Tänään Helsinki Pride -päivänä on hyvä muistaa puolalaisia sisariamme ja veljiämme. Samalla voimme muistaa niitä ihmisiä Suomessa, jotka ennen meitä ovat työskennelleet sen puolesta, että täällä meidän on vapaampi elää ja toimia kuin monessa muussa EU-maassa.
Kardinaali asettuu Radio Maryjaa vastaan


Puolassa Krakovan kardinaali moittii ultrakonservatiivista radioasema Maryjaa, joka tunnetaan antisemiittisenä ja homofobisena. Kardinaali, arkkipiispa Stanislaw Dziwiszin mukaan radioasema ja sen taustavoimana oleva munkki yrittävät sekaantua Puolan kirkon asioihin. On paha asia, jos kirkon työ alkaa valua muiden käsiin. Ihmiset alkavat radioasemaa kuunnellessan luulla, että radioaseman sekoitus saarnoja, politiikka ja homofobiaa olisi kirkon opetusta. Epäillään, että radioasema tulee tukemaan Kaczynskin veljeksiä tulevissa vaaleissa vuoden lopulla, koska nämä ovat hyvin homovastaisia. Edellisissä valeissa radioaseman uskotaan hankkineen veljeksille miljoonia lisä-ääniä.

Katolismielinen Radio Maryja on jo parin vuoden ajan tehnyt kovaa kiihotustyötä homoja vastaan. Erityisesti ennen Pride-kulkueita on propagoitu vastamielenosoitusten puolesta. Asema on saanut tukea hallitsijoilta eli Kaczynskin veljeksiltä, ja radioasemalla sanotaan olevan vahva asema mielipiteenmuokkauksessa. Nyt näyttää siltä, että kirkossakin aletaan ymmärtää, että ulkopuolinen taho yrittää määräillä kirkon, valtion ja kansalaisten asioita.