Setan puheenjohtajan blogi (juttukommentit)

  • 1 / 8
  • vaeltaja2006
  • 5.10.2007 13:38
Setan puheenjohtajan blogi-asia on aiheuttanut seta-foorumilla kitkeriä kannanottoja. Blogi ei ole seta-foorumilla, vaan muualla. Osoittaako se, että ei olla kiinnostuneita jäsenistä. Jokela on ilmoittanut, ettei pysty seuraamaan jatkuvasti Seta-foorumin kirjoittelua. Pääsihteeri puolustaa: on vaikea päättää, mihin keskusteluihin osallistutaan. Setassa ei ole keksitty tasapuolisia valintakriteerejä sille, mikä keskustelu ansaitsee järjestön ylimmän luottamus- ja toimihenkilöjohdon huomion ja mikä ei. Ajankäytöllisistä syistä kaikkea ei voi seurata.

Krister sanoo sarkastisesti, että Seta ilmeisesti ulkoistaa toimintansa markkinavoimille. Poliittisten järjestöjen tehtävä on tehdä itsensä tarpeettomiksi.

Edelleen luvataan, että Setan nettisivustot uusitaan ensi vuonna. Niin luvattiin viime vuonnakin. Setan päättävä kokous pidetään joulukuun alussa. Mitä siellä käsitellään? Siitä yleensä vuotaa tietoja julkisuuteen erittäin niukasti. Milloinkahan se puheenjohtaja valitaan? On ollut huhuja, että Jokela ei jatkaisi.
Siis foorumilla oli noin viisi (5) viestiä joissa asiasta ns. keskusteltiin. Setan foorumilla ei ole ollut täysipäistä keskustelua... vuosiin tai ei ehkä koskaan. Tämän voi todeta mm. seuraavista suosituista aiheista, joista osa on jatkunut melkein 1990-luvun lopusta lähtien.

Mitä kuuntelet nyt? Viestejä: 6 024
Mitä kuuluu tänään? Viestejä: 5 882
Mikä ärsyttää? Viestejä: 6 247
Mikä saa hymyn huulillesi? Viestejä: 8 965
Mistä muistat edellisen foorumilaisen? Viestejä: 5 377
Kevyet kysymykset vol. 2 Viestejä: 4 439
Askarruttaako? Viestejä: 3 925
Onko turkoosi kauniimpi kuin liila? Viestejä: 11 798
Ovatko öttimöntiäiset ällöttäviä? Viestejä: 271 021
  • 3 / 8
  • vaeltaja2006
  • 22.11.2007 8:45
Setan puheenjohtajan blogiin tulee uutta asiaa harvoin ja harkiten. Viimeisimpänä tietona siellä on, että savupommi räjähti Vilnassa. Myöhemmin muualla on yritetty korjailla, että savupommia tuskin oli tarkoitettu kansainvälisille kokousvieraille, vaan yökerholle. Samanlaista on sattunut pari kertaa ennenkin. Blogi voisi toimia infokanavana, jossa kuvataan sellaista, mikä virallisissa tiedotteissa ei näy. Mielialoja, vaihtoehtoisia näkemyksiä, haaveita, sinnikkäitä tekijöitä, jne. Olisi ollut hyvin kiinnostavaa kuulla, mm. Brysselin terveisiä, kun käytiin Stubbin vieraana. Onko heidän toimintansa uskottavaa, miten siellä suhtauduttiin hl-joukkoon (kuvissa ei näy yhtään naista, tai en tunnista naiseksi???), ja muuta epävirallista.

Kun entinen pääsihteeri Aija Salo lähti Brysseliin ILGAn hommiin, iloitsin, että nyt saamme keittiön kautta tietoa ILGAn arjesta. Millainen ihminen on naapuripäydässä työtä tekevä Juri, miten lobataan, mitä YK-status käytännön tasolla tarkoittaa. Seuraan Aijan blogia päivittäin. Viimeksi hän kertoi innostuneensa Facebookista ja blogi on jäänyt syrjään. Ainakaan kuukauteen ei ole kuulunut mitään, vaikka oli tärkeä Vilnan konferenssi ja muuta. Olen hieman pettynyt.

Kaksi blogia, joille annan täydet pisteet, ovat Oras Tynkkysen ja Tiia Aarnipuun blogit.
  • 4 / 8
  • vaeltaja2006
  • 26.11.2007 20:27
Kun setan puheenjohtaja julkaisee uutta tekstiä blogissaan, alkaa heti arvuuttelu, löytyykö rivien välistä jotain sellaista tietoa, jota ei suoraan sanota. Yksi niistä asioista on, jatkaako hän puheenjohtajana lauantain setan kokouksen jälkeenkin. Tänään aamupäivällä tuli uusi blogiteksti aiheena Venäjän vaikea tilanne. Vinkkejä puheenjohtajuudesta ei löytynyt. Tulkitsen niin, että hän varmaan jatkaa.
No oho. Vai pitää oikein rivien väleistä arvuutella. Taitaa olla käynnissä varsinainen kalabaliikki ja härdelli arvuuttelijoiden keskuudessa.

Voin omalta osaltani hieman tyydyttää vaeltaja2006:n tiedonjanoa: nykyinen pj on käytettävissä, mutta vain vuodeksi ja muita puheenjohtajaehdokkaita ei ole vielä ilmaantunut. Eikä ehdokkaista Setan hallitukseen ole muutenkaan runsauden pulaa.

Luin nämä tiedot teenlehdistä ja pääskysten lennosta... ei vaan asiasta oli selvää ja yksiselitteistä tekstiä A4:lla, joka on lähetetty Setan jäsenjärjestöille.
  • 8 / 8
  • vaeltaja2006
  • 27.11.2007 22:54
Hyvä että suhtaudut leppoisasti. Niin minäkin yritän. Kai joskus saa hehkuttaa sellaistenkin asioiden puolesta, jotka eivät ole urheilua, madonnaa, tai jotain muuta selllaista, joka ei välittömästi uhkaa kenenkään terveyttä, henkeä tai yhteiskuntarauhaa.