Pitäisikö tunnustaa paremmin väriä? (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Public eye
  • 16.12.2008 16:29
Eivät homot ryhmity mihinkään erilliseen joukkoon sen paremmin kuin heterotkaan.

Jokaisella on omat pienemmät tai suuremmat asiansa ajettavana, omat pienemmät tai suuremmat ennakkoluulonsa, inhokkinsa ja suosikkinsa. Kuten aikaisemminkin on monta kertaa todettu, ei seksuaalinen suuntautuminen riitä yhdistäväksi tekijäksi, ei heteroilla eikä homoilla. Jossakin yksittäisessä asiassa, kuten esimerkiksi täällä keskusteluissa on todettu, jopa sateenkaarikansaa edustavat eri vähemmistöryhmät voivat olla hetken yksimielisiä, mutta ulkopuolisen uhan hävittyä riidellään taas kuten ennenkin.

Vähemmistöpsykologiaan kuulunee myös väistämättä se seikka, että on löydettävä joku vielä helpommin syntipukiksi leimattava "outo" vähemmistö, johon voi kohdistaa syrjintää ja tuntea siinä samalla itsensä taas vähän paremmaksi ja yhteiskuntakelpoisemmaksi. Ääriliikkeet ovat onnistuneet hyvin löytämään tämän markkinaraon. He osoittavat yhteiskunnasta epäkohtia ja löytävät niihin helposti syyllisen, kenet milloinkin. Jos tuo syyllisryhmä ei satu osumaan omaan nilkkaan, on niin helppo yhtyä kuoroon ja vaatia ongelmallisten ihmisten tekemistä vaarattomiksi, sulkemista keskitysleirehihin tai karkottamista toivoen, että sen jälkeen itsellä olisi parempi olla.

Tuosta Amerikan sateenkaariallianssistakin voidaan olla montaa mieltä. Ainakin Kaliforniassa se epäonnistui surkeasti saavutettujen oikeuksiensa puolustamisessa. Kansanäänestyksen edellä kampanjointi oli paljon vaisumpaa kuin uskonnollisilla ääriliikkeillä, ja laajempaan protestointiin herättiin vasta kun äänestys homoavioliittojen voimassapitämisestä oli jo hävitty.
  • 2 / 2
  • vaeltaja2006
  • 20.12.2008 10:26
Tv1:n Ykkösaamussa oli vieraana Paavo Lipponen. Hän otti hyvin voimakkaasti kantaa perussuomalaisten menestykseen ja siihen, että taustalta on nousemassa esiin hyvin äärimmäisiä ihmisiä ja mielipiteitä. Tätä ei ehkä puolueen johtohahmo Timo Soini olisi halunnut. Asenteet ovat 1930-luvulta.