PinkNews: Iranissa homoseksuaalisuus oletettua yleisempää (juttukommentit)

  • 2 / 3
  • Krister
  • 23.1.2009 14:02
Merkityksellistä tässä eivät ole ole prosenttiluvut, vaan että iranilainen tutkija puhuu asiasta avoimesti iranilaisessa konferenssissa ja iranilainen lehdistö asiasta kertoo (vaikka tuomitsee samalla homouden). Tähän saakka Iranissa on väitetty, ettei maassa ole homoja lainkaan (paitsi presidentin lipsahdus haastatteluss viime syyskuussa).
Nyky-Iranissa asuvia tai asuneita kuunnellessa tuo ei ole mikään ihme: seksuaalisuuden toteuttaminen "heterosti" on usein niin vaikeaa, että ihmisten bi-puoli varmasti pukkaa estoitta esiin sopivassa tilanteessa, rangaistavuudesta huolimatta.

Miettikää nyt: Kun joka puolella pyörii siveyspoliiseja (myös siviilejä, joita on onnistuttu lahjomalla kertomaan ns. siveettömyyksistä viranomaisille), ja kun seksi on sääntöjen mukaan sopivaa vain heteroavioliitossa eivätkä sukupuolet yleensä voi vapaasti seurustella keskenään... Homoerotiikka voi käytännössä toteutua paljon helpommin, sillä sitä ei ehkä osata "epäillä ennakolta", eikä samansukupuolista läheisyyttä vahdata samoin kuin sukupuolten välistä.

Oikeat homousprosentit lienevät Iranissa suunnilleen samat kuin väestöllä missä vain, tietenkin.