Berliinissä jälleen vakava hyökkäys (juttukommentit)

  • 1 / 11
  • vaeltaja2006
  • 22.1.2009 11:26
Hyökkääjät näyttivät itäeurooppalaisilta. Olivatko heidän kohteenaan homot? Todennäköisesti, sanoo väkivaltapuhelin Maneosta Christian Finke. Paikka oli Eisenacher-kadun ja Kleist-kadun kulmaus keskellä homoaluetta. Melkein vierellä on homobaari Bulls. Samassa kulmassa on ennenkin hakattu homoja.Ja teon raakuus viittaa samanlaisiin aikaisempiin tapahtumiin.

(Tageszeitung)
  • 2 / 11
  • vaeltaja2006
  • 22.1.2009 19:51
Maneo kehottaa kaikkia hiljaiseen mielenilmaukseen väkivaltaa vastaan tapahtumapaikalla perjantai-iltana klo 19 paikallista aikaa. Väkivallalla on toinenkin uhri. Viereistä baarista tuli 21-vuotias mies auttamaan kadulla makaavaa, mutta häntäkin lyötiin kasvoihin.
  • 3 / 11
  • vaeltaja2006
  • 22.1.2009 20:05
Myös homo- ja lesbojärjestö LSVD kutsuu ihmisiä mielenosoitukseen väkivaltaa vastaan samassa paikassa lauantiana klo 12. LSVD:n toimitilat ovat lähistöllä ja heidän naistyöntekijänsä joutui myös välikohtaukseen samana yönä. Tämän autoa moukaroitiin. Itse hän ei loukkaantunut.

LSVD muistuttaa, että viime kuukausina väkivalta on lisääntynyt.
  • 4 / 11
  • vaeltaja2006
  • 23.1.2009 19:40
Väkivallan uhrista kerrotaan, että tila on tällä hetkellä vakaa. Huomenna on kokoontuminen klo 12 tapahtumapaikalla ja sen jälkeen mielenosoituskulkue Schönebergin homoalueen läpi Nollendorfplatzille saakka.

Myös pormestari Wowereit on ottanut kantaa ja tuominnut lisääntyvän väkivallan. Hän vaatii lisää poliiseja homojen suosimille alueille.
  • 5 / 11
  • vaeltaja2006
  • 25.1.2009 9:54
Eilen klo 12 kokoontui 500 ihmistä hiljaiseen mielenosoitukseen Berliinin pahoinpitelyn vuoksi. Pride-radion lähetyksessä järjestäjät kehuivat osallistujamäärää, vaikka oli sateinen ilma. Toisten mielestä solidaarisuus on vähäistä. Berliini on miljoonakapunki, ja kaikenlaisiin kaupallisiin tapahtumiin saadaan helposti koolle tuhansia ihmisiä. Nyt vain kourallinen ihmisiä vaivautui paikalle.



Saksan juutalaisten nettisivusto haGalil.com kommentoi tapahtumia. Mukana on luonnollisesti juutalainen näkökulma. Sivuston mukaan väkivalta ja vihapropaganda kuuluvat Berliinissä arkeen. On juutalaisvastaisia joukkomielenosoituksia ja homofobista väkivaltaa.

Asiantuntijoiden arvioden mukaan väkivalta on lisääntynyt ja se on tullut raaemmaksi. Tekjät varsin hyvin ymmärtävät, että heidän tekonsa voi johtaa uhrin kuolemaan. Väkivaltaan liittyy aggressiivinen vihapropaganda, jossa kehotetaan pahoinpitelemään ja tappamaan homot ja lesbot. Erityisesti kaupungin radikaali-islamilaiset piirit käyvät entistä kovemmin homoja vastaan. Estoja ei tunnu enää olevan.Siihen liittyy lisääntyvää ihmisten halveksuntaa.

Kohteina ovat homot ja juutalaiset. Viime viikolla tämä kävi selkeästi ilmi, kun palestiinalaisen yhteisön mielenosoituksessa huudeltiin: "Hamas, Hamas - juutalaiset kaasukammioon" tai "Jutsku, jutsku, surkea sika". Nettin ilmestyy yhä enemään vihavideoita ja vihalauluja, joissa vaaditaan väkivaltaa ja kuoliniskuja homoja ja juutalaisia vastaan.

Berliinin senaatti on tähän saakka katsonut ohi. Eilisessä mielenosituksessa vaadittiin tiukempia toimenpiteitä väkivaltaa vastaan. Paikalla olivat myös eri puolueiden edustajat. Homo- ja lesbohteisö on jo tottunut siihen, että senaatti katsoo poispäin. Tunnetaan skeptisyyttä ja pettymystä päättäjiä kohtaan. Nuori mielenosoittaja sanoi eilen: Senaatissa ei tehdä mitään. Se ei sovi heidän avoimen maailmankapungin ideaaliinsa eikä multi-kulti-ihanteisiin.

Kuvia eilisestä mielenosoituksesta
http://www.hagalil.com/archiv/2009/01/24/berlin-mahnwache/


Viime aikoina homo/lesbo- ja juutalaisjärjestöjen välit ovat lämmenneet sillä tavoin, että juutalaisneuvoston edustaja on aina kutsuttu paikalle, kun on ollut homojen mielenosoituksia väkivaltaa vastaan tai kun esim. avattiin Magnus Hirschfeld -katu Spree-joen varrella. Yhteinen kohtalo yhdistää.
  • 6 / 11
  • vaeltaja2006
  • 27.1.2009 12:24
Kun katsoo tuota kuvaa Berliinin vuokrakasarmeista, voi hyvin ymmärtää sen, mitä radiossa juuri kerrottiin. Radion keskipäivän peilissä Berliinin-toimittaja sanoi, että turkkilaiset ovat uuden tutkimuksen mukaan huonoimmin yhteiskuntaan sopeutunut ryhmä. Esim. melkoinen osa turkkilaisnuorista jää ilman koulun päättötodistusta. Lukioon päätyy vain joka 7. turkkilaissyntyinen, kun saksalaisista lukioon menee joka toinen. Luultavasti kotona seurataan vain Turkin televisiota ja ympärillä oleva yhteiskunta jää hyvin vieraaksi.
  • 7 / 11
  • vaeltaja2006
  • 1.2.2009 19:23
Kiusallinen asia


Runsas viikko sitten lauantaina järjestettiin Schönebergin homoalueella mielenosoitus väkivaltaa vastaan. Mutta jo päivää ennen mielenosoitusta poliisi oli kerännyt tietoa. pahoinpitelystä. Poliisin tietojen mukaan kyseessä oli itä-eurooppalaisten ns. rattopoikien yhteenotto. Pahoinpitelyn jälkeen pahasti loukkaantunut siirrettiin vankilasairaalaan, koska hänestä on vangitsemismääräys.

(radio Queerlive)
  • 8 / 11
  • vaeltaja2006
  • 11.2.2009 15:52
Edellinen uutinen, joka kerrottiin gayradio Queerlivessä, oli kuulemma lähtöisin sivustoltahttp://www.queer.de. Sillä sivustolla on päivittäin uutistarjontaa ja monet lehdet ja gayradioasemat lainaavat niitä uutisia. Taannoin etsiskelin tuota alkuperäistä uutista, mutta sitä ei koskaan löytynyut. Ilmeisesti uutinen oli poistettu.

Väkivaltapuhelin Maneon sivuilla kerrottiin jo 28.1. että liikkeellä on huhu, jonka mukaan kyseessä oli poikaprostituoitujen yhteenotto. Poliisi ei kuitenkaan tiedä sellaisesta asiasta mitään. Poliisi tutkii tapausta edelleen homofobisena hyökkäyksenä. Se on totta, että uhrilla oli haku päällä, mutta tarkemmin ei kerrota, mistä on kyse. Haku voi syntyä esim., jos jättää useasti liikennelaitoksen tarkastusmaksut maksamatta.

Tämän jälkeen asiasasta ei ole tullut julkisuuteen uusia versioita.
Muslimien määrän lisääntyessä nämä hyökkäykset tulevat vain lisääntymään. Joidenkin arvioiden mukaan useat Euroopan maat ovat muslimienemmistöisiä 30-50 vuoden kuluessa ja esimerkiksi homojen asema tulee ottamaan todella rajusti takapakkia. Silloin ei puhuta enää "ennakkoluuloista", vaan siitä, että avoin homous tulee olemaan hengenvaarallista.

Ironisinta tässä kaikessa on se, että "ovet auki"-politiikkaa ajavat tahot ovat perinteisesti vihertäviä liberaaleja, mutta maahantulijat edustavat aivan täydellistä vastakohtaa heidän ajatusmaailmalleen.

En millään jaksa uskoa, että yhteiskuntaan sopeutumisongelmien syy on saksalaisissa, englantilaisssa, ranskalaisissa, italialaisissa, ruotsalaisissa, norjalaisissa, tanskalaisissa ja niin edelleen. Islam ei vain yksinkertaisesti ole yhteensopiva länsimaisen kulttuurin kanssa, eikä se sitä tule koskaan olemaankaan.
Toki uskovaiset muslimit sopeutuu: he liittoutuvat Rooman paavin, Moskovan patriarkan ja Pohjois-Irlannin protestanttijohtajien (e.g. Ian Paisley) kanssa, jotka edustavat perinteisiä eurooppalaisia arvoja. Liittoutuma on jo todellisuutta YKssa ja osin Liettuassa. Yhteinen vihollinen, homot, feministit ja liberaalit, yhdistävät.

Oikeasti minusta niin jyrkän linjan muslimien kuin kristittyjenkin nuoseva kiihko maailmalla on huolestuttavaa. Rintamalinjat eivät jakaudu muslimit/kristityt tai Rooma/Moskova, vaan ahdasmielisyys vastaan erilaisuuden kunnioitus.
Siegessäule-lehti raportoi tästä väkivallanteosta eilen 13.2. näin:

Syyttäjäntoimistosta Michael Grunwald kertoo, että tähänastisissa tutkimuksissa ei ole tullut esiin viitteitä homofobisista motiiveista. Uhrin tila on tällä hetkellä vakaa, vaikka hän loukkaantui vakavasti. Syyttäjän mukaan näyttää siltä, että kyseessä oli vain nuorten miesten välinen uhittelu ja isottelu. Väkivalta ei ollut suunnattu homoja vastaan.

Koska väkivaltatapauksia on ollut useita, kiinnostus homopiireissä on ollut poikkeuksellisen suuri tätä tapausta kohtaan. Homo/lesbojärjestön edustaja uskoo edelleen homofobia-motiiviin, mutta "Sag nein zur Gewalt" -projektin edustaja uskoo, että kyseessä oli seksityöläisten keskeinen kahina.

Selvitystyö on siis edelleen kesken.

(Siegessäule eilen)