Timo Soini Irlannin kansanäänestyksestä: Likaisen veden lähde

Irlannissa kansa äänesti kumoon aborttikiellon. Mitä siitä sanoo Suomen ulkoministeri Timo Soini? Plokissaan kirjoittaa "likaisen veden lähteestä".
Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok) ovat todenneet Twitterissä, että ulkoministeri Timo Soinin (sin) kanta Irlannin aborttikansanäänestyksestä ei ole Suomen virallinen linja raskaudenkeskeytyksiin.
Tasavallan presidentti ottaa kantaa Soinin toimintaan Talouselämä-lehden haastattelussa ( https://www.talouselama.fi/uutiset/soini-saa-niinistolta-moitteita-aborttisooloilusta-ministerismiehen-on-vaikea-olla-yksityishenkilona/421b5ceb-e730-3517-93ad-436937d8c263 ). Presidentti toteaa, että ministerismiehen ja poliitikon on vaikea olla yhteiskunnallisessa mielenilmauksessa yksityishenkilönä. Ministerismies lienee väännös Timo Soinin Maisterisjätkä-kirjan nimestä. Presidentin mielestä joissain tilanteissa ministeri voi olla yksityishenkilönä vapaa-ajallaan, mutta mielipiteiden ilmaisu on toinen asia.

Myös Tuomas Enbuske käsittelee Timo Soinin toimintaa Iltalehden blogissaan ( https://blogit.iltalehti.fi/tuomas-enbuske/2018/06/01/timo-soini-minullekin-on-tehty-abortti-milloin-tulet-kivittamaan-minut/ )
  • 5 / 8
  • Havainnoija
  • 5.6.2018 16:40
Timo Soinin osallistuminen homovastaisen järjestön mielenilmaukseen Kanadassa

Kuten Soini kirjoitti plokissaan 15.5. ( http://timosoini.fi/2018/05/vapaus-on-tarkea-asia/ ), hän osallistui abortteja vastustavan kristillisen järjestön mielenilmaukseen Kanadan pääkaupungissa Ottawassa 10.5. ( 9:00 PM Candlelite Vigil https://www.campaignlifecoalition.com/schedule-of-events ).
Tämän mielenilmauksen järjesti, kuten myös seuraavan päivän mielenosoituksen Kanadan aborttilakeja vastaan, Campaign Life Coalition -järjestö, jota voi liioittelematta kutsua katoliseksi homovihajärjestöksi. Se hyökkää kaikin tavoin sateenkaarikansalaisten perusoikeuksia vastaan sekä levittää valheita ja lietsoo homovihaa. Muutama esimerkki:

https://www.campaignlifecoalition.com/who-is-really-getting-hurt

https://www.campaignlifecoalition.com/born-gay%253f

https://www.campaignlifecoalition.com/lgbt-support

Transsukupuoliset ovat Kanadassakin äärikristittyjen hampaissa:
https://www.campaignlifecoalition.com/gender-identity-laws

Tämä Campaign Life Coalition, jonka abortinvastaiseen tilaisuuteen Soini osallistui, vastustaa siis aborttia, ehkäisyä, samaa sukupuolta olevien avioliittoa, homoseksiä, esiaviollista seksiä sekä koulujen tasa-arvo- ja seksuaalikasvatusta ( https://www.campaignlifecoalition.com/anti-bullying-bill-13 ).
Koska Soini on jo useamman kerran vuosien varrella osoittanut halveksivansa ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia, mitä tämäkin tapaus vahvistaa, Soini tulisi välittömästi erottaa ulkoministerin toimesta. Soini on häpeäksi Suomelle.
----
Asiantuntijat: Soinin toiminta kestämätöntä ulkopoliittisesti
Kansainvälisen oikeuden asiantuntijat pitävät Soinin toimintaa mahdollisesti kansainvälisten sopimusten vastaisena ja ulkopolitiikan kannalta kestämättömänä. Kyse voi olla myös diplomaattisia suhteita säätelevän Wienin yleissopimuksen rikkomisesta, koska ulkoministeri ei voi asiantuntijoiden mukaan osallistua virkamatkalla yksityishenkilönä haluamiinsa tilaisuuksiin.
Soinin töpeksimisestä valitettu oikeuskanslerille
Oikeuskanslerinvirastoon on tullut kantelu, jossa Timo Soinin epäillään rikkoneen Wienin yleissopimuksen säädöksiä vastaanottajavaltion eli Kanadan asioihin puuttumisena.
https://yle.fi/uutiset/3-10237284
Soinin tekosista on kanneltu myös oikeusasiamiehelle
https://demokraatti.fi/eiko-riittanyt-suomen-maineen-pilaamiseen-timo-soinin-toiminnasta-kanneltu-oikeuskanslerille-ja-oikeusasiamiehelle
Irlannista terveiset Timo Soinille: Abortti sallitaan ja jumalanpilkkapykälä poistetaan

Aborttilaki
Irlannin parlamentti hyväksyi 13.12. länsimaisen aborttilain kansanäänestystuloksen mukaisesti:
https://www.rte.ie/news/politics/2018/1213/1016979-politics-abortion-bill/
Presidentti Michael D Higgins vahvisti lain 20.12.:
https://www.rte.ie/news/2018/1220/1018402-abortion-bill/
Pääministeri Leo Varadkar kiitti kaikkia lakia tukeneita ja muistutti, että kyseessä on historiallinen hetki Irlannin naisille. Edellisen lain mukaan esimerkiksi raiskauksen tai insestin uhreilla ei ollut oikeutta aborttiin. Abortin tehneitä naisia odotti jopa 14 vuoden vankeustuomio.

Jumalanpilkkapykälä poistetaan
Irlannin lokakuisessa kansanäänestyksessä kysyttiin puolestaan jumalanpilkkapykälän poistamisesta tai tarkemmin sanoen perustuslaissa olevan jumalanpilkka-termin (blasphemy) poistamisesta. Jos se poistettaisiin perustuslaista, ketään ei voitaisi enää syyttää ja rangaista sen perusteella.
(Selvyyden vuoksi kirjoitan tässä kommentissa pykälästä.)

Oikeusministeri Charlie Flanagan sanoi ennen kansanäänestystä, että jumalanpilkkapykälän poistaminen olisi merkittävä askel Irlannin kansainvälisen maineen kohentamiseksi. Flanagan lisäsi, että poistamalla jumalanpilkan perustuslaista Irlanti lähettää vahvan viestin muille maille, että jumalanpilkkalain kaltaiset lait eivät edusta irlantilaisten arvoja eikä sellaisia lakeja tulisi olla (muuallakaan).

65 % kannatti jumalanpilkkapykälän poistamista, 35 % vastusti. Kuten seuraavasta yhteenvedosta selviää, enemmistö äänestäjistä kannatti poistamista kaikissa vaalipiireissä eli kreivikunnissa ja kaupungeissa.
https://www.electionsireland.org/results/referendum/refresult.cfm?ref=201837R
Oikeus- ja tasa-arvoministeriö on laatinut aloitteen muiden lakien päivittämiseksi kansanäänestystuloksen mukaisiksi.
Naisen asema yhteiskunnassa
Perustuslaissa lukee edelleen, että naisen paikka on kotona. Oikeusministeriö ilmoitti, että pykälä päivitetään lähiaikoina.

Soinin toiviomatka
Timo Soini on kehunut vuosien varrella Irlantia ja käynyt siellä toiviomatkoilla tai vastaavilla yli kymmenen kertaa. Sitten kun kevät koittaa, Timon on syytä suunnata toiveidensa Irlantiin.
(Jos lähetätte Soinille sähköpostia Irlannin ilahduttavista tapahtumista, muistakaa myös mainita, että Irlannin pääministeri Leo Varadkar on avoimesti homo.)
Tämmöinen iso paska, joka ajaa vain omaa etuaan. Hänen kirjoituksiaan kun lukee niin tämmöinen vastarannan kiiski ja hajottaja, joka on periaaatteessa vastaan kaikkea hyvää ja demokraattista. Kehuu sillä ettp on istunut 10 vuotta EU parlamentissa ( tienaamassa isoja etuja ja palkkoja ! ) systeemissä jota ei kannata ja tekee työtään sen hajottamiseksi....hän on täydellinen oman edun tavoittelija. Hän kätkee tämän tuollaiseen kummalliseen uskonnolliseen vakaumukseen, joka on vielä vähemmistö Suomessa. Iso suu joka on auki koko ajan eikä sieltä tule mitään järkevää.

Englannin brexit jo osoittaa, miten seuraa kaaos, kun erotaan ja miten arvaamattomia ovat seuraukset koko kansalle....kuka siitä kantaa vastuun?
Nämä länkyttäjätkö, kuten Soini ja hänen ryhmittymänsä? Eivät varmasti.
Tällaiset päätökset koskevat niin suurta ihmismäärää, että miten he siitä tulevat selviämään, ettei köyhdytä ja seuraa kurjuutta.
Euroopan unioni on maailman demokraattisin alue ja sitä tulisi puolustaa kaikin voimin! Tämä on fakta! Demokratiaa tulee vaalia kaikin mahdollisin keinoin. Tietääkö Soini edes, mitä on demokratia ja miksi se on?

lainaus:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/ALL/?uri=OJ:C:2004:310:TOC

HAKEVAT INNOITUKSENSA Euroopan kulttuurisesta, uskonnollisesta ja humanistisesta perinteestä, josta kehittyneitä yleismaailmallisia arvoja ovat ihmisen loukkaamattomat ja luovuttamattomat oikeudet sekä vapaus, kansanvalta, tasa-arvo ja oikeusvaltioperiaate,
OVAT VAKUUTTUNEITA siitä, että katkerien kokemusten jälkeen jälleenyhdistynyt Eurooppa aikoo edetä sivistyksen, edistyksen ja vaurauden tiellä kaikkien asukkaidensa, myös heikoimpien ja vähäosaisimpien hyväksi, että se haluaa pysyä kulttuurille, tiedolle ja yhteiskunnalliselle edistykselle avoimena maanosana sekä että se pyrkii syventämään julkisen elämänsä kansanvaltaisuutta ja avoimuutta ja tekemään työtä rauhan, oikeuden ja yhteisvastuun hyväksi maailmassa,
OVAT VARMOJA siitä, että Euroopan kansat, samalla kun ne ovat ylpeitä omasta identiteetistään ja kansallisesta historiastaan, ovat päättäneet voittaa entiset vastakkainasettelunsa ja luoda yhteisen tulevaisuuden yhä läheisemmällä liitolla,
OVAT VAKUUTTUNEITA siitä, että ”moninaisuudessaan yhtenäinen” Eurooppa tarjoaa kansoilleen parhaat mahdollisuudet jatkaa, kaikkien oikeuksia kunnioittaen ja tulevista sukupolvista ja maapallosta vastuuta kantaen, tätä suurta hanketta, joka tekee Euroopasta ihmiskunnan toivon kannalta erityisen otollisen alueen,
OVAT PÄÄTTÄNEET jatkaa Euroopan yhteisöjen perustamissopimuksilla ja Euroopan unionista tehdyllä sopimuksella päätökseen vietyä työtä ja varmistaa yhteisön säännöstön jatkuvuuden,
OVAT KIITOLLISIA Eurooppa-valmistelukunnan jäsenille, jotka ovat Euroopan kansalaisten ja valtioiden puolesta laatineet ehdotuksen täksi perustuslaiksi,
HÄNEN MAJESTEETTINSA BELGIAN KUNINGAS,
pääministeri Guy VERHOFSTADTin,
varapääministeri ja ulkoasiainministeri Karel DE GUCHTin;
TŠEKIN TASAVALLAN PRESIDENTTI,
pääministeri Stanislav GROSSin,
varapääministeri ja ulkoasiainministeri Cyril SVOBODAn;
HÄNEN MAJESTEETTINSA TANSKAN KUNINGATAR,
pääministeri Anders Fogh RASMUSSENin,
ulkoasiainministeri Stig MØLLERin;
SAKSAN LIITTOTASAVALLAN PRESIDENTTI,
liittokansleri Gerhard SCHRÖDERin,
ulkoasianministerin ja liittokanslerin sijaisen Joseph FISCHERin;
VIRON TASAVALLAN PRESIDENTTI,
pääministeri Juhan PARTSin,
ulkoasiainministeri Kristiina OJULANDin;
HELLEENIEN TASAVALLAN PRESIDENTTI,
pääministeri Kostas KARAMANUSin,
ulkoasiainministeri Petros G. MOLYVIATISin;
HÄNEN MAJESTEETTINSA ESPANJAN KUNINGAS,
hallituksen puheenjohtaja José Luis RODRIGUEZ ZAPATEROn,
ulkoasiain- ja kehitysyhteistyöministeri Miguel Angel MORATINOS CUYAUBÉn;
RANSKAN TASAVALLAN PRESIDENTTI,
presidentti Jacques CHIRACin,
pääministeri Jean-Pierre RAFFARINin,
ulkoasiainministeri Michel BARNIERin;
IRLANNIN PRESIDENTTI,
pääministeri (Taoiseach) Bertie AHERNin,
ulkoasiainministeri Dermot AHERNin;
ITALIAN TASAVALLAN PRESIDENTTI,
pääministeri Silvio BERLUSCONIn,
ulkoasiainministeri Franco FRATTINIn;
KYPROKSEN TASAVALLAN PRESIDENTTI,
presidentti Tassos PAPADOPOULOSin,
ulkoasiainministeri George IACOVOUn;
LATVIAN TASAVALLAN PRESIDENTTI,
presidentti Vaira VĪĶE-FREIBERGAn,
pääministeri Indulis EMSISin,
ulkoasiainministeri Artis PABRIKSin;
LIETTUAN TASAVALLAN PRESIDENTTI,
presidentti Valdas ADAMKUSin,
pääministeri Algirdas Mykolas BRAZAUSKASin,
ulkoasiainministeri Antanas VALIONISin;
HÄNEN KUNINKAALLINEN KORKEUTENSA LUXEMBURGIN SUURHERTTUA,
pääministeri, ’Ministre d'Etat’ Jean-Claude JUNCKERin,
varapääministeri, ulkoasiain- ja maahanmuuttoministeri Jean ASSELBORNin;
UNKARIN TASAVALLAN PRESIDENTTI,
pääministeri Ferenc GYURCSÁNYn,
ulkoasiainministeri László KOVÁCSin;
MALTAN PRESIDENTTI,
pääministeri The Hon Lawrence GONZIn,
ulkoasiainministeri The Hon Michael FRENDOn;
HÄNEN MAJESTEETTINSA ALANKOMAIDEN KUNINGATAR,
pääministeri Dr. J. P. BALKENENDEn,
ulkoasiainministeri Dr. B. R. BOTin;
ITÄVALLAN TASAVALLAN LIITTOPRESIDENTTI,
liittokansleri Dr. Wolfgang SCHÜSSELin,
ulkoasiainministeri Dr. Ursula PLASSNIKin;
PUOLAN TASAVALLAN PRESIDENTTI,
pääministeri Marek BELKAn,
ulkoasiainministeri Włodzimierz CIMOSZEWICZin;
PORTUGALIN TASAVALLAN PRESIDENTTI,
pääministeri Pedro Miguel DE SANTANA LOPESin,
ulkoasiain ja portugalilaisten yhteisöjen ministeri António Victor MARTINS MONTEIROn;
SLOVENIAN TASAVALLAN PRESIDENTTI,
hallituksen puheenjohtaja Anton ROPin,
ulkoasiainministeri Ivo VAJGLin;
SLOVAKIAN TASAVALLAN PRESIDENTTI,
pääministeri Mikuláš DZURINDAn,
ulkoasiainministeri Eduard KUKANin;
SUOMEN TASAVALLAN PRESIDENTTI,
pääministeri Matti VANHASEN,
ulkoasiainministeri Erkki TUOMIOJAn;
RUOTSIN KUNINGASKUNNAN HALLITUS,
pääministeri Göran PERSSONin,
ulkoasiainministeri Laila FREIVALDSin;
HÄNEN MAJESTEETTINSA ISON-BRITANNIAN JA POHJOIS-IRLANNIN YHDISTYNEEN KUNINGASKUNNAN KUNINGATAR,
pääministeri The Rt. Hon Tony BLAIRin,
ulko- ja kansainyhteisöasiainministeri The Rt. Hon Jack STRAWn;

Tässä on vielä tämä, että on miehiä, jotka etsivät itselleen ideologian, jolla he voivat oikeuttaa oman käyttäytymisensä ja mitä he tekevät: minusta ovat pahoja ihmisiä - vaikka että perustaa oman puolueen.