Espoo Pride 2008 (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • Wormsie
  • 23.8.2008 1:08
Tässä vielä vähän tarkempia viimehetken tietoja tännekin, toivottavasti tästä on jotain hyötyä (:

Tallinnan Pridet järjestetään tänä vuonna vapaamuotoisena marssina, jonka kukin saa kävellä haluamassaan paikassa haluamassaan maassa la 23.8. Osoittaaksemme tukemme Viron seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille, Opiskelijavinokkaat ry ja Teekkarilesbojen ja homopolyteknikkojen yhdistys Telehpy järjestävät Espoo Priden la 23.8. Vaikka Viron seksuaalivähemmistöjen oikeudet ovat muihin Baltian maihin verrattuna hyvät, kuitenkin esimerkiksi yliopistomaailmassa homofobia on vielä varsin yleistä, ja tämä vaikeuttaa mm. töihin pääsyä.

Kokoontuminen Alvarin Aukiolle Otaniemessä klo 14:00. Kulkue starttaa klo 14:15 ja päätyy Tapiolan Silkkiniitylle reittiä Vuorimiehentie-Tekniikantie-Tapiolantie-Tapionaukio-Tapiontori-Kulttuuriaukio-Opintie-Sinipiianpolku. (Yht n. 3 km.)

Kulkueeseen kannattaa ottaa mukaan sateenkaariliput ja bandikset, sekä tietysti Viron ja Suomen liput.

Silkkiniityllä on luvassa vapaamuotoista piknikoleskelua sään salliessa. (Tällä hetkellä luvattu auringonpaistetta ja +19 astetta.)

http://telehpy.tky.fi/
http://www.helsinki.fi/~jrj_ovi/

Tervetuloa vaan kaikki mukaan! :)

Jussi Eskelinen
Telehpyn sihteeri
Ovin tiedottaja
  • 3 / 4
  • vaeltaja2006
  • 23.8.2008 15:45
Tallinnalaiset pyysivät tukea ja sitä saatiin. Pienehkö pride-ryhmä kiersi tänään läpi Tapiolan. Mukana oli kansanedustaja Jyrki Kasvi. Jyrki J. Kasvin avauspuhe marssin alkaessa on kuunneltavissa myöhemmin illalla Kimmoliisan arkistossa. Kansanedustaja Kasvi oli koonnut erinomaisen katsauksen Baltian viime vuosien tilanteesta.

Kuuntele
http://kimmoliisa.net/arkisto?media;m(68)
  • 4 / 4
  • vaeltaja2006
  • 25.8.2008 7:27
Ranneliikkeen etusivulla on uutinen Espoo Pridestä 2008 ja itse uutisen yhteydessä on kuva loppukokoontumisesta. Kuvassa oikealla on koira. Se koira ei haukkunut kansanedustaja Kasvin avajaispuheen aikana. Haukkuja oli puhdas sekarotuinen city-koira, jonka otin mukaan tapahtumaan. Se ärtyi hälinästä ja siitä, että kiinnitin sen lyhtypylvääseen muutaman metrin päähän. Luulin sen hiljenevän muutamassa sekunnissa, mutta ei se hiljennyt. Pahoittelen. Kotona sillä ei ole koskaan ollut haukkumisongelmia. Tilanne oli yllättävä.