Timo Soini Irlannin kansanäänestyksestä: Likaisen veden lähde

Irlannissa kansa äänesti kumoon aborttikiellon. Mitä siitä sanoo Suomen ulkoministeri Timo Soini? Plokissaan kirjoittaa "likaisen veden lähteestä".
Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok) ovat todenneet Twitterissä, että ulkoministeri Timo Soinin (sin) kanta Irlannin aborttikansanäänestyksestä ei ole Suomen virallinen linja raskaudenkeskeytyksiin.
Tasavallan presidentti ottaa kantaa Soinin toimintaan Talouselämä-lehden haastattelussa ( https://www.talouselama.fi/uutiset/soini-saa-niinistolta-moitteita-aborttisooloilusta-ministerismiehen-on-vaikea-olla-yksityishenkilona/421b5ceb-e730-3517-93ad-436937d8c263 ). Presidentti toteaa, että ministerismiehen ja poliitikon on vaikea olla yhteiskunnallisessa mielenilmauksessa yksityishenkilönä. Ministerismies lienee väännös Timo Soinin Maisterisjätkä-kirjan nimestä. Presidentin mielestä joissain tilanteissa ministeri voi olla yksityishenkilönä vapaa-ajallaan, mutta mielipiteiden ilmaisu on toinen asia.

Myös Tuomas Enbuske käsittelee Timo Soinin toimintaa Iltalehden blogissaan ( https://blogit.iltalehti.fi/tuomas-enbuske/2018/06/01/timo-soini-minullekin-on-tehty-abortti-milloin-tulet-kivittamaan-minut/ )
  • 5 / 6
  • Havainnoija
  • 5.6.2018 16:40
Timo Soinin osallistuminen homovastaisen järjestön mielenilmaukseen Kanadassa

Kuten Soini kirjoitti plokissaan 15.5. ( http://timosoini.fi/2018/05/vapaus-on-tarkea-asia/ ), hän osallistui abortteja vastustavan kristillisen järjestön mielenilmaukseen Kanadan pääkaupungissa Ottawassa 10.5. ( 9:00 PM Candlelite Vigil https://www.campaignlifecoalition.com/schedule-of-events ).
Tämän mielenilmauksen järjesti, kuten myös seuraavan päivän mielenosoituksen Kanadan aborttilakeja vastaan, Campaign Life Coalition -järjestö, jota voi liioittelematta kutsua katoliseksi homovihajärjestöksi. Se hyökkää kaikin tavoin sateenkaarikansalaisten perusoikeuksia vastaan sekä levittää valheita ja lietsoo homovihaa. Muutama esimerkki:

https://www.campaignlifecoalition.com/who-is-really-getting-hurt

https://www.campaignlifecoalition.com/born-gay%253f

https://www.campaignlifecoalition.com/lgbt-support

Transsukupuoliset ovat Kanadassakin äärikristittyjen hampaissa:
https://www.campaignlifecoalition.com/gender-identity-laws

Tämä Campaign Life Coalition, jonka abortinvastaiseen tilaisuuteen Soini osallistui, vastustaa siis aborttia, ehkäisyä, samaa sukupuolta olevien avioliittoa, homoseksiä, esiaviollista seksiä sekä koulujen tasa-arvo- ja seksuaalikasvatusta ( https://www.campaignlifecoalition.com/anti-bullying-bill-13 ).
Koska Soini on jo useamman kerran vuosien varrella osoittanut halveksivansa ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia, mitä tämäkin tapaus vahvistaa, Soini tulisi välittömästi erottaa ulkoministerin toimesta. Soini on häpeäksi Suomelle.
----
Asiantuntijat: Soinin toiminta kestämätöntä ulkopoliittisesti
Kansainvälisen oikeuden asiantuntijat pitävät Soinin toimintaa mahdollisesti kansainvälisten sopimusten vastaisena ja ulkopolitiikan kannalta kestämättömänä. Kyse voi olla myös diplomaattisia suhteita säätelevän Wienin yleissopimuksen rikkomisesta, koska ulkoministeri ei voi asiantuntijoiden mukaan osallistua virkamatkalla yksityishenkilönä haluamiinsa tilaisuuksiin.
Soinin töpeksimisestä valitettu oikeuskanslerille
Oikeuskanslerinvirastoon on tullut kantelu, jossa Timo Soinin epäillään rikkoneen Wienin yleissopimuksen säädöksiä vastaanottajavaltion eli Kanadan asioihin puuttumisena.
https://yle.fi/uutiset/3-10237284
Soinin tekosista on kanneltu myös oikeusasiamiehelle
https://demokraatti.fi/eiko-riittanyt-suomen-maineen-pilaamiseen-timo-soinin-toiminnasta-kanneltu-oikeuskanslerille-ja-oikeusasiamiehelle