Kaapista ulos ryminällä

Tänään Radio Yle 1:n Horisontti-ohjelmassa klo 12 jälkeen puhutaan siitä, millaista on tulla kaapista herätyskristillisessä yhteisössä. Miten seurakunnan käy, kun sen johtaja kertookin olevansa homo? Onko karismaattisen kristillisyyden ja seksuaalisen monimuotoisuuden yhteensovittaminen mahdollista? Aiheesta keskustelemassa kaksi entistä pastoria, Patrick Tiainen ja Elise Oittinen. Patrik Tiaisen vaiheista puhuttiin julkisuudessa vuosi sitten ( http://ranneliike.net/teema/uskon-sana-seurakunnasta-eronnut-uskonyhteison-perustaja-avasi-oman-blogin?aid=12970 ). Ohjelmassa haastatellaan myös Ari Puontia, joka aktiivisesti on ollut mukana homojen eheyttämisohjelmissa. Nyt hän myöntää, että "parantuminen" ei ole täysin yksiselitteistä hänen itsensäkään kohdalla.

https://areena.yle.fi/1-4342649

Tv:n puolella puhuttiin siitä, miten Kiinassa eletään vanhojen perinteiden vankeina eikä kaapistatulo ole helppoa

https://areena.yle.fi/1-3344936

Perjantai-iltana esitettiin elokuva Ludvig II Baijerin kuninkaasta, jota yleisesti pidettiin homona. Elokuvaversio on vuodelta 2012 eikä se ole sama kuin joitakin vuosia sitten esitetty Viscontin suurelokuva, mutta tässä versiossa on enemmän "oikeaa" tietoa. Vuonna 2011 oli kulunut 125 vuotta Ludvig II:n kuolemasta ( http://ranneliike.net/teema/125-vuotta-ludvig-iin-kuolemasta?aid=5670 )

https://areena.yle.fi/1-3202204

Perjantaina esitettiin myös Larry Kramerin näytelmään perustuva elokuva Tuntematon vihollinen, jossa aiheena oli taistelu AIDSia vastaan. Viimeksi se esitettiin pari vuotta sitten

https://areena.yle.fi/1-2437056

Torstaina Puoli Seitsemän -ohjelmassa kuvataiteilija Katariina Souri kertoi taas yksityiskohtia omasta elämästään

https://areena.yle.fi/1-4256914

Keskiviikkona Jannickin murha -nimisessä draamassa transsukupuolinen 19-vuotias Jannick elää päivällä miehen elämää ja yöllä hän on nainen.

https://areena.yle.fi/1-3311952

Nuorena kaapista ulos, miltä tuntuu, kun huomaa olevansa homo tai transsukupuolinen.

https://areena.yle.fi/1-2728291

On valinnan varaa vakiosarjojen ja urheilun rinnalle.