Puolustavatko eurooppalaiset liberaalit gay-oikeuksia Venäjällä? (juttukommentit)

Ihan aluksi ... naurattaa hieman, että Kepu luulee kuuluvansa liberaaleihin ... :-)))

Kulttuurihistoriallisesti Venäjä ei kuulu Eurooppaan, joten europpalaisilla arvoilla on vaikea sinne juurtua, vaikka aina välillä sieltäkin löytyy joku taho, joka yrittää asioita muuttaa.

Suuret eurooppalaiset poliittiset ryhmittymät ovat ennen kaikkea hampaattomia ylipäänsä Venäjän suhteen. Miten siellä voidaan vaikuttaa ihmisoikeuksiin, kun ei osata pakottaa Venäjää toimittamaan sopimuksenmukaisesti kaasua - siitä saavat edes rahaa, mutta mitä he saavat jostain ihmisoikeuksista? (tämä on valitettavasti heidän ajatusmaailmansai).
  • 2 / 2
  • vaeltaja2006
  • 12.2.2009 10:29
Venäjän ja Valko-Venäjän gay-aktivistit Brysselissä


Muutama päivä sitten Putin ja EU:n johto kohtasivat. Lehdistötilaisuudessa EU:n puolelta moitittiin Venäjän ihmisoikeustilannetta. Putin torjui syytteet ja muistutti EU:n alueella elävien venäläisten tilanteesta mm. Virossa. "Hoitakaa ensin omat ihmisoikeusongelmanne".


Venäjän ja Valko-Venäjän gay-oikeuksia ajavat aktiivit ovat käyneet Brysselissä hakemassa tukea. Eilen keskiviikkona tämä "Slavic Gay Pride" –ryhmä tapasi EU-parlamentin jäseniä. Parlamentaarikot Marco Kappato, Lissy Grener, Sophie int Velde ja Janine Hennis lupasivat nostaa esiin Venäjän ja Valko-Venäjän gaypride–kiellot. He lupasivat myös kirjoittaa kansallisille ulkoministereille ja kehottavat nostamaan nämä ihmisoikeuskysymykset esiin, kun maat käyvät neuvotteluja Venäjän kanssa.

Tapaamisessa Valko-Venäjän edustaja nosti esiin Valko-Venäjän sosiaalidemokraattisen puolueen sisällä vallitsevan vahvan homofobian.

Perjantaina Strassbourgissa järjestetään mielenosoitus, jossa kiinnitetään huomio Venäjän ja Valko-Venäjän HLBTIQ-väestön perusoikeuksiin.

(GayRussia)