Uutisia Italiasta (juttukommentit)

  • 1 / 69
  • vaeltaja2005
  • 10.10.2006 7:43
Italian pääministeri Romano Prodi käy paavin luona virkaanastujaisvierailulla perjantaina. Paavin ja Prodin välillä on jännitteitä. Romano Prodi on ilmoittanut, että Italiassa pyritään nyt samanlaiseen siviililiittoon kuin Ranskassa („Pact Civile de Solidarité“, PACS). Paavia ärsyttävät erityisesti puheet ei-avioliitossa olevien liitoista ja homoliitoista. Paavi on varoitellut seillaisista laeista, joilla uhataan avioliiton asemaa ja jotka uhmaavat Jumalan tahtoa.
http://www.dolomiten.it/nachrichten/artikel.asp?KatID=f&ArtID=83315
  • 2 / 69
  • vaeltaja2005
  • 13.10.2006 15:46
Prodi kävi tänään vaimonsa kanssa paavin luona tämän kirjastohuoneessa. Vierailu kesti 40 minuuttia. Paavi keskusteli bioetiikasta, perhepolitiikasta, kulttuurien välisestä vuoropuhelusta ja kuolinavusta. Paavi on ollut tuohtunut siitä, että Prodi suunnittelee Italiaan Ranskan kaltaista parisuhdelakia.

Paavi on varoitellut avioliiton aseman uhkaamisesta erilaisilla parisuhdelaeilla.
http://www.dolomiten.it/nachrichten/artikel.asp?ArtID=83494&KatID=f
  • 3 / 69
  • vaeltaja2005
  • 20.10.2006 18:30
Paavi ja Prodi tapasivat. Paavi varoitti Prodia homoavioliitoista. Paavi on havaitsevinaan länsimaiden perikadon, jos Italia hyväksyy homoliitot.

Paavi on jopa väläyttänyt kirkosta erottamisella niitä poliitikkoja, jotka äänestävät kirkon opin vastaisesti. Muuten Paavin ja Prodin keskustelu sujui leppoisasti, kertoo Vatikaanin Radio.
http://www.transgender.at/presse/shownews.cgi?id=1126758744

Myös PinkNews käsittelee Paavin ja maallisemman Italian suhteita
http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-2780.html
Paavi näyttää haukkuvan homot kerran viikossa.

Paavi puhui Sveitsin delegaatiolle. Uutistoimisto AP:n mukaan paavi totesi: "Monet aikalaisistamme elävät niin kuin Jumalaa ei olisi olemassakaan."

"Ajattelen erityisesti avioliittoinstituution ja perheen syvää kriisiä, josta osoituksena ovat lisääntyvät avioerot, lukuisat abortit ja liitot samaa sukupuolta olevien henkilöiden kesken."

Homot ovat tunteneet enenevää vastenmielisyyttä paavin toistuvia hyökkäyksiä homoyhteisöä kohtaan. GALDA:n tiedottaja totesi: "Vatikaanin homoavioliittoon liittyvä pakkomielle ei ole tuhoisaa vain homoille, vaan katoliselle kirkolle itselleen. Tuoreimmat numerot osoittavat katolisen kirkon jäsenmäärän vähenevän kiihtyvällä vauhdilla Euroopassa. Paavin vihaa tihkuvien julkilausumien virta homoja vastaan karkoittaa ajattelevat ihmiset pois."
Paavin käyttäytymisestä tulee vääjäämättä mieleen rinnastaa hänet rapakon takaiseen evankelista ja kaappihomo Ted Haggardiin, joka myös äänekkäästi vastusti homojen oikeuksia.
  • 6 / 69
  • uolevi-x
  • 11.11.2006 13:13
CNN:n mukaan syntinen Teddy on nyt aloittamassa kuntoutusjaksoa päästäkseen homouden kirouksesta. Uskonnollisten asiantuntijoiden mukaan kuntoutus voi kestää vuosia.

Vaiheita on kuulemma neljä: alistuminen kuntoutusohjaajien käsiin, syntien tunnustaminen, vahinkojen korjaaminen ja suostuminen nöyryyteen. Koko hoitoprosessi perustuu apostoli Paavalin neuvoihin. Kuntoutusohjaajilla on oltava tiukka itsekuri, sillä jo Paavali varoitti: "Veljet, jos joku tavataan tekemästä väärin, on teidän, joita Henki ohjaa, lempeästi ojennettava häntä. Olkaa kuitenkin varuillanne, ettette itse joudu kiusaukseen."

Huhhuijaa, kuulostaa aika kiinnostavalta saippuaoopperalta, jotain Kuplan ja Rooman välimailta ;)

Lähteet: cnn.com, Raamattu
  • 7 / 69
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 23.12.2006 23:43
Italiaan ajetaan vauhdilla lainsäädäntöön parisuhdelakia. Ei kuitenkaan homoavioliittoa Espanjan tapaan. Paavi repäisee hameensa noin kerran viikossa ja tuomitsee Italian vasemmistokoalition ajaman lakiuudistuksen. Eilen hän ampui jälleen täyslaidallisen. 365Gay.com toteaa uutisessaan, että lähes vuosikymmenen jatkunut sateenkaari-ihmisten oikeuksien estoyritys Vatikaanin taholta on tuottanut kovin vähän tuloksia. Kirveleviä tappioita on sitäkin enemmän.

Italialaiset harrastavat Jeesuksen syntymää kuvailevien seimiasetelmien rakentelua. Viime keskiviikkona kaksi vasemmiston kansanedustajaa asettivat Barbie- ja Ken-nuket kuvaamaan homo- ja lesbopareja jeesuslapsen seuraksi seimiasetelmaan parlamenttitalolla. Nuket poistettiin pian, mutta tapahtuma aiheutti mahtavan kalabaliikin, jota on siteerattu laajalti ulkomaita myöten.

Tapaus oli ajoitettu juuri ennen kun paavi puhui pyhiinvaeltajille ja turisteille Vatikaanissa seimiasetelmasta osana kristillistä traditiota, jota on suojeltava.

Italiassa jotkin koulut ovat päättäneet olla rakentamatta seimiasetelmaa ja muutamat tavaratalot ovat poistaneet ne valikoimastaan vedoten siihen etteivät ne käy kaupaksi, eivätkä istu tavaratalon imagoon.

Näyttää siltä, että paavi & co ovat hoitaneet markkinointiaan väärin erityisesti Italiassa, jonka katsovat kuuluvan itseoikeutetusti heidän markkinansa sydänalueeseen.
  • 8 / 69
  • Vermillion
  • 24.12.2006 0:52
Italia on nopeasti maallistuva valtio jossa kirkon asema heikkenee nopeasti. Vaikka päällepäin näyttäisi että kristinusko on hyvin suuri osa italialaisten elämää, etenkin nuorten keskuudessa kirkko instituutiona ei ole enää suosittu. Kirkko saarnaa "vanhanaikaisia" arvoja. Italiassa on paljon homoja, etenkin nuoria homoja. Muutenkin nuorten asenteet homouteen ovat noin keskimääräistä positiivisemmat. Kirkko ei ole ajatellut tätä aspektia polkiessaan homojen oikeuksia.

Muutenkin Italia liikkuu koko ajan liberaalimpaan suuntaan. Vasemmiston kannatus on noussut pitkän aikaa, maahanmuuttajien ja muiden vähemmistöjen asema on parantunut ja asenteet muuttuneet positiivisemmiksi.

Tämä toki näkökulmana provinssissa ja ympäristössä jossa minä asun, jossa tosin on italialaisia nuoria joka puolelta valtiota...
Kiinnostavaa. Vermillion, kertoisitko millä tavoin parisuhdelain valmistelut näkyvät paikan päällä. Kiinnostaako asia tavallista kansalaista lainkaan? Esimerkiksi Espanjassahan katolinen kirkko masinoi suuria mielenosoituksia. Kuinkahan käy nyt Italiassa. Saadaankohan traditionaalisen avioliiton homouhkalla kansalaiset liikkeelle?

Vieläkään ei katolinen kirkko ole mielestäni selvittänyt kunnolla, kuinka tuo uhka teknisesti on olemassa. Mikä seikka homoudessa ajaa avioliitot pulaan?
Tuota noin... Tällä hetkellä en ole siis Italiassa vaan kotona joulun vietossa, mutta mitä nyt olen italialaisen kämppäkaverini (hän myöskin homo...) puheista ymmärtänyt, paavin puheet ja homovastaisuus on oikeasti nyt nousemassa isoksi jutuksi ja ihmiset ovat niistä olleet yleisestikin oikeasti närkästyneitä. Minun provinssissani ei ole ainakaan silmään ottanut mitään suurempaa glbt-väen liikehdintää, mutta toki tämä on ehkä hiukan konservatiivisempi kuin noin keskimäärin (paljon rikkaita vanhoja ihmisiä, ergo, oikeisto voitti meillä viimekin vaaleissa) joten tämä on ihan normaalia... Yritän toimia kirjeenvaihtajana ja kysäistä vähän tuota tilannetta tarkemmin kavereiltani... Palaan asiaan...
Aika mielenkiintoista muuten, että Italia on tässä ikäänkuin jälkijunassa verrattuna Espanjaan, joka on perinteisesti tunnettu "Kaikkein Katolisimpana" maana. Italia taas on ollut rajusti maallistumaan päin jo Garibaldin ajoista lähtien, vaikka Paavin istuin siellä sijaitseekin (Tai ehkäpä juuri siksi? Olisikohan niin, että on helpompaa havaita absurdiuden prinssi kun hän asuu naapurissa?).
  • 12 / 69
  • vaeltaja2006
  • 26.12.2006 7:37
Vatikaania lähellä oleva uutispalvelu Zenit julkaisi eilen isä Raniero Cantalamessan kommentin perhekysymyksestä.

(Zenit julkaisee erilaisia Vatikaani-uutisia useilla kielillä, ei kuitenkaan suomeksi. Niissä seurataan paavin puheita ja tekemisiä, kirkollista keskustelua ja Italian yhteiskunnallista tilannetta).

Kommentissaan Cantalamessa sanoo, että Jeesus syntyi perheeseen. Oli isä, äiti ja lapsi. Italian yhteiskunnassa on käynnissä keskustelu siitä, pitäisikö avioliiton luonnetta muuttaa. Pitäisikö hyväksyä avioliitto ilman vihkimistä.

Yhteiskunta yrittää vastata uuteen tilanteeseen. On ihmisiä, jokta ovat samaa sukupuolta ja haluavat elää yhdessä. Se, mitä kirkko vaatii, on, että avioliiiton asemaa ei saa horjuttaa. Vatikaanissa tunnetaan tämä nykyinen taktiikka. Jonkin sanan sisältöä aletaan muuttaa ja laajentaa. Näin on käymässä, kun homopari asetetaan tasa-arvoiseen asemaan perinteisen avioparin rinnalle.

Miksi tahdotaan tehdä näin? Homopareille voitaisiin antaa tasa-arvo muillakin tavoin. Eikä se loukkaisi kommentin kirjoittajan mielestä heidän ihmisarvoaan. Kirkon velvollisuus on edelleen kunnioittaa ja rakastaa näitäkin ihmisiä.

Erityisen problemaattisena isä Cantalamessa pitää homojen adoptioasiaa. Heidän adoptiovaatimuksensa eivät ole hyväksyttäviä, koska siinä ajetaan adoptoivien vanhempien, ei lasten atuja. Tarjolla olisi myös adoptiota odottavia heteropareja.

Lesboilla on äidinvaistot, mutta myös homomiehet mielellään näkisivät uuden elämän kasvun. Adoption kautta se olisi mahdollista. Mutta otetaanko siinä lapsen tarpeet huomioon. Yllättäen lapsella onkin kaksi äitiä tai isää. Ja kaikki ne identiteettiongelmat, jotka siitä syntyvät. Ja koulukiusaamisen mahdollisuus.

Adoptio on muutttamassa luonnettaan. Enää ei anneta jotain, vaan etsitään jotain. On totta, että monissa heteroliiton adoptioissakin etsitään. Esim. lapsettomat vanhemmat etsivät suvulleen jatkoa tai aviopari etsii rakkauteensa lisäkohdetta. Mutta näissä tapauksissa lapsen hyvä on yhtä kun vanhempien hyvä. Mutta homoliitossa se on lapselle haitaksi.

Oma kommnettini: Tässä tekstissä jauhetaan sitä samaa, mitä on jo pitkään jauhettu. Samat vanhat argumentit. Heteroliitto on syvimmältä luonteeltaan parempi kuin homoliitto. Mutta katolinen kirkko on joutumassa tilanteeseen, jossa ei enää voi katosa asian ohi, vaan on katsottava suoraan asian ytimeen. Keskustelu käy, ja on erilaisia mielipiteitä. Se on hyvä merkki niin kuin viime kesänä Malkuksen juhlaseminaarissa puhuttiin. (löytyy tästä keskusteluketjusta: viesti no 63: http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=20&thrdid=3741

http://www.zenit.org/english/
  • 13 / 69
  • vaeltaja2006
  • 26.12.2006 7:54
Paavi hyökkäsi perjantaina, aatonaattona, jälleen kerran homoliittoja vastaan. Paavi hyökkää, kun monet muut yrittävät luoda pohdiskelevan vaikutelman.

Paavi lähetti viestin Rooman papeille. Siinä hän sanoi, että puhuminen homojen oikeuksista avioliittoon on ”pimeää teoriaa”. Tällaiset teoriat, joiden mukaan ihminen saisi itse vapaasti päättää mitä hän on ja mitä ei, johtavat siihen, että ihmiskunta menettää identiteettinsä. Yhdessä elävien parien suhteen laillistaminen olisi hyökkäys perinteistä avioliittoa vastaan ja vaatii asiaan puuttumista.

Paavi oli edelleen huolissaan siitä, että jotkut eivät haluaisi kirkon sotkeentuvan ollenkaan tähän kysymykseen. Siihen paavi vastasi: Pitäisikö olla niin, ettei meitä yhtään kiinnosta ihmiskunta.

Paavi on toistuvasti vastustanut homojen avioliittovaatimuksia ja saanut kymmenien tuhansien vihan niskoilleen. Vuoden alussa ihmiset ympäri Italiaa osoittivat mieltään homoliittojen puolesta ja vatikaania vastaan. Vaatimuksena oli, että Vatikaanin on loeptettava sisäpolitiikkaan puuttuminen. Äänekkäästi mukana oli mm. Dario Fo. Hänen mukaansa nämä ovat huonoja aikoja sananvapaudelle.

Romano Prodin hallituksesta kerrotaan, että uusi lakiesitys hmoliitoista on valmis tammikuun lopulla.
http://www.dolomiten.it/nachrichten/artikel.asp?KatID=d&ArtID=86297
Vermillion kertoi, että paavin homovastaisuus on nousemassa isoksi jutuksi Italiassa. Nyt näyttää siltä, että panokset kovenevat myös vastapuolella.

Juorujulkaisu The Bosh otsikoi "Homojuorut Paavi Benedict XVI:stä teilataan". Uutisjutussa puututaan paavin puheeseen, jota Vaeltaja tuossa edellä jo referoi.

The Bosh totetaa, että Italiassa homot spekuloivat, että paavi olisi yksi heistä.
Ratzingerin tultua valituksi Vatikaanin konklaavissa paaviksi, merkkisavu (muistaakseni valkoinen) myönteisestä vaalituloksesta näkyi piipusta Pietarinkirkon aukiolla. Paavin valinnan jälkeen roomalaisen homo-tv:n juontaja Fabio Canino avasi oman tv-shownsa kuvalla, jossa pinkki savu nousi piipusta.

Canino kertoo paavin mieltymyksestä shoppailuun ja punaisiin Prada-kenkiin osoituksena sukulaissieluisuudesta. Vatikaani torjuu väitteet järjettöminä.

Canino väittää: "Kaikkihan tietävät, että hän on homo ja hänen poikaystävänsä on hänen yksityissihteerinsä [Monsignor Georg Ganswein]". Ganswein on komea, vaalea, 50-vuotias harrastuslentäjä, tenniksen pelaaja ja aikaisemmin hiihdonopettaja.

http://thebosh.com/archives/2006/12/pope_benedict_xvi_gay_rumors_slammed.php

The Bosh:in verkkosivulla kuvissa näkyvät mm. paavin punaiset Prada-kengät ja yksityissihteeri asettelemassa paavia esiintymiskuntoon.

*********

Olen jo ehtinyt ihmetellä nykyisen paavin jatkuvaa ja raivokasta tapaa käydä homojen kimppuun. Hän muuten vaikutti taustalla näihin samoihin juttuihin edellisenkin paavin aikana. Eittämättä tästä kaikesta mieleen tulee FBI:n entinen päällikkö Edgar Hoover. Hän esiintyi julkisuudessakin avoimesti miesystävänsä kanssa ja pukeutui mielellään naisten vaatteisiin. Miesten suhde jatkui 40 vuotta. FBI:ssa heitä kutsuttiin "J. Edna and Mother Tolson". Samaan aikaan Hoover myös jahtasi ja kiristi merkittävissä asemissa olleita homoja. Mafian kerrotaan saaneen todisteita Hooveria vastaan ja estäneen niillä FBI:n puuttumisen rikolliseen toimintaansa.

Tuoreena tapauksena USA-laisen megakirkon pappi Haggard toimi voimallisesti homoja vastaan, vaikuttaen suoraan jopa maan ylimpään johtoon. Tätä jatkui aina siihen asti kun käry kävi homoprostituoidun paljastettua Haggardin kaksoiselämän.

Jatketaan spekulaatioita. Katolisessa kirkossahan on menossa laaja siivousoperaatio, jossa poistetaan taikka estetään homoja papin viroista. Jospa jonakin kauniina päivänä paljastuisikin, että "Herran valitsema edustaja maan päällä" olisikin oikeasti homppeli, millaiseen valoon joutuisi nykyinen toiminta ja millaisia seurauksia sillä olisi koko katoliselle kirkolle. No, taatusti tämä ei olisi ensimmäinen homopaavi tilastollisestikaan ajatellen.

Asiasta kolmanteen, Vatikaania vartioivat sveitsiläiskaartin miehet ovat melkein kauttaaltaan varsinaista silmänruokaa. Olen käynyt tuon seikan havainnoimassa itsekin useita kertoja. Videossa näkyy näitä värikkäisiin pukuihin pukeutuneita vartiomiehiä. Kaartilaisia valitsevilla on mitä ilmeisimmin silmää mieskauneudelle. :-)
Paavi vetosi joulupäivänä rauhan puolesta... Aika paradoksaalista siinä mielessä että jos ei pystytä saavuttamaan rauhallista tilaa yksittäisten kansojen sisällä, suvaita muiden ihmisten elintapoja ja kulttuureja nopeasti globalisoituvassa maailmassa, edes nyt "suvaitsevaisessa" euroopassa, miten on millään tavalla perusteltua puhua maailmanrauhasta, varsinkin kun puhuja on yhden suurimman epätasa-arvoa, syrjintää ja suvaitsemattomuutta promotoivan instituution johtaja...

Tällä kommentilla en nyt vihjaa ettäkö kaikilla katolisilla olisi tällaiset arvot tai että katolisuus olisi jotenkin pahaa. Katolinen kirkko kuitenkin instituutiona on tällä hetkellä yksi suurimmista edistyksen estäjistä ja tappaa toiminnallaan massoittain ihmisiä. (kondomit-aids, ehkäisy-ylikansoittuminen, homojen oikeudet-homofobia etc.)

nimim. Edistystä odotellessa.
Yritin kääntää tuota italiankielistä artikkelia, mutta epäonnistuin surkeasti ensimmäisen kappaleen jälkeen. :D Siispä pyysin kämppäkaveriani kääntämään siitä Gänsweiniä koskevan pätkän... Huomenna iltapäivällä se on kuulemma valmis. :P

Kysäisin tuosta Italialaisten suhtautumisesta myöskin, ja minulle kerrottiin että Italiassa ei mitään massiivisia mielenosoituksia tai sellaisia ollut, koska ihmiset (etenkin nyt GLBT ihmiset) ovat niin tottuneita siihen että Paavi tekee loukkaavia kommentteja ja yrittää kaikin tavoin estää kaiken edistyksen että joka kerta ei suurta reaktiota synny. Kuulemma jotkut GLBT-järjestöt protestoivat ja kämppikseni kirjoitti aiheesta blogiinsa ja tässä hyvin pitkälti kaikki. :D Tosin samaan aikaan Italiassa on meneilään vielä isompi keskustelu eutanasiasta ja paavin samaan aikaan tekemät kommentit tästä aiheesta jättivät jossain määrin varjoonsa toisen kysymyksen...

Lisää huomenissa...
Seimijutussa (8) mainituista kahdesta kansansedustajasta toisen kerrotaan pyytäneen julkisesti anteeksi, että tuli loukanneeksi uskovaisten tunteita. Hän ei kuitenkaan peräänny vaatimuksesta lakimuutoksesta "de facto -pariskuntien" oikeuksien ja velvollisuuksien laajentamiseksi.

Nuo kaksi kansanedustajaa joutuivat varsin kovaan myllytykseen. Ultrakonservatiivinen Forza-puolue kutsui tekoa "vulgaariksi ja täysin sopimattomaksi kaksoisiskuksi italialaista tapaa ja uskonnollista symbolia vastaan".
Paavi on uudenvuodenaaton puheessaan pyhiinvaeltajille ottanut odotetusti puheeksi homoavioliitot, mainitsematta niitä suoraan. Hän totesi, että nykykulttuuri jatkaa perheinstituution painostamista horjuttaen sen perustaa sosiaalisena instituutiona.

Tapahtumasta kertoi eräs Etelä-Eurooppalainen kirkollinen uutistoimisto englanninkielisellä verkkosivustollaan.
JuhaniV kirjoitti: "Jospa jonakin kauniina päivänä paljastuisikin, että "Herran valitsema edustaja maan päällä" olisikin oikeasti homppeli, millaiseen valoon joutuisi nykyinen toiminta ja millaisia seurauksia sillä olisi koko katoliselle kirkolle."

En äkkisältään näe miten paavin homous olisi asiallinen argumentti katolisen kirkon toimia vastaan. Paavin homouden tuominen keskusteluun kuullostaa silkalta ad hominem tu quoque -hyökkäykseltä [1]: hyökätään mielipiteen esittäjää eikä itse mielipidettä vastaan.

[1] http://fi.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem#Ad_hominem_tu_quoque
  • 21 / 69
  • vaeltaja2006
  • 10.1.2007 14:46
Italia: Avioon ilman vihkitodistusta? Prodi ajaa asiaa vakavissaan. Vatikaani on tuohtunut avo- ja homoparien tasa-arvoistamisesta
----------
Prodin johtama Italian uusi hallitus ajaa ei-aviollisten liittojen tasa-arvoistamista (PACS). Vaikka Vatikaani on pöyristynyt, hallitus valmistelee lakia, jonka mukaan ”avioliitot ilman vihkitodistusta” saisivat laillisen tunnustuksen. Samaan pakettiin kuuluvat myös homoliitot. Lain pitäisi olla esittelykunnossa tammikuun loppuun mennessä.

Laissa viiden vuoden yhdessäeläminen tulkitaan niin, että liitto rinnastetaan avioliittoon. Naisasioiden ministeri Barbara Pollastrini sanoi, että lailla ei yritetä muuttaa perheen käsitettä. Tässä vain ankkuroidaan lakiin ihmisten oikeudet ja velvollisuudet, sellaistenkin, jotka eivät halua naimisiin. Laissa ei ole syrjintää sukupuolen tai seksuaalisen suuntauksen perusteella.

Vatikaani torju ankarasti avoliittojen ja homoliittojen tunnustamisen. Maanantaina paavi puhui diplomaateille ja varoitti tällaisten liittojen hyväksymisestä. ”Yhä tulee lisää uhkia luonnolliselle miehen ja naisen avioliitolle”, sanoi paavi. ”Tänmä epätasapainottaa perheen asemaa”.
(Kurier 10.1.2007)
Minusta vaikuttaa, että homon uskonnollista vakaumusta ei pidetä aitona. Siksi homokysymys on tapetilla koko ajan. Tiedetään kumminkin, että homoja pakenee kirkon helmaan, ilmeisesti koska eivät halua joutua naimisiin vastakkaisen sukupuolen kanssa ja yhteiskunnallisten jyrkkien asentreiden vuoksi.

Jos homo uskoo Jumalaan, niin onko aina kysymyksessä keino säädellä ympäristön taholta tulevia stressitekijöitä? Tiedättekö te?

Sitäpaitsi kuka on sanonut, että 1 motiivi olisi parempi kuin toinen. Onko heteroilla "puhtaampi" motiivi uskoa Jumalaan kuin homolla? Katsoisiko Jumala, että kun hetero uskoo Jumalaan, hän uskoo oikeasti verrattuna homoon? Homo ei voisi uskoa ollenkaan, joten hänelle ei virkojakaan suoda. Homon usko on väärää uskoa. Eikö näin sitten ajatella?
Paavi hyökkää ja uhkailee

Eilen, torstaina Italian paikallisvirkamiehille pidetyssä tilaisuudessa paavi varoitti Italian lainsäätäjiä, että Vatikaani tulee käyttämään kaiken vaikutusvaltansa torjuakseen suunnitellun parisuhdelain.

Lähde: 365Gay.com

Mielestäni katolisella kirkolla ei pitäisi olla mitään oikeutta puuttua demokraattisesti valitun lainsäädäntöelimen toimintaan. Tuo on sitä röyhkeää politikointia, jota kyseinen kirkko on harrastanut jo pitkään ja erityisesti syrjiäkseen homoja ja lesboja. Oletan ja toivon (tietty), että paavin puuttumisilla on päinvastainen vaikutus lainsäätäjiin kuin hän toivoo ja olettaa. Tässä olisi maallisella vallalla nyt mahdollisuus näpäyttää öykkärimäistä kirkollista valtaa, joka taistelee vaikutusvaltansa vähetessä. Tökeröä politikointia paavilta, sanon minä!
Ehkäpä paavi haluaa pitää kiinni "saavutetuista eduista", niin kuin itse kukin meistä varmaankin omassa vaikutuspiirissään. Nojoo, en kyllä sinänsä ihan tähän hätään ymmärrä mitkä nämä "saavutetut edut" sitten ovat, mutta kai muualla on parempaa tietoa.
Italian sateenkaarijärjestö Arcigay osoitti tänään mieltään Vatikaanin edustalla paavin kielteisiä asenteita homoavioliittoa kohtaan.

Tarkalleen yhdeksän vuotta sitten Alfredo Ormando valeli itsensä petroolilla ja sytytti tuleen vastalauseena Vatikaanin asenteista homoja kohtaan. Ormando kuoli palovammoihinsa yhdeksän päivää myöhemmin.

Tämän päiväisessä mielenosoituksessa vaadittiin laillisia oikeuksia homo- ja naimattomille pariskunnille.

Lähde: NYT / Reuters
Vatikaani on maailman rikollisin valtio

Kuulostaa kummalliselta, mutta näin kertoo itävaltalainen lehti Kurier tänään. Ja kuvan kanssa. Kuvassa lurkistelee neljä nunnaa.
http://www.kurier.at/nachrichten/chronik/50277.php

Tilastojen mukaan vatikaanin oikeusistuin käsitteli 341siviilitapausta ja 486 rikostapausta. Mutta vatikaanin edustaja sanoo, että rikosten tekijät olivat pääasiassa muita kuin vatikaanin asukkaita: päääosa oli vieralijoita ja pyhiinvaeltajia. Pääosa on taskuvarkauksia ja muita pikkurikoksia. 90% varkaista vältti rangaistuksen, kun he astuivat rajan yli Italian puolelle.

Vatikaanin valtionsyyttäjä vaatii, että Vatikaanin tulisi liittyä Schengen-sopimukseen. Rikosten tutkinta helpottuisi, kun jäljittävä poliisi voisi hypätä taskuvarkaan perässä rajan yli Italian valtion alueelle.
  • 28 / 69
  • vaeltaja2006
  • 14.1.2007 10:37
Kun katselin Der Standard -lehden kuvaa Pietarinkirkon aukiolla, tuli mieleen yksi asia meikäläisistä gayjärjestöistä. Kuvassa liki kaikki ovat keski-ikäisiä, ja varmaan jo vankan elämänkokemuksen omaavia ihmisiä (naiset puuttuvat kokonaan kuvasta!). Meillä esim. pride-marssit ovat olleet pääasiassa nuorisojärjestötapahtumien kaltaisia. Vanhemmat ovat lähes kokonaan kadoksissa (poikkeuksena viime kesän pride, jossa oli jo mukana muutamia vanhempiakin). Oletan, että esim. Setan internet-sivuilla ei käydä tiukkaa asiakeskustelua (vaan viihdejutustelua) sen takia, että asioita tuntevat ja elämää kokeneet ihmiset ovat poissa kaapeissaan.

Mistähän tällainenkin asia johtuu?
Italian piispojen johtaja, kardinaali Camillo Ruini torjui maanantaina Italian piispojen konferenssissa Italian hallituksen aikomukset antaa samaa sukupuolta oleville pareille samat oikeudet kuin heteroavioliitossa oleville. Lakiehdotus antaa naimattomille pariskunnille perimysoikeudet, yhteisen sairasvakuutuksen, vierailuoikeudet vankiloihin ja sairaaloihin ja oikeuden tehdä päätöksiä sairastuneen kumppanin puolesta.

Lakiehdotuksen kannattajat totesivat kardinaalin pistäneen nokkansa Italian politiikkaan "kuin pääministeri taikka puoluejohtaja antaen oman agendansa hallitukselle ja parlamentille".

Oikeistopuolueet pitävät Ruinin periaatteita traditionaalisen perheen suojelemisena.

Lakiehdotusta odotetaan hallitukselta tämän kuun loppuun mennessä.

Lähde: Advocate
Homotko kirkkokuntien yhdistäväksi tekijäksi?

Paavi on torstaina ilmaissut toivomuksen kristillisten kirkkojen välisestä "rehellisestä vuorokeskustelusta" vuosisatoja jatkuneen jännitteen sijaan. Näitä yhteisiä teemoja olisivat abortin, eutanasian ja homoavioliittojen vastustaminen.

Lähde: AP

Jestas, olemme me homot sitten mahtavia vaikuttajia, että kirkkokunnatkin ryhtyvät vuoksemme lähentymään. Vähemmyydentunnot hittoon ja rinta rottingille. Eikö? ;-)
Ensi perjantaina 2.2..2007 tulee italiassa hallituksen käsittelyyn Prodin ajama ehdotus uudeksi laiksi "Avioliitto ilman vihkitodistusta", jossa homo- ja heteroparit asetetaan samalle lähtöviivalle, tasa-arvoisina.
Italian hallitus saattaa kaatua homokysymykseen

Oikeusministeri Clemente Mastella ilmoitti, että hän näkisi mieluummin hallituksen kaatuvan kuin tukisi lakia, jota hän kutsuu moraalittomaksi.
"Homoseksuaalit voivat saada lisää oikeuksia, mutta en ikinä hyväksy ajatusta, että heidät määriteltäisiin perheeksi."

Lähde: Reuters

Mielenkiintoisiksi menevät nämä lähipäivät Italiassa.
Catholic World News - verkkolehti luonnehtii Italian parisuhdelakiesityksen tulevaisuutta epävarmaksi. Vatikaani on tyytyväinen saatuaan arvovaltaista tukea Italian presidentiltä.

Lehti arvioi lakiesityksen antamista parlamentille siirrettävän eteenpäin luvatusta, eli tästä päivästä.
Italiassa Berlusconi on herättänyt homojen ärtymystä vaalitilaisuudessa Monzassa. Hän väitti että homot kuuluvat vasemmiston äärilaidalle. Oikeistohomojen liiton puheenjohtaja EnricoOliari jyrähtää: ”Berlusconi nöyryyttää meitä. Eivät homot edusta jotain tiettyä poliittista suuntausta”.
Italia on jakautunut kahtia homoliittoasioissa. 47% kannattaa homoliittoja, 51% vastustaa. Samanaikaisesti kuitenkin kolme neljäsosaa haluaisi heteroavopareille lisää oikeuksia. Ttukimustulokset julkaistiin "Corriere della Sera" –lehdessä.
Huolimatta vastalauseista on Italian hallitus hyväksynyt lakiesityksen homo- ja heterosuhteiden laillistamiseksi. Liitot laillistettaisiin kunnissa, ei valtiollisesti. Valtiolle annetaan vain selvitys asiasta.

Laki tulee vaikuttamaan sairasvakuutuksiin ja turvaan kuoleman varalta, mutta se tuo myös velvoitteita, esim.puolison huolenpito. Adoptiota ei ole tulossa.

Kristillisdemokraattinen oikeusministeri, joka on vastustanut lakia, ei osallistunut kokoukseen, jossa lakiehdotuksesta päätettiin. Vatikaani on varoitellut, että jos laki parlamentissa hyväksytään, se johtaa perheiden epävakauteen.
Kreuz.net ilmoittaa jakelevansa katolisia uutisia. Viime aikoina sivustolla on ollut runsaasti homovastaisia juttuja.

Eilen oli juttua Italian homoliittolaista. Kreuz.-netin mukaan homoille annetaan avioliiton oikeuksia, mutta heiltä ei vaadita mitään vastapalveluksia toisin kuin heteropareilta.

Vähintään 9 yhdessäelämisvuoden jälkeen toiselle osapuolelle tulee toisen perimisoikeus. Adoptio-oikeutta ei tule.

Kirkon mahdin edessä on hieman nöyrrytty. Seremoniat eivät ole sellaisia kuin oikeissa häissä. Samaa sukupuolta olevien liitto on lähinnä allekirjoitustilaisuus. Mitään juhlallisuuksia ei hyväksytä. Paperin voi allekirjoittaa vain toinen osapuoli, kun on toiselta valtakirja.

Korkea-arvoinen teologi jyrisee päivälehdessä, että kyseessä on avioliiton vaihoehto ja se heikentää avioliiton asemaa. Paavillisen ”elämän akatemian” johtaja sanoo, että se sotii luonnonjärjestystä ja Italian perustuslakia vastaan.

Journalistit ihmettelivät, miksi keskiviikon tapaamisessa paavi ei maininnut asiasta sanaakaan. Piispat moittivat uutta lakia. Kun asutaan saman katon alla, voisi asiat hoitaa myös siviililakeja korjailemalla. Lain vastustajat arvostelevat lakia sillä, että tästä on hyvin lyhyt matka täyteen tasa-arvoon.
Ryhmä nimekkäitä katolisia intellektuaaleja lähetti torstaina avoimen kirjeen Vatikaaniin. Siinä he varoittavat kirkkoa sekaantumasta Italiassa käytävään parisuhdelakikeskusteluun. Italian ja Vatikaanin välillä on olemassa sopimus, jonka perusteella Vatikaani tunnustetaan erilliseksi valtioksi, eikä se sekaannu Italian politiikkaan.

Paavi kutsui viime maanantaina lakiehdotusta kumoukselliseksi. Hän on käskenyt katolisia poliitikkoja torjumaan laki.

Torstaina julkistetun mielipidetiedustelun mukaan 80% italialaisista kannattaa parisuhdelain säätämistä. Tilanne parlamentissa on hankala. Prodilla on hiuksenhieno enemmistö. Omassakin puolueessa ollaan erimielisiä laista.

Lain lopullinen hyväksyminen on siis varsin epävarmaa. Lakialoite tulee muutaman päivän sisällä lopulliseen käsittelyyn parlamentin alemmassa kamarissa.

Näyttää siltä, että katoliset ovat itsekin lopulta ymmärtäneet paavin raivokkaan vastarinnan hyödyttävän lopulta lain kannattajia.

Lähde: 365Gay.com
  • 39 / 69
  • vaeltaja2006
  • 17.2.2007 10:29
Jatkoa edelliseen:
Paavi ja Prodi tukkanuottasilla. Vatikaani kävi suuroffensiiviin uutta avioliittolakia vastaan.

Italiassa muistetaan vielä mitä tapahtui 140 vuotta sitten. Kun Italian yhtenäsyyttä ajaneet joukot marssivat Roomaan 20.9.1870, paavi Pius IX pakeni asunnostaan Quirinal-palatsista Vatikaaniin eikä hän sieltä enää astunut ulos koko elinaikanaan.

Monen mielestä nyt olisi aika samanlaiseen vallansiirtoon. Valta pois Vatikaanilta, koska se puuttuu Italian sisäisiin asioihin. Vaikka laki tulee olemaan paljon lievempi kuin Espanjassa, Saksassa tai Ranskassa, paavi luo kauhukuvia yhteiskunnan tulevaisuudesta, koska Luojan määräämiä luonnonlakeja loukataan. Italian piispainkonferenssin puheenjohtaja kardinaali Camillo Ruini on lähettänyt paimenkirjeen kaikkiin seurakuntiin, ja paimenkirjeessä uskovaisia poliitikkoja vaaditaan äänestämään lakia vastaan.

Perustuslakiasiantuntijoiden mukaan tämä puuttuminen loukkaa sopimusta, joka tehtiin 1929, ja siinä määriteltiin Italian ja Vatikaanin yhteiselämän säännöt. Vatikaani ei saa puuttua Italian valtion asioihin. Perustuslakituomioistuimen emeritus-presidentti sanoo, että tämä tilanne on ei-hyväksyttävä. Tällaista ei ole ollut kertaakaan sodan jälkeen. Sopimuksessa vuodelta 1929 määritellään ,että parlamentaarikot ovat yksin vastuussa maalleen ja sen kansalaisille, ei uskonnolle.

Myös katoliset intellektuaalit ovat nousseet takajaloilleen. Siitä on syntynyt tuo 100 intellektuaalin kirje. Uskovainen perheministeri Rosy Bindi sanoi, että olisi parempi, että Vatikaani puhuisi enemmän Jumalasta ja vähemmän maallisista laeista.

Entinen presidentti Oscar Luigi Scalfaro, aikaisememin demokratia christianan jäsen, sanoi, että kirkko voi esittää näkemyksensä eettisissä kysymyksissä, mutta mitään vaatimuksia ei saa esittää, kuten nyt piispain konferenssi on tehnyt. Nyt loukataan parlamentaarikkoejn arvoa ja vapautta.( La Repubblica –lehdessä). Mitä hyötyä on parlamentaarikoista, jotka ainoastaan odottavat käskyjä muualta. Se veisi vain lisää maallistumiseen, hän sanoi.

------------

Nykyään Quirinal-palatsi on kuninkaanlinnana. Aukiolta linnan edustalta näkee hienosti Vatikaanin. Aukion suihkulähteen miespatsaat jäävät lähtemättömästi mieleen.
  • 40 / 69
  • vaeltaja2006
  • 17.2.2007 10:58
Vatikaania arvostelleiden johdossa oli kaksi nimeä: kirkkohistroioitsijat Giuseppe Alberigo ja Alberto Melloni Bolognasta. He vaativat, että kirkon on lopetettava sekaantuminen. Kirkko ei saa sitoa parlamentaarikkojen käsiä.

Mutta on toisenlaisiakin ääniä. Tunnetut tiedemies ja journalisti Marta Sordi Milanosta ja Giulano Ferrara Roomasta vaativat piispoja tuomaan enitstä selkeämmin esiin opin ja moraalin. Sopimuksessa vuodelta 1984 kirkolle myönnetään itsenäinen rooli, kun se antaa siviili-, politiikka- tai moraalilausuntoja. Se, joka nyt yrittää sensuroida, rikkoo uskonnonvapautta vastaan.
Näen Vatikaanin rajut toimet ilmentymänä epätoivoisesta tilanteesta, johon katolinen kirkko on tänä päivän joutunut. Valta on luisumassa käsistä. Isoja arvovaltatappioita on tullut viime vuosina toinen toisensa perään. Maailma on merkittävästi toisenlainen, kuin mitä paavi & co markkinoivat.

Itseäni paavillisessa katolilaisuudessa ihmetyttävät grandioosit tapahtumat, joissa valtavat ihmismassat riemukkaasti palvovat kuningastaan. Haiskahtaa hiukan tyyliltään Pohjois-Korean meiningiltä. Olen liian kaukana noista tapahtumista - aion toki pysyäkin. Tämä on asia, jota en oikeasti ymmärrä.
  • 42 / 69
  • vaeltaja2006
  • 17.2.2007 12:16
Minusta on outoa se, että täällä "demokraattisessa Euroopassa" on tuollainen totaalisen epädemokraattinen valtakoneistö.
Kaikki järjestäynyteet uskonnot ovat epädemokraattisia. Järjestäytynyttä uskontoa hallitsee papisto, joka uskonnollista dogmaa hyväksikäyttäen hallitsee ja hyötyy tavallisista ihmisistä. Uskonnot ovat tosiaan perusluonteeltaan hierarkkisia: Jumala - papisto - kansa.

Mikä onkaan parempi keino saada uskollisia alamaisia, jotka vaikka kuolisivat puolestasi, kuin sanoa heille että "kunhan elät pyhien oppiemme mukaan niin saat taatusti taivaspaikan".
Paavi hyökkäsi tänään puheessaan Vatikaanissa "painostusryhmiä" vastaan, joita hän syytti perinteisen perheen hajottamisesta. Hän näkee merkkejä näiden painostusryhmien murentavan kielteisesti lainsäädäntöprosessia.

"Avioero ja avoliitot lisääntyvät. Samaan aikaan aviorikoksia siedetään."

Pääministeri Prodi puolusti tänään lakiehdotustaan toteamalla, ettei ole olemassa pienintä seikkaa, joka uhkaisi perhettä.

Italian vanhin kardinaali, Camillo Ruini on todennut antavansa katolisille virallisen ilmoituksen, pyytäen heitä uhrautumaan henkilökohtaisesti, puolustaakseen avioliittoa ja vastustaakseen "de facto" pareja.

Tuossa lainaamassani Reutersin uutisessa ei edelleenkään ole näkyvissä mitään todellista seikkaa, joilla Vatikaani ilmentäisi perheen/avioliiton vaarantuneen. Vaarasta vain jatkuvasti yleisellä tasolla pelotellaan.

Kiintoisaa nähdä millainen parisuhdelakitaistelun lopputulos Italiassa on. Jos muutos ei mene nyt läpi, otaksun käyvän kuten Englannissa, jossa muutaman viivästyksen jälkeen laki saatiin voimaan.
Juhani kirjoitti: "Tuossa lainaamassani Reutersin uutisessa ei edelleenkään ole näkyvissä mitään todellista seikkaa, joilla Vatikaani ilmentäisi perheen/avioliiton vaarantuneen."

Tuntematta Vatikaanin logiikkaa, ei kai yhteys ole sen monimutkaisempi, kuin ettei pari voi olla kerrallaan kuin yhdenlaisessa liitossa. Mitä enemmän avoliittoja, sen vähemmän avioliittoja. Kirkkohäiden suosio on Italiassa ainakin seuraavan lähteen mukaan vähentynyt:

http://www.wantedinrome.com/news/news.php?id_n=2747

Se, mikä merkitys tällä kehityksellä on perheeseen tai yhteiskuntaan, onkin mielipidekysymys.
Tuossa Italian tilastotoimiston tiedossa mielenkiintoisin asia on viimeinen rivi, avioeroprosentti ensimmäisen avioliiton jälkeen noin 15 ja toisen avioliiton jälkeen 10%.

En ole tätä tietoa mistään tarkistanut, mutta muistelen katolisen kirkon kieltävän avioerot lähes sataprosenttisesti. On tänä päivänä viisaampaa Italiassa solmia siviiliavioliitto taikka elää elämäänsä avoliitossa. Epäonnistuneesta kirkollisesta liitosta kun ei pääse irti. Katolisen kirkon oma vika, kun ovat noin tiukat säännöt laatineet. Porukka pysyy yhä enenevässä määrin etäällä moisesta tiukkapipoisuudesta. Paavin huoli on tätä taustaa vasten hyvin ymmärrettävä.

Sekä Espanjassa, että Italiassa avioeroprosentti on samalla hehtaarilla. Se on murto-osa USA:n eroprosentista (~50). Ehkä prosentin alhaisuuteen vaikuttaa pitkään jatkunut kirkon istuttama asenne avioeron mahdottomuudesta.

Italian oloja tuntevat voisivat kertoa tarkentaen, mikä on katolisen kirkon asenne avioeroihin tänä päivänä.
Täältä löytyy jotain tietoa eroluvuista. Hämmästyttävän pieni se kyllä näyttää olevan Italiassa (12%), jos vertaa Suomeen (56%) tai läntiseen naapuriin, Ruotsiin (64%). http://www.divorcemag.com/statistics/statsWorld.shtml

Sen lisäksi avioliiton ulkopuolella syntyy huomattavasti enemmän lapsia Suomessa (36.5%) kuin Italiassa (8.3%). Ruotsissa tuo luku onkin sitten jo ihan omaa luokkaansa (54%). http://pre20031103.stm.fi/english/tao/publicat/protection/population.htm

Luvuista lienee luettavissa se, että avioliitto ja perinteinen ydinperhe ovat menettämässä merkitystään. Tähän yhteiskunnalliseen kehitykseen homot/lesbot tuskin ovat syyllisiä: kyseessä on seksuaalivähemmistöjen oikeuksia laajempi ilmiö, joka lienee saanut alkunsa naisten yhteiskunnallisen aseman kohentuessa. Tosin, sitä ei käy kieltäminen, etteikö sinne uudisperheiden joukkoon hyväksyttäisi helpommin myös sateenkaariperheitä - kun kerran on saatu pää auki tuon vuosituhansia vanhan instituution "remontille" ;)
Catholic kirkko ei pida avioeroista. Myontaavat ANNULMENT pitkan paperisodan ja kuulustelujen ( parin tuttujen, vanhempien jne.) jalkeen. Vain jos avioliitto on myrskyinen tai vakivaltainen. Olin todistamassa kuulusteluissa sister-in -law case. ( otti vuosia ennenkuin han ohimennen sanoi saaneensa eron, ei kiitosta minulle ei mitaan. Thanks bitch)
  • 49 / 69
  • vaeltaja2006
  • 20.2.2007 14:23
Prodi haluaa dialogia vatikaanin kanssa ja niissä merkeissä Prodi ja ulkoministeri Massimo D’alema tapasivat eilen illalla vatikaanin valtiosihteerin kardinaali Tarcisio Bertonen. Puhuttiin uudesta perhelaista, mutta myös maailmanrauhasta ja Italian joukoista rauhanoperaatioissa. Keskustelu käytiin kunnioituksen hengessä. Prodi ilmoitti, että hän haluaa, että vatikaanilla on oikeus ilmaista näkemyksiään eettisissä kysymyksissä.

Keskustleu käytiin Vatikaanin lähetystössä Roomassa. Lähetystön eteen oli kerääntynyt pieni määrä mielenosoittajia, jotka huuisvat iskulauseitaan Vatikaania vastaan ja maallistuneen Italian puolesta.
Homoliittolaille sanottiin eilen illalla hyvästit. Lakia ei tule, koska Prodi erosi virastaan ulkopoliittisten (Afganistan) erimielisyyksien takia. Prodi sai parlamentissa epäluottamuslauseen äänin 158-160. Keskustelu on käyty ja Vatikaani voitti ja laki siirtyy epämääräiseen tulevaisuuteen.
...joskin parlamentti on yhä olemassa ja Prodi saattaa muodostaa myös seuraavan hallituksen...
Nyt vaikuttaa siltä, että vaikka Prodi muodostaisi hallituksen uudelleen, sen asialistalle ei mahdu rekisteröity parisuhde. Erittäin ikävä juttu. Prodilla on mahdollisessa uudessakin tilanteessa marginaalinen enemmistö. Katolinen kirkko näyttää voivan painostaa tuon marginaalin turvin parisuhdelain sivuun.
Romano Prodin edustaja ilmoitti maanantaina, että parisuhdelakiesitys on kuollut ja kuopattu.

Saadakseen Vatikaani-taustaisen Kristillisdemokraattien tuen Prodi suostui pistämään sivuun kaikki suunnitelmat, joilla tähdätään samaa sukupuolta olevien parisuhteiden tunnustamiseen.

Vatikaani sai siis tahtonsa läpi Italiassa.

Lähde: 365gay.com
Homojen oikeudet eivät noin vain näytä loppuun käsitellyiksi Italiassa.

Senaattori Paola Binetti täräytti tv-ohjelmassa: " Homoseksuaalisuus on persoonallisuushäiriö". Vastaus tuli heti saman puolueen edustajalta: "Käytät tieteellistä roskaa rasistisen tilanteen säilyttämiseksi". Kulttuuriministeri kiusaantuneena totesi että Binettin olisi ollut viisaampaa olla osallistumatta koko tv-ohjelmaan.

Lähde: Int. Herald Tribune
Italian hallitus on "jakomielinen" homojen oikeuksien suhteen. Prodin keskustavasemmistohallituksessa on sekä vastustusta, että kannatusta asialle.

Yliopistomies totesi: "Tämä juttu tulee olemaan perin sotkuinen. Se on katolisen kirkon ja sekulaarien voimien välinen taistelu. Se on kiusannut Italiaa aina ."

Vatikaanin virallinen edustaja eettisissä asioissa, kertoi katolisille tällä viikolla, että heidän tehtävänsä on "tappaa" lakialoite, koska se "on vastoin luonnon lakia."

On arveluja siitä, että jos laki läpäisisi parlamentin, se [homojen oikeudet] vesitettäisiin lopulta lähes huomaamattomiksi.

Lähde: Uutistoimisto Reuters
Italialainen homojärjestö Arcigay on kutsunut kauantaiksi koolle suurmielenosoituksen. Sillä halutaan tukea Prodin parisuhdelakia, joka on juuri keskusteltavana parlamentissa. Muutamat keskusta-vasemmisto-koalition puoluejohtajat haluavat mukaan mielenosoitukseen.
Katolinen kirkko ja kristillisdemokraattinen oikeusministeri kritisoivat mielenosoitusta. Oikeusminissterin mukaan tämä nyt ei ole tärkeysjärjestyksessä etusijalla Italiassa. Vanhakommunistien johtaja sen sijaan sanoi, että nyt asia on taisteltava läpi, samalla tavoin kuin 70-luvulla taisteltiin oikeus avioeroon.

Lähde: GGG.at
  • 60 / 69
  • vaeltaja2006
  • 10.3.2007 20:21
Mielenosoitukseen osallistui intellektuaaleja, kymmeniä parlamentarikkoja ja kolme hallituksen ministeriä: naisasiain ministeri Barbara Pollastrini, sosiaaliministeri Paolo Ferrero ja ympäristöministeri Alfonso Pecoraro Scanio, joka on avoimesti homo.
(oe24.at)
Italian katoliset piispat ovat julkaisseet kirjeen lainsäätäjille. Sen mukaan parlamentaarikot saisivat kirkon taholta vakavia jälkiseurauksia, jos he hyväksyvät lakiehdotuksen, joka takaisi samaa sukupuolta oleville ja naimattomille pariskunnille avioliiton oikeuksia. Kirjeessä todetaan, että katolisten poliitikkojen moraalinen velvollisuus on selvästi ja julkisesti ilmaista vastustuksensa ja äänestää kaikkia sellaisia lakeja vastaan, jotka tunnustaisivat homoparit.

Vasemmistokoalition edustaja totesi: "Tämä jatkuva ja päivittäinen katolisen kirkon puuttuminen (häirintä) parlamentin toimintaan on sietämätöntä. Mitä seuraavaksi, kirkosta erottaminenko?"

Uusimpien mielipidetutkimusten mukaan enemmistö italialaisista kannattaa homopareille myönteisten lakien aikaansaamista, huolimatta kirkon raivokkaasta vastustuksesta.

Italia on ottanut lakiehdotukseen mallia Britannian vastaavasta laista.

Lähteet: BBC News ja 365gay.com
Katolisen kirkon puolustustaistelu Italiassa jatkuu kiivaana. Arkkipiispa Angelo Bagnasco perusteli kirkon työntekijöille pitämässään puheessa, että "ei" lailla vahvistetuille yhteisasumisen muodoille, jotka kilpailevat perinteisen perheinstituution kanssa, on yhtä tärkeää kuin "ei" insestille tai Hollannissa kaavaillulle pedofiilipuolueelle.

Ympäristöministeri Pecoraro Scanio kutsui arkkipiispan kommentteja karkeiksi ja typeriksi vertauksiksi, jotka loukkaavat miljoonia ihmisiä.

Pöyristynyt tasa-arvoministeri Barbara Pollastrini vaati arkkipiispan lausumista pikaista selitystä.

Italian piispainkokouksen virallinen äänenkannattaja Avvenire kutsui tapahtumaa myrskyksi vesilasissa. Sen mukaan arkkipiispan tarkoituksena oli vain korostaa, ettei perhepolitiikkaa voida ohjailla pelkästään yleisen mielipiteen pohjalta. Lehti kielsi, että lausunnon tarkoituksena olisi ollut rinnastaa toisiinsa homoparisuhteita, insestiä ja pedofiliaa.

Australialaisen Herald Sun -lehden Vatikaanin kirjeenvaihtajalta
http://www.news.com.au/heraldsun/story/0,21985,21488264-5005961,00.html
Italian piispainkonferenssin presidentti on edelleen poliisin suojaamana. Genovan arkkipiispa Angelo Bagnasco haukkui huhtikuun alussa homot ja vertasi heitä insestin harjoittajiin ja pedofiileihin. Toista viikkoa sitten poiisi joutui aloittamaan turvallisuusseurannan, kun Genovan kirkon sienään oli sprayattu herjoja piispaa kohtaan. Italian homojärjestö Arcigay tuomitsi vandalismin.Viikonloppuna tuli uusia murhauhkauksia. Saattaa olla, että siinäkin on kyseessä homovastainen operaatio homojen maineen mustaamiseksi.
  • 64 / 69
  • vaeltaja2006
  • 13.4.2007 20:17
Kath.net –katolinen sivusto syyttää homoaktivisteja siitä, että piispan henkeä on uhattu. Seiniin ja muureihin on kirjoitettu tekstejä: ”Häpeä Bagnasco”. Ja jossain on uhattu että kuolema piispalle ja kuolema paaville. Poliisi reagoi aseistamalla vartioivan poliisin. Murhauhkauksen tekijästä ei ole tietoa, mutta kath.net syyttää homoaktivisteja. Oma otaksumani on, että kyseessä on tahallinen provokaatio, jolla yritetään mustamaalata homot.
Katollisen kirkon edustaja, arkkipiispa Amato on hyökännyt voimakkaasti homojen oikeuksien parantamista vastaan pääministeri Prodin ajaman lakiuudistuksen vuoksi. Samalla hän haukkui mm. Englannin, jossa parisuhdelait ovat jo voimassa, eivätkä katolisen kirkon adoptio-organisaatiot siellä voi enää kieltäytyä adoptiosta lesbo- ja homopareille.

Katolinen kirkko suunnittelee ensi kuuksi laajamittaista mielenosoitusta lakiuudistuksia vastaan Roomaan.

Italian aikaisempi presidentti Oscar Luigi Scalfaro (88v.), joka käy päivittäin kirkon messussa, on ärähtänyt Vatikaanille, kehottaen sitä pitämään näppinsä erossa Italian sisäpolitiikasta. Hänen mielestään kirkon väliintulo tuhoaa katolisten kansanedustajien vapauden ja arvovallan. Scalfaro: "Kirkon jäykkäniskainen asenne saattaa olla äärimmäisen vahingollista".

Kansalaisista 67% ei hyväksy kirkon asennetta ja kannattavat avoliittojen suojaamista lailla nykyistä paremmin. Kuitenkin vain 35% kannattaa homoille ja lesboille samanlaista turvaa.

Olen edelleen sitä mieltä, että katolinen kirkko asettuu superjyrkillä asenteillaan omia toiveitaan vastaan. Jyrkkä vastakkainasettelu ei takaa sille lisää kannatusta. Sellainen voi jopa etäännyttää ihmisiä kirkosta. Homojen turvan lisääminen ei varmasti ole useimman italialaisen mielessä päällimmäisenä asiana.

Lähde: PinkNews.co.uk
Tähän asti uhkaavin viesti saapui arkkipiispa Angelo Bagnascon toimistoon viime perjantaina. Hän johtaa Vatikaanin kampanjaa samaa sukupuolta olevien liittojen virallistamista vastaan. Uhkaus oli kirjekuori, joka sisälsi luodin ja arkkipiispan valokuvan, johon oli piirretty Natsien hakaristi.

Viime sunnuntain messun, jonka Bagnasco johti, turvamiehet olivat alttarilla lähietäisyydellä arkkipiispasta.

Mielestäni tuollaiset uhkailut toimivat homojen etuja vastaan ja ne ovat joka tapauksessa tuomittavia. Epäilyni on, että ne voivat olla myös tahallisia provokaatioita homojen mustamaalaamiseksi.

http://www.365gay.com/Newscon07/04/043007bishop.htm

365gay.com, April 30, 2007 - 9:00 am ET
Roomassa on lauantaina ”Perheiden päivä”. Kaupunkiin odotetaan puolta miljoonaa mielenosoittajaa, jotka haluavat ilmaista vastustavansa samaa sukupuolta olevien liittoja. Roomaan tulee ainakin tuhat bussia ja toistakymmentä erikoisjunaa. Iskulauseena on: Se mikä on hyväksi perheelle, on hyväksi koko maalle. Järjestäjät eivät nuukaile rahalla, kun halutaan saada hyvä osanottajamäärä. Käytössä on miljoona euroa ja valtava mainoskampanja. Seurakuntiin jaettiin 25 miljoonaa lehtistä. Kaikkialla maassa on kiinnitetty 250 000 julistetta. Katolisten poliitikkojen puheet voi nähdä kahdeksalla suurkankaalla. 1200 vapaaehtoista jakaa osanottajille vesipulloja, sateenvarjoja ja ilmapalloja. Kardinaali Alfonso Lopez Trujillo toivoo, että tällainen perhepäivä järjestettäisiiin joka vuosi. Prodin hallituksen ministereitä ei mielenosoitukseen tule.

Perheministeri Rosy Bindei avaa Firenzessä samana päivänä kansallisen konferenssin, teemana perhe. Homojärjestöjä ei ole kutsuttu. Homojen oikeuksien esitaistelija Franco Grillini sanoo sitä ”anti-homo-rasismiksi. Bindi yrittää selittää, että homoparit eivät muodosta perhettä”.
Italian homojärjestön Arcigay:n puheenjohtaja Franco Grillini pitää valmisteltavana olevaa lakiehdotusta täysin riittämättömänä. Lakiehdotuksen tulevaisuus on varsin epävarma Italian nykyisessä poliittisessa tilanteessa.

Perheiden päivää Roomassa Grillini pitää kuitenkin "voittona" homojen oikeuksille. "Se on suuri protesti meitä vastaan ja siksi paras mainos mitä meidän olisi koskaan mahdollista saada".

Mielenkiintoista tilanteessa on se, että Vatikaani, eikä Italian piispojen konferenssi ole muodollisesti mielenosoituksen takana.

Italian tilastokeskus ilmoittaa solmittujen heteroavioliittojen määrän laskeneen tasaisesti. Avoliittojen määrä sitä vastoin kasvaa merkittävästi. Selvä huolen aihe katoliselle kirkolle.
Roomassa eilen puoli miljoonaa ihmistä osoitti mieltä homoliittoja vastaan. ”Perheiden päivän” mielenosoituksessa olivat näyttävästi oppositiojohtaja Silvio Berlusconi ja oikeisto-keskustan edustajat. Myös muutama Prodin hallituksen ministeri oli mukana. Mukana oli myös Rocco Buttiglione, joka EUssa herättäi viime vuonna närkästystä homovihamielisten puheidensa takia. Mielenosoituksen juhlapaikalla pidettiin puheita ja siellä oli kolme ja puoli metriä korkea hääkakku ”perheelle ja avioliitolle”.

”Maallinen rohkeus” oli nimeltään lauantain vastamielenosoitus. Sanottiin, että ”uhlkana eivät ole homoparit vaan perheiden elämänolosuhteiden ja nuoremman sukupolven tulevaisuuden epävarmuus". Tasan 33 vuotta sitten 12. toukokuuta 1974 Italiassa järjestettiin kansanäänestys avioliitosta eroamisen hyväksymiseksi.

Pääminisiteri Romano Prodi varoitteli radiohaastattelussa, ettei uskontoa pitäisi käyttää politiikan välineenä. Pitäisi välttää uskonsotia. Etusijalla on valtion maallistumisen periaate.
(derstandard)